Συστήματα Θέρμανσης

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Συστήματα Θέρμανσης

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συστήματα θέρμανσης: Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το σπίτι;

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος θέρμανσης είναι ζωτικής σημασίας, για να έχεις αποδοτική και οικονομική θέρμανση στο σπίτι. Στις μέρες μας, υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα θέρμανσης και όλα έχουν διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να εξετάσεις.

Ειδικά αν φτιάχνεις ένα καινούριο σπίτι, ή κάνεις ολική ανακαίνιση, υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί, ως προς τις εγκαταστάσεις για συστήματα θέρμανσης. Αυτό σημαίνει, πως μπορείς πιο εύκολα να εμπλακείς σε εργασίες που αφορούν τοποθέτηση σωληνώσεων και άλλων συναφών αντικειμένων.

Αν και δεν υπάρχει το ιδανικό είδος συστημάτων θέρμανσης, με τη βοήθεια ενός επαγγελματία μηχανικού μπορείς να βρεις την ιδανικότερη επιλογή για τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου σου. Εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις βασικότερες επιλογές σου για να εγκαταστήσεις συστήματα θέρμανσης σπιτιού, αλλά και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή σύγχρονα συστήματα θέρμανσης;

Υπάρχουν παραδοσιακές και καινοτόμες ιδέες για οικιακά συστήματα θέρμανσης. Όλα τα είδη έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρέπει να τα λάβεις υπόψιν σου, πριν επιλέξεις ποιο σύστημα να εγκαταστήσεις στο χώρο σου. Και φυσικά, συστήνεται να κάνεις μια μελέτη με τη βοήθεια μηχανικού, για να ξέρεις ακριβώς τις ανάγκες σου και να εξοικονομήσεις χρήματα και ενέργεια.

1. Συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο

Το παραδοσιακό είδος θέρμανσης με λέβητα και καυστήρα πετρελαίου, εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στη χώρα μας. Ενώ το πετρέλαιο δεν αποτελεί οικονομική καύσιμη ύλη, η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός του λέβητα και του καυστήρα θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις ενέργεια, όσο περισσότερο γίνεται.

Πλεονεκτήματα: Πρόκειται για ένα από τα συστήματα θέρμανσης με τη μεγαλύτερη διάδοση. Προσφέρεται για κεντρική και αυτόνομη θέρμανση και υπάρχει ήδη εγκατάσταση σε πάρα πολλές πολυκατοικίες. Συνεπώς, είναι πιθανό να μη χρειαστεί να πληρώσεις για νέες εγκαταστάσεις.

Μειονεκτήματα: Είναι γνωστό, πως η τιμή του πετρελαίου έχει μια ανοδική τάση και ως εκ τούτου, θεωρείται ακριβό καύσιμο. Εκτός αυτού, τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον και χρειάζονται συχνή συντήρηση, για να λειτουργούν αποδοτικά.

Τέλος, αν αναλαμβάνεις την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης από την αρχή, θα έχει πολύ μεγάλο κόστος για λέβητα, καυστήρα, σωληνώσεις και λοιπά εξαρτήματα. Συνεπώς, ίσως αξίζει να εξετάσεις και άλλες εναλλακτικές επιλογές για τη θέρμανση του σπιτιού σου.

2. Συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο

Τα συστήματα θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αποτελούν μια αρκετά συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή στο πετρέλαιο και ανταγωνίζονται τα συστήματα θέρμανσης με ρεύμα. Στη συνέχεια, ακολουθούν κάποια βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της θέρμανσης με φυσικό αέριο που πρέπει να ξέρεις.

Πλεονεκτήματα: Το φυσικό αέριο είναι πιο οικονομικό από το πετρέλαιο, ως καύσιμη ύλη για το σπίτι. Μπορεί να εγκατασταθεί, είτε με σύστημα κεντρικής, είτε αυτόνομης θέρμανσης. Επίσης, λόγω της φύσης του, είναι λιγότερο πιθανό να εκραγεί, συγκριτικά με τα υγρά καύσιμα.

Μειονεκτήματα: Αν και πιο φιλικό προς το περιβάλλον, σε σχέση με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο εξακολουθεί να αφήνει κάποιο αρνητικό αποτύπωμα. Επίσης, το σύστημα θέρμανσης χρειάζεται συντήρηση για να λειτουργεί αποδοτικά και να εξοικονομεί ενέργεια.

Τέλος, ολόκληρος ο εξοπλισμός για τα συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο έχουν μεγάλο κόστος. Χρειάζεται μεγάλη αρχική επένδυση για σωληνώσεις, λέβητα και λοιπά αντικείμενα.

3. Συστήματα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα

Η θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, ως η πλέον φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και αρκετά οικονομική. Τα συστήματα θέρμανσης με ρεύμα προσφέρουν αυτονομία θέρμανσης και μπορείς να τα χρησιμοποιείς όποτε τα χρειάζεσαι, χωρίς να εξαρτάσαι από την κεντρική θέρμανση του κτιρίου.

Πλεονεκτήματα: Αν πρόκειται για σύστημα θέρμανσης σπιτιού με κλιματιστικό inverter, τότε υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, σε σχέση με συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Το κλιματιστικό έχει σχετικά μικρή τιμή για εγκατάσταση στο σπίτι και οικονομική συντήρηση.

Προσφέρει αυτονομία και δε χρειάζεται χώρο για λεβητοστάσιο. Έτσι, έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, όχι μόνο στα συστήματα θέρμανσης με ρεύμα, αλλά και γενικότερα για την οικονομική θέρμανση του σπιτιού.

Μειονεκτήματα: Είναι λογικό, πως τα συστήματα θέρμανσης με ρεύμα αυξάνουν αρκετά το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ συχνά δεν είναι κατάλληλα για περιοχές με βαρύ χειμώνα, γιατί δε διατηρούν καθόλου το ζεστό αέρα στο χώρο, όταν σβήσουν. Με άλλα λόγια, πρέπει να μένουν αναμμένα για όσες ώρες την ημέρα χρειάζεσαι ζέστη στο σπίτι.

4. Συστήματα θέρμανσης με αντλία θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι από τις πιο σύγχρονες επιλογές στα συστήματα θέρμανσης. Συνδυάζονται με σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδια θέρμανση και λοιπά θερμαντικά σώματα. Ενώ λειτουργούν με την παροχή ρεύματος, καταλαμβάνουν μια κατηγορία από μόνες τους, λόγω της πολύ διαφορετικής τους λειτουργίας.

Πλεονεκτήματα: Πρόκειται για ένα από τα συστήματα θέρμανσης σπιτιού που προσφέρουν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας. Οι αντλίες θερμότητας έχουν πολύ μεγάλο βαθμό απόδοσης, μειώνοντας σημαντικά το κόστος για θέρμανση στο σπίτι.

Επίσης, μπορούν να συνδυαστούν με σώματα καλοριφέρ που υπάρχουν ήδη στο σπίτι, ή και με άλλα θερμαντικά σώματα. Έτσι, η θέρμανση με αντλίες θερμότητας θεωρείται, ως μια από τις πιο οικονομικές εναλλακτικές, από άποψη κόστους λειτουργίας και αποδοτικότητας.

Μειονεκτήματα: Μια αντλία θερμότητας έχει πολύ υψηλή τιμή αγοράς. Αυτό σημαίνει, πως θα πρέπει να κάνεις μια υψηλή αρχική επένδυση, για να απολαύσεις, στη συνέχεια, τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρουν αυτά τα συστήματα θέρμανσης.

5. Συστήματα θέρμανσης με ηλιακή ενέργεια

Τα τελευταία χρόνια, έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και για στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης για το σπίτι αποτελούν έναν τρόπο για να εξοικονομήσεις ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Πλεονεκτήματα: Η χρήση ηλιακών συλλεκτών είναι μια δημοφιλής λύση για την παροχή οικονομικής ενέργειας. Τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης παρέχουν στο σπίτι ζεστό νερό χρήσης και βοηθούν στη θέρμανση των καλοριφέρ. Έτσι, δε χρειάζεται να επιβαρυνθείς με το κόστος καύσιμων υλών, αλλά ούτε και ηλεκτρικού ρεύματος.

Μειονεκτήματα: Η αρχική επένδυση για την αγορά ηλιακού συστήματος θέρμανσης έχει αρκετά υψηλή τιμή, αλλά σου προσφέρει τα οφέλη της με τη χρήση του. Επίσης, είναι καλό το ηλιακό σου σύστημα θέρμανσης σπιτιού να συνδέεται με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί το χειμώνα μπορεί να είναι πιο δύσκολη η παροχή επαρκούς ενέργειας για να ζεσταθεί το σπίτι.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης;

Όποιο από τα συστήματα θέρμανσης σπιτιού που σου προτείνουμε κι αν επιλέξεις, είναι σημαντικό να έχεις στο πλευρό σου έναν αξιόπιστο επαγγελματία. Εκείνος θα αναλάβει την ασφαλή εγκατάσταση του συστήματος και θα σου συστήσει τις σωστές οδηγίες χρήσης και συντήρησης για να ζεστάνεις το χώρο σου αποδοτικά.

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο της εγκατάστασης και συντήρησης συστημάτων θέρμανσης, είτε με πετρέλαιο, με φυσικό αέριο, με ρεύμα, ή ηλιακή ενέργεια. Θα σε εξυπηρετήσουν άμεσα και με υπευθυνότητα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Λοιπόν, αν θέλεις να προχωρήσεις άμεσα σε εγκατάσταση, ή αντικατάσταση για οικιακά συστήματα θέρμανσης, έχουμε τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες στην περιοχή σου, για να ζεστάνεις το σπίτι σου οικονομικά!

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή συστήματα θέρμανσης στη χώρα μας;
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόπιστους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
280 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, εξυπηρετικός και έγκυρος!
Λάζαρος Κ.
226 αξιολογήσεις
ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ.....ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ Έ΄΄....ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!!!!!!
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Ευγενικός. Συνεπής στην ώρα του. 3 ώρες δουλειά 35ευρω + ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα ήταν υλικά. Τεχνικά η εργασία ήταν σχεδόν άριστη. Δλδ λειπουν μ...
Θεοφάνης Μ.
188 αξιολογήσεις
Επαγγελματιας, συνεπης στο ραντεβου του, φιλικος και αξιοπιστιστος. Λογικες τιμες. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα!
G. T.
164 αξιολογήσεις
Ο θερμοσίφωνας δεν λειτουργούσε. Ο υδραυλικός ήρθε καθυστερημένος κατά 3 τέταρτα από την ώρα που είχαμε συμφωνήσει και για την οποία μου...
Γιώργος Δ.
147 αξιολογήσεις
Εξαιρετική δουλειά σε μια πραγματικά δύσκολη περίπτωση διαρροής σε δύο σώματα καλοριφέρ. Οι δύο κύριοι κατάφεραν να τα επιδιορθώσουν με τ...
Σχετικά άρθρα
Ο χειμώνας πλησιάζει και είναι ώρα να μεριμνήσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σου,
Οι εποχές που όλα τα διαμερίσματα μία πολυκατοικίας εξαρτώνταν από ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει