Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;

έπιπλα στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο κεντρικός χώρος ενός σπιτιού. Είναι το μέρος που χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα ή μαζεύεσαι με τους φίλους και την οικογένειά σου. Το λογικό είναι να θέλεις το σαλόνι σου να εμπνέει ζεστασιά και άνεση σε όλους. Για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη διάταξη. Εμείς, λοιπόν, θα σου λύσουμε την απορία “πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι;” δίνοντάς σου μερικές συμβουλές.

Βέβαια, η διάταξη των επίπλων δεν είναι συγκεκριμένη σε κάθε σπίτι. Διαφοροποιείται με βάση τις συνήθειες σου, τον ίδιο το χώρο, τις ανάγκες σου, αλλά και το στυλ το οποίο θα επιλέξεις να διακοσμήσεις το σαλόνι σου. Ακόμα και αν διαθέτεις μικρό σαλόνι, υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτείς κάθε σπιθαμή, αλλά και να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

7 tips για το πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι!

1. Όρισε το κεντρικό σημείο του σαλονιού σου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις ένα σημείο γύρω από το οποίο θα στήσεις όλο σου το σαλόνι. Αυτό μπορεί να είναι το τζάκι, η τηλεόραση ή η θέα από τη μπαλκονόπορτα. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφασίσεις προς τα πού θα κατευθύνεις τα έπιπλά σου. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν τα έπιπλα, ώστε να “κοιτάζουν” προς την τηλεόραση, μετατρέποντάς την σε κεντρικό σημείο. Παρ’ όλα αυτά, εάν αποφασίσεις ότι το κεντρικό σημείο είναι η τηλεόραση, αλλά διαθέτεις και τζάκι στο σαλόνι, τότε φρόντισε να μην τοποθετήσεις για παράδειγμα έναν καναπέ με πλάτη σε αυτό.

2. Διαχώρισε τους υπόλοιπους χώρους.

πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι

Πολλά σπίτια διαθέτουν ενιαίους χώρους, όπως κουζίνα μαζί με σαλόνι ή τραπεζαρία με σαλόνι. Εάν έχεις και εσύ στο δικό σου, τότε δε χρειάζεται να αναρωτιέσαι ‘πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι’, γιατί η λύση είναι απλή. Ειδικά εάν δε θέλεις να διαχωρίσεις τους χώρους χτίζοντας, χρησιμοποίησε έναν γωνιακό ή μη καναπέ ως διαχωριστικό. Βάλε την πλάτη προς τον άλλο χώρο και αμέσως θα δημιουργήσεις την αίσθηση ενός ξεχωριστού δωματίου. Ενώ ταυτόχρονα, αν πρόκειται για μικρό σαλόνι, εκμεταλλεύεσαι ολόκληρο το χώρο χωρίς να ασφυκτιά.

3. Διάλεξε έναν από τους τρόπους τοποθέτησης επίπλων.

πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι

Είναι γεγονός ότι η ερώτηση “πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι;” έχει συγκεκριμένες απαντήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το ύφος του σαλονιού. Ο πρώτος τρόπος διάταξης επίπλων είναι σε σχήμα ‘Γ’. Αυτό σημαίνει ότι τοποθετείται ένας καναπές απέναντι από το κεντρικό σημείο που έχεις διαλέξει και άλλος ένας μικρότερος ή μια πολυθρόνα είτε δυο καρέκλες από τη μια πλευρά κάθετα σε αυτόν. Ο δεύτερος τρόπος είναι το σχήμα ‘Π’. Σε αυτόν, αν σου το επιτρέπει το μέγεθος του χώρου σου, μπορείς να τοποθετήσεις έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ και άλλον έναν πιο μικρό ή δύο πολυθρόνες απέναντι. Με τον τρόπο αυτό αφήνεις “ακάλυπτη” μόνο τη μία πλευρά που είναι εκείνη του κεντρικού σημείου που έχεις επιλέξει. Ενώ ο τελευταίος και λιγότερο συνηθισμένος είναι η παράλληλη διάταξη των επίπλων. Αυτή χρησιμοποιείται είτε όταν έχεις πάρα πολύ χώρο και επεκτείνεται το σαλόνι σου, με αποτέλεσμα να τοποθετείς έναν καναπέ ακριβώς απέναντι από έναν άλλον, είτε όταν δεν έχεις πολύ χώρο και τοποθετείς δύο πολυθρόνες τη μία δίπλα στην άλλη και ανάμεσά τους ένα τραπεζάκι.

4. Δώσε ανάσα στο χώρο.

Όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι ο χώρος σου, χρειάζεται να αναπνέει. Αυτό επιτυγχάνεται με το να μη φορτώνεις το σαλόνι σου με πολλά αντικείμενα. Το πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι αφορά και τις διόδους που θα αφήσεις ελεύθερες. Απαιτείται να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να περνά άνετα οποιοσδήποτε. Επίσης, θα σου προτείναμε να μην “κολλάς” τα έπιπλα στους τοίχους αλλά να αφήνεις περιθώριο μερικών εκατοστών, κάνοντας έτσι το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Ενώ αν το σαλόνι σου είναι αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο, μη διστάσεις να τοποθετήσεις τα έπιπλά σου στο κέντρο.

5. Πρόσεξε τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία.

πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι

Πέρα από τα έπιπλα, στη διακόσμηση του σαλονιού περιλαμβάνονται και άλλα στοιχεία. Βασικό ρόλο στο πώς θα διαταχθούν τα έπιπλα παίζει και το τραπεζάκι, το οποίο συνηθίζεται να τοποθετείται μπροστά από τα έπιπλα. Έχε στο νου σου ότι θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να χωράει όλα τα απαραίτητα. Ενώ θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να φτάνουν όλοι οι καλεσμένοι όπου κι αν κάθονται, διαφορετικά τοποθέτησε επιπλέον μικρότερα τραπεζάκια στα πλάγια του καναπέ. Ταυτόχρονα, το χαλί θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να τοποθετείται τουλάχιστον 5εκ. κάτω από τα έπιπλα, αν όχι ολόκληρο. Ενώ αν καλύπτει μόνο την περιοχή του τραπεζιού, δε χαρίζει καλαίσθητο αποτέλεσμα στο σαλόνι.

6. Μην ξεχνάς την πρακτικότητα.

Στο πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι παίζει σημαντικό ρόλο και η λειτουργικότητα. Θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα τα οποία είναι απλά αλλά πολύ βασικά για τη διάταξη. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μην τοποθετήσεις την τηλεόραση απέναντι από το παράθυρο, καθώς θα δημιουργείται αντανάκλαση από τον ήλιο και θα δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις. Επίσης, πόσο πρακτικός μπορεί να είναι ένας καναπές που είναι τοποθετημένος κάθετα στην τηλεόραση; Φυσικά, εάν πρόκειται μόνο να ξαπλώνεις σε αυτόν, τότε πάμε πάσο. Ωστόσο, ένας καθισμένος επισκέπτης ίσως χρειαστεί να γυρνάει συνεχώς το κεφάλι του για να παρακολουθήσει, πράγμα άβολο. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναλογιστείς τις ανάγκες και τις συνήθειές σου. Εάν θέλεις απλώς να χαλαρώνεις, τότε φρόντισε να αγοράσεις έναν μεγάλο και άνετο καναπέ. Ενώ εάν συνηθίζεις να μαζεύεις κόσμο στο σπίτι, θα πρέπει να έχεις αρκετά καθίσματα για όλους.

7. Κάνε προσχέδια στο χαρτί.

Έχοντας στο νου σου όλα τα παραπάνω και πριν αγοράσεις τα έπιπλα για το σαλόνι, θα σου προτείναμε να ζωγραφίσεις. Σχεδίασε, λοιπόν, την κάτοψη του σαλονιού σου σκιτσάροντας προσεκτικά τις διαστάσεις και τη θέση των κουφωμάτων. Στη συνέχεια, φτιάξε όλα τα πιθανά σενάρια για να διαπιστώσεις μόνος/-η σου πώς να τοποθετήσεις σε σωστά τα έπιπλα στο σαλόνι σου. Τέλος, επίλεξε εκείνο που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία ‘πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι;’ μέσω απλών βημάτων και συμβουλών. Ωστόσο, εάν χρειαστείς κάποια βοήθεια με τη διακόσμηση του σπιτιού σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς στους ειδικούς! Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Διακόσμηση σπιτιού
Καισαριανή 24/09/2020
Εκτελέστηκε από
sotiris s.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Επιλογή χρωμάτων
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Διακόσμηση σπιτιού
Αχαρνές 25/09/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι είδους διακόσμηση χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Αλλαγή επίπλωσης
Διαστάσεις χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Κόστος 40,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Είμαι πολύ ευχαριστημενη.Συνεργασιμη,γρήγορη, πολυ επικοινωνία. Πολλές εναλλακτικες λύσεις. Αριστη επαγγελματιας με στοιχεία ανθρωπιας. Την συνιστώ ανεπιφυλαχτα!!!!

Για: INTERIOR ARCHITECT + LIGHTING DESIGNER Evrykleia Tzimou / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Πολύ ευχάριστη προσωπικότητα, συνεπής στα ραντεβού της, αμέσως κατανοεί τι ακριβώς θέλεις και σου δίνει λύσεις!!!

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες επισκέφθηκε τον χώρο μου! Άμεση ανταπόκριση. Το πιο σημαντικό για εμένα, που πραγματικά με εντυπωσίασε, είναι το γεγονός ότι .. δεν προσπάθησε να κερδίσει χρήματα, συμφωνώντας σε όλα όσα του είπα πως θα ήθελα να κάνω, αλλά απεναντίας με πειστικά επιχειρήματα, μου έδωσε μία ειλικρινή και οικονομική λύση.. τόσο απλά.. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για τον χρόνο σας και για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Για: Lazaros Kokozis / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Με την εταιρεία της κυρίας Κανελλοπούλου είχαμε μια άριστη συνεργασία. Καθώς δεν γνωρίζουμε πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με εργασίες σπιτιού και ανακαίνισης, στάθηκε δίπλα μας και μας εξήγησε αναλυτικά όλα τα στάδια με ειλικρίνεια και αμεσότητα. Η συνέπειά της, τόσο σε ραντεβού όσο και σε προθεσμίες ήταν εξαιρετική και φυσικά οι υπηρεσίες της, διαθέτουν λογικά πλαίσια τιμής.

Για: Θάνια Κανελλοπούλου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
2,6

Δεν επιθυμώ να κάνω καμιά αναφορά. Δεν θα συνιστούσα την συγκεκριμένη εταιρεία.

Για: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Η κυρία Κοκκίνου είναι πολύ καλή επαγγελματίας. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να μας βοηθήσει. Μας έκανε εντύπωση η σε βάθος προσέγγισή της στις ανάγκες του σπιτιού μας.

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου