Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Συστήματα Θέρμανσης

Μάθε Όσα Θέλεις να Ξέρεις για τα Συστήματα Θέρμανσης & Βρες Εξειδικευμένους Τεχνικούς για Εγκατάσταση!

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Λάβε Προσφορές σε 20"

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Εγκατάσταση, Επισκευή
 • Εγκατάσταση / Αντικατάσταση Θέρμανσης
 • Επισκευή
 • Συντήρηση Θέρμανσης
π.χ.: Στις επόμενες 2 μέρες
 • Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
 • Τις προσεχείς ημέρες
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2019

Συστήματα θέρμανσης: Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το σπίτι;

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος θέρμανσης είναι ζωτικής σημασίας, για να έχεις αποδοτική και οικονομική θέρμανση στο σπίτι. Υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα θέρμανσης και όλα έχουν διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να εξετάσεις. Ειδικά αν φτιάχνεις ένα καινούριο σπίτι, ή κάνεις ολική ανακαίνιση, υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί ως προς τις εγκαταστάσεις και μεγαλύτερη ελευθερία εργασιών.

Αν και δεν υπάρχει το ιδανικό είδος συστημάτων θέρμανσης, με τη βοήθεια ενός επαγγελματία μηχανικού μπορείς να βρεις την ιδανικότερη επιλογή για τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου σου. Εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις βασικότερες επιλογές σου για να εγκαταστήσεις συστήματα θέρμανσης σπιτιού, αλλά και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή σύγχρονα συστήματα θέρμανσης;

1. Συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο

2. Συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο

3. Συστήματα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα

4. Συστήματα θέρμανσης με αντλία θερμότητας

5. Συστήματα θέρμανσης με ηλιακή ενέργεια

Τι πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα παρουσιάζει κάθε σύστημα θέρμανσης;

Υπάρχουν παραδοσιακές και καινοτόμες ιδέες για οικιακά συστήματα θέρμανσης. Όλα τα είδη έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρέπει να τα λάβεις υπόψιν σου, πριν επιλέξεις ποιο σύστημα να εγκαταστήσεις στο χώρο σου. Και φυσικά, συστήνεται να κάνεις μια μελέτη με τη βοήθεια μηχανικού, για να ξέρεις ακριβώς τις ανάγκες σου και να εξοικονομήσεις χρήματα και ενέργεια.

1. Συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο

 • Πλεονεκτήματα: Πρόκειται για ένα από τα συστήματα θέρμανσης με τη μεγαλύτερη διάδοση. Προσφέρεται για κεντρική και αυτόνομη θέρμανση και υπάρχει ήδη εγκατάσταση σε πάρα πολλές πολυκατοικίες. Συνεπώς, είναι πιθανό να μη χρειαστεί να πληρώσεις για νέες εγκαταστάσεις.

 • Μειονεκτήματα: Είναι γνωστό, πως η τιμή του πετρελαίου έχει μια ανοδική τάση και ως εκ τούτου, θεωρείται ακριβό καύσιμο. Εκτός αυτού, τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον και χρειάζονται συχνή συντήρηση, για να λειτουργούν αποδοτικά.
  Τέλος, αν αναλαμβάνεις την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης από την αρχή, θα έχει πολύ μεγάλο κόστος για λέβητα, καυστήρα, σωληνώσεις και λοιπά εξαρτήματα. Συνεπώς, ίσως αξίζει να εξετάσεις και άλλες εναλλακτικές επιλογές για τη θέρμανση του σπιτιού σου.

2. Συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο

 • Πλεονεκτήματα: Το φυσικό αέριο είναι πιο οικονομικό από το πετρέλαιο, ως καύσιμη ύλη για το σπίτι. Μπορεί να εγκατασταθεί, είτε με σύστημα κεντρικής, είτε αυτόνομης θέρμανσης. Επίσης, λόγω της φύσης του, είναι λιγότερο πιθανό να εκραγεί, συγκριτικά με τα υγρά καύσιμα.

 • Μειονεκτήματα: Αν και πιο φιλικό προς το περιβάλλον, σε σχέση με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο εξακολουθεί να αφήνει κάποιο αρνητικό αποτύπωμα. Επίσης, το σύστημα θέρμανσης χρειάζεται συντήρηση για να λειτουργεί αποδοτικά και να εξοικονομεί ενέργεια.
  Τέλος, ολόκληρος ο εξοπλισμός για τα συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο έχουν μεγάλο κόστος. Χρειάζεται μεγάλη αρχική επένδυση για σωληνώσεις, λέβητα και λοιπά αντικείμενα.

3. Συστήματα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα

 • Πλεονεκτήματα: Αν πρόκειται για σύστημα θέρμανσης σπιτιού με κλιματιστικό inverter, τότε υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, σε σχέση με συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Το κλιματιστικό έχει σχετικά μικρή τιμή για εγκατάσταση στο σπίτι και οικονομική συντήρηση.
  Προσφέρει αυτονομία και δε χρειάζεται χώρο για λεβητοστάσιο. Έτσι, έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, όχι μόνο στα συστήματα θέρμανσης με ρεύμα, αλλά και γενικότερα για την οικονομική θέρμανση του σπιτιού.

 • Μειονεκτήματα: Είναι λογικό, πως τα συστήματα θέρμανσης με ρεύμα αυξάνουν αρκετά το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ συχνά δεν είναι κατάλληλα για περιοχές με βαρύ χειμώνα, γιατί δεν διατηρούν καθόλου το ζεστό αέρα στο χώρο, όταν σβήσουν. Με άλλα λόγια, πρέπει να μένουν αναμμένα για όσες ώρες την ημέρα χρειάζεσαι ζέστη στο σπίτι.

4. Συστήματα θέρμανσης με αντλία θερμότητας

 • Πλεονεκτήματα: Πρόκειται για ένα από τα συστήματα θέρμανσης σπιτιού που προσφέρουν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας. Οι αντλίες θερμότητας έχουν πολύ μεγάλο βαθμό απόδοσης, μειώνοντας σημαντικά το κόστος για θέρμανση στο σπίτι.
  Επίσης, μπορούν να συνδυαστούν με σώματα καλοριφέρ που υπάρχουν ήδη στο σπίτι, ή και με άλλα θερμαντικά σώματα. Έτσι, η θέρμανση με αντλίες θερμότητας θεωρείται, ως μια από τις πιο οικονομικές εναλλακτικές, από άποψη κόστους λειτουργίας και αποδοτικότητας.

 • Μειονεκτήματα: Μια αντλία θερμότητας έχει πολύ υψηλή τιμή αγοράς. Αυτό σημαίνει, πως θα πρέπει να κάνεις μια υψηλή αρχική επένδυση, για να απολαύσεις, στη συνέχεια, τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρουν αυτά τα συστήματα θέρμανσης.

5. Συστήματα θέρμανσης με ηλιακή ενέργεια

 • Πλεονεκτήματα: Η χρήση ηλιακών συλλεκτών είναι μια δημοφιλής λύση για την παροχή οικονομικής ενέργειας. Τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης παρέχουν στο σπίτι ζεστό νερό χρήσης και βοηθούν στη θέρμανση των καλοριφέρ. Έτσι, δε χρειάζεται να επιβαρυνθείς με το κόστος καύσιμων υλών, αλλά ούτε και ηλεκτρικού ρεύματος.

 • Μειονεκτήματα: Η αρχική επένδυση για την αγορά ηλιακού συστήματος θέρμανσης έχει αρκετά υψηλή τιμή, αλλά σου προσφέρει τα οφέλη της με τη χρήση του. Επίσης, είναι καλό το ηλιακό σου σύστημα θέρμανσης σπιτιού να συνδέεται με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί το χειμώνα μπορεί να είναι πιο δύσκολη η παροχή επαρκούς ενέργειας για να ζεσταθεί το σπίτι.

Πόσο μπορεί να κοστίσει η εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης;

1. Αυτόνομη θέρμανση με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου

Το κόστος μιας ατομικής εγκατάστασης κυμαίνεται από 1600€ (φθηνός λέβητας σε οικία με προεγκατάσταση της οποίας οι σωληνώσεις οδηγούν ήδη σε συλλέκτη), έως 4000€ σε περίπτωση που επιθυμείς να εγκαταστήσεις λέβητα συμπυκνωμάτων, και κατοικείς σε μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα, όπου απαιτεί εγκατάσταση δικτύου σωληνώσεων.

2. Αυτόνομη θέρμανση με ατομικό λέβητα πετρελαίου

Το κόστος για την εγκατάσταση ενός ατομικού λέβητα πετρελαίου, ξεκινά από 1300€ (φθηνός λέβητας σε οικία με προεγκατάσταση), έως 3000€ (για μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα, όπου απαιτεί εγκατάσταση δικτύου σωληνώσεων).

3. Αυτόνομη θέρμανση με αντλία θερμότητας

Το κόστος για την εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας, ξεκινάει από 3500€ (φθηνή αντλία σε οικία με προεγκατάσταση), μέχρι 7000€ (αφορά αντλία για μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα, όπου απαιτείται κατασκευή νέου δικτύου σωληνώσεων και αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων).

4. Αυτόνομη θέρμανση με ηλεκτρικό λέβητα

Το κόστος για την εγκατάσταση δικτύου θέρμανσης με χρήση ηλεκτρικού λέβητα κυμαίνεται από 800€ (διαμέρισμα με επάρκεια ηλεκτρικής ισχύος και με προεγκατάσταση δικτύου σωληνώσεων), μέχρι 3500€ (αφορά λέβητα για μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα, όπου απαιτείται κατασκευή νέου δικτύου σωληνώσεων και αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων).

*Οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης;

Όποιο σύστημα θέρμανσης κι αν επιλέξεις, είναι σημαντικό να έχεις στο πλευρό σου έναν αξιόπιστο επαγγελματία για εγκατάσταση. Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους τεχνικούς για να σου προσφέρουν ασφαλή εγκατάσταση του συστήματος και να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές για να ζεστάνεις το χώρο σου αποδοτικά.

Λοιπόν, αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε εγκατάσταση, ή αντικατάσταση για οικιακά συστήματα θέρμανσης, έχουμε τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και σε λίγα δευτερόλεπτα θα σε φέρουμε σε επαφή με τον κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου, για να σου δώσει προσφορά!

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή συστήματα θέρμανσης στη χώρα μας;

4,67 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν το Σύστημα Θέρμανσης του Σπιτιού τους

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Κ.
352 αξιολογήσεις

Αλλαγή ενός σώματος καλοριφέρ. Άψογη εργασία. Συνεπής στο ραντεβού. Καθαρισε τον χώρο. Ανταγωνιστική τιμη. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

φωτογραφία επαγγελματία
Λάζαρος Κ.
270 αξιολογήσεις

Πολύ καλή δουλειά, συστήνεται ανεπιφύλακτα

φωτογραφία επαγγελματία
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π.
212 αξιολογήσεις

τα θετικά σχόλια των πελατών δικαιολογούν απόλυτα την ποιότητα του Κύριου Παππά Ευάγγελου. τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Douleutaras.gr λογότυπο
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις

καλές εντυπώσεις. Το πρόβλημα που είχα φαίνεται να έχει λυθεί

φωτογραφία επαγγελματία
Λάμπρος Τ.
164 αξιολογήσεις

Άμεση εξυπηρέτηση. Λογική αμοιβή. Δεν χρειάστηκε εργασία, δόθηκαν συμβουλές

φωτογραφία επαγγελματία

Είναι συνεπείς στην ώρα τους, πολύ γρήγορη και καλή δουλειά.

Σχετικά άρθρα

Οικονομική θέρμανση με ρεύμα: Top 4 επιλογές για το Σπίτι σου!

Ο χειμώνας πλησιάζει και είναι ώρα να μεριμνήσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σου,

Περισσότερα
Αυτόνομη Θέρμανση: Τι αλλάζει & τι πρέπει να γνωρίζεις;

Οι εποχές που όλα τα διαμερίσματα μία πολυκατοικίας εξαρτώνταν από ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Κορυφαίοι Επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για Εγκατάσταση Συστημάτων Θέρμανσης

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Λάζαρος Κ.

Συστήματα Θέρμανσης - Θεσσαλονίκη
270 αξιολογήσεις

Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων θέρμανσης για το σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία. Οι τεχνικοί μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και έχουν άριστες τεχνικές γνώσεις, χάρη στις οποίες μπορούν να φέρουν εις πέρας κάθε εγκατάσταση για συστήματα θέρμανσης που χρειάζεστε. Ο εξοπλισμός μας είναι σύγχρονος και ασφαλής, για να μας βοηθά να φέρνουμε επαγγελματικά αποτελέσματα στην εργασία κάθε πελάτη μας. Είμαστε στη διάθεσή σας, για να σας εξυπηρετήσουμε, άμεσα και οικονομικά!

Στέφανος Κ.

Συστήματα Θέρμανσης - Βόρεια Προάστια Αθήνας
47 αξιολογήσεις

Εδώ και 14 χρόνια, δραστηριοποιούμαι στο χώρο της οικιακής θέρμανσης και μπορώ να αναλάβω για εσάς την εγκατάσταση για συστήματα θέρμανσης, άμεσα και υπεύθυνα. Διαθέτω μεγάλη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, χάρη στις οποίες έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών που με έχουν εμπιστευτεί. Στόχος μου είναι να προσφέρω ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης, μέχρι και τις συμβουλές για την άψογη χρήση τους. Η συνέπεια είναι βασικό χαρακτηριστικό για την εργασία μου και κάθε περίπτωση είναι σημαντική για μένα. Βρίσκομαι διαθέσιμος, για να αναλάβω και τη δική σας εργασία, σε προσιτές τιμές!

G. Energy

Συστήματα Θέρμανσης - Νότια Προάστια Αθήνας
47 αξιολογήσεις

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους τεχνικούς θέρμανσης με μεγάλη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στο σχετικό χώρο. Χρησιμοποιούμε τα πιο ποιοτικά υλικά της αγοράς και τον πλέον ασφαλή εξοπλισμό, με στόχο να εξασφαλίσουμε επαγγελματικά αποτελέσματα για τα συστήματα θέρμανσης του σπιτιού σας. Κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε είναι σημαντική για εμάς και προσπαθούμε να τη φέρουμε εις πέρας, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Είμαστε διαθέσιμοι, για να εγκαταστήσουμε και το δικό σας σύστημα θέρμανσης, σε προσιτές τιμές!

Γιάννης Κ.

Συστήματα Θέρμανσης - Δυτικά Προάστια Αθήνας
34 αξιολογήσεις

Διαθέτω μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο των συστημάτων θέρμανσης, για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο. Έχω φέρει εις πέρας πολλές δύσκολες περιπτώσεις, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Η ομάδα συνεργατών μου είναι άρτια εκπαιδευμένη και περιλαμβάνει εξειδικευμένους τεχνικούς. Χρησιμοποιούμε τον καλύτερο εξοπλισμό για τα συστήματα θέρμανσης και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας, για να σας εξυπηρετήσουμε, άμεσα και αξιόπιστα!

Αναστάσιος Κ.

Συστήματα Θέρμανσης - Πειραιάς
15 αξιολογήσεις

Η ομάδα μου κι εγώ δραστηριοποιούμαστε στο χώρο των συστημάτων θέρμανσης εδώ και 25 χρόνια και αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση και συντήρηση για συστήματα ασφαλείας σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Αναλαμβάνουμε τη θέρμανση με κάθε είδος συστήματος, χρησιμοποιώντας τον καλύτερο εξοπλισμό, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών μας. Διαθέτουμε άριστες τεχνικές γνώσεις, χάρη στην εμπειρία και την εξειδίκευσή μας και πάντα προσπαθούμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Είμαστε στη διάθεσή σας, για να αναλάβουμε τη θέρμανση του χώρου σας, άμεσα και οικονομικά!

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές