Πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του σπιτιού μου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να αποφάσισες να ανακαινίσεις το σπίτι σου. Για να ανεβάσεις την εμπορική του αξία, για να βελτιώσεις τη λειτουργικότητα ορισμένων χώρων ή για να αναβαθμίσεις την αισθητική του. Η ερώτηση όμως που συνοδεύει κάθε ανακαίνιση είναι πάντα η ίδια. Πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του σπιτιού μου;

H ομάδα του Douleutaras.gr πραγματοποίησε εκτενή έρευνα και σου παρουσιάζει τις τιμές από τις οποίες ξεκινούν οι ανακαινίσεις στην Ελληνική αγορά!

Ανακαίνιση Μπάνιου

ανακαίνιση μπάνιου
Μπάνιο Από 50€ / m2
Οι εργασίες που περιλαμβάνει μια ανακαίνιση μπάνιου:
✔  Αποξήλωση των παλαιών ειδών υγιεινής
✔  Αφαίρεση των πλακιδίων και τυχόν επίπλων
✔  Αποξήλωση του παλαιού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και εγκατάσταση νέου
✔  Αλλαγές στο ηλεκτρικό δίκτυο του μπάνιου από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο
✔  Σοβάτισμα και τοποθέτηση νέων πλακιδίων σε τοίχο και δάπεδο
✔  Τοποθέτηση και σύνδεση νέων ειδών υγιεινής
✔  Προαιρετική εγκατάσταση νέων θερμαντικών σωμάτων και θερμοσίφωνα
✔  Βάψιμο του χώρου
✔  Αποκομιδή μπαζών & σαθρών αντικειμένων

Το τελικό κόστος ανακαίνισης μπάνιου διαμορφώνεται συναρτήσει του δαπέδου και των πλακιδίων που θα τοποθετηθούν, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζει η επιλογή των ειδών υγιεινής.

Renovation_Cost_Bathroom

 Ανακαίνιση Κουζίνας

ανακαίνιση κουζίνας
Κουζίνα Από 50€ / m2
Οι εργασίες που περιλαμβάνει μια ανακαίνιση κουζίνας:
✔  Αφαίρεση και αποξήλωση των παλιών επίπλων της κουζίνας
✔  Τοποθέτηση νέων επίπλων κουζίνας
✔  Αφαίρεση των σχετικών πλακιδίων από την κουζίνα
✔  Αντικατάσταση των υδραυλικών παροχών και της αποχέτευσης ζεστού και κρύου νερού
✔  Εγκατάσταση των καινούργιων ηλεκτρολογικών παροχών και τοποθέτηση διακοπτών και μπριζών
✔  Σύνδεση ηλεκτρικών συσκευών
✔  Τοποθέτηση διαφόρων νέων αξεσουάρ κουζίνας όπως πόμολα, πάγκος, κάδος απορριμμάτων, νεροχύτης, μπαταρία νεροχύτη κ.α.
✔  Τοποθέτηση των πλακιδίων τοίχου
✔  Αλλαγή / επισκευή δαπέδου
✔  Βάψιμο της κουζίνας
✔  Αποκομιδή μπαζών & σαθρών αντικειμένων

Οι βασικότεροι παράγοντες για τη διαμόρφωση του κόστους ανακαίνισης μιας κουζίνας, είναι η επιλογή των ντουλαπιών, των πλακιδίων και πάγκων που θα αποφασίσεις να εγκαταστήσεις καθώς και το είδος των δαπέδων. Ρόλο θα παίξει και το αν θα αντικαταστήσεις τις παλιές σου ηλεκτρικές συσκευές.

Renovation_Cost_Kitchen

 Ανακαίνιση δωματίου

ανακαίνιση δωματίου
Δωμάτιο (Καθιστικό / Υπνοδωμάτιο / Γραφείο Από 30€ / m2
Οι εργασίες  που περιλαμβάνει μια ανακαίνιση δωματίου:
✔  Αφαίρεση και αποξήλωση παλιών επίπλων, ντουλαπών, πορτών
✔  Αλλαγή των εσωτερικών πορτών
✔  Προσθήκη νέων ντουλαπών
✔  Εγκατάσταση των καινούργιων ηλεκτρολογικών παροχών και τοποθέτηση διακοπτών και μπριζών
✔  Αντικατάσταση / Aναβάθμιση παλιών θερμαντικών σωμάτων και προσθήκη νέων αν και όπου απαιτείται
✔  Αλλαγή / επισκευή δαπέδου
✔  Πλήρης ελαιοχρωματισμός
✔  Αποκομιδή μπαζών & σαθρών αντικειμένων

Εάν αποφάσισες να ανακαινίσεις κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού -πλην του μπάνιου και της κουζίνας- το βάρος του κόστους θα πέσει στην επιλογή δαπέδων, στον ελαιοχρωματισμό των τοίχων, και φυσικά στην επιλογή των νέων επίπλων.

Renovation_Cost_Room

Ανακαίνιση σπιτιού

γενική ανακαίνιση σπιτιού
Γενική ανακαίνιση σπιτιού Από 50€ / m2
Οι εργασίες  που περιλαμβάνει μια γενική ανακαίνιση:
✔  Tοποθέτηση ικριωμάτων (σκαλωσιάς) Από 3-5€ /  m2 κάλυψης
✔  Καθαιρέσεις χωρισμάτων (ολόκληρου ή τμήματος) , μεταφορά τοιχοποιίας με σύστημα χωρίσματος γυψοσανίδας, διαμόρφωση χώρου, διάνοιξη τοιχοποιίας. Από 10€ / m2
✔  Αφαίρεση και αποξήλωση παλιών επίπλων Από 5€ / τμχ
✔  Αφαίρεση και αποξήλωση ντουλαπών Από 15€ / τμχ
✔  Αφαίρεση και αποξήλωση πορτών Από 15€ / τμχ
✔  Τοποθέτηση νέων ερμαρίων κουζίνας 20 € /τρέχον μέτρο
✔  Τοποθέτηση νέων ντουλαπών 35 € / m2
✔  Τοποθέτηση εσωτερικών πορτών Από 35€ / τμχ
✔  Τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας Από 130€
✔  Αποξήλωση / Επανατοποθέτηση κουφωμάτων Από 25€ / m2
✔  Επένδυση του λουτρού ή W.C συνήθως με πλακίδια. 7-15€ / m2
✔  Ηλεκτρολογική εγκατάσταση (αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα, καλωδιώσεις, κατανομή φορτίων, πριζοδιακοπτικό υλικό , ισχυρά και ασθενή ρεύματα. Από 30€ /  m2 κατοικήσιμου χώρου.
✔  Αντικατάσταση / Aναβάθμιση παλιών θερμαντικών σωμάτων και προσθήκη νέων αν και όπου απαιτείται Από 45€ /  m2 κατοικήσιμου χώρου.
✔  Θερμομόνωση του σπιτιού με εξωτερική θερμομόνωση ή/και μόνωση ταράτσας Από 30€ /  m2

Στην περίπτωση που αποφάσισες να κάνεις ολική ανακαίνιση τα τελικά κόστη θα προκύψουν από τον όγκο των εργασιών που θα απαιτηθούν και το βάθος των αλλαγών που θέλεις να πραγματοποιήσεις. Μήπως θέλεις να κάνεις και εσωτερική θερμομόνωση ταβανιού και τοίχων;

Γιατί η προσφορά κάθε συνεργείου ανακαίνισης είναι διαφορετική;

Είναι πολύ πιθανό στις προσφορές που θα πάρεις από εταιρείες ανακαινίσεων να παρατηρήσεις αρκετά σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να διαφοροποιήσουν σημαντικά τα κόστη μιας ανακαίνισης. Το σημαντικότερο εξ' αυτών των στοιχείων είναι η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Οι τιμές λοιπόν που παρουσιάστηκαν είναι μόνο ενδεικτικές και σαφώς προκειμένου να δοθεί μια συνολική τελική εκτίμηση κόστους ολικής ή μερικής ανακαίνισης για κάθε σπίτι, πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη του χώρου από εξειