Τοποθέτηση Γυψοσανίδας

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση Γυψοσανίδας!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Γυψοσανίδες: Όσα θέλεις να γνωρίζεις, πριν την τοποθέτηση γυψοσανίδας

Οι γυψοσανίδες αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα ξηράς δόμησης, χάρη στα οποία μπορείς να φτιάξεις διαφόρων ειδών κατασκευές εκπληκτικής αισθητικής για το σπίτι. Η τοποθέτηση γυψοσανίδας έχει περισσότερες εφαρμογές, από όσες μπορείς να φανταστείς και σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

Η γυψοσανίδα αποτελείται από πυρήνα γύψου, ο οποίος είναι επενδυμένος με χαρτί. Η χρήση της είναι κατάλληλη για διάφορες εργασίες ανακαίνισης, αλλά και για μερεμέτια και μικροβελτιώσεις. Προσφέρουν μια οικονομική λύση, που παρουσιάζει σημαντικά οφέλη για το χώρο, στον οποίο τοποθετούνται.

Ανάλογα με το είδος γυψοσανίδας που επιλέγεις, αλλά και την κατασκευαστική εμπειρία, μπορείς να κερδίσεις σημαντικές μονωτικές ιδιότητες για το σπίτι σου. Ταυτόχρονα, μπορείς να πετύχεις εξαιρετική αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Ας δούμε τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζεις, πριν τοποθετήσεις γυψοσανίδες.

Τι εφαρμογές βρίσκουν οι γυψοσανίδες στο σπίτι;

Η τοποθέτηση γυψοσανίδας μπορεί να βρει διαφόρων ειδών εφαρμογές στο σπίτι. Συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου σου, αλλά και σου επιτρέπει να κάνεις μερεμέτια, για να κρύψεις κακοτεχνίες. Οι πιο δημοφιλείς κατασκευές με γυψοσανίδες είναι οι εξής:

1. Γυψοσανίδες για εσωτερικούς τοίχους: Συχνά, οι εσωτερικοί χώροι ενός σπιτιού απαιτούν εκ νέου διαμόρφωση. Με γυψοσανίδα, μπορείς να αλλάξεις τη μορφή των τοίχων, να κρύψεις μια ατέλεια που σε ενοχλεί, ακόμα και να χτίσεις ράφια.

2. Γυψοσανίδες για ψευδοροφές: Η γυψοσανίδα μπορεί εύκολα να λειτουργήσει ως ψευδοροφή. Είναι εφικτή η κατασκευή ψευδοροφής σε ποικίλες μορφές, όπως στρογγυλή, θολωτή ή κεκλιμένη. Ταυτόχρονα, η χρήση της μπορεί να λειτουργήσει ως καμουφλάζ για σωλήνες, καλώδια, έως και για κρυφό φωτισμό του χώρου.

3. Γυψοσανίδες για διαχωριστικά χώρων: Πρόκειται για την κατ’ εξοχήν εφαρμογή τους. Τα διαχωριστικά χώρων με γυψοσανίδες μπορούν να χωρίσουν την κουζίνα από το σαλόνι ή άλλα δωμάτια του σπιτιού, που ήταν ενιαία. Μάλιστα, προσφέρουν μοναδικές ιδέες διακόσμησης για κάθε στυλ.

4. Γυψοσανίδες για κάλυψη ατελειών: Αν υπάρχουν κατασκευαστικές ατέλειες στο σπίτι, με τις γυψοσανίδες θα λυθεί το πρόβλημα. Η τοποθέτηση γυψοσανίδας θα καλύψει τα ψεγάδια στους τοίχους και τις οροφές και θα συμβάλλει στην ανανέωση του χώρου σου.

5. Γυψοσανίδες για ειδικές κατασκευές σπιτιού: Εφικτές και ιδιαίτερα απλές είναι και οι μικροκατασκευές από γυψοσανίδες. Ράφια, βιβλιοθήκες και μικρά έπιπλα με βάση τη γυψοσανίδα, μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο σου. Ακόμη, οι επενδύσεις τζακιών με γυψοσανίδα αποτελούν μία δημοφιλή και μοντέρνα επιλογή. Η ευκολία στη χρήση καθιστά το υλικό αυτό ικανό να δημιουργήσει πλήθος κατασκευών.

Ποιες είναι οι τιμές για τοποθέτηση γυψοσανίδας;

Ανάλογα με το είδος κατασκευής που θέλεις να φτιάξεις με γυψοσανίδες, η τιμή επηρεάζεται αναλόγως. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει ενδεικτικές τιμές, για μερικές από τις πιο δημοφιλείς εργασίες στην κατασκευή γυψοσανίδας:

1. Χωρίσματα από γυψοσανίδες

Χωρίσματα (1+1): Δημιουργείται τοιχοποιία με χρήση μιας γυψοσανίδας από κάθε πλευρά. Το κόστος εργασίας και υλικών διαμορφώνεται στα 18-23€/τ.μ.* για μεσαίου μεγέθους δουλειές (15-50τ.μ.).

Χωρίσματα (2+2): Δημιουργείται τοιχοποιία με χρήση δύο γυψοσανίδων από κάθε πλευρά. (Προσθέτει καλύτερη αντοχή και μόνωση). Το κόστος εργασίας και υλικών κυμαίνεται στα 23-28€/τ.μ.* για μεσαίου μεγέθους δουλειές (15-50τ.μ.).

2. Ψευδοροφές από γυψοσανίδες

Το κόστος εργασίας και υλικών είναι 16-21€/τ.μ.* για μεσαίου μεγέθους εργασίες. Η οροφή προσφέρεται για διάφορα σχέδια και κατασκευές, όπως κρυφό φωτισμό, όμως το κόστος σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται και συνήθως εξακριβώνεται, κατόπιν συμφωνίας με τον επαγγελματία.

Για την τοποθέτηση γυψοσανίδας στην οροφή, απαιτούνται κάποια ειδικά υλικά (π.χ. ντίζα ανάρτησης) και σκάλα, πράγμα που καθιστά την εργασία αρκετά απαιτητική. Για επισκέψιμες οροφές, ενδείκνυνται οι πλάκες ορυκτής ίνας, όπου το κόστος εγκατάστασης μαζί με υλικά είναι 17-22€*. Ωστόσο, οι ποικιλίες στους τύπους αυτών των πλακών είναι πολλές, οπότε η τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί αρκετά.

3. Επενδύσεις τοίχων με γυψοσανίδες

Η επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα είναι η πιο απλή περίπτωση και έχει το μικρότερο κόστος. Για να καλυφθεί ένας τοίχος με standard γυψοσανίδα στοιχίζει, για εργασία και υλικά, 13-17€/τ.μ.* Επίσης μπορούν να φτιαχτούν δοκάρια με γυψοσανίδα σε σχήματα “Π”, “L”, “I” με παρόμοιο ή χαμηλότερο κόστος.

4. Ειδικές κατασκευές με γυψοσανίδες

Πρόκειται για βιβλιοθήκες, έπιπλα, γραφεία, χώρους με κρυφούς φωτισμούς κ.α. Το κόστος τους διαμορφώνεται, κατόπιν συνεννόησης του τελικού σχεδίου. Τα τζάκια, επίσης, μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία. Το σχήμα τους μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές στην τιμολόγηση. Μια ενδεικτική τιμή επένδυσης της καμινάδας πάνω από το τζάκι είναι 150-300€*.

5. Αποξήλωση γυψοσανίδας

Για την αποξήλωση παλιάς γυψοσανίδας, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να κυμανθεί στα 4-6€*, όπου ένας τεχνίτης μπορεί να αποξηλώσει περίπου 10τ.μ. γυψοσανίδας την ημέρα (αναλόγως την κατασκευή). Συνολικά, η εργασία είναι πιθανό να στοιχίσει 50-70€* ανά ημέρα και ανά άτομο που θα αποτελεί το συνεργείο.

6. Επισκευή γυψοσανίδας

Ανάλογα με το μέγεθος της φθοράς, μπορεί να επισκευαστεί με έτοιμο υλικό της αγοράς, να στοκαριστεί ή να επιδιορθωθεί με νέο κομμάτι γυψοσανίδας ως “μπάλωμα”. Αν η φθορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, μπορεί να είναι προτιμότερη η αντικατάσταση. Συνήθως, το κόστος μερεμετιού είναι το κόστος ημερομισθίου, περίπου 40-60€*.

7. Κόστος για επιμέρους υλικά

Στις παραπάνω εργασίες, μπορούν να τοποθετηθούν ενδιάμεσα μονωτικά υλικά, όπως υαλοβάμβακας ή πετροβάμβακας, για πιο ισχυρή μόνωση. Σε αυτή την περίπτωση, σε επιβαρύνουν, κυρίως, οι τιμές αγοράς των υλικών (2.5-6€/τ.μ.*, αναλόγως το πάχος και την ποιότητα) και όχι τόσο εργασίας, αφού η τοποθέτηση τους είναι απλή και οι τεχνίτες συνήθως δεν τη χρεώνουν επιπλέον.

Έπειτα, είναι σημαντικό να υπολογιστούν στο τελικό κόστος άλλα επιμέρους υλικά, που πιθανώς θα χρειαστούν για την τοποθέτηση γυψοσανίδας στο χώρο σου. Είναι σημαντικό να ζητήσεις από τον επαγγελματία να μελετήσει το χώρο και να κάνει μια εκτίμηση κόστους, πριν τοποθετήσει τις γυψοσανίδες. Έτσι, θα ξέρεις με σιγουριά τι ύψος τιμών αντιμετωπίζεις.

*Οι τιμές που αναφέρονται δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Γιατί να επιλέξεις επαγγελματία του Douleutaras.gr για την τοποθέτηση γυψοσανίδας;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες για γυψοσανίδες στην περιοχή σου, για κάθε είδους κατασκευές. Θα αναλάβουν την τοποθέτηση γυψοσανίδας στο χώρο σου, αφού κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για το κόστος των εργασιών.

Επίσης, οι τεχνικοί μας μπορούν να σε προμηθεύσουν με τα κατάλληλα υλικά, εφόσον το επιθυμείς, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αναζητήσεις ποιες είναι οι κατάλληλες γυψοσανίδες για την κατασκευή που θέλεις να έχεις. Έτσι, η εργασία θα πραγματοποιηθεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς άγχος από την πλευρά σου.

Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις γυψοσανίδες στο χώρο σου, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα προσφορές για τοποθέτηση γυψοσανίδας, από έμπειρους επαγγελματίες, στις καλύτερες τιμές!

Ποια πλεονεκτήματα σου προσφέρει η τοποθέτηση γυψοσανίδας στο σπίτι;
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία τεχνίτη στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
Άμεση ανταπόκριση, συνέπεια, καλή δουλειά και προσιτές τιμές!
ΣΠΥΡΟΣ Π.
109 αξιολογήσεις
πολύ καλός επαγγελματιας!
Γιώργος Κ.
87 αξιολογήσεις
Πολύ καλή εργασία από τον κύριο Κίτο. Ήρθε στην ώρα του και έκανε ιδιαίτερα ποιοτική δουλειά, σε σύντομο χρονικό διάστημα!
K Metal KM
82 αξιολογήσεις
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΑΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ. ΘΑ ΞΑ...
Γιώργος Α.
53 αξιολογήσεις
Συνεπής, επαγγελματίας και εύκολος στην επικοινωνία! Πολύ καλή δουλειά!
Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
Ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Θα τους πρότεινα.
Σχετικά άρθρα
Η γυψοσανίδα είναι ένα μαγικό οικοδομικό υλικό, το οποίο προσφέρει πάρα πολλές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα
Η γυψοσανίδα είναι πιθανότατα το αγαπημένο μας οικοδομικό υλικό για όλο το σπίτι. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει