5+1 Ιδέες & Λύσεις για Μικρές Μοντέρνες Κουζίνες που θα λατρέψεις!

Η μικρή κουζίνα στο σπίτι είναι πάντα μια πρόκληση για να γίνει λειτουργική και όμορφη. Σίγουρα, είναι δύσκολο να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητα σου στη διακόσμηση της κουζίνας σου, όταν δεν έχεις αρκετό διαθέσιμο χώρο. Παρ' όλα αυτά, θεωρούμε πως το πιο σημαντικό κομμάτι στη διακόσμηση, είναι να υπάρχει καλή διάθεση και επιθυμία για αλλαγή. Υπάρχουν μερικές ριζικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα σου, ώστε να μοιάζει με τις μικρές μοντέρνες κουζίνες που θαυμάζεις σε περιοδικά διακόσμησης.

Ένα από τα πράγματα που πιθανώς σε απασχολεί, είναι το πόσο θα σου κοστίσει μια ριζική αλλαγή στην κουζίνα σου. Είναι αλήθεια, πως μια ολοκληρωτική ανακαίνιση κοστίζει πολύ, αν και είναι ο καλύτερος τρόπος να ανανεωθεί ο χώρος σου. Φυσικά, μπορείς να κάνεις μετατροπές πιο μικρής έκτασης, οι οποίες κοστίζουν λιγότερο. Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε κάποιες πιθανές διακοσμητικές αλλαγές που θα αλλάξουν όχι μόνο αισθητικά αλλά και πρακτικά το χώρο σου. Οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στο να σου προσφέρουν έμπνευση για να σχεδιάσεις τη δική σου μικρή κουζίνα, ώστε να είναι στυλάτη και λειτουργική.

5+1 φανταστικές ιδέες για μικρές μοντέρνες κουζίνες που συνδυάζουν στυλ & λειτουργικότητα!

#1 Μοντέρνα χρώματα για κουζίνα

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να αλλάξεις για να ανανεώσεις την κουζίνα σου είναι τα χρώματα. Τα χρώματα είναι ένα βασικότατο στοιχείο κάθε διακόσμησης και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την όψη του χώρου. Αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που έβαψες τους τοίχους της κουζίνας σου, τότε ίσως αυτό είναι που χρειάζεσαι για να ανανεωθείς. Ειδικά αν σχεδιάζεις την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου, μπορείς να βάψεις την κουζίνα σου σε αναζωογονητικά, χαρούμενα χρώματα. Αυτά θα φροντίσουν να σου φτιάχνουν τη διάθεση. Για την άνοιξη και το καλοκαίρι θα σου προτείναμε ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

αναζωογονητικά χρώματα κουζίνας

Οι αποχρώσεις αυτές είναι χαλαρωτικές και ταιριάζουν πολύ με την καλοκαιρινή διάθεση. Συνδυάζουν το μοντέρνο στυλ με τη φωτεινότητα και τη ζωντάνια που θέλουμε να έχει η κουζίνα μας. Όσο για το φθινόπωρο και το χειμώνα, θα σου προτείναμε να στραφείς προς πιο ζεστά χρώματα. Το σομόν, το μπεζ και το πορτοκαλί είναι κάποια πολύ όμορφα χρώματα για μικρές μοντέρνες κουζίνες. Όπως θα έχεις παρατηρήσει ως τώρα, σού προτείνουμε ανοιχτές αποχρώσεις για την κουζίνα σου, ώστε να μοιάζει πιο ευρύχωρη. Παρόλα αυτά, το λευκό χρώμα στα ντουλάπια και τους τοίχους μπορεί να είναι ακατάλληλο, διότι λεκιάζει πάρα πολύ εύκολα. Σου συστήνουμε να βάψεις λευκή μόνο την οροφή, έτσι ώστε να φωτίζει το χώρο.

#2 Ανοιγόμενο τραπέζι κουζίνας

Το πιο must κομμάτι σε μια κουζίνα μικρών διαστάσεων είναι ένα τραπέζι που μπορεί να εξαφανίζεται, όταν δεν το χρειάζεσαι. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να εξοικονομήσεις χώρο στην κουζίνα. Τα ανοιγόμενα έπιπλα έχουν φτιαχτεί με σκοπό να προσφέρουν άνεση στη διακόσμηση, επιτρέποντας σου να τα εμφανίζεις μόνο όταν το θέλεις. Μάλιστα, η τοποθέτηση ανοιγόμενων επίπλων σε μικρούς χώρους είναι αρκετά κλασική, αλλά πάντα μοντέρνα και απαραίτητη.

ανοιγομενο τραπεζι κουζινας

Φυσικά, μπορείς να επενδύσεις και σε ένα τραπέζι από γυαλί, το οποίο θα μοιάζει σαν να εξοικονομεί χώρο. Ωστόσο, θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε τέτοια διαδικασία, αφού μπορείς να βρεις ανοιγόμενα τραπέζια σε πολύ οικονομικές τιμές. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να στερηθείς τη σύγχρονη αισθητική. Πολλές μικρές μοντέρνες κουζίνες έχουν τέτοιου είδους έπιπλα. Μάλιστα, σήμερα μπορείς να βρεις ανοιγόμενα τραπέζια σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

#3 Έργα τέχνης για μικρές κουζίνες

Πολλές φορές, όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση κουζίνας, ξεχνάμε πως και ο χώρος αυτός έχει ανάγκη από ειδική μεταχείριση. Ωστόσο, η κουζίνα αξίζει την προσοχή σου, όσο και οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού. Για παράδειγμα, κάτι που προσπαθούμε να έχουμε σε σαλόνια και υπνοδωμάτια, αλλά όχι σε κουζίνες, είναι τα έργα τέχνης. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν είχαμε τα χρήματα για να τοποθετήσουμε ένα όμορφο έργο τέχνης και στην κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να σημαίνει και απλώς πως δεν το σκεφτήκαμε εξαρχής. Αλλά ακόμα κι αν σε απασχολεί το ζήτημα της τιμής ενός όμορφου έργου τέχνης, υπάρχει λύση για σένα.

έργα τέχνης για μικρή κουζίνα

Με αρκετά απλά υλικά και με χαμηλό κόστος, μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου πίνακες με την τεχνική του ντεκουπάζ σε καμβά. Το ντεκουπάζ, ως μέθοδος δημιουργίας έργων τέχνης, δεν απαιτεί να έχεις ταλέντο στη ζωγραφική. Χρειάζεσαι μόνο τα σωστά υλικά και μερικές όμορφες ιδέες για να δημιουργήσεις ξεχωριστούς πίνακες με τεράστια συναισθηματική αξία. Χάρη στην τεχνική αυτή, μπορείς να διακοσμήσεις μικρές μοντέρνες κουζίνες με μοντέρνα έργα τέχνης, κάνοντας όλους τους επισκέπτες σου να αναρωτιούνται από πού βρήκες τόσο όμορφα έργα.

#4 Κρυφός φωτισμός κουζίνας

Τα συστήματα κρυφού φωτισμού έχουν αγαπηθεί πολύ για τη διακόσμηση σπιτιού τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι, πως όχι απλά ομορφαίνουν το χώρο, αλλά και είναι και πολύ πρακτικής χρήσης. Ο κρυφός φωτισμός συχνά συνδυάζεται με οροφές από γυψοσανίδα, ή αλλιώς ψευδοροφές. Αυτό συμβαίνει για να είναι εύκολη η εφαρμογή του συστήματος, χωρίς πολλά μερεμέτια στην κανονική οροφή. Όμως, γιατί μια μοντέρνα και λειτουργική κουζίνα χρειάζεται κρυφό φωτισμό;

κρυφός φωτισμός σε μικρή κουζίνα

Ένας λόγος είναι για να χρησιμοποιείς τον κατάλληλο φωτισμό, ανάλογα με την περίσταση και την ατμόσφαιρα που θέλεις να κάνεις. Με άλλα λόγια, μπορείς να βάλεις άλλη ένταση λαμπτήρων στο παραδοσιακό φωτιστικό οροφής και άλλη ένταση στο σύστημα κρυφού φωτισμού. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε στιγμής, θα έχεις και τον κατάλληλο φωτισμό. Παρόλα αυτά, ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσεις τον κρυφό φωτισμό στην κουζίνα, είναι να τον τοποθετήσεις πάνω από τον πάγκο. Κάνοντας αυτό, η κουζίνα σου θα γίνει αμέσως πιο λειτουργική, γιατί θα βλέπεις πάντα καλύτερα, όταν εργάζεσαι πάνω στον πάγκο.

#5 Μικρό πάσο κουζίνας

Το πάσο έχει αναδειχθεί σαν must στοιχείο για μικρές μοντέρνες κουζίνες. Πολλές σύγχρονες κουζίνες έχουν την ιδιαιτερότητα να μη χωρίζονται με μεσοτοιχία από το χώρο του σαλονιού. Σαν αποτέλεσμα, μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος δεν οριοθετείται με κάποιο τρόπο. Σε περίπτωση που θέλεις να διαχωρίσεις την κουζίνα από το σαλόνι, υπάρχουν πολλά μοντέρνα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου που μπορούν να αλλάξουν εντελώς τη διακόσμηση σου.

μοντέρνο πάσο σε μικρή κουζίνα

Ωστόσο, αν δε θέλεις να αποκόψεις τα δύο δωμάτια, το πάσο είναι ο καλύτερος τρόπος για να οριοθετήσεις το χώρο κάθε δωματίου. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις το πάσο στα όρια ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι. Πάνω σε αυτό μπορείς να σερβίρεις φαγητό, ή ακόμα και να τοποθετήσεις κάποια αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία. Το πάσο καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και η πρακτική του χρησιμότητα είναι πολύ μεγάλη. Χρησιμοποίησε το και δε θα το μετανιώσεις!

#6 Σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι

Σε κουζίνες μικρών διαστάσεων συνηθίζουμε να τοποθετούμε κάποια ανοιχτά ράφια, τα οποία δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τα ντουλάπια, εκ φύσεως, μοιάζουν πιο ογκώδη από τα ανοιχτά ράφια. Ο μόνος τρόπος για να μοιάζουν τα ντουλάπια πιο φιλικά προς τη μικρή κουζίνα, είναι να έχουν γυάλινες προσόψεις και να βλέπεις το περιεχόμενο τους. Ωστόσο, είναι πολύ πιο οικονομική η ιδέα του να βάλεις ανοιχτά ράφια στην κουζίνα, παρά να αλλάξεις τις προσόψεις των ντουλαπιών σου.

μοντέρνοι αποθηκευτικοί χώροι κουζίνας

Μάλιστα, οι μικρές μοντέρνες κουζίνες με στυλ και άποψη μπορούν να χρησιμοποιούν διαφόρων ειδών αντικείμενα σαν ράφια. Για παράδειγμα, μπορείς να μετατρέψεις κάποια παλιά ξύλινα καφάσια σε ράφια, αρκεί να τα βάψεις και να τους δώσεις νέα μορφή. Ανάδειξε τη δημιουργικότητα σου και μη φοβάσαι να αφήσεις σε φανερό σημείο τις αγαπημένες σου κούπες για καφέ. Σιγά σιγά θα αντιληφθείς πως ακόμα και αυτές αποτελούν στοιχεία της διακόσμησης σου.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες διακόσμησης για μικρές μοντέρνες κουζίνες! Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεσαι στην αλλαγή της διακόσμησης σου, εμπιστεύσου τους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να φτιάξεις την κουζίνα των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα