Τοποθέτηση Σωλήνων Καλοριφέρ

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση Σωλήνων Καλοριφέρ

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Ο τρόπος τοποθέτησης των σωλήνων καλοριφέρ, είναι πολύ σημαντικός, για να αποκομίσεις το μέγιστο όφελος από τη θέρμανση σου. Υπάρχουν 3 διαφορετικά συστήματα τοποθέτησης για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες και θα μεγιστοποιήσει το δικό σου όφελος.

Τοποθέτηση Σωλήνων Καλοριφέρ σε μονοσωλήνιο σύστημα 

Το μονοσωλήνιο σύστημα θέρμανσης επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες σχεδόν σε όλα τα κτίρια. Σε αυτό το σύστημα, υπάρχει μια κεντρική στήλη που αποτελείται από ένα σωλήνα για την παροχή κι ένα για την επιστροφή του νερού. Μέσω του κεντρικού άξονα το νερό μεταφέρεται από το λεβητοστάσιο στο χώρο θέρμανσης, όπου θερμαίνει τα καλοριφέρ και στη συνέχεια επιστρέφει πάλι στο λεβητοστάσιο. Στο λεβητοστάσιο το νερό θερμαίνεται κι ακολουθεί ξανά την παραπάνω διαδικασία.

Βασικά πλεονεκτήματα της Τοποθέτησης Σωλήνων Καλοριφέρ σε Μονοσωλήνιο Σύστημα:

 • Δεν φαίνονται οι σωληνώσεις. Η τοποθέτηση κι εγκατάσταση των σωλήνων του καλοριφέρ γίνεται πριν τη τοποθέτηση πλακιδίων. Με αυτό το τρόπο, δε φαίνονται οι σωληνώσεις και δεν χαλάει η αισθητική του χώρου σου.

 • Υπάρχει δυνατότητα αυτονομίας ανά όροφο, διαμέρισμα κλπ. Με την αυτόνομή θέρμανση, μπορείς να προσαρμόζεις τη θερμοκρασία και τις ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.

 • Γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση σωλήνων καλοριφέρ.  

 • Φθηνό και καλό υλικό κατασκευής. Για τους σωλήνες χρησιμοποιείται το συνθετικό πλαστικό υλικό πολυβουτυλένιο για να αντέχει περισσότερα χρόνια αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες.

 • Εύκολη αντικατάσταση των σωλήνων. Οι σωλήνες είναι μονωμένοι σε ειδικό σπιράλ. Έτσι με την εισαγωγή ενός εξαγωγέα στο άκρο τους, μπορούν να αντικατασταθούν πολύ εύκολα, σε περίπτωση που φθαρούν.

Βασικά Μειονεκτήματατης της Τοποθέτησης Σωλήνων Καλοριφέρ σε Μονοσωλήνιο Σύστημα: 

 • H θερμοκρασία του νερού θα μειωθεί κατά τη μετακίνηση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο καλοριφέρ. Η θερμοκρασία στο τελευταίο καλοριφέρ, τείνει να είναι χαμηλότερη απ' ότι στο πρώτο. Υπάρχει όμως τρόπος αντιμετώπισης αυτού του μειονεκτήματος. Μπορείς να μειώνεις σταδιακά την επιφάνεια των σωμάτων από το πρώτο προς το τελευταίο. 

Τοποθέτηση Σωλήνων Καλοριφέρ σε δισωλήνιο σύστημα

Σε αυτό το  σύστημα, ένα οριζόντιο δίκτυο διανομής σωλήνων υπάρχει στην οροφή ενός υπογείου ή μιας πιλοτής ενώ αρκετές στήλες διαπερνούν το κτίριο κατακόρυφα από τον ένα όροφο στον άλλο, μεταφέροντας το ζεστό νερό στα θερμαντικά σώματα.

Βασικά Πλεονεκτήματα της Τοποθέτησης Σωλήνων Καλοριφέρ σε Μονοσωλήνιο Σύστημα:

 • Έχεις την ίδια θερμοκρασία σε όλα τα σώματα. Λόγω της παράλληλης σύνδεσης των στηλών και των σωμάτων, όλα τα θερμαντικά σώματα έχουν την ίδια θερμοκρασία. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να είναι μονωμένες οι σωληνώσεις σε όλο το μήκος τους.

Βασικά Μειονεκτήματα της Τοποθέτησης Σωλήνων Καλοριφέρ σε Μονοσωλήνιο Σύστημα:

 • Δεν παρέχει αυτόνομη θέρμανση. Σε αντίθεση με το μονοσωλήνιο σύστημα, λόγω της παλαιότητας του συστήματος με το δισωλήνιο, δεν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση στους ορόφους ή τα διαμερίσματα. Γι αυτό το λόγο, έχουν σταματήσει να τοποθετούνται σωλήνες καλοριφέρ κατ’ αυτό τον τρόπο στα καινούργια κτίρια.

 • Είναι δαπανηρό κατά τη κατασκευή του. Αυτό το σύστημα έχει μεγαλύτερο εργατικό κόστος από το μονοσωλήνιο.

 • Υπάρχουν πολλές συνδέσεις σωλήνων. Είναι γεγονός, ότι όταν υπάρχουν πολλές συνδέσεις σωλήνων υπάρχουν και πιο πολλές πιθανότητες διαρροών από αυτούς τους σωλήνες.

 • Μειώνει την αισθητική του χώρου. Σε αυτό το σύστημα, οι σωληνώσεις, δεν είναι κρυμμένοι, κατά συνέπεια, μειώνεται η αισθητική όψη του χώρου.

 • Η ταχύτητα νερού είναι χαμηλή. Η εσωτερική επιφάνεια των συμβατικών σωλήνων που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι πιο άγρια σε σχέση με τα άλλα. Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που η ταχύτητα του νερού είναι πιο χαμηλή και δε ξεπερνάει τα 0,6m/sec.

 • Βρίσκεται κυρίως σε μεγάλα και παλιά κτίρια. Αυτό το σύστημα βρίσκεται κυρίως σε σχολεία, νοσοκομεία, μεγάλους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους, καθώς έχει ήδη εγκατασταθεί και δεν συμφέρει μία πιθανή αλλαγή.

 Τοποθέτηση σωλήνων καλοριφέρ σε Ακτινικό σύστημα

Το ακτινικό σύστημα θέρμανσης έχει παρόμοια λειτουργία με το μονοσωλήνιο, ωστόσο τα καλοριφέρ συνδέονται με την κεντρική μονάδα κυκλικά και το κάθε κύκλωμα προμηθεύει μόνο ένα καλοριφέρ. Το ποσό του νερού που φεύγει από το συλλέκτη, θερμαίνεται και στη συνέχεια πηγαίνει πίσω στο συλλέκτη επιστροφής. Τέλος, από το συλλέκτη επιστροφής, το νερό οδηγείται στο λεβητοστάσιο.

Βασικά Πλεονεκτήματα της Τοποθέτησης Σωλήνων Καλοριφέρ σε Ακτινικό Σύστημα:

 • Όλα τα θερμαντικά σώματα έχουν την ίδια θερμοκρασία.

 • Η ταχύτητα κίνησης του νερού είναι αρκετά υψηλή. Σε αντίθεση με το μονοσωλήνιο σύστημα, λόγω της ομαλής εσωτερικής επιφάνειας των πλαστικών σωλήνων, το νερό κινείται στο εσωτερικό τους με διπλάσια ταχύτητα.

 • Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του μονοσωλήνιου και δισωλήνιου συστήματος. Συγκεκριμένα, το σύστημα αυτό, συνδυάζει την υψηλή ταχύτητα του νερού με τη σταθερή και υψηλή θερμοκρασία των καλοριφέρ.

Βασικά Μειονεκτήματα της Τοποθέτησης Σωλήνων Καλοριφέρ σε Ακτινικό Σύστημα:

 • Απαιτεί μεγάλο μήκος σωλήνων. Απαιτείται περίπου 60% έως 70% μεγαλύτερο μήκος από το μονοσωλήνιο.

