No1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Τοποθέτησε Ενδοδαπέδια Θέρμανση με Αξιολογημένους Επαγγελματίες. Κλείσε στην Καλύτερη Τιμή για Μελέτη & Εγκατάσταση!

Απόλυτη Συνέπεια & Ασφάλεια

Δωρεάν προσφορές άμεσα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Εγκατάσταση, Επισκευή
 • Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
 • Επισκευή
 • Άλλο
π.χ.: Έως 10 τ.μ., 10 τ.μ. - 30 τ.μ.
 • Έως 10 τ.μ.
 • 10 τ.μ. - 30 τ.μ.
 • 30 τ.μ. - 70 τ.μ.
 • Πάνω από 70 τ.μ.
π.χ.: Παρκέ, Πλωτό
 • Παρκέ
 • Πλωτό πολύστρωμο δάπεδο (προγυαλισμένο)
 • Πλωτό δαπέδο
 • Δάπεδο τύπου Laminate
 • Δεν υπάρχει δάπεδο
 • Άλλο
π.χ.: Σήμερα, Στις επόμενες 2 μέρες
 • Αποκλειστικά σήμερα
 • Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
 • Τις προσεχείς ημέρες
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
π.χ. Ναι, Όχι
 • Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
 • Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2020

Ενδοδαπέδια θέρμανση: Όσα θέλεις να ξέρεις, πριν την εγκατάσταση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής λύση για τη θέρμανση στο σπίτι. Φυσικά, δεν ταιριάζει σε κάθε χώρο, αλλά το αν σε συμφέρει η εγκατάστασή της εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Πρέπει να γνωρίζεις εξαρχής, πως η τιμή για ενδοδαπέδια θέρμανση είναι σχετικά υψηλή, αν τη συγκρίνεις με συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να καλέσεις ένα μηχανικό, για να μελετήσει το χώρο και να σου προτείνει την καλύτερη λύση για σένα.

Έπειτα, οι έμπειροι επαγγελματίες στον κλάδο της θέρμανσης μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις αν είναι κατάλληλη για σένα και ποιο είδος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι ιδανικό για το χώρο σου. Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας είναι έτοιμοι να σου δώσουν προσφορές για το κόστος της εργασίας σου, αφού διαπιστώσουν ποιες είναι οι ανάγκες σου, για να έχεις εγγυημένα ποιοτικό αποτέλεσμα!

Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση & πώς λειτουργεί;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα θέρμανσης, κατά το οποίο ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων. Το κύκλωμα ενσωματώνεται στο δάπεδο του χώρου, μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα.

Η θερμότητα, μεταδίδεται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς το θερμαινόμενο χώρο και από τα χαμηλότερα στρώματα στα υψηλότερα, χωρίς ισχυρά ρεύματα. Στο ύψος της κεφαλής, η θερμότητα φτάνει τους 18-30 βαθμούς Κελσίου, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες ζεστασιάς.

Με την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η θερμότητα διαχέεται από το δάπεδο και ζεσταίνει τα άκρα των ιδιοκτητών και στη συνέχεια φτάνει στην οροφή. Η ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει στοχευμένη θερμότητα και ιδανικές συνθήκες, χωρίς να γίνονται σπατάλες στην κατανάλωσή της.

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Το κόστος εργασίας για την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης ξεκινά περίπου στα 15€/m². Εκτιμάται, ότι για μία ποιοτική ενδοδαπέδια θέρμανση, θα ξοδέψεις περίπου 40€/m² με υλικά και εργατικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τις απαιτήσεις του χώρου.

Παρακάτω, ακολουθούν οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για το κόστος ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

1. Τετραγωνικά μέτρα του χώρου

Όπως είναι φυσικό, όσο περισσότερα τετραγωνικά μέτρα θέλεις να καλύψεις, τόσο αυξάνεται η τιμή για ενδοδαπέδια θέρμανση. Ιδανικά, εγκαθίσταται στα πρώτα στάδια κατασκευής του σπιτιού ή σε μία γενική ανακαίνιση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλές ανάγκες για μερεμέτια, αποξήλωση του δαπέδου κτλ.

2. Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Το υψηλό κόστος εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οφείλεται στη χρήση ειδικών μονωτικών υλικών για το δάπεδο, καθώς και τη στρώση ειδικού θερμομπετόν. Συγκεκριμένα:

 • Οι σωλήνες κοστίζουν 0.9-1€/m²

 • Το θερμομονωτικό υπόστρωμα 5-6€/m²

 • Ο συλλέκτης κοστίζει περίπου 150-170€/ 50m² χώρου.

Επιπλέον, το κόστος εργασίας για την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι 10-15€/m². Δηλαδή, για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, το κόστος θα είναι κοντά στα 4000€.

3. Είδη ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Το κόστος εγκατάστασης, εξαρτάται και από το είδος ενδοδαπέδιας θέρμανσης που θα επιλέξεις για το χώρο σου. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

1. Η ηλεκτρική, αποτελείται από ηλεκτρικές καλωδιώσεις που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιείται για παραγωγή θερμότητας.

2. Η υδραυλική, που αποτελείται από σωληνώσεις, οι οποίοι παράγουν κρύο ή ζέστη, με διοχέτευση κρύου ή ζεστού νερού αντίστοιχα. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ρυθμιστεί από πολλές και διαφορετικές πηγές όπως αντλία θερμότητας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή ακόμα και pellet.

Συγκριτικά μεταξύ των δύο κατηγοριών, η υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι αυτή που συμφέρει περισσότερο, διότι αποδίδει περισσότερη θερμότητα, με μικρότερη καύση ενέργειας. Ωστόσο, το κόστος εγκατάστασής της, είναι υψηλότερο.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται, είναι χωρίς ΦΠΑ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

1. Ιδανική θερμοκρασία, χωρίς διαρροές.

2. Χαμηλό κόστος λειτουργίας.

3. Αισθητική διακριτικότητα, χωρίς σωλήνες που φαίνονται.

4. Υγιεινή ατμόσφαιρα στο χώρο.

5. Δυνατότητα μείωσης θερμοκρασίας με ειδικό μηχανισμό.

6. Βέλτιστη επιλογή για οικίες που χρειάζονται θέρμανση για πολλές ώρες ημερησίως.

Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση στο σπίτι σου, οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να σου δώσουν προσφορά, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις δωρεάν τη φόρμα μας, για να σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία και να κλείσετε ραντεβού!

Ποια μειονεκτήματα παρουσιάζει η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Όπως όλα τα συστήματα θέρμανσης, έτσι και η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει κάποια μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ξέρεις, πριν προχωρήσεις σε εγκατάσταση. Τα μειονεκτήματα αυτά είναι τα εξής:

1. Έχει σχετικά υψηλή τιμή εγκατάστασης.

2. Χρειάζεται αρκετό χρόνο, για να ζεστάνει το χώρο.

3. Εφόσον εγκατασταθεί, δεν μπορείς να καλύψεις το πάτωμα με χαλί.

Με ποια συστήματα συνδυάζεται η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Όταν εγκαταστήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση στο σπίτι σου, δεν χρειάζεσαι καλοριφέρ ή άλλα σώματα για να ζεστάνεις το χώρο. Το ζεστό νερό από το λέβητα σου πηγαίνει κατευθείαν στους σωλήνες στο δάπεδο και παράγεται θερμότητα. Έτσι, η ενδοδαπέδια θέρμανση συνδυάζεται με όλα τα συστήματα, όπως:

 • Καυστήρα - λέβητα πετρελαίου

 • Λέβητα φυσικού αερίου

 • Αντλία θερμότητας

 • Θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για την εγκατάσταση;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες στην εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, για να ολοκληρώσουν την εργασία σου, άμεσα και οικονομικά. Όλοι οι επαγγελματίες μας στον τομέα της θέρμανσης είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους και γι’ αυτό μπορείς να τους εμπιστεύεσαι.

Χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό και διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο της θέρμανσης, καθώς καθημερινά καλούνται να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο εύρος εργασιών για οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση στο χώρο σου, δε χρειάζεται να ψάξεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου, για να κανονίσετε ραντεβού και να κλείσεις στην καλύτερη τιμή!

5,00 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν τη Θέρμανση του Σπιτιού τους

φωτογραφία επαγγελματία
Ευθύμιος Καλφόπουλος
1 αξιολόγηση

Έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο!!

Σχετικά άρθρα

Πώς θα κάνεις σωστή συντήρηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε 3 βήματα;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αρχίζει σιγά – σιγά να κερδίζει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις επιλογές θέρμανσης.

Προβλήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης που μπορούν να προκύψουν αν δεν προσέξεις!

Όταν μιλάμε για θέρμανση ενός σπιτιού αυτό που ζητάμε είναι να μένει ζεστός ο χώρος και να μη σπαταλάμε πολλά χρήματα

Διάβασε περισσότερα άρθρα

Κορυφαίοι Επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Ιωάννης Μιχαλάκης

Δυτικά Προάστια Αθήνας
10 αξιολογήσεις

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την επισκευή ή την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης του οικιακού ή του επαγγελματικού σας χώρου. Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Εταιρείας Παροχής Αερίου και διαθέτουμε έμπειρο προσωπικό, που συνεχίζει την καλή παράδοση της επιχείρησης για πάνω από 50 χρόνια. Τα βασικά χαρακτηριστικά μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση, ο επαγγελματισμός και η υψηλή ποιότητα εργασίας που προσφέρουμε.

Σχετικές εργασίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές