Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου; 10 Υπέροχες Λύσεις!

Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου

Η ερώτηση “ τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου; “ μας έχει ταλαιπωρήσει όλους κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όταν έχεις τόσες πολλές επιλογές χρωμάτων, η απόφαση γίνεται πιο δύσκολη απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Πρέπει να σκεφτείς ποια χρώματα σου αρέσουν και πώς θέλεις να είναι η γενική διακόσμηση του υπνοδωματίου σου. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να σκεφτείς και πώς θα επηρεάζεται η ψυχολογία σου από τα χρώματα του δωματίου. Σίγουρα, υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορείς να λάβεις υπόψιν για να βρεις τα καλύτερα χρώματα.

Έπειτα, μπορεί να σκεφτείς ότι είναι καλύτερα να βάψεις το δωμάτιο σου σε έναν συνδυασμό χρωμάτων, ώστε η όψη τους να μη γίνεται βαρετή. Και αυτή η ιδέα είναι πάρα πολύ καλή, ειδικά αν έχεις κατά νου το επιθυμητό σου αποτέλεσμα, ώστε να διαλέξεις και τον κατάλληλο συνδυασμό. Όπως καταλαβαίνεις, κάθε χρώμα έχει την τάση να επηρεάζει διαφορετικά την ψυχολογία σου, ανάλογα με το αν είναι σκούρο ή ανοιχτό, θερμό ή ψυχρό. Λοιπόν, είσαι έτοιμος/-η να ανακαλύψεις μερικές χρήσιμες ιδέες που απαντούν στο ερώτημα “ τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου “;

Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου; 10 μοναδικές ιδέες!

#1 Το φωτεινό λευκό

Αν το υπνοδωμάτιο σου είναι σχετικά μικρό και επιθυμείς να το αναδείξεις, η ιδανική λύση για σένα είναι το λευκό. Το λευκό χρώμα στους τοίχους μοιάζει σαν να πολλαπλασιάζει το φως και να δείχνει το χώρο μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Είναι το χρώμα της καθαριότητας και της αθωότητας, γι’ αυτό και πρόκειται για μια κλασική επιλογή για το βάψιμο τοίχων του σπιτιού. Επίσης, το λευκό ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα, οπότε σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις το ταβάνι του δωματίου σου λευκό και τους υπόλοιπους τοίχους σε ένα πιο ζωηρό χρώμα της επιλογής σου.
λευκό χρώμα δωματίου

#2 Το ανοιχτό γκρι

Αναρωτιέσαι "τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου για να είναι στη μόδα;". Το γκρι είναι ένα χρώμα που ήρθε για να μείνει στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αλλά γιατί να θέλεις να βάψεις το δωμάτιο σου γκρι; Η απάντηση είναι πως δεν αρκεί ένα χρώμα να είναι στη μόδα για να είναι ιδανικό για το χώρο σου.

Ένας λόγος που κάνει το γκρι να αξίζει σαν επιλογή, είναι πως μπορεί να ταιριάξει εύκολα με διάφορα στυλ διακόσμησης. Για παράδειγμα, είναι ιδανικό χρώμα για βιομηχανικό και μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης. Ωστόσο, ένα ακόμα όφελος που έχει να προσφέρει το ανοιχτό γκρι είναι πως δε σκοτεινιάζει το χώρο. Δίνει στυλ και χαρακτήρα, αλλά παρόλα αυτά επιτρέπει και τη διάχυση του φωτός, χωρίς πρόβλημα.
ανοιχτό γκρι χρώμα δωματιού

#3 Το σκούρο γκρι

Το σκούρο γκρι είναι πιο αυστηρό σαν απόχρωση. Προσθέτει στυλ και δυναμισμό στο χώρο, αλλά παράλληλα σοβαρότητα και μεγαλοπρέπεια. Συστήνεται να μην το χρησιμοποιήσεις για όλους τους τοίχους του δωματίου. Αντιθέτως, χρησιμοποίησε το σε έναν τοίχο για να δώσεις ένταση, ενώ διατηρείς τους υπόλοιπους τοίχους σε λευκό, ή σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι. Έτσι, διατηρείς την ισορροπία και επιτρέπεις στο χώρο να φωτίζεται επαρκώς, ενώ αποφεύγεις ένα από τα τυπικά λάθη που όλοι κάνουμε στην επιλογή χρωμάτων!
σκούρο γκρι χρώμα δωματιου

#4 Το μεγαλοπρεπές κίτρινο

Μήπως αναρωτιέσαι “ τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου για να είναι χαρούμενο και φωτεινό;". Αν ναι, τότε το κίτρινο θα μπορούσε να είναι μια από τις βασικές εναλλακτικές επιλογές σου. Τι είναι αυτό που κάνει το κίτρινο ξεχωριστό; Σαν θερμό χρώμα, το κίτρινο ενισχύει τα αισθήματα οικειότητας, ζεστασιάς και χαράς. Είναι ένα χρώμα που μαγνητίζει τα βλέμματα από μόνο του, δηλαδή χωρίς να έχει ανάγκη από άλλα φανταχτερά στοιχεία.

Ωστόσο, το κίτρινο μπορεί, με τον καιρό, να γίνεται κουραστικό στην όψη, ή να μη σε βοηθάει να χαλαρώνεις. Προκειμένου να μην αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, συστήνεται να διαλέξεις για τους τοίχους του το κίτρινο της ώχρας, ή μια παστέλ απόχρωση. Οι 2 αυτές επιλογές διατηρούν τα οφέλη που προσφέρει το κίτρινο, αλλά χωρίς να είναι πολύ έντονες. Έτσι, κατορθώνουν να μη γίνονται κουραστικές.
κίτρινο χρώμα δωματίου

#5 Το διακριτικό μπεζ

Σε περίπτωση που δεν το είχες υπόψιν σου, το μπεζ είναι ένα χρώμα που “κρύβεται” και δεν προσελκύει τα βλέμματα. Τι σημαίνει αυτό για το δωμάτιο σου, όμως; Σημαίνει, πως αν επιθυμείς να στρέψεις το ενδιαφέρον στα έπιπλα του δωματίου σου, ή σε κάποια αγαπημένα σου αντικείμενα, τότε το μπεζ μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου.

Επίσης, αν θέλεις να βάψεις τους τοίχους του δωματίου σε έναν όμορφο συνδυασμό χρωμάτων, το μπεζ μπορεί να είναι το ένα χρώμα, το οποίο θα επιτρέψει στο δεύτερο χρώμα να αναδειχθεί. Πολλοί χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα μπορούν να δημιουργηθούν με βάση το μπεζ, κάτι που σημαίνει ότι το χρώμα αυτό σου παρέχει πολλές δυνατότητες.
μπεζ χρώμα δωματίου

#6 Το μοναδικό πράσινο

Το πράσινο δεν είναι μόνο το χρώμα που δηλώνει τη σύνδεση με τη φύση. Η χρησιμότητα του στη διακόσμηση του σπιτιού είναι αναντικατάστατη. Το ανοιχτό πράσινο χρώμα φωτίζει το δωμάτιο, μας χαλαρώνει, αλλά ταυτόχρονα βοηθά στη συγκέντρωση και ενισχύει τα αισθήματα χαράς. Αν αναρωτιέσαι "τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου για να συγκεντρώνομαι πιο εύκολα", τότε το πράσινο είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Όσο για τα χρώματα με τα οποία μπορεί να συνδυαστεί, υπάρχουν φωτεινά, αλλά και σκούρα χρώματα που θα μπορούσαμε να προτείνουμε. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, το ανοιχτό πράσινο ταιριάζει με το λευκό, το κίτρινο της ώχρας και το ανοιχτό γκρι, αλλά και με το σκούρο καφέ.
πρασινό χρώμα δωματίου

#7 Το χαρούμενο πορτοκαλί

Το πορτοκαλί, είτε σε έντονες, είτε σε απαλές αποχρώσεις, έχει την τάση να προσδίδει χαρά και ξεγνοιασιά σε ένα χώρο. Είναι θερμό χρώμα, το οποίο θα σε προδιαθέτει με χαρούμενα συναισθήματα και αίσθηση ζωντάνιας, όταν το αντικρίζεις κάθε πρωί στο δωμάτιο σου. Έτσι, θεωρείται πως το πορτοκαλί απαντά στην ερώτηση “ τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου για να είναι πιο χαρούμενο; “. Αν χρειάζεσαι και χαλάρωση, ταυτόχρονα με ζωντάνια, μπορείς να δοκιμάσεις την επιλογή του πορτοκαλί του ροδάκινου. Η απόχρωση αυτή είναι χαρούμενη, αλλά ταυτόχρονα γλυκιά και χαλαρωτική.

χαρούμενο πορτοκαλί

#8 Το ζωηρό κόκκινο

Αν είσαι λάτρης των έντονων χρωμάτων, τότε μάλλον ήδη γνωρίζεις τις διεγερτικές ιδιότητες του κόκκινου χρώματος. Το κόκκινο είναι ένα θερμό χρώμα που αντιπροσωπεύει τη ζωντάνια και το δυναμισμό. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι ώθηση για να ξεκινάς τη μέρα σου με περισσότερη όρεξη κάθε πρωί, θα μπορούσες να δοκιμάσεις να βάψεις τους τοίχους του δωματίου σου κόκκινους. Ωστόσο, καλό θα ήταν να περιοριστείς σε έναν μόνο τοίχο και για τους υπόλοιπους τοίχους να διαλέξεις το λευκό, ή το μπεζ. Όπως καταλαβαίνεις, το κόκκινο σε πολύ μεγάλες επιφάνειες μπορεί να σου δημιουργήσει υπερένταση, κάτι που μάλλον δεν είναι επιθυμητό.
κόκκινο χρώμα δωματίου

#9 Το οικείο καφέ

Ίσως το καφέ χρώμα να είναι σκούρο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να ενισχύσει τα αισθήματα χαράς και οικειότητας. Αντιθέτως, το καφέ, όπως έχει αποδειχθεί, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, όπως όλα τα γήινα χρώματα. Επίσης, σαν γήινο χρώμα έχει την τάση να μας αναζωογονεί και να μας ξεκουράζει. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι, για τους οποίους θεωρείται πως αξίζει να εξετάσεις την πιθανότητα να βάψεις έναν τοίχο του δωματίου σου καφέ. Ωστόσο, προτείνεται να μη βάψεις όλους τους τοίχους καφέ, έτσι ώστε το δωμάτιο να παραμείνει φωτεινό.
καφέ χρώμα δωματίου

#10 Το μυστηριώδες μαύρο

Μήπως μέχρι σήμερα πίστευες ότι το μαύρο χρώμα είναι απαγορευτικό για τους τοίχους του υπνοδωματίου σου; Στην πραγματικότητα, το μαύρο μπορεί να συγκαταλεχθεί στις εναλλακτικές επιλογές σου, καθώς έχει τα δικά του ξεχωριστά οφέλη. Το μαύρο είναι ένα χρώμα που εκφράζει την πολυτέλεια, αλλά ταυτόχρονα και το μυστήριο. Μπορεί να εντυπωσιάζει και να μαγνητίζει τα βλέμματα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι το δωμάτιο σου πρέπει να παραμείνει, όσο γίνεται, φωτεινό. Συνεπώς, μπορείς να βάψεις τους τοίχους μαύρους, αλλά το ταβάνι λευκό, ώστε να μην εμποδίζεται η διάχυση του φωτός.
μαύρο χρώμα δωματίου

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις την απάντηση στο ερώτημα "τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου;". Για κάθε χρωματική επιλογή σου, οι έμπειροι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας είναι εδώ για να σου λύσουν κάθε απορία και να πραγματοποιήσουν την εργασία σου εύκολα και γρήγορα. Πάρε σήμερα προσφορές και ετοιμάσου να αντικρίσεις το υπνοδωμάτιο των ονείρων σου!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τεχνοτροπία
Μαρούσι 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
ΠΕΤΡΟΣ Κ.
Είδος βαψίματος:
Τεχνοτροπία
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
5,0
Αναρτήθηκε από ΛΑΖΑΡΟΣ Κ.

Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να επιλέξετε κάποιον αλλον επαγγελματία για ελαιοχρωματισμους ,είναι τίμιοι εργατικοί αγαπάνε τη δουλειά τους και πολύ συνεπείς και καθαροί.

Εξωτερικό Βάψιμο
Κορυδαλλός 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
ΚΩΝ/ΝΟΣ Σ.
Είδος βαψίματος:
Εξωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Πάνω από 70 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Κόστος 700,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να επιλέξετε κάποιον αλλον επαγγελματία για ελαιοχρωματισμους ,είναι τίμιοι εργατικοί αγαπάνε τη δουλειά τους και πολύ συνεπείς και καθαροί.

Για: ΠΕΤΡΟΣ ΚΕΣΙΔΗΣ / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

αψογη

Για: Δημήτρης Καλομηνίδης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Αψογος επαγγελματιας,αμεση και γρηγορη επικοινωνια,εξαιρετικη δουλεια σε ολους τους τομεις και με λογικες τιμες.

Για: Ελαιοχρωματισμοί Αλέξανδρος / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Άψογη συνεργασία

Για: Ιωάννης Παολίνος / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο Ali είναι καλός και φιλότιμος επαγγελματίας. Η σχέση ποιότητας - τιμής είναι άριστη. Μπορείτε να τον εμπιστευθείτε και να κάνετε την δουλειά σας πολύ καλά .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Ali Ayad / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο επαγγελματία. Λεπτομερής δουλειά σε σημείο που έλεγα φτάνει και ο Χρήστος συνέχιζε μέχρι το σημείο της απόλυτης λεπτομέρειας. Πέρασε 2 χέρια στόκο, 4 χέρια λεπτό στόκο και 4 χέρια το βάψιμο με δική του πρωτοβουλία για να τελειοποιήσει τις καμάρες που είχαν γίνει από άλλο μάστορα. Ήταν στην ώρα του, συνεπής (πράγμα σπάνιο για μάστορα), ευγενικός και ευχάριστος, τόσο ο ίδιος όσο και ο βοηθός του. Καθάρισαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ πριν φύγουν, μέχρι και με βετέξ έκαναν τη γυάλινη πόρτα! Επίσης ο Χρήστος μου έφτιαξε ένα κύκλωμα ρεύματος που είχε χαλάσει και προσφέρθηκε να μου βάψει επιπλέον με ειδικό χρώμα έναν τοίχο για μεγαλύτερη αντοχή χωρίς να ζητήσει χρήματα. Αν έχετε την τύχη να πάρετε προσφορά από αυτόν τον άνθρωπο μην τυχόν και τον αφήσετε να φύγει γιατί απλά δεν θα βρείτε καλύτερο τεχνίτη.

Για: Χρήστος Μήτσης / Ελαιοχρωματισμοί