Φενγκ Σουι στην κρεβατοκάμαρα: Απόκτησε ηρεμία και αρμονία στο υπνοδωμάτιο σου!

Φενγκ Σουι στην κρεβατοκάμαρα

Η ελληνική απόδοση της φράσης Φενγκ Σουι είναι “Αέρας και Νερό”. Ένα καλό και σωστό Φενγκ Σουι στο σπίτι μπορεί να εξασφαλίσει την αρμονία, την τάξη και την ηρεμία που επιζητάς. Η αρμονία στη ζωή μας έχει άμεση συσχέτιση με την χαλάρωση και την ποιότητα του ύπνου μας. Το Φενγκ Σουι μπορεί να βοηθήσει και στα δύο αποτελεσματικά, αν εφαρμοστεί σωστά στο χώρο της κρεβατοκάμαρας. Για αυτό και η κρεβατοκάμαρα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, όπου το Φενγκ Σουι ορίζει συγκεκριμένους κανόνες.

Η ηρεμία και η ποιότητα ύπνου σου δεν επηρεάζεται μόνο από την διακόσμηση και τα έπιπλα, αλλά και από την διαρρύθμισή τους στο χώρο. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλους τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις και όλα όσα θα πρέπει να αποφύγεις για να αποκτήσεις το σωστό Φενγκ Σουι στο χώρο της κρεβατοκάμαράς σου. Ακολούθησε τα παρακάτω, βήμα βήμα για να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα που χρειάζεται η κρεβατοκάμαρα για όλες τις στιγμές άνεσης, χαλάρωσης και ύπνου.

4 Βασικές Πτυχές του Φενγκ Σουι για την Κρεβατοκάμαρα σου!

1. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Ιδανικά Χρώματα

Για να έχει θετική ενέργεια η αύρα της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να δώσεις βάση στα χρώματα που επιλέγεις. Τα χρώματα, έχει αποδειχθεί πως έχουν άμεση επίδραση στην ψυχολογία μας, αλλά και στην ενέργεια που υπάρχει μέσα στους χώρους. Για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας η επιλογή θα πρέπει να αφορά χρώματα σε γήινες κυρίως αποχρώσεις. Μερικά επιτυχημένα παραδείγματα χρωμάτων για το φενγκ σουι στην κρεβατοκάμαρα είναι το μπεζ, το κρεμ, το ανοιχτό βιολετί, το ροζ και οι γήινες αποχρώσεις του κόκκινου.

2. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Τοποθέτηση Κρεβατιού

Για την τοποθέτηση του κρεβατιού στο χώρο της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη κάποιοι παράγοντες. Τηρώντας τα παρακάτω βήματα μπορείς να εξασφαλίσεις πως η κρεβατοκάμαρά σου θα έχει την ηρεμία και την σωστή αύρα, για να εξασφαλίσεις τον ποιοτικό ύπνο που αναζητάς. Τι ορίζει λοιπόν το φενγκ σουι για την κρεβατοκάμαρά σου.

#1. Αρχικά, θα πρέπει το προσκεφάλι του κρεβατιού σου να εφάπτεται στην επιφάνεια ενός συμπαγή τοίχου. Με την έννοια “συμπαγής”, εννοούμε τον τοίχο που βρίσκεται σε επαφή με το εξωτερικό του σπιτιού, και όχι με κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού, όπως είναι η κουζίνα, το μπάνιο κλπ. Άλλος ένας περιορισμός στον εντοπισμό του κατάλληλου σημείου, είναι πως πάνω από το κρεβάτι, δεν θα πρέπει να υπάρχει παράθυρο, καθώς πρέπει να αποφευχθεί η ύπαρξη ρεύματος αέρα σε αυτό. Σε περίπτωση που το προσκεφάλι του κρεβατιού σου βρίσκεται σε εσωτερικό τοίχο σπιτιού, φρόντισε από την άλλη μεριά να μην υπάρχει νυπτήρας, νεροχύτης, καζανάκι ή μπανιέρα.

#2. Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σουι, το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στην πόρτα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ξαπλώνεις σε αυτό, τα πόδια σου να μην δείχνουν προς την πόρτα. Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσεις το κρεβάτι στον τοίχο που βρίσκεται διαγώνια απέναντι από την πόρτα.

#3. Θα πρέπει να αποφύγεις να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου σε σημείο όπου συναντώνται ρεύματα αέρα. Τι εννοούμε με αυτό; Ρεύματα αέρα συναντώνται κατά κύριο λόγο μεταξύ των ανοιγμάτων, πόρτα ή παράθυρο. Για να υπάρξει ήρεμη αύρα στο δωμάτιό σου θα πρέπει να αποφύγεις τα ρεύματα του αέρα που δημιουργούνται από την πόρτα του δωματίου σου και το παράθυρό σου. Απέφυγε να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου ανάμεσα σε αυτά τα δύο ανοίγματα.

Διάβασε επίσης: Φενγκ Σούι: 8 Πράγματα που φέρνουν τύχη στο Σπίτι σου!

3. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Τι να αποφύγεις; 

Το φενγκ σουι έχει τους δικούς του κανόνες για το τι μπορείς να κάνεις και το τι πρέπει να αποφύγεις και οφείλεις να τους ακολουθείς πιστά.

#1. Μην κρεμάς αιχμηρά αντικείμενα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από το κρεβάτι δοκάρια ή ράφια.

#2. Απέφυγε να τοποθετήσεις φυτά στο χώρο ή κάτι που να περιέχει νερό. Τα φυτά και το νερό ανήκουν στην κατηγορία “γιανγκ”. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

#3. Απέφυγε να υπερφορτώσεις το χώρο της κρεβατοκάμαρας με άχρηστα αντικείμενα. Διατήρησε απλές και λιτές γραμμές στο χώρο.

#4. Η κρεβατοκάμαρα δαν δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Φυσικά, θα πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή μεγέθους του κρεβατιού, ώστε να υπάρχει αρμονικότητα.

#5. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις ως κρεβατοκάμαρα το δωμάτιο που βρίσκεται στη μεριά του δρόμου.

#6. Απέφυγε να τοποθετήσεις κάποιον καθρέφτη στο δωμάτιο, κυρίως σε μερη όπου υπάρχει άμεση οπτική επαφή από το κρεβάτι σου.

#7. Απέφυγε την τοποθέτηση κεριών ή λάμπας στο πίσω μέρος από το κεφάλι σου.

Διάβασε επίσης: 7 Συμβουλές για να γεμίσεις το Σπίτι σου με Θετική Ενέργεια!

4. Φενγκ Σουι κρεβατοκάμαρα: Τι πρέπει να κάνεις τακτικά!

Τώρα που έφτιαξες σωστά το χώρο του δωματίου σου, θα πρέπει να μάθεις τα καθημερινά tips που πρέπει να εφαρμόζεις για να διατηρήσεις την σωστή αύρα στο δωμάτιό σου και να έχεις το σωστό Φενκγ Σουι. Τι πρέπει να κάνεις λοιπον;

#1. Να αερίζεις καθημερινά την κρεβατοκάμαρά σου για να ανανεώνεται ο αέρας. Η ανανέωση του αέρα είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να διατηρείται το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και να υπάρχει η αίσθηση φρεσκάδας.

#2. Να φροντίζεις να πέφτει ήλιος καθημερινά στο δωμάτιό σου, ώστε να υπάρχει φυσικό φως σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση το φυσικό φως είναι πάντα προτιμότερο για την εξασφάλιση της ηρεμίας και της χαλάρωσης που επιζητάς.

#3. Να στρώνεις πάντα το κρεβάτι σου και να τακτοποιείς το χώρο της κρεβατοκάμαρας. Η παρουσία στοιβάδων με ρούχα ή αντικείμενα επηρεάζει την ηρεμία και την αρμονικότητα.

#4. Μην χρησιμοποιείς το κάτω μέρος του κρεβατιού σαν αποθηκευτικό χώρο. Να τοποθετείς τα προσωπικά σου αντικείμενα σε ντουλάπια και να αφήνεις τον χώρο κάτω από το κρεβάτι κενό.

#5. Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι για ύπνο και χαλάρωση. Δεν θα πρέπει η κρεβατοκάμαρα να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ως γραφείο.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να κατανοήσεις τις βασικές αρχές του Φενγκ Σουι για την κρεβατοκάμαρα! Καλή Τύχη! Αν θες να πάρεις και άλλες ιδέες και συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες, καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν στη πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα