Επισκευή & Συντήρηση Καλοριφέρ

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Επισκευή & Συντήρηση Καλοριφέρ

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις γα την επισκευή και συντήρηση καλορίφερ!

Αναρωτιέσαι γιατί δε ζεσταίνουν τα σώματα καλοριφέρ; Είναι το καλοριφέρ ζεστό πάνω κρύο κάτω; Μήπως έχεις παραλείψει να κάνεις συντήρηση καλοριφέρ;

Η συντήρηση και η επισκευή καλοριφέρ είναι μερικές από τις πιο σημαντικές εργασίες αν θέλουμε να διατηρούμε ζεστό το σπίτι μας, αλλά και να το προστατέψουμε από πιθανές διαρροές.

Οι συχνότερες αιτίες εμφάνισης βλάβης στα καλοριφέρ, αφορούν κυρίως διαρροές, απώλειες νερού, σταξίματα και εγκλωβισμό αέρα στο εσωτερικό τους. Κάθε μία από αυτές τις βλάβες μπορεί να επισκευαστεί από επαγγελματίες τεχνικούς συστημάτων θέρμανσης και με την κατάλληλη συντήρηση να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία των σωμάτων.

Πότε θα χρειαστείς επισκευή καλοριφέρ;

Τα σημάδια ότι χρειάζεσαι κάποια επισκευή στο σύστημα θέρμανσης είναι αρκετά προφανή καθώς η μείωση της απόδοσης του καλοριφέρ γίνεται άμεσα αντιληπτή. Αν παρατηρήσεις προβλήματα, όπως να στάζει το σώμα του καλοριφέρ ή δε ζεσταίνουν τα σώματα του καλοριφέρ, πρέπει να απευθυνθείς άμεσα σε έναν επαγγελματία που θα εντοπίσει και θα διορθώσει τη βλάβη.

Οι πιο συχνοί λόγοι που θα χρειαστείς επισκευή καλοριφέρ είναι:

  • Διαρροή νερού από καλοριφέρ ή διαρροή σωλήνα καλοριφέρ
  • Βλάβη κυκλοφορητή καλοριφέρ
  • Βλάβη και αλλαγή θερμοστάτη καλοριφέρ
  • Βουλωμένο σώμα καλοριφέρ
  • Εμφάνιση Σκουριάς

Τί μπορείς να κάνεις για μια σωστή συντήρηση καλοριφέρ;

Η συντήρηση του καλοριφέρ σου, θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα επισκευής, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει αρκετά την απόδοση των σωμάτων σου. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί συνιστούν μία φορά τον χρόνο να γίνεται συντήρηση των σωμάτων καλοριφέρ σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, ώστε να αποφεύγονται διαρροές και απώλειες θερμότητας.

Μία τακτική συντήρηση καλοριφέρ, περιλαμβάνει προσεκτικό έλεγχο για διαρροές και ρωγμές στις σωληνώσεις θέρμανσης, καθαρισμό από σκουριά και εξαέρωση των σωμάτων. 

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες εργασίες που μπορούν να γίνουν είναι:

Αλλαγή νερού στο κύκλωμα θέρμανσης
Η ροή του ζεστού νερού στο σύστημα θέρμανσής σου διαβρώνει τις σιδερένιες σωληνώσεις. Έτσι, οξειδώνονται οι σύνδεσμοι και οι ενώσεις και προξενούνται παροδικές συσσωρεύσεις σκουριάς εντός της σωλήνωσης.

Μοναδικό μέσο αντιμετώπισης της εμφάνισης σκουριάς στα σώματα είναι η αλλαγή του νερού στο κύκλωμα θέρμανσης. Πρέπει να ξέρεις ωστόσο ότι είναι αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη δουλειά, η οποία πρέπει να γίνεται από έναν ειδικό στα συστήματα θέρμανσης.

Επισκευή ρωγμών και διαρροών
Οι εναλλαγές στην θερμοκρασία πολύ συχνά δημιουργούν ρωγμές και διαρροές στις σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης. Ακόμη και μια μικρή διαρροή στο καλοριφέρ σου μπορεί να μετατραπεί σε μια ανεπανόρθωτη βλάβη στο σύστημα θέρμανσής σου.

Ένας άμεσος, αλλά προσωρινός τρόπος αντιμετώπισης είναι η κάλυψη των ρωγμών με στόκο σιλικόνης, καθώς και η προσθήκη αντιψυκτικού υγρού. Ωστόσο, δεν αποτελεί οριστική λύση και απαιτείται η μεσολάβηση ενός τεχνικού θέρμανσης ώστε να αποκαταστήσει αποτελεσματικά τη βλάβη και να γλιτώσεις από περαιτέρω κόστη επισκευής.

Εξαέρωση καλοριφέρ και ρύθμιση πίεσης νερού καλοριφέρ
Ο ενοχλητικός θόρυβος, που έρχεται από το εσωτερικό του καλοριφέρ συνήθως μαρτυρά την ύπαρξη φυσαλίδων αέρα. Ο θόρυβος προέρχεται από την τριβή που πραγματοποιείται με την διέλευση του υγρού.

Η εξαέρωση καλοριφέρ είναι απλή σχετικά διαδικασία. Για να αφαιρέσεις τον αέρα από το εσωτερικό του καλοριφέρ, πρέπει να ανοίξεις την βαλβίδα εξαέρωσης μέχρι να ακούσεις τον ήχο από τον αέρα που απελευθερώνεται. Έπειτα, τοποθέτησε από κάτω ένα δοχείο ώστε να κυλάει στο εσωτερικό του το νερό που διαρρέει από το καλοριφέρ.

Αν το πρόβλημα επιμένει τότε χρειάζεσαι ρύθμιση πίεσης νερού καλοριφέρ και αυτή είναι μια εργασία που μόνο ένας εξειδικευμένος επαγγελματίες μπορεί να κάνει.

Γιατί να επιλέξεις ένα επαγγελματία του Douleutaras.gr;

Στο Douleutaras.gr θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους τεχνικούς συστημάτων θέρμανσης που θα σε βοηθήσουν με την επισκευή και την εγκατάσταση καλοριφέρ, αλλά και τη συντήρησή του.

Η επαγγελματική εγκατάσταση και η τακτική συντήρηση καλοριφέρ αποτελούν το βασικό μέτρο πρόληψης πιθανών βλαβών και περιττών εξόδων, για αυτό μην αμελείς τη φροντίδα του.

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν κάθε βλάβη καλοριφέρ και να σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις τη μέγιστη απόδοση του συστήματος θέρμανσης σου.

Η πολυετής εμπειρία τους, αλλά και οι συνεχείς αξιολογήσεις τους αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ενός ποιοτικού αποτελέσματος. Η ομάδα μας είναι στη διάθεση σου για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Καταχώρησε την εργασία και πάρε προσφορά για το κόστος επισκευής ή συντήρησης καλοριφέρ.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
290 αξιολογήσεις
Εξαίρετος επαγγελματίας, κατατοπιστικός, πρόθυμος, ευχάριστη προσωπικότητα, συνεπής. Σπάνια συναντάς σ’αυτό το επάγγελμα τέτοια ποιότητα...
Λάζαρος Κ.
230 αξιολογήσεις
Πολύ καλή δουλειά, συστήνεται ανεπιφύλακτα
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Ευγενικός. Συνεπής στην ώρα του. 3 ώρες δουλειά 35ευρω + ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα ήταν υλικά. Τεχνικά η εργασία ήταν σχεδόν άριστη. Δλδ λειπουν μ...
Θεοφάνης Μ.
196 αξιολογήσεις
Επαγγελματιας, συνεπης στο ραντεβου του, φιλικος και αξιοπιστιστος. Λογικες τιμες. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα!
G. T.
164 αξιολογήσεις
Είναι συνεπείς στην ώρα τους, πολύ γρήγορη και καλή δουλειά.
Γιώργος Δ.
147 αξιολογήσεις
Εξαιρετική δουλειά σε μια πραγματικά δύσκολη περίπτωση διαρροής σε δύο σώματα καλοριφέρ. Οι δύο κύριοι κατάφεραν να τα επιδιορθώσουν με τ...
Σχετικά άρθρα
Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η θερμοκρασία σιγά σιγά αρχίζει να πέφτει. Το κρύο πλησιάζει και εσύ τρέμεις
Οκ, είναι λίγο νωρίς για extreme θέρμανση, αλλά οι πρώτες… δροσιές μας προετοιμάζουν για ακόμη ένα δύσκολο χειμώνα!
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει