Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;

έπιπλα στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο κεντρικός χώρος ενός σπιτιού. Είναι το μέρος που χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα ή μαζεύεσαι με τους φίλους και την οικογένειά σου. Το λογικό είναι να θέλεις το σαλόνι σου να εμπνέει ζεστασιά και άνεση σε όλους. Για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη διάταξη. Εμείς, λοιπόν, θα σου λύσουμε την απορία “πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι;” δίνοντάς σου μερικές συμβουλές.

Βέβαια, η διάταξη των επίπλων δεν είναι συγκεκριμένη σε κάθε σπίτι. Διαφοροποιείται με βάση τις συνήθειες σου, τον ίδιο το χώρο, τις ανάγκες σου, αλλά και το στυλ το οποίο θα επιλέξεις να διακοσμήσεις το σαλόνι σου. Ακόμα και αν διαθέτεις μικρό σαλόνι, υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτείς κάθε σπιθαμή, αλλά και να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

7 tips για το πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι!

1. Όρισε το κεντρικό σημείο του σαλονιού σου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις ένα σημείο γύρω από το οποίο θα στήσεις όλο σου το σαλόνι. Αυτό μπορεί να είναι το τζάκι, η τηλεόραση ή η θέα από τη μπαλκονόπορτα. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφασίσεις προς τα πού θα κατευθύνεις τα έπιπλά σου. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν τα έπιπλα, ώστε να “κοιτάζουν” προς την τηλεόραση, μετατρέποντάς την σε κεντρικό σημείο. Παρ’ όλα αυτά, εάν αποφασίσεις ότι το κεντρικό σημείο είναι η τηλεόραση, αλλά διαθέτεις και τζάκι στο σαλόνι, τότε φρόντισε να μην τοποθετήσεις για παράδειγμα έναν καναπέ με πλάτη σε αυτό.

2. Διαχώρισε τους υπόλοιπους χώρους.

πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι

Πολλά σπίτια διαθέτουν ενιαίους χώρους, όπως κουζίνα μαζί με σαλόνι ή τραπεζαρία με σαλόνι. Εάν έχεις και εσύ στο δικό σου, τότε δε χρειάζεται να αναρωτιέσαι ‘πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι’, γιατί η λύση είναι απλή. Ειδικά εάν δε θέλεις να διαχωρίσεις τους χώρους χτίζοντας, χρησιμοποίησε έναν γωνιακό ή μη καναπέ ως διαχωριστικό. Βάλε την πλάτη προς τον άλλο χώρο και αμέσως θα δημιουργήσεις την αίσθηση ενός ξεχωριστού δωματίου. Ενώ ταυτόχρονα, αν πρόκειται για μικρό σαλόνι, εκμεταλλεύεσαι ολόκληρο το χώρο χωρίς να ασφυκτιά.

3. Διάλεξε έναν από τους τρόπους τοποθέτησης επίπλων.

πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι

Είναι γεγονός ότι η ερώτηση “πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι;” έχει συγκεκριμένες απαντήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το ύφος του σαλονιού. Ο πρώτος τρόπος διάταξης επίπλων είναι σε σχήμα ‘Γ’. Αυτό σημαίνει ότι τοποθετείται ένας καναπές απέναντι από το κεντρικό σημείο που έχεις διαλέξει και άλλος ένας μικρότερος ή μια πολυθρόνα είτε δυο καρέκλες από τη μια πλευρά κάθετα σε αυτόν. Ο δεύτερος τρόπος είναι το σχήμα ‘Π’. Σε αυτόν, αν σου το επιτρέπει το μέγεθος του χώρου σου, μπορείς να τοποθετήσεις έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ και άλλον έναν πιο μικρό ή δύο πολυθρόνες απέναντι. Με τον τρόπο αυτό αφήνεις “ακάλυπτη” μόνο τη μία πλευρά που είναι εκείνη του κεντρικού σημείου που έχεις επιλέξει. Ενώ ο τελευταίος και λιγότερο συνηθισμένος είναι η παράλληλη διάταξη των επίπλων. Αυτή χρησιμοποιείται είτε όταν έχεις πάρα πολύ χώρο και επεκτείνεται το σαλόνι σου, με αποτέλεσμα να τοποθετείς έναν καναπέ ακριβώς απέναντι από έναν άλλον, είτε όταν δεν έχεις πολύ χώρο και τοποθετείς δύο πολυθρόνες τη μία δίπλα στην άλλη και ανάμεσά τους ένα τραπεζάκι.

4. Δώσε ανάσα στο χώρο.

Όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι ο χώρος σου, χρειάζεται να αναπνέει. Αυτό επιτυγχάνεται με το να μη φορτώνεις το σαλόνι σου με πολλά αντικείμενα. Το πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι αφορά και τις διόδους που θα αφήσεις ελεύθερες. Απαιτείται να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να περνά άνετα οποιοσδήποτε. Επίσης, θα σου προτείναμε να μην “κολλάς” τα έπιπλα στους τοίχους αλλά να αφήνεις περιθώριο μερικών εκατοστών, κάνοντας έτσι το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Ενώ αν το σαλόνι σου είναι αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο, μη διστάσεις να τοποθετήσεις τα έπιπλά σου στο κέντρο.

5. Πρόσεξε τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία.

πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι

Πέρα από τα έπιπλα, στη διακόσμηση του σαλονιού περιλαμβάνονται και άλλα στοιχεία. Βασικό ρόλο στο πώς θα διαταχθούν τα έπιπλα παίζει και το τραπεζάκι, το οποίο συνηθίζεται να τοποθετείται μπροστά από τα έπιπλα. Έχε στο νου σου ότι θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να χωράει όλα τα απαραίτητα. Ενώ θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να φτάνουν όλοι οι καλεσμένοι όπου κι αν κάθονται, διαφορετικά τοποθέτησε επιπλέον μικρότερα τραπεζάκια στα πλάγια του καναπέ. Ταυτόχρονα, το χαλί θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να τοποθετείται τουλάχιστον 5εκ. κάτω από τα έπιπλα, αν όχι ολόκληρο. Ενώ αν καλύπτει μόνο την περιοχή του τραπεζιού, δε χαρίζει καλαίσθητο αποτέλεσμα στο σαλόνι.

6. Μην ξεχνάς την πρακτικότητα.

Στο πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι παίζει σημαντικό ρόλο και η λειτουργικότητα. Θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα τα οποία είναι απλά αλλά πολύ βασικά για τη διάταξη. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μην τοποθετήσεις την τηλεόραση απέναντι από το παράθυρο, καθώς θα δημιουργείται αντανάκλαση από τον ήλιο και θα δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις. Επίσης, πόσο πρακτικός μπορεί να είναι ένας καναπές που είναι τοποθετημένος κάθετα στην τηλεόραση; Φυσικά, εάν πρόκειται μόνο να ξαπλώνεις σε αυτόν, τότε πάμε πάσο. Ωστόσο, ένας καθισμένος επισκέπτης ίσως χρειαστεί να γυρνάει συνεχώς το κεφάλι του για να παρακολουθήσει, πράγμα άβολο. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναλογιστείς τις ανάγκες και τις συνήθειές σου. Εάν θέλεις απλώς να χαλαρώνεις, τότε φρόντισε να αγοράσεις έναν μεγάλο και άνετο καναπέ. Ενώ εάν συνηθίζεις να μαζεύεις κόσμο στο σπίτι, θα πρέπει να έχεις αρκετά καθίσματα για όλους.

7. Κάνε προσχέδια στο χαρτί.

Έχοντας στο νου σου όλα τα παραπάνω και πριν αγοράσεις τα έπιπλα για το σαλόνι, θα σου προτείναμε να ζωγραφίσεις. Σχεδίασε, λοιπόν, την κάτοψη του σαλονιού σου σκιτσάροντας προσεκτικά τις διαστάσεις και τη θέση των κουφωμάτων. Στη συνέχεια, φτιάξε όλα τα πιθανά σενάρια για να διαπιστώσεις μόνος/-η σου πώς να τοποθετήσεις σε σωστά τα έπιπλα στο σαλόνι σου. Τέλος, επίλεξε εκείνο που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία ‘πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο σαλόνι;’ μέσω απλών βημάτων και συμβουλών. Ωστόσο, εάν χρειαστείς κάποια βοήθεια με τη διακόσμηση του σπιτιού σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς στους ειδικούς! Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Διακόσμηση σπιτιού
Άγιοι Ανάργυροι 11/01/2021
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντινιά Κ.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
101 τ.μ. - 200 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου, Αλλαγή επίπλωσης, Επιλογή φωτισμού, Επιλογή χρωμάτων, Επένδυση επιφάνειας (δαπέδου, τοίχου κ.λ.π.)
Διακόσμηση σπιτιού
Αθήνα 14/01/2021
Εκτελέστηκε από
QR S.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου, Αλλαγή επίπλωσης, Επιλογή φωτισμού, Επιλογή χρωμάτων, Επένδυση επιφάνειας (δαπέδου, τοίχου κ.λ.π.)
5,0
Αναρτήθηκε από Χρήστος Δ.

Συνεπής, καλή επαγγελματίας. Εξαιρετική σχέση ποιότητας δουλειάς, τελικής τιμής.

Διακόσμηση σπιτιού
Ηλιούπολη 12/01/2021
Εκτελέστηκε από
Ευρύκλεια Παναγιώτης Τ.
Τι εργασία χρειάζεσαι;
Διακόσμηση σπιτιού
Διαστάσεις χώρων:
101 τ.μ. - 200 τ.μ.
Υπηρεσίες διακόσμησης:
Διαμόρφωση / Σχεδιασμό χώρου
Κόστος 1250,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Συνεπής, καλή επαγγελματίας. Εξαιρετική σχέση ποιότητας δουλειάς, τελικής τιμής.

Για: QR STAND / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Παρά πολύ καλή επαγγελματίας Άριστη συνεργασία με πολύ καλές τιμές Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα

Για: QR STAND / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Εξαιρετικοι επαγγελματίες,εξαιρετική δουλειά κ εξαιρετικοί άνθρωποι.παρα πολυ συνεπείς και οι τιμες τους ειναι ασυναγωνιστες.ειναι ολα εξαιρετικα κ τους συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Για: Θάνια Κανελλοπούλου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Το κοστος χαμηλοτερο απο οτι περιμενα, και πραγματικος επαγγελματιας. Βασικα ο μοναδικος που ηρθε και ηθελε να βοηθησει για να γινει πραγματικοτητα η σκεψη μου. Ισως ειμαι δύσκολος πελάτης, ο Λαζαρος παντως έχει το τρόπο να αναλαμβάνει κάτι και να το φέρνει σε τελος, παρα τις αντιξοότητες που μπορει να έχουν σχεση με την εργασια αλλά και την ψυχοσύνθεση του εκάστοτε πελάτη. Εξαιρετικός στην δουλειά του, και πολυ ευρυ πνευμα στις ιδέες του.

Για: Lazaros Kokozis / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Η συνεργασία με τον Σωτήρη ήταν πολύ καλή. Συνεπής με τα ραντεβού ευγενικός να ακούσει τι θέλεις και το συμαντικο για μένα είναι ότι κατάλαβε με το πρώτο ραντεβού τι ειναι αυτό που θέλω και έτσι τον εμπιστευτικά με κλειστά μάτια. Σας τον συστήνω ανεπιφύλακτα θα κανει καλή δουλειά.

Για: leukoxarti design studio / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου
5,0

Άψογη συνεργασία άμεση εξυπηρέτηση ,ωραιες πρωτοποριακες ιδεες ως προς την διακοσμηση.την συστηνω ανεπιφυλα'

Για: Κωνσταντινιά Κοκκίνου / Διακόσμηση / Αρχιτεκτονική χώρου