Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

258 ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών

Αξιολόγηση εργασιών

5.0

μέσος όρος από 16 αξιολογήσεις πελατών

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση & πώς λειτουργεί;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα θέρμανσης, κατά το οποίο ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων. Το κύκλωμα ενσωματώνεται στο δάπεδο του χώρου, μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα.

Η θερμότητα, μεταδίδεται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς το θερμαινόμενο χώρο και από τα χαμηλότερα στρώματα στα υψηλότερα, χωρίς ισχυρά ρεύματα. Στο ύψος της κεφαλής, η θερμότητα φτάνει τους 18-30 βαθμούς Κελσίου, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες ζεστασιάς.

Με την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η θερμότητα διαχέεται από το δάπεδο και ζεσταίνει τα άκρα των ιδιοκτητών και στη συνέχεια φτάνει στην οροφή. Η ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει στοχευμένη θερμότητα και ιδανικές συνθήκες, χωρίς να γίνονται σπατάλες στην κατανάλωσή της.

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Το κόστος εργασίας για την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης ξεκινά περίπου στα 15€/m². Εκτιμάται, ότι για μία ποιοτική ενδοδαπέδια θέρμανση, θα ξοδέψεις περίπου 40€/m² με υλικά και εργατικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τις απαιτήσεις του χώρου.

Παρακάτω, ακολουθούν οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για το κόστος ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

1. Τετραγωνικά μέτρα του χώρου

Όπως είναι φυσικό, όσο περισσότερα τετραγωνικά μέτρα θέλεις να καλύψεις, τόσο αυξάνεται η τιμή για ενδοδαπέδια θέρμανση. Ιδανικά, εγκαθίσταται στα πρώτα στάδια κατασκευής του σπιτιού ή σε μία γενική ανακαίνιση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλές ανάγκες για μερεμέτια, αποξήλωση του δαπέδου κτλ.

2. Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Το υψηλό κόστος εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οφείλεται στη χρήση ειδικών μονωτικών υλικών για το δάπεδο, καθώς και τη στρώση ειδικού θερμομπετόν. Συγκεκριμένα:

  • Οι σωλήνες κοστίζουν 0.9-1€/m²

  • Το θερμομονωτικό υπόστρωμα 5-6€/m²

  • Ο συλλέκτης κοστίζει περίπου 150-170€/ 50m² χώρου.

Επιπλέον, το κόστος εργασίας για την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι 10-15€/m². Δηλαδή, για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, το κόστος θα είναι κοντά στα 4000€.

3. Είδη ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Το κόστος εγκατάστασης, εξαρτάται και από το είδος ενδοδαπέδιας θέρμανσης που θα επιλέξεις για το χώρο σου. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

1. Η ηλεκτρική, αποτελείται από ηλεκτρικές καλωδιώσεις που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιείται για παραγωγή θερμότητας.

2. Η υδραυλική, που αποτελείται από σωληνώσεις, οι οποίοι παράγουν κρύο ή ζέστη, με διοχέτευση κρύου ή ζεστού νερού αντίστοιχα. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ρυθμιστεί από πολλές και διαφορετικές πηγές όπως αντλία θερμότητας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή ακόμα και pellet.

Συγκριτικά μεταξύ των δύο κατηγοριών, η υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι αυτή που συμφέρει περισσότερο, διότι αποδίδει περισσότερη θερμότητα, με μικρότερη καύση ενέργειας. Ωστόσο, το κόστος εγκατάστασής της, είναι υψηλότερο.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται, είναι χωρίς ΦΠΑ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

1. Ιδανική θερμοκρασία, χωρίς διαρροές.

2. Χαμηλό κόστος λειτουργίας.

3. Αισθητική διακριτικότητα, χωρίς σωλήνες που φαίνονται.

4. Υγιεινή ατμόσφαιρα στο χώρο.

5. Δυνατότητα μείωσης θερμοκρασίας με ειδικό μηχανισμό.

6. Βέλτιστη επιλογή για οικίες που χρειάζονται θέρμανση για πολλές ώρες ημερησίως.

Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση στο σπίτι σου, οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να σου δώσουν προσφορά, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις δωρεάν τη φόρμα μας, για να σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία και να κλείσετε ραντεβού!

Ποια μειονεκτήματα παρουσιάζει η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Όπως όλα τα συστήματα θέρμανσης, έτσι και η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει κάποια μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ξέρεις, πριν προχωρήσεις σε εγκατάσταση. Τα μειονεκτήματα αυτά είναι τα εξής:

1. Έχει σχετικά υψηλή τιμή εγκατάστασης.

2. Χρειάζεται αρκετό χρόνο, για να ζεστάνει το χώρο.

3. Εφόσον εγκατασταθεί, δεν μπορείς να καλύψεις το πάτωμα με χαλί.

Με ποια συστήματα συνδυάζεται η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Όταν εγκαταστήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση στο σπίτι σου, δεν χρειάζεσαι καλοριφέρ ή άλλα σώματα για να ζεστάνεις το χώρο. Το ζεστό νερό από το λέβητα σου πηγαίνει κατευθείαν στους σωλήνες στο δάπεδο και παράγεται θερμότητα. Έτσι, η ενδοδαπέδια θέρμανση συνδυάζεται με όλα τα συστήματα, όπως:

  • Καυστήρα - λέβητα πετρελαίου

  • Λέβητα φυσικού αερίου

  • Αντλία θερμότητας

  • Θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για την εγκατάσταση;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες στην εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, για να ολοκληρώσουν την εργασία σου, άμεσα και οικονομικά. Όλοι οι επαγγελματίες μας στον τομέα της θέρμανσης είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους και γι’ αυτό μπορείς να τους εμπιστεύεσαι.

Χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό και διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο της θέρμανσης, καθώς καθημερινά καλούνται να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο εύρος εργασιών για οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις ενδοδαπέδια θέρμανση στο χώρο σου, δε χρειάζεται να ψάξεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου, για να κανονίσετε ραντεβού και να κλείσεις στην καλύτερη τιμή!

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Βασίλης Διολέτης
Αθήνα

Αναλαμβάνω για εσάς το κάθε στάδιο σχετικά με την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσής σας με εξαιρετικής αποδοτικότητας αποτελ…

4.9
(24)
4.8
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Τιμή
Seller photo
Mec Plan
Νέα Ιωνία

Η MecPlan είναι η εταιρεία που ειδικεύεται στον προγραμματισμό και την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων για Ενδοδαπέδια …

4.9
(10)
5.0
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.6
Τιμή