 • Υπάρχει μεγάλο κόστος εγκατάστασης. Σε σχέση με το μονοσωλήνιο, απαιτείται εκτός από μεγαλύτερο μήκος και μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης των σωλήνων καλοριφέρ.

Τι πρέπει να προσέξεις κατά την Τοποθέτηση Σωλήνων Καλοριφέρ;

Το βασικότερο βήμα είναι η καλή μόνωση των σωλήνων. Όταν δεν υπάρχει καλή μόνωση, θα υπάρχει απώλεια θερμότητας, οπότε θα χρειάζεται περισσότερο καύσιμο και χρήματα για την ίδια παραγωγή θερμότητας. Μπορείς να μονώσεις τους σωλήνες με πολυαιθυλένιο το οποίο έχει πολύ καλές μονωτικές ιδιότητες. Το υλικό αυτό παρουσιάζει κι άλλα οφέλη καθώς είναι είναι φλογο-επιβραδυντικό και απορροφά τον ήχο, ενώ παράλληλα είναι πολύ εύκολη η τοποθέτησή του πάνω στο σωλήνα.

Οι σωλήνες που είναι μέσα στον τοίχο είναι δύσκολο να μονωθούν εξαιτίας της έλλειψης χώρου. Μπορείς όμως να γεμίσεις τα κενά στον τοίχο με αφρό πολυουρεθάνης ή ορυκτοβάμβακα. Άλλωστε, τα καλοριφέρ εκπέμπουν θερμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, άρα και προς τον τοίχο. Αν λοιπόν ο τοίχος είναι δεν είναι μονωμένος εξωτερικά, θα έχεις απώλεια θερμότητας.

Η τοποθέτηση των σωλήνων καλοριφέρ είναι απαραίτητο να γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες ώστε να μην παρουσιαστεί κάποια σοβαρή βλάβη στην πορεία και να αποφύγεις για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται, το ενδεχόμενο της επισκευής.

Στην πλατφόρμας μας, θα βρεις αξιόπιστους υδραυλικούς που αναλαμβάνουν την σωστή τοποθέτηση και εγκατάσταση των σωληνώσεων του καλοριφέρ σου.

Καταχώρησε την εργασία σου για τοποθέτηση σωλήνων καλοριφέρ και πάρε την πιο ανταγωνιστική προσφορά για τιμή από τους καλύτερους υδραυλικούς της περιοχής σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
280 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, εξυπηρετικός και έγκυρος!
Λάζαρος Κ.
226 αξιολογήσεις
ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ.....ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ Έ΄΄....ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!!!!!!
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Ευγενικός. Συνεπής στην ώρα του. 3 ώρες δουλειά 35ευρω + ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα ήταν υλικά. Τεχνικά η εργασία ήταν σχεδόν άριστη. Δλδ λειπουν μ...
Θεοφάνης Μ.
188 αξιολογήσεις
Επαγγελματιας, συνεπης στο ραντεβου του, φιλικος και αξιοπιστιστος. Λογικες τιμες. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα!
G. T.
164 αξιολογήσεις
Ο θερμοσίφωνας δεν λειτουργούσε. Ο υδραυλικός ήρθε καθυστερημένος κατά 3 τέταρτα από την ώρα που είχαμε συμφωνήσει και για την οποία μου...
Γιώργος Δ.
147 αξιολογήσεις
Εξαιρετική δουλειά σε μια πραγματικά δύσκολη περίπτωση διαρροής σε δύο σώματα καλοριφέρ. Οι δύο κύριοι κατάφεραν να τα επιδιορθώσουν με τ...
Σχετικά άρθρα
Ο «Οδηγός Θέρμανσης: Οι Top επιλογές για ένα ζεστό Σπίτι!» θα σου εξηγήσει με πολύ απλό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα
Γιατί δεν ζεσταίνουν τα σώματα καλοριφέρ; Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλύσεις άμεσα, όταν το εντοπίσεις.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει