5+1 Ιδέες & Λύσεις για Μικρές Μοντέρνες Κουζίνες που θα λατρέψεις!

Η μικρή κουζίνα στο σπίτι είναι πάντα μια πρόκληση για να γίνει λειτουργική και όμορφη. Σίγουρα, είναι δύσκολο να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητα σου στη διακόσμηση της κουζίνας σου, όταν δεν έχεις αρκετό διαθέσιμο χώρο. Παρ' όλα αυτά, θεωρούμε πως το πιο σημαντικό κομμάτι στη διακόσμηση, είναι να υπάρχει καλή διάθεση και επιθυμία για αλλαγή. Υπάρχουν μερικές ριζικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα σου, ώστε να μοιάζει με τις μικρές μοντέρνες κουζίνες που θαυμάζεις σε περιοδικά διακόσμησης.

Ένα από τα πράγματα που πιθανώς σε απασχολεί, είναι το πόσο θα σου κοστίσει μια ριζική αλλαγή στην κουζίνα σου. Είναι αλήθεια, πως μια ολοκληρωτική ανακαίνιση κοστίζει πολύ, αν και είναι ο καλύτερος τρόπος να ανανεωθεί ο χώρος σου. Φυσικά, μπορείς να κάνεις μετατροπές πιο μικρής έκτασης, οι οποίες κοστίζουν λιγότερο. Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε κάποιες πιθανές διακοσμητικές αλλαγές που θα αλλάξουν όχι μόνο αισθητικά αλλά και πρακτικά το χώρο σου. Οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στο να σου προσφέρουν έμπνευση για να σχεδιάσεις τη δική σου μικρή κουζίνα, ώστε να είναι στυλάτη και λειτουργική.

5+1 φανταστικές ιδέες για μικρές μοντέρνες κουζίνες που συνδυάζουν στυλ & λειτουργικότητα!

#1 Μοντέρνα χρώματα για κουζίνα

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να αλλάξεις για να ανανεώσεις την κουζίνα σου είναι τα χρώματα. Τα χρώματα είναι ένα βασικότατο στοιχείο κάθε διακόσμησης και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την όψη του χώρου. Αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που έβαψες τους τοίχους της κουζίνας σου, τότε ίσως αυτό είναι που χρειάζεσαι για να ανανεωθείς. Ειδικά αν σχεδιάζεις την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου, μπορείς να βάψεις την κουζίνα σου σε αναζωογονητικά, χαρούμενα χρώματα. Αυτά θα φροντίσουν να σου φτιάχνουν τη διάθεση. Για την άνοιξη και το καλοκαίρι θα σου προτείναμε ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

αναζωογονητικά χρώματα κουζίνας

Οι αποχρώσεις αυτές είναι χαλαρωτικές και ταιριάζουν πολύ με την καλοκαιρινή διάθεση. Συνδυάζουν το μοντέρνο στυλ με τη φωτεινότητα και τη ζωντάνια που θέλουμε να έχει η κουζίνα μας. Όσο για το φθινόπωρο και το χειμώνα, θα σου προτείναμε να στραφείς προς πιο ζεστά χρώματα. Το σομόν, το μπεζ και το πορτοκαλί είναι κάποια πολύ όμορφα χρώματα για μικρές μοντέρνες κουζίνες. Όπως θα έχεις παρατηρήσει ως τώρα, σού προτείνουμε ανοιχτές αποχρώσεις για την κουζίνα σου, ώστε να μοιάζει πιο ευρύχωρη. Παρόλα αυτά, το λευκό χρώμα στα ντουλάπια και τους τοίχους μπορεί να είναι ακατάλληλο, διότι λεκιάζει πάρα πολύ εύκολα. Σου συστήνουμε να βάψεις λευκή μόνο την οροφή, έτσι ώστε να φωτίζει το χώρο.

#2 Ανοιγόμενο τραπέζι κουζίνας

Το πιο must κομμάτι σε μια κουζίνα μικρών διαστάσεων είναι ένα τραπέζι που μπορεί να εξαφανίζεται, όταν δεν το χρειάζεσαι. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να εξοικονομήσεις χώρο στην κουζίνα. Τα ανοιγόμενα έπιπλα έχουν φτιαχτεί με σκοπό να προσφέρουν άνεση στη διακόσμηση, επιτρέποντας σου να τα εμφανίζεις μόνο όταν το θέλεις. Μάλιστα, η τοποθέτηση ανοιγόμενων επίπλων σε μικρούς χώρους είναι αρκετά κλασική, αλλά πάντα μοντέρνα και απαραίτητη.

ανοιγομενο τραπεζι κουζινας

Φυσικά, μπορείς να επενδύσεις και σε ένα τραπέζι από γυαλί, το οποίο θα μοιάζει σαν να εξοικονομεί χώρο. Ωστόσο, θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε τέτοια διαδικασία, αφού μπορείς να βρεις ανοιγόμενα τραπέζια σε πολύ οικονομικές τιμές. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να στερηθείς τη σύγχρονη αισθητική. Πολλές μικρές μοντέρνες κουζίνες έχουν τέτοιου είδους έπιπλα. Μάλιστα, σήμερα μπορείς να βρεις ανοιγόμενα τραπέζια σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

#3 Έργα τέχνης για μικρές κουζίνες

Πολλές φορές, όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση κουζίνας, ξεχνάμε πως και ο χώρος αυτός έχει ανάγκη από ειδική μεταχείριση. Ωστόσο, η κουζίνα αξίζει την προσοχή σου, όσο και οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού. Για παράδειγμα, κάτι που προσπαθούμε να έχουμε σε σαλόνια και υπνοδωμάτια, αλλά όχι σε κουζίνες, είναι τα έργα τέχνης. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν είχαμε τα χρήματα για να τοποθετήσουμε ένα όμορφο έργο τέχνης και στην κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να σημαίνει και απλώς πως δεν το σκεφτήκαμε εξαρχής. Αλλά ακόμα κι αν σε απασχολεί το ζήτημα της τιμής ενός όμορφου έργου τέχνης, υπάρχει λύση για σένα.

έργα τέχνης για μικρή κουζίνα

Με αρκετά απλά υλικά και με χαμηλό κόστος, μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου πίνακες με την τεχνική του ντεκουπάζ σε καμβά. Το ντεκουπάζ, ως μέθοδος δημιουργίας έργων τέχνης, δεν απαιτεί να έχεις ταλέντο στη ζωγραφική. Χρειάζεσαι μόνο τα σωστά υλικά και μερικές όμορφες ιδέες για να δημιουργήσεις ξεχωριστούς πίνακες με τεράστια συναισθηματική αξία. Χάρη στην τεχνική αυτή, μπορείς να διακοσμήσεις μικρές μοντέρνες κουζίνες με μοντέρνα έργα τέχνης, κάνοντας όλους τους επισκέπτες σου να αναρωτιούνται από πού βρήκες τόσο όμορφα έργα.

#4 Κρυφός φωτισμός κουζίνας

Τα συστήματα κρυφού φωτισμού έχουν αγαπηθεί πολύ για τη διακόσμηση σπιτιού τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι, πως όχι απλά ομορφαίνουν το χώρο, αλλά και είναι και πολύ πρακτικής χρήσης. Ο κρυφός φωτισμός συχνά συνδυάζεται με οροφές από γυψοσανίδα, ή αλλιώς ψευδοροφές. Αυτό συμβαίνει για να είναι εύκολη η εφαρμογή του συστήματος, χωρίς πολλά μερεμέτια στην κανονική οροφή. Όμως, γιατί μια μοντέρνα και λειτουργική κουζίνα χρειάζεται κρυφό φωτισμό;

κρυφός φωτισμός σε μικρή κουζίνα

Ένας λόγος είναι για να χρησιμοποιείς τον κατάλληλο φωτισμό, ανάλογα με την περίσταση και την ατμόσφαιρα που θέλεις να κάνεις. Με άλλα λόγια, μπορείς να βάλεις άλλη ένταση λαμπτήρων στο παραδοσιακό φωτιστικό οροφής και άλλη ένταση στο σύστημα κρυφού φωτισμού. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε στιγμής, θα έχεις και τον κατάλληλο φωτισμό. Παρόλα αυτά, ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσεις τον κρυφό φωτισμό στην κουζίνα, είναι να τον τοποθετήσεις πάνω από τον πάγκο. Κάνοντας αυτό, η κουζίνα σου θα γίνει αμέσως πιο λειτουργική, γιατί θα βλέπεις πάντα καλύτερα, όταν εργάζεσαι πάνω στον πάγκο.

#5 Μικρό πάσο κουζίνας

Το πάσο έχει αναδειχθεί σαν must στοιχείο για μικρές μοντέρνες κουζίνες. Πολλές σύγχρονες κουζίνες έχουν την ιδιαιτερότητα να μη χωρίζονται με μεσοτοιχία από το χώρο του σαλονιού. Σαν αποτέλεσμα, μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος δεν οριοθετείται με κάποιο τρόπο. Σε περίπτωση που θέλεις να διαχωρίσεις την κουζίνα από το σαλόνι, υπάρχουν πολλά μοντέρνα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου που μπορούν να αλλάξουν εντελώς τη διακόσμηση σου.

μοντέρνο πάσο σε μικρή κουζίνα

Ωστόσο, αν δε θέλεις να αποκόψεις τα δύο δωμάτια, το πάσο είναι ο καλύτερος τρόπος για να οριοθετήσεις το χώρο κάθε δωματίου. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις το πάσο στα όρια ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι. Πάνω σε αυτό μπορείς να σερβίρεις φαγητό, ή ακόμα και να τοποθετήσεις κάποια αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία. Το πάσο καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και η πρακτική του χρησιμότητα είναι πολύ μεγάλη. Χρησιμοποίησε το και δε θα το μετανιώσεις!

#6 Σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι

Σε κουζίνες μικρών διαστάσεων συνηθίζουμε να τοποθετούμε κάποια ανοιχτά ράφια, τα οποία δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τα ντουλάπια, εκ φύσεως, μοιάζουν πιο ογκώδη από τα ανοιχτά ράφια. Ο μόνος τρόπος για να μοιάζουν τα ντουλάπια πιο φιλικά προς τη μικρή κουζίνα, είναι να έχουν γυάλινες προσόψεις και να βλέπεις το περιεχόμενο τους. Ωστόσο, είναι πολύ πιο οικονομική η ιδέα του να βάλεις ανοιχτά ράφια στην κουζίνα, παρά να αλλάξεις τις προσόψεις των ντουλαπιών σου.

μοντέρνοι αποθηκευτικοί χώροι κουζίνας

Μάλιστα, οι μικρές μοντέρνες κουζίνες με στυλ και άποψη μπορούν να χρησιμοποιούν διαφόρων ειδών αντικείμενα σαν ράφια. Για παράδειγμα, μπορείς να μετατρέψεις κάποια παλιά ξύλινα καφάσια σε ράφια, αρκεί να τα βάψεις και να τους δώσεις νέα μορφή. Ανάδειξε τη δημιουργικότητα σου και μη φοβάσαι να αφήσεις σε φανερό σημείο τις αγαπημένες σου κούπες για καφέ. Σιγά σιγά θα αντιληφθείς πως ακόμα και αυτές αποτελούν στοιχεία της διακόσμησης σου.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες διακόσμησης για μικρές μοντέρνες κουζίνες! Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεσαι στην αλλαγή της διακόσμησης σου, εμπιστεύσου τους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να φτιάξεις την κουζίνα των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Άγιος Δημήτριος 30/07/2020
Εκτελέστηκε από
Ευρύκλεια Παναγιώτης Τ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμός χώρου, Επιλογή φωτισμού, Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Διακόσμηση σπιτιού
Αθήνα 23/07/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Κόστος 80,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και εξαιρετικοί ως άνθρωποι. Ό,τι είχε συμφωνηθεί τηρήθηκε στο ακέραιο. Σίγουρα θα τους ξαναπροτιμήσω.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Καθόλου επαγγελματίκη συμπεριφορά!!!!Μας πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε χωρίς να τελειώσει τις εργασίες. Έκανε πολύ κακή ποιότητα δουλειάς την οποία όπως προανέφερα δεν ολοκλήρωσε πότε παρά το γεγονός ότι είχε λάβει πόσο προκαταβολής 55% της συνολικής γραπτής προσφοράς που μας είχε δώσει. Όταν του ζητήσαμε απόδειξη για τα χρήματα που είχε ήδη εισπράξει αρνήθηκε να δώσει και εξαφανίστηκε χωρίς να παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο που είχε αναλάβει. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποίησε ήταν κακή και ο συνεργάτης που έφερε για τα σωβατίσματα κατέστρεψε τρεις τοίχους. Η τοποθέτηση της βασικής γυψοσανιδας δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα ο τοίχος που δημιουργήθηκε να είναι στραβός!!! Δεν μάζεψε τα μπάζα ενώ είχε πληρωθεί κανονικά για την συγκομιδη τους και επίσης χάθηκαν πράγματα από το σπίτι. Δεν το συστήνουμε σε καμία περίπτωση και έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον του. Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία & φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας.

Για: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Τα συνεργεία έδειξαν επαγγελματισμό υπευθυνότητα και θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά.

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,5

Συστήνεται 100%! Είμαι επαγγελματίας του χώρου (αρχιτέκτων μηχανικός) και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισα να ανακαινίσω το σπίτι μου στην Αθήνα. Μην γνωρίζοντας τεχνίτες, κατέφυγα στο douleutaras.gr για να βρω συνεργεία. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και η συνέχεια δεν με απογοήτευσε. Να σημειώσω επίσης ότι οικονομικά δεν μου έδωσε την καλύτερη προσφορά αλλά φάνηκε ότι ήξερε την δουλειά καλά και γι αυτό τον επέλεξα, άλλωστε πολλές φορές το φθηνό βγαίνει ακριβότερο. Ο Παουλίν ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ οργανωτικός και γρήγορος. Παρόλο που υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας μου δεν δυσανασχέτησε καθόλου και ήταν πάντα πρόθυμος να βρει λύση σε ότι του ζήτησα. Ανέλαβε όλες τις εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων σε πατώματα και μπάνια, κατασκευή τζακιού, βαψίματα / σπατουλαρίσματα, ειδικές κατασκευές σε μπάνια, γυψοσανίδες και άλλες μικροεργασίες που του ζήτησα κι έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είχε πάντα τον έλεγχο του εργοταξίου και ήταν απολύτως συνεπής και άξιος εμπιστοσύνης. 5*

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού