Τοποθέτηση Γυψοσανίδας

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση Γυψοσανίδας

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Γυψοσανίδες: Τί πρέπει να γνωρίζεις πριν την τοποθέτηση!

Σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις την γυψοσανίδα για τις κατασκευές σου; Οι γυψοσανίδες είναι επίπεδα ορθογώνια δομικά στοιχεία που αποτελούνται από πυρήνα γύψου ο οποίος είναι επενδυμένος με χαρτί και χρησιμοποιούνται ως συστήματα δόμησης. Καλούνται και ως συστήματα ξηράς δόμησης.

Επιλέγονται συνήθως για την ανακαίνιση σπιτιού, αλλά και για πάσης φύσεως μερεμέτια. Συνιστούν μια οικονομική λύση που παρουσιάζει ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη για τον χώρο στον οποίο τοποθετούνται. Πολύ συχνά κάνουν την εμφάνισή τους φθορές στους τοίχους, μούχλα ή κενά στις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού. Τη λύση στα προβλήματα αυτά δίνουν οι γυψοσανίδες. Οι γυψοσανίδες, πέρα από την κάλυψη φθορών, έχουν να σου προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα εάν τις επιλέξεις. Ποια είναι αυτά;

6 Πλεονεκτήματα στις Γυψοσανίδες!

  • Διαθέτει μεγάλη αντοχή στον σεισμό, στην φωτιά και στις παθητικές καταπονήσεις

  • Απαιτείται μικρός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου

  • Το περιβάλλον εργασίας θα διατηρηθεί καθαρό

  • Το κόστος κατασκευής είναι μικρό

  • Παρέχει ηχομόνωση ειδικά όταν τοποθετείται στο ταβάνι και προστατεύει από εξωτερικούς θορύβους

  • Μπορεί να χαρίσει υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα (επιφάνεια, βάψιμο και δυνατότητα ποικίλων τεχνοτροπιών)

  • Η σύσταση που διαθέτουν οι γυψοσανίδες τις καθιστούν ιδανικές για μια γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση. Δεν απαιτούνται πολλά μερεμέτια, αφού με τη χρήση τους θα αποφύγεις το παραδοσιακό χτίσιμο και το σοβάτισμα, ενώ παράλληλα η χρήση τους δεν αφορά μόνο την κλασσική τοιχοποιία.

Οι κατασκευές από γυψοσανίδα, βρίσκουν εφαρμογές και σε άλλα μέρη του σπιτιού που χρειάζονται επιμέλεια ή αναβάθμιση. Ποια είναι όμως αυτά και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι γυψοσανίδες; Διάβασε παρακάτω και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες.

Που εφαρμόζουν οι γυψοσανίδες;

Οι εσωτερικοί χώροι: Συχνά οι εσωτερικοί χώροι ενός σπιτιού απαιτούν εκ νέου διαμόρφωση. Οι γυψοσανίδες μπορούν να σπάσουν έναν μεγάλο χώρο στα δύο ή να δημιουργήσουν ένα επιπλέον δωμάτιο.

Οι ψευδοροφές: Η γυψοσανίδα μπορεί εύκολα να λειτουργήσει ως ψευδοροφή. Έτσι, το δωμάτιο θα πάρει το ύψος που ταιριάζει στα μέτρα σου. Είναι εφικτή η κατασκευή ψευδοροφής σε ποικίλες μορφές, όπως στρογγυλή, θολωτή ή κεκλιμένη. Ταυτόχρονα, η χρήση της μπορεί να λειτουργήσει ως καμουφλάζ για σωλήνες, καλώδια, έως και τον φωτισμό του χώρου.

Ως διαχωριστικά τοίχων: Πρόκειται για την κατ’ εξοχήν εφαρμογή τους. Εάν χρειάζεται αλλαγή τον διαχωρισμό των τοίχων ή στην επένδυσή τους, η χρήση της γυψοσανίδας συνιστά μονόδρομο. Θα μεταμορφώσουν οπτικά τον τοίχο, παρέχοντάς του τις επιπλέον ιδιότητες που έχει ανάγκη.

Για κάλυψη ατελειών: Αν υπάρχουν κατασκευαστικές ατέλειες με τις γυψοσανίδες θα λυθεί το πρόβλημα. Η τοποθέτηση αυτών θα καλύψει τα ψεγάδια του τοίχου και θα συμβάλλει στην ανανέωση του χώρου σου.

Για ειδικές κατασκευές σπιτιού: Εφικτές και ιδιαίτερα απλές είναι και οι μικροκατασκευές από γυψοσανίδες. Ράφια, βιβλιοθήκες και μικρά έπιπλα με βάση την γυψοσανίδα μπορούν να στολίσουν και να ανανεώσουν το χώρο σου. Ακόμη, οι επενδύσεις τζακιών με γυψοσανίδα, αποτελούν μία δημοφιλή και μοντέρνα επιλογή. Η ευκολία στη χρήση καθιστά το υλικό αυτό ικανό να δημιουργήσει πλήθος κατασκευών.

Παράγοντες κόστους στην τοποθέτηση γυψοσανίδας

1. Τετραγωνικά μέτρα: Αυτός ο παράγοντας επηρεάζει τόσο την ποσότητα γυψοσανίδας που θα πρέπει να αγοραστεί, όσο και τον χρόνο που θα χρειαστούν οι επαγγελματίες για να ολοκληρώσουν το έργο. Έτσι, το συνολικό κόστος αγοράς και τοποθέτησης/εργασίας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του έργου που συνήθως υπολογίζεται σε τετραγωνικά μέτρα.

2. Είδος εργασίας: To είδος της εργασίας αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα στη διαμόρφωση του τελικού κόστους. Οι πιο δημοφιλείς εργασίες που εντάσσονται στην κατηγορία "Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές", είναι:

-Χωρίσματα

-Ψευδοροφές

-Επενδύσεις τοίχων

-Κατασκευές

-Αποξήλωση

-Επισκευή

3. Χωρίσματα: 

Χωρίσματα (1+1)

- Δημιουργία τοιχοποιίας με χρήση μιας γυψοσανίδας από κάθε πλευρά.
- Κόστος εργασίας και υλικών 18-23€/τ.μ.* για μεσαίου μεγέθους δουλειές (15-50τ.μ.).

Χωρίσματα (2+2)

- Δημιουργία τοιχοποιίας με χρήση δύο γυψοσανίδων από κάθε πλευρά. (Προσθέτει καλύτερη αντοχή και μόνωση).
- Κόστος εργασίας και υλικών 23-28€/τ.μ.* για μεσαίου μεγέθους δουλειές (15-50τ.μ.)

4. Ψευδοροφές: Το κόστος εργασίας και υλικών είναι 16-21€/τ.μ.* για μεσαίου μεγέθους εργασία. Η οροφή ακόμα προσφέρεται για διάφορα σχέδια και κατασκευές, όπως κρυφό φωτισμό, όμως το κόστος σε αυτή την περίπτωση είναι αυξημένο
και συνήθως εξακριβώνεται κατόπιν συμφωνίας με τον επαγγελματία.

Για την τοποθέτηση γυψοσανίδας στην οροφή απαιτούνται κάποια ειδικά υλικά (π.χ. ντίζα ανάρτησης) και σκάλα πράγμα που καθιστά την εργασία αρκετά απαιτητική σε προσπάθεια. Κάποια συνεργεία έχουν αναβατόριο που αυξάνει το κόστος, αλλά παράλληλα πετυχαίνει γρηγορότερο αποτέλεσμα. Για επισκέψιμες οροφές ενδείκνυνται οι πλάκες ορυκτής ίνας που το κόστος εγκατάστασης μαζί με υλικά είναι 17-22€*, οι ποικιλίες όμως στους τύπους αυτών των πλακών είναι πολλές οπότε η τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί αρκετά.

5. Επενδύσεις τοίχων: Η επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα είναι η πιο απλή περίπτωση και έχει το μικρότερο κόστος. Για να καλυφθεί ένας τοίχος με standard γυψοσανίδα στοιχίζει, για εργασία και υλικά, 13-17€/τ.μ.* Επίσης μπορούν να φτιαχτούν δοκάρια με γυψοσανίδα σε σχήματα “Π”, “L”, “I” με παρόμοιο ή μικρότερο κόστος.

6. Κατασκευές: Βιβλιοθήκες, έπιπλα, γραφεία, χώροι με κρυφούς φωτισμούς κ.α. Το κόστος τους διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης του τελικού σχεδίου. Τα τζάκια επίσης μπορεί να ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία όπου το σχήμα να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές στην τιμολόγηση. Ενδεικτικά όμως κόστος επένδυσης της καμινάδας πάνω από το τζάκι είναι 150-300€*.  Ραφιέρα 2x2μ. 38εκ. βάθος με 6 ράφια, 300-400€*.

7. Αποξήλωση: Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να υπάρχει (4-6€*) όπου ένας τεχνίτης μπορεί να αποξηλώσει περίπου 10τ.μ. γυψοσανίδας την ημέρα (αναλόγως την κατασκευή), όμως 50-70€* θα στοιχίσει η εργασία αυτή ανά ημέρα και ανά άτομο που θα αποτελεί το συνεργείο.

8. Επισκευή: Αναλόγως το μέγεθος της φθοράς μπορεί να επισκευαστεί με έτοιμο υλικό της αγοράς, να στοκαριστεί ή να επιδιορθωθεί με νέο κομμάτι γυψοσανίδας ως “μπάλωμα”. Αν η φθορά είναι ακόμα μεγαλύτερη μπορεί να είναι προτιμότερη η αντικατάσταση.
Συνήθως κόστος μερεμετιού είναι το κόστος ημερομισίου 40-60€*.

9. Επιμέρους υλικά: Στις παραπάνω εργασίες μπορούν να τοποθετηθούν ενδιάμεσα μονωτικά υλικά, όπως υαλοβάμβακας ή πετροβάμβακας για πιο ισχυρή μόνωση. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κόστος, κυρίως αγοράς (2.5-6€/τ.μ.*, αναλόγως το πάχος και την ποιότητα) και όχι τόσο εργασίας αφού η τοποθέτηση του είναι απλή και οι τεχνίτες συνήθως δεν την χρεώνουν.

Οι γυψοσανίδες στερεώνονται πάνω σε μεταλλικό σκελετό (εκτός της σπάνιας περίπτωσης να επενδυθεί κολλητά ο τοίχος με γυψοσανίδα), έτσι υλικά που χρειάζονται μπορεί να είναι μεταλλικά στοιχεία του σκελετού όπως οδηγοί, στρωτήρες, ορθοστάτες, γωνιόκρανα. Ακόμη βίδες, υλικά αρμολόγησης, ταινία αρμού, στόκος κ.α. Το κόστος των υλικών αυτών μπορεί να είναι 2.5-4.5€/τ.μ.* αναλόγως το είδος της εργασίας, με την επένδυση τοίχου να απαιτεί τα λιγότερα και την ψευδοροφή τα περισσότερα.

Επίσης, χρειάζονται εργαλεία όπως δράπανο κρουστικό, δραπανοκατσάβιδο, κόφτης γυψοσανίδας, κόφτης λαμαρίνας, σφυρί, αλφάδι όμως αυτά αποτελούν εργαλεία που τα έχει συνήθως στην κατοχή του ο επαγγελματίας.

Είτε ''πιάνουν τα χέρια'' σου, είτε όχι, προτίμησε την έμπειρη γνώμη ενός εξειδικευμένου επαγγελματία τεχνίτη. Θα ξεμπερδέψεις έτσι άμεσα από τα μερεμέτια του σπιτιού και θα έχεις το αποτέλεσμα που θες.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση. Οι τεχνίτες μας αναλαμβάνουν να σε προμηθέυσουν με τα υλικά που χρειάζεσαι και να σου προτείνουν σχέδια στις γυψοσανίδες που θα κλέψουν την παράσταση. Με την βοήθειά τους η κατασκευή και η τοποθέτηση γυψοσανίδα, γίνεται στο λεπτό.

Παράλληλα η εμπειρία τους και οι εκτενείς τεχνικές τους γνώσεις αποτελούν εγγύηση για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου και πάρε προσφορές για το κόστος κατασκευή και τοποθέτησης γυψοσανίδας από τους αξιολογημένους επαγγελματίες μας.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία τεχνίτη στην περιοχή σου

Σωτήρης Ρ.
7 αξιολογήσεις
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΔΡΙΖΟ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.
Κωνσταντίνος Π.
4 αξιολογήσεις
Άριστος Επαγγελματίας, πολύ ευγενικός άνθρωπος και πρόθυμος να εξυπηρετήσεις σε ότι πρόβλημα υπάρχει. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
SAAD E.
24 αξιολογήσεις
Εξαιρετικη εργασια και συμπεριφορα,παντα συνεπης.οι τιμες του πολυ καλες επισης. Συνιστω τον κ.Elfaham ανεπιφυλακτα.
Γιάννης Β.
3 αξιολογήσεις
Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός ως επαγγελματίας αλλά και εξαιρετικός ως άνθρωπος. Συνεπής, οργανωμένος, έχει λύση στο κάθε πρόβλημα. Και οι...
Απόστολος Τ.
10 αξιολογήσεις
Ήρθε στο ραντεβου ο Απόστολος, μετα ήρθε κάποιος άλλος με έναν άλλο . Δούλεψαν περιπου 2ω , αντικατέστησαν ενα κομμάτι 40x1,20 περιπου κ...
Γιώργος Τ.
5 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση. Ο τεχνίτης που ήρθε έκανε πολύ καλή δουλειά.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει