10 υπέροχοι χρωματικοί συνδυασμοί για να βάλεις χρώμα στο δωμάτιο της κόρης σου!

Όταν το κοριτσάκι σου μεγαλώνει και αφήνει πίσω του τη βρεφική ηλικία, σιγά σιγά αναπτύσσει προσωπική άποψη αλλά και γούστο και αισθητική. Όμως, τι σημαίνει αυτό για τη διακόσμηση του δωματίου της; Σημαίνει ότι σταδιακά αποκτά και άποψη για το πώς θέλει να διαμορφωθεί ο χώρος της. Φυσικά, θέλεις να της προσφέρεις το καλύτερο, ένα δωμάτιο άνετο και βολικό για να κοιμάται, να παίζει και να διαβάζει. Στη διαδικασία αυτή μπορείς να εμπλέξεις και εκείνη για να βεβαιωθείς ότι θα την ικανοποιήσεις. Άλλωστε, υπάρχουν ποικίλες ιδέες για το πώς μπορείς να διακοσμήσεις παιδικά δωμάτια για κορίτσια.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε κάθε είδους διακόσμηση είναι το χρώμα. Το χρώμα περιβάλλει όλα τα αντικείμενα και τους δίνει νόημα. Ειδικά στο παιδικό δωμάτιο, η επιλογή των κυρίαρχων χρωμάτων είναι σημαντικότατη, γιατί τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τα χρώματα γύρω τους. Μάλιστα, ίσως το κοριτσάκι σου αναπτύξει την καλλιτεχνική της πλευρά, διαλέγοντας διάφορα χρώματα για να επενδύσει τον προσωπικό της χώρο.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικά ιδανικά χρώματα για παιδικά δωμάτια για κορίτσια. Είναι πολύ πιθανό η μικρή σου να ζητήσει να βάψετε το δωμάτιο της σε κάποιο από αυτά τα χρώματα. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι αξίζει να έχεις μερικές ιδέες για το πώς να το συνδυάσεις.

10 μοναδικοί συνδυασμοί χρωμάτων για παιδικά δωμάτια για κορίτσια που κλέβουν την παράσταση!

#1 Μοβ & Άσπρο

Μήπως το κορίτσι σου έχει αγαπήσει το μοβ χρώμα, με αποτέλεσμα να ζητά να το δει στο δωμάτιο της; Καταλαβαίνουμε πως γενικά το μοβ είναι ένα αρκετά σκούρο χρώμα. Για το λόγο αυτό, ίσως αμφιβάλεις για το πόσο κατάλληλο μπορεί να είναι για παιδικά δωμάτια για κορίτσια. Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται να της χαλάσεις το χατίρι, αφού υπάρχουν λύσεις για να το χρησιμοποιήσεις σωστά. Το μοβ, σε συνδυασμό με το λευκό, δίνει μια τελείως διαφορετική νότα από αυτή που περίμενες. Ο χρωματικός συνδυασμός τους είναι χαρούμενος, ξεχωριστός και άκρως θηλυκός. Είναι ό,τι πρέπει για ένα κοριτσίστικο δωμάτιο με στυλ.

μοβ-ασπρο

#2 Μοβ & Πράσινο

Ας δούμε και μια ακόμα εναλλακτική επιλογή για μοβ παιδικά δωμάτια για κορίτσια. Είναι γεγονός, ότι σε πολλά παιδιά δεν αρέσει το λευκό χρώμα. Μπορεί να το θεωρούν βαρετό, κενό, ή χρώμα “για μεγάλους”. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να συνδυάσεις το μοβ χρώμα με ένα άλλο, εξίσου χαρούμενο χρώμα που η μικρή σου θα βρίσκει ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, η κίτρινη ώχρα, το μπεζ και το ανοιχτό πράσινο συνδυάζονται υπέροχα με το μοβ. Έπειτα, δεν είναι απαραίτητο να διαλέξετε μια σκούρα απόχρωση του μοβ. Μια τάση που είναι πολύ αγαπημένη φέτος, είναι το βάψιμο τοίχων σε βιολετί χρώμα. Το βιολετί είναι πιο ανοιχτό, ζεστό και οικείο και εγγυώμαστε ότι θα το λατρέψεις.

πράσινο-μοβ

#3 Ροζ & Γαλάζιο

Το ροζ είναι αγαπημένο χρώμα πολλών κοριτσιών και έχει συνδεθεί στενά με τη διακόσμηση σε παιδικά δωμάτια για κορίτσια. Παρόλα αυτά, δε συστήνουμε να βάψεις τους τοίχους του παιδικού δωματίου σκέτο ροζ. Μπορεί με τον καιρό να γίνει πολύ κουραστικό στο βλέμμα, ή και να δημιουργεί υπερένταση στο παιδί. Ένας έξυπνος χρωματικός συνδυασμός είναι το ροζ, μαζί με γαλάζιο. Αυτό συμβαίνει, γιατί το γαλάζιο είναι ένα πολύ απαλό και διακριτικό χρώμα που κάνει αντίθεση με το ροζ. Παρά το γεγονός ότι είναι ψυχρό χρώμα, ενώ το ροζ είναι θερμό, το γαλάζιο κατορθώνει να είναι πολύ αγαπημένο από μεγάλους, αλλά και παιδιά. Είναι ιδανικό για να φέρεις ισορροπία στη διακόσμηση σου.

ροζ-γαλάζιο

#4 Ροζ & Άσπρο

Το λευκό είναι ένα χρώμα που μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα χρώματα. Ωστόσο, όταν σχεδιάζεις τη διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι, ο συνδυασμός ροζ- λευκό είναι κάτι που αξίζει να σκεφτείς. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο αν στο κορίτσι σου αρέσει το ροζ. Σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν ροζ στοιχεία σε κάθε κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ο χρωματικός συνδυασμός που ικανοποιεί το γούστο του παιδιού, αλλά ταυτόχρονα πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Το λευκό υπόσχεται να διατηρήσει τη φωτεινότητα του δωματίου και να το κάνει να μοιάζει πιο ευρύχωρο. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που σου συστήνουμε να το συνδυάσεις με το ροζ.

ροζ-ασπρο

#5 Ροζ & Πράσινο

Το πράσινο ανήκει στα γήινα χρώματα, όπως και το καφέ με όλες του τις αποχρώσεις. Τα γήινα χρώματα έχουν αποδείξει την αξία τους για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθώς προσφέρουν αρμονία και ενισχύουν την ισορροπία. Ωστόσο, δε θα σου συστήναμε να βάψεις τους τοίχους του παιδικού δωματίου σε σκούρες πράσινες αποχρώσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το χώρο αρκετά μουντό και τελικά μπορεί να καταλήξει να μην αρέσει στο κορίτσι σου. Αντιθέτως, το ανοιχτό πράσινο και το πράσινο παστέλ συνδυάζεται πανέμορφα με το ροζ στις περισσότερες αποχρώσεις του. Ειδικά το σομόν, σε συνδυασμό με ανοιχτό πράσινο, μπορεί να απογειώσει τη διακόσμηση σε παιδικά δωμάτια για κορίτσια.

πράσινο-ροζ

#6 Πράσινο & Γαλάζιο

Είναι σωστό να συνδυάσεις ένα γήινο χρώμα με ένα ψυχρό χρώμα που έχει τη φήμη ότι χρησιμοποιείται για αγορίστικα δωμάτια; Η απάντηση είναι ναι. Το ανοιχτό πράσινο συνδυάζεται υπέροχα με το γαλάζιο χρώμα. Ο συνδυασμός είναι χαλαρωτικός και αναζωογονητικός και τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Το γαλάζιο δε θεωρείται πια χρώμα που “ανήκει” στα αγόρια. Αντιθέτως, αναγνωρίζεται πως είναι ένα πολύ ξεχωριστό χρώμα που ταιριάζει σε όλους. Ειδικά αν το κορίτσι σου δυσκολεύεται να χαλαρώσει και χρειάζεται παραπάνω ώθηση, το γαλάζιο και το πράσινο είναι ιδανικά χρώματα για να τη βοηθήσουν.

πράσινο-γαλάζιο

#7 Κίτρινο & Μπλε

Το κίτρινο είναι ένα από τα χρώματα για τα οποία έχει αποδειχθεί ότι προσελκύουν περισσότερο την προσοχή. Για το λόγο αυτό, ίσως δεν είναι καλή ιδέα να βάψεις τους τοίχους του παιδικού δωματίου κίτρινους. Επίσης, το έντονο κίτρινο δεν είναι καλή διακοσμητική επιλογή, αν το παιδί δυσκολεύεται να χαλαρώσει στο δωμάτιο του. Αν στο κορίτσι σου αρέσει το κίτρινο χρώμα, μπορείς να διαλέξεις μια απόχρωση που να μην κουράζει. Η κίτρινη ώχρα και το μουσταρδί είναι αρκετά καλές επιλογές για παιδικά δωμάτια για κορίτσια. Επίσης, ο συνδυασμός του κίτρινου με το μπλε δημιουργεί αρμονία, ισορροπία, χωρίς να χάνεται το απαράμιλλο στυλ.

κίτρινο-μπλε

#8 Κίτρινο & Κόκκινο

Θέλεις περισσότερες ιδέες για να συνδυάσεις το κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο; Ένα ιδανικό χρώμα για να σε βοηθήσει είναι το κόκκινο. Όπως το κίτρινο, έτσι και το κόκκινο χρώμα είναι θερμό και έχει την τάση να προσελκύει τα βλέμματα. Συνεπώς, σου προτείνουμε να προσέξεις πολύ τις αποχρώσεις που χρησιμοποιείς και για τα δύο χρώματα. Ακόμα και το κόκκινο μπορεί να έχει αποχρώσεις που δεν κουράζουν το βλέμμα. Για παράδειγμα, υπάρχει το μπορντό, όπως και το μπουργκουντί, το οποίο είναι μια απόχρωση ανάμεσα σε κόκκινο και καφέ. Τέτοιου είδους αποχρώσεις είναι ιδανικές για να διακοσμήσεις το δωμάτιο του κοριτσιού σου και εγγυώμαστε πως θα το λατρέψει.

κόκκινο-κίτρινο

#9 Πορτοκαλί & Άσπρο

Το πορτοκαλί είναι ένα από τα πιο χαρούμενα χρώματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Επίσης, είναι κατάλληλο για να βάψεις τους τοίχους σε παιδικά δωμάτια για κορίτσια, αλλά και για αγόρια. Ο ιδανικός τρόπος για να το συνδυάσεις και να μη φαίνεται πολύ φανταχτερό, είναι μαζί με λευκό χρώμα. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το λευκό χρώμα ταιριάζει με όλα, είναι διαχρονικό και έχει πολλά να προσφέρει στη διακόσμηση του δωματίου. Σε κάθε περίπτωση, το βάψιμο της οροφής σε λευκό χρώμα είναι μια πολύ αγαπημένη, αλλά και χρήσιμη τάση, καθώς εξασφαλίζει τη φωτεινότητα του χώρου.

πορτοκαλί-άσπρο

#10 Πορτοκαλί & Μπλε

Όπως το κίτρινο, έτσι και το πορτοκαλί, ταιριάζει πολύ με το μπλε χρώμα. Ο λόγος είναι ότι το μπλε φέρνει αρμονία και ισορροπία, ενώ το πορτοκαλί φέρνει χαρά και οικειότητα. Επίσης, θεωρείται αρκετά ζωηρό χρώμα, γι’ αυτό και έχει αγαπηθεί τόσο από παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Το μόνο πρόβλημα στο χρωματικό αυτό συνδυασμό, είναι η έλλειψη φωτεινών στοιχείων. Για το σκοπό αυτό, συστήνουμε ως τρίτο χρώμα του συνδυασμού το λευκό. Τα λευκά στοιχεία στο χώρο θα φέρουν την ισορροπία που χρειάζεται το δωμάτιο της μικρής σου.

πορτοκαλί-μπλε

Θέλεις περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να διαμορφώσεις ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο; Κατέβασε τον οδηγό μας, εντελώς δωρεάν και σχεδίασε το παιδικό δωμάτιο που πάντα ονειρευόσουν!

Ο απόλυτος Οδηγός για ένα Παραμυθένιο Παιδικό Δωμάτιο!

Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους χρωματικούς συνδυασμούς για παιδικά δωμάτια για κορίτσια! Για το βάψιμο των τοίχων του δωματίου πάρε προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας και μεταμόρφωσε τον προσωπικό χώρο της μικρής σου, χωρίς καθόλου κόπο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα