Τοποθέτηση Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για τη κατηγορία Τοποθέτηση Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης.

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση και πως λειτουργεί;

Η υπέρυθρη θέρμανση είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ήλιος ζεσταίνει τον πλανήτη. Μέσω της υπέρυθρης θέρμανσης θερμαίνονται οργανικά και μη, στερεά σώματα χωρίς να θερμαίνεται ο αέρας ενδιάμεσα. Τελευταία, αυτός ο τρόπος θέρμανσης αξιοποιείται μέσω πάνελ για τη θέρμανση οικιών και καταστημάτων.

Πως λειτουργούν τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης;

Αρχικά τοποθετείς με τη βοήθεια ενός θερμουδραυλικού, ένα η περισσότερα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης στον χώρο που επιθυμείς να θερμάνεις και το συνδέεις με το ηλεκτρικό ρεύμα. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει είτε κάθετα στον τοίχο, είτε οριζόντια στο ταβάνι, χωρίς καμία διαφορά στην απόδοση. Το πάνελ, θερμαίνεται, συσσωρεύει κάποια από τη θερμότητα και την υπόλοιπη την εκπέμπει με τη μορφή υπέρυθρης θερμότητας. Έτσι θερμαίνονται οι τοίχοι και τα αντικείμενα στο σπίτι που βρίσκονται σε ακτίνα 3 μέτρων. Επειδή η θερμότητα έχει αποθηκευτεί στους τοίχους και τα αντικείμενα, δεν υπάρχει καμία θερμική απώλεια ακόμα και αν ανοίξεις τα παράθυρα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της υπέρυθρης θέρμανσης;

Μέγιστη απόδοση. Με την υπέρυθρη θέρμανση, επιτυγχάνεις τη μέγιστη απόδοση. Ο βαθμός απόδοσης όμως διαφέρει από σπίτι σε σπίτι καθώς εξαρτάται από τη μόνωση της κατοικίας, τα τετραγωνικά μέτρα και τα κουφώματα του χώρου που θέλουμε να θερμάνουμε. Σε μεγάλους χώρους όπως το σαλόνι, ίσως χρειαστούν παραπάνω από ένα πάνελ για καλύτερα αποτελέσματα.

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Με την υπέρυθρη θέρμανση επιτυγχάνεται εώς και 50% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά θερμαντικά όπως είναι το καλοριφέρ και αερόθερμο. Αντίστοιχα, επιτυγχάνεται έως και 80% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά ηλεκτρικά θερμαντικά και τα κλιματιστικά. Για ακόμα πιο οικονομική λειτουργία μπορείς να τοποθετήσεις και ένα θερμοστάτη.

Χαμηλότερο κόστος κτήσης από την συμβατική θέρμανση. Εκτός από το μικρό κόστος αγοράς τους, τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης κοστίζουν λιγότερο και σε ότι αφορά την κατανάλωση. Λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα και ζεσταίνουν το σπίτι ευκολότερα και πιο γρήγορα. Επιπλέον, τα πάνελ δεν χρειάζονται έλεγχο και συντήρηση κάθε χρόνο όπως γίνεται με τα άλλα θερμαντικά μέσα.

Δεν χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Τα πάνελ δεν χρειάζονται έλεγχο και συντήρηση κάθε χρόνο. Συνιστάται όμως ένας τυπικός έλεγχος κάθε 5 χρόνια, για επιβεβαίωση της σωστής και αποτελεσματικής λειτουργίας τους.

Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης. Με τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, μπορείς να έχεις ζεστό σπίτι ανα πάσα ώρα και στιγμή θελήσεις. Παράλληλα δεν χρειάζεται η έγκριση των υπόλοιπων ενοίκων της πολυκατοικίας για να τα τοποθετήσεις στο χώρο σου.

Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο. Με τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, επιτυγχάνεις οικονομία χώρου καθώς δεν υπάρχει κάποιος λέβητας ή αλλο εξάρτημα το οποίο να τοποθετείται σε άλλο δωμάτιο.

Πολύ εύκολη εγκατάσταση του πάνελ. Με τη βοήθεια ενός θερμουδραυλικού τοποθετείται πολύ εύκολα το πάνελ στον τοίχο και συνδέεται με το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν χρειάζεται να γίνει καμία μετατροπή στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συμπληρωματικό μέσο θέρμανσης για οικονομία. Σε περίπτωση που το επιθυμείς, μπορείς να έχεις ένα πάνελ σαν συμπληρωματικό μέσο θέρμανσης σε 1 ή παραπάνω δωμάτια του σπιτιού. Το πάνελ θα κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή σε έπιπλα, πατώματα και τοίχους. Έτσι, το καλοριφέρ δεν θα καταναλώνει τόση ενέργεια για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από  φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν η ηλεκτρική ενέργεια η οποία καταναλώνει το πάνελ είναι από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες. Με αυτό το τρόπο θα καταφέρεις να εξοικονομήσεις ακόμη περισσότερα χρήματα.

Αποβάλλει την υγρασία από τους τοίχους και τα έπιπλα. Τα αντικείμενα αποβάλλουν την υγρασία χωρίς να ξεραίνουν την ατμόσφαιρα όπως γίνεται με τα συμβατικά μέσα θέρμανσης.

Είναι ένα πολύ όμορφο στοιχείο διακόσμησης. Το πάνελ της υπέρυθρης θέρμανσης μπορεί να αντικαταστήσει τα μεγάλα καλοριφέρ, τις παλιές σόμπες και τα αντιαισθητικά A/C και να συμβάλει στο στυλ του σπιτιού. Η θερμομονωτική πλάκα από την οποία αποτελείται, μπορεί να είναι κεραμική, από μέταλλο, καθρέφτη ή κρύσταλλο ασφαλείας. Επιπλέον σου δίνεται η δυνατότητα να του δώσεις την όψη μιας εικόνας που θα επιλέξεις εσύ ή ακόμα και να το ζωγραφίσεις.

Δεν είναι καθόλου βλαβερό για την υγεία. Αρχικά το πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης δεν δημιουργεί ρεύματα αέρα τα οποία μεταφέρουν σκόνη και μικρόβια, όπως κάνουν τα συμβατικά μέσα θέρμανσης. Επιπλέον δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα και δεν προκαλεί προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος. Αντίθετα, η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς λόγους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σχετίζεται η υπέρυθρη θέρμανση με την υπεριώδη ακτινοβολία, τα μικροκύματα ή τις ακτίνες Χ που είναι βλαβερά.

 

Θες κι εσύ υπέρυθρη θέρμανση; Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους πιο αξιόπιστους θερμουδραυλικούς για να σε καθοδηγήσουν σχετικά με την επιλογή και εγκατάσταση του πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης που ταιριάζει στο χώρο σου.

Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε την πιο ανταγωνιστική προσφορά από τους καλύτερους θερμουδραυλικούς της περιοχής σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόπιστο επαγγελματία στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
290 αξιολογήσεις
Εξαίρετος επαγγελματίας, κατατοπιστικός, πρόθυμος, ευχάριστη προσωπικότητα, συνεπής. Σπάνια συναντάς σ’αυτό το επάγγελμα τέτοια ποιότητα...
Λάζαρος Κ.
230 αξιολογήσεις
Πολύ καλή δουλειά, συστήνεται ανεπιφύλακτα
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Ευγενικός. Συνεπής στην ώρα του. 3 ώρες δουλειά 35ευρω + ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα ήταν υλικά. Τεχνικά η εργασία ήταν σχεδόν άριστη. Δλδ λειπουν μ...
Θεοφάνης Μ.
196 αξιολογήσεις
Επαγγελματιας, συνεπης στο ραντεβου του, φιλικος και αξιοπιστιστος. Λογικες τιμες. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα!
G. T.
164 αξιολογήσεις
Είναι συνεπείς στην ώρα τους, πολύ γρήγορη και καλή δουλειά.
Γιώργος Δ.
147 αξιολογήσεις
Εξαιρετική δουλειά σε μια πραγματικά δύσκολη περίπτωση διαρροής σε δύο σώματα καλοριφέρ. Οι δύο κύριοι κατάφεραν να τα επιδιορθώσουν με τ...
Σχετικά άρθρα
Λύσε όλες τις απορίες που σε απασχολούν σχετικά με τη θέρμανση μέσω θερμαντικών σωμάτων (πάνελ).
Το κρύο πλησιάζει και εσύ τρέμεις ήδη στη σκέψη των λογαριασμών που έρχονται; Μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν πιο απλοί τρόποι για να ζεστάνεις το
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει