Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Γιατί να επιλέξεις την ενδοδαπέδια θέρμανση;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί ένα από τα πιο πολυτελή είδη θέρμανσης, για το σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο. Παρόλο που έχει σχετικά μεγάλο αρχικό κόστος, η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να φέρει εξοικονόμηση χρημάτων, μακροπρόθεσμα, όπως και άλλα σημαντικά οφέλη.

Φυσικά, δεν είναι η τέλεια επιλογή για κάθε σπίτι. Ένας έμπειρος επαγγελματίας στον κλάδο της θέρμανσης μπορεί να μελετήσει το χώρο σου και να σου προτείνει την καταλληλότερη λύση για τις ανάγκες σου. Όμως, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που είναι καλό να γνωρίζεις, αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση.

Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση & πώς λειτουργεί;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα θέρμανσης, κατά το οποίο ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων. Το κύκλωμα ενσωματώνεται στο δάπεδο του χώρου, μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα.

Η θερμότητα, μεταδίδεται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς το θερμαινόμενο χώρο και από τα χαμηλότερα στρώματα στα υψηλότερα, χωρίς ισχυρά ρεύματα. Στο ύψος της κεφαλής, η θερμότητα φτάνει τους 18-30 βαθμούς Κελσίου, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες ζεστασιάς.

Με την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η θερμότητα διαχέεται από το δάπεδο και ζεσταίνει τα άκρα των ιδιοκτητών και στη συνέχεια φτάνει στην οροφή. Η ενδοδαπέδια θέρμανση, προσφέρει στοχευμένη θερμότητα και ιδανικές συνθήκες, χωρίς να γίνονται σπατάλες στην κατανάλωσή της.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Η τοποθέτηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να γίνει άμεσα και το τελικό αποτέλεσμα να σου παρέχει την ατμόσφαιρα που επιθυμείς. Οι επαγγελματίες μας στη θέρμανση, μάς έδωσαν μία λίστα με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ενδοδαπέδια θέρμανση:

1. Άνετη Θερμοκρασία: Η ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει σταθερές θερμοκρασίες, χωρίς να υπάρχει διαρροή θερμότητας, ή ακόμη ενοχλητικά ρεύματα που μερικές φορές δημιουργούν άλλα συστήματα θέρμανσης.

2. Χαμηλό Κόστος Λειτουργίας: Στην ενδοδαπέδια θέρμανση, η θερμοκρασία κατανέμεται σωστά και ακόμη και σε περιπτώσεις με κτίρια με ψηλές οροφές, αποφεύγεται η σπατάλη θέρμανσης. Έτσι, μειώνεται το κόστος λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης. Η ενδοδαπέδια θέρμανση, σαν επιλογή θερμότητας για το σπίτι σου, είναι κατά 35% οικονομικότερη, συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους.

3. Αισθητική Διακριτικότητα: Το βασικό προτέρημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, πέρα από τις ιδανικές θερμοκρασίες, είναι ότι προσαρμόζεται σε κάθε αρχιτεκτονική κατασκευή, ή διακοσμητική εφαρμογή. Γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικίες.

4. Υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης: Η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης προσφέρει ένα περιβάλλον υγιές, καθώς δεν υπάρχει υγρασία και ξηρότητα στο χώρο, όπως μπορεί να υπήρχε, σε περιπτώσεις άλλων συστημάτων θέρμανσης.

5. Δυνατότητα μείωσης θερμοκρασίας με ειδικό μηχανισμό: Στην ενδοδαπέδια θέρμανση, υπάρχει η δυνατότητα και στις περιπτώσεις που η θερμοκρασία δεν ικανοποιεί τον ένοικο, να γίνεται παραγωγή ψυχρού νερού ώστε να μην γίνεται αφόρητη η θερμότητα στον χώρο.

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Το μέσο κόστος για μια εργασία ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι 25€/m². Επίσης, το κόστος εργασίας για την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης κυμαίνεται στα 15€/m². Εκτιμάται, ότι για μία ποιοτική ενδοδαπέδια θέρμανση, θα ξοδέψεις περίπου 40€/m², ανάλογα με τα τετραγωνικά και τις απαιτήσεις του χώρου.

Παρακάτω, ακολουθούν οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για το κόστος ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

1. Τετραγωνικά μέτρα του χώρου

Οι διαστάσεις του χώρου που θέλεις να εγκαταστήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση, επηρεάζουν άμεσα την τελική τιμή, όπως είναι λογικό. Επίσης και η πολυπλοκότητα του χώρου παίζει σημαντικό παράγοντα, καθώς σε χώρους με πολλές κατασκευές στο δάπεδο (οβάλ σχήματα, τζάκια, σωληνώσεις), η εγκατάσταση είναι πιο απαιτητική. Για αυτό το λόγο, η ενδοδαπέδια θέρμανση, χρειάζεται να εγκατασταθεί ιδανικά στα πρώτα στάδια κατασκευής του σπιτιού ή σε μία γενική ανακαίνιση αυτού.

2. Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Το υψηλό κόστος εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οφείλεται στη χρήση ειδικών μονωτικών υλικών για το δάπεδο, καθώς και τη στρώση ειδικού θερμομπετόν. Συγκεκριμένα:

  • Οι σωλήνες κοστίζουν 0.9-1€/m²

  • Το θερμομονωτικό υπόστρωμα 5-6€/m²

  • Ο συλλέκτης κοστίζει περίπου 150-170€/ 50m² χώρου.

Επιπλέον, το κόστος εργασίας για την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι 10-15€/m². Δηλαδή, για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, το κόστος θα είναι κοντά στα 4000€.

3. Είδη ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Το κόστος εγκατάστασης, εξαρτάται και από το είδος ενδοδαπέδιας θέρμανσης που θα επιλέξεις για το χώρο σου. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

1. Η ηλεκτρική, αποτελείται από ηλεκτρικές καλωδιώσεις που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιείται για παραγωγή θερμότητας.

2. Η υδραυλική, που αποτελείται από σωληνώσεις, οι οποίοι παράγουν κρύο ή ζέστη, με διοχέτευση κρύου ή ζεστού νερού αντίστοιχα. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ρυθμιστεί από πολλές και διαφορετικές πηγές όπως αντλία θερμότητας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή ακόμα και pellet.

Συγκριτικά μεταξύ των δύο κατηγοριών, η υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι αυτή που συμφέρει περισσότερο, διότι αποδίδει περισσότερη θερμότητα, με μικρότερη καύση ενέργειας. Ωστόσο, το κόστος εγκατάστασής της, είναι υψηλότερο.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, προτιμάται σε χώρους που απαιτούν θέρμανση πολλές ώρες την ημέρα και συνεπώς, επιτυγχάνεται με αυτό τον τρόπο, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης. Σε χώρους που απαιτούν θέρμανση, λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, προτείνεται μία συμβατική πηγή θερμότητας.

4. Ανάγκες συντήρησης και επισκευής

Η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν απαιτεί τη συντήρηση που έχουν ανάγκη οι συμβατικές μέθοδοι, εξαιτίας των ανθεκτικών και ποιοτικών υλικών που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση. Η πιθανότητα βλάβης, είναι επίσης πολύ μικρή, καθώς, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, προστατεύουν την εγκατάσταση από φθορές και χτυπήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ενδοδαπέδια θέρμανση, έχουν εγγύηση τουλάχιστον 10 ετών και σε περίπτωση φθοράς ή βλάβης, μπορεί να δοθεί αποζημίωση. Έτσι, μακροπρόθεσμα σε απαλλάσσει από σημαντικά έξοδα και κόστη για συντήρηση και επισκευή.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται, είναι χωρίς ΦΠΑ.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για να εγκαταστήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες στην εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, για να ολοκληρώσουν την εργασία σου, άμεσα και οικονομικά. Όλοι οι επαγγελματίες μας στον τομέα της θέρμανσης είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους και γι’ αυτό μπορείς να τους εμπιστεύεσαι.

Χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της θέρμανσης, καθώς καθημερινά καλούνται να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο εύρος εργασιών για οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση στο χώρο σου, δε χρειάζεται να ψάξεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από έμπειρους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Ευθύμιος Κ.
1 αξιολόγηση
Έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο!!
Σχετικά άρθρα
Η ενδοδαπέδια θέρμανση αρχίζει σιγά – σιγά να κερδίζει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις επιλογές θέρμανσης.
Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η θερμοκρασία σιγά σιγά αρχίζει να πέφτει. Το κρύο πλησιάζει και εσύ τρέμεις ήδη στη σκέψη
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει