Φενγκ Σουι στην κρεβατοκάμαρα: Απόκτησε ηρεμία και αρμονία στο υπνοδωμάτιο σου!

Η ελληνική απόδοση της φράσης Φενγκ Σουι είναι “Αέρας και Νερό”. Ένα καλό και σωστό Φενγκ Σουι στο σπίτι μπορεί να εξασφαλίσει την αρμονία, την τάξη και την ηρεμία που επιζητάς. Η αρμονία στη ζωή μας έχει άμεση συσχέτιση με την χαλάρωση και την ποιότητα του ύπνου μας. Το Φενγκ Σουι μπορεί να βοηθήσει και στα δύο αποτελεσματικά, αν εφαρμοστεί σωστά στο χώρο της κρεβατοκάμαρας. Για αυτό και η κρεβατοκάμαρα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, όπου το Φενγκ Σουι ορίζει συγκεκριμένους κανόνες.

Η ηρεμία και η ποιότητα ύπνου σου δεν επηρεάζεται μόνο από την διακόσμηση και τα έπιπλα, αλλά και από την διαρρύθμισή τους στο χώρο. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλους τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις και όλα όσα θα πρέπει να αποφύγεις για να αποκτήσεις το σωστό Φενγκ Σουι στο χώρο της κρεβατοκάμαράς σου. Ακολούθησε τα παρακάτω, βήμα βήμα για να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα που χρειάζεται η κρεβατοκάμαρα για όλες τις στιγμές άνεσης, χαλάρωσης και ύπνου.

4 Βασικές Πτυχές του Φενγκ Σουι για την Κρεβατοκάμαρα σου!

1. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Ιδανικά Χρώματα

Για να έχει θετική ενέργεια η αύρα της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να δώσεις βάση στα χρώματα που επιλέγεις. Τα χρώματα, έχει αποδειχθεί πως έχουν άμεση επίδραση στην ψυχολογία μας, αλλά και στην ενέργεια που υπάρχει μέσα στους χώρους. Για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας η επιλογή θα πρέπει να αφορά χρώματα σε γήινες κυρίως αποχρώσεις. Μερικά επιτυχημένα παραδείγματα χρωμάτων για το φενγκ σουι στην κρεβατοκάμαρα είναι το μπεζ, το κρεμ, το ανοιχτό βιολετί, το ροζ και οι γήινες αποχρώσεις του κόκκινου.

2. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Τοποθέτηση Κρεβατιού

Για την τοποθέτηση του κρεβατιού στο χώρο της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη κάποιοι παράγοντες. Τηρώντας τα παρακάτω βήματα μπορείς να εξασφαλίσεις πως η κρεβατοκάμαρά σου θα έχει την ηρεμία και την σωστή αύρα, για να εξασφαλίσεις τον ποιοτικό ύπνο που αναζητάς. Τι ορίζει λοιπόν το φενγκ σουι για την κρεβατοκάμαρά σου.

#1. Αρχικά, θα πρέπει το προσκεφάλι του κρεβατιού σου να εφάπτεται στην επιφάνεια ενός συμπαγή τοίχου. Με την έννοια “συμπαγής”, εννοούμε τον τοίχο που βρίσκεται σε επαφή με το εξωτερικό του σπιτιού, και όχι με κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού, όπως είναι η κουζίνα, το μπάνιο κλπ. Άλλος ένας περιορισμός στον εντοπισμό του κατάλληλου σημείου, είναι πως πάνω από το κρεβάτι, δεν θα πρέπει να υπάρχει παράθυρο, καθώς πρέπει να αποφευχθεί η ύπαρξη ρεύματος αέρα σε αυτό. Σε περίπτωση που το προσκεφάλι του κρεβατιού σου βρίσκεται σε εσωτερικό τοίχο σπιτιού, φρόντισε από την άλλη μεριά να μην υπάρχει νυπτήρας, νεροχύτης, καζανάκι ή μπανιέρα.

#2. Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σουι, το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στην πόρτα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ξαπλώνεις σε αυτό, τα πόδια σου να μην δείχνουν προς την πόρτα. Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσεις το κρεβάτι στον τοίχο που βρίσκεται διαγώνια απέναντι από την πόρτα.

#3. Θα πρέπει να αποφύγεις να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου σε σημείο όπου συναντώνται ρεύματα αέρα. Τι εννοούμε με αυτό; Ρεύματα αέρα συναντώνται κατά κύριο λόγο μεταξύ των ανοιγμάτων, πόρτα ή παράθυρο. Για να υπάρξει ήρεμη αύρα στο δωμάτιό σου θα πρέπει να αποφύγεις τα ρεύματα του αέρα που δημιουργούνται από την πόρτα του δωματίου σου και το παράθυρό σου. Απέφυγε να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου ανάμεσα σε αυτά τα δύο ανοίγματα.

Φενγκ Σούι: 8 Πράγματα που φέρνουν τύχη στο Σπίτι σου!

3. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Τι να αποφύγεις; 

Το φενγκ σουι έχει τους δικούς του κανόνες για το τι μπορείς να κάνεις και το τι πρέπει να αποφύγεις και οφείλεις να τους ακολουθείς πιστά.

#1. Μην κρεμάς αιχμηρά αντικείμενα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από το κρεβάτι δοκάρια ή ράφια.

#2. Απέφυγε να τοποθετήσεις φυτά στο χώρο ή κάτι που να περιέχει νερό. Τα φυτά και το νερό ανήκουν στην κατηγορία “γιανγκ”. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

#3. Απέφυγε να υπερφορτώσεις το χώρο της κρεβατοκάμαρας με άχρηστα αντικείμενα. Διατήρησε απλές και λιτές γραμμές στο χώρο.

#4. Η κρεβατοκάμαρα δαν δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Φυσικά, θα πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή μεγέθους του κρεβατιού, ώστε να υπάρχει αρμονικότητα.

#5. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις ως κρεβατοκάμαρα το δωμάτιο που βρίσκεται στη μεριά του δρόμου.

#6. Απέφυγε να τοποθετήσεις κάποιον καθρέφτη στο δωμάτιο, κυρίως σε μερη όπου υπάρχει άμεση οπτική επαφή από το κρεβάτι σου.

#7. Απέφυγε την τοποθέτηση κεριών ή λάμπας στο πίσω μέρος από το κεφάλι σου.

7 Συμβουλές για να γεμίσεις το Σπίτι σου με Θετική Ενέργεια!

4. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Τι πρέπει να κάνεις τακτικά!

Τώρα που έφτιαξες σωστά το χώρο του δωματίου σου, θα πρέπει να μάθεις τα καθημερινά tips που πρέπει να εφαρμόζεις για να διατηρήσεις την σωστή αύρα στο δωμάτιό σου και να έχεις το σωστό Φενκγ Σουι. Τι πρέπει να κάνεις λοιπον;

#1. Να αερίζεις καθημερινά την κρεβατοκάμαρά σου για να ανανεώνεται ο αέρας. Η ανανέωση του αέρα είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να διατηρείται το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και να υπάρχει η αίσθηση φρεσκάδας.

#2. Να φροντίζεις να πέφτει ήλιος καθημερινά στο δωμάτιό σου, ώστε να υπάρχει φυσικό φως σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση το φυσικό φως είναι πάντα προτιμότερο για την εξασφάλιση της ηρεμίας και της χαλάρωσης που επιζητάς.

#3. Να στρώνεις πάντα το κρεβάτι σου και να τακτοποιείς το χώρο της κρεβατοκάμαρας. Η παρουσία στοιβάδων με ρούχα ή αντικείμενα επηρεάζει την ηρεμία και την αρμονικότητα.

#4. Μην χρησιμοποιείς το κάτω μέρος του κρεβατιού σαν αποθηκευτικό χώρο. Να τοποθετείς τα προσωπικά σου αντικείμενα σε ντουλάπια και να αφήνεις τον χώρο κάτω από το κρεβάτι κενό.

#5. Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι για ύπνο και χαλάρωση. Δεν θα πρέπει η κρεβατοκάμαρα να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ως γραφείο.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να κατανοήσεις τις βασικές αρχές του Φενγκ Σουι για την κρεβατοκάμαρα! Καλή Τύχη!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Άγιος Δημήτριος 30/07/2020
Εκτελέστηκε από
Ευρύκλεια Παναγιώτης Τ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμός χώρου, Επιλογή φωτισμού, Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Διακόσμηση σπιτιού
Μαρκόπουλο Μεσογαίας 02/08/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Κόστος 50,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και εξαιρετικοί ως άνθρωποι. Ό,τι είχε συμφωνηθεί τηρήθηκε στο ακέραιο. Σίγουρα θα τους ξαναπροτιμήσω.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Καθόλου επαγγελματίκη συμπεριφορά!!!!Μας πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε χωρίς να τελειώσει τις εργασίες. Έκανε πολύ κακή ποιότητα δουλειάς την οποία όπως προανέφερα δεν ολοκλήρωσε πότε παρά το γεγονός ότι είχε λάβει πόσο προκαταβολής 55% της συνολικής γραπτής προσφοράς που μας είχε δώσει. Όταν του ζητήσαμε απόδειξη για τα χρήματα που είχε ήδη εισπράξει αρνήθηκε να δώσει και εξαφανίστηκε χωρίς να παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο που είχε αναλάβει. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποίησε ήταν κακή και ο συνεργάτης που έφερε για τα σωβατίσματα κατέστρεψε τρεις τοίχους. Η τοποθέτηση της βασικής γυψοσανιδας δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα ο τοίχος που δημιουργήθηκε να είναι στραβός!!! Δεν μάζεψε τα μπάζα ενώ είχε πληρωθεί κανονικά για την συγκομιδη τους και επίσης χάθηκαν πράγματα από το σπίτι. Δεν το συστήνουμε σε καμία περίπτωση και έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον του. Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία & φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας.

Για: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Τα συνεργεία έδειξαν επαγγελματισμό υπευθυνότητα και θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά.

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,5

Συστήνεται 100%! Είμαι επαγγελματίας του χώρου (αρχιτέκτων μηχανικός) και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισα να ανακαινίσω το σπίτι μου στην Αθήνα. Μην γνωρίζοντας τεχνίτες, κατέφυγα στο douleutaras.gr για να βρω συνεργεία. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και η συνέχεια δεν με απογοήτευσε. Να σημειώσω επίσης ότι οικονομικά δεν μου έδωσε την καλύτερη προσφορά αλλά φάνηκε ότι ήξερε την δουλειά καλά και γι αυτό τον επέλεξα, άλλωστε πολλές φορές το φθηνό βγαίνει ακριβότερο. Ο Παουλίν ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ οργανωτικός και γρήγορος. Παρόλο που υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας μου δεν δυσανασχέτησε καθόλου και ήταν πάντα πρόθυμος να βρει λύση σε ότι του ζήτησα. Ανέλαβε όλες τις εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων σε πατώματα και μπάνια, κατασκευή τζακιού, βαψίματα / σπατουλαρίσματα, ειδικές κατασκευές σε μπάνια, γυψοσανίδες και άλλες μικροεργασίες που του ζήτησα κι έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είχε πάντα τον έλεγχο του εργοταξίου και ήταν απολύτως συνεπής και άξιος εμπιστοσύνης. 5*

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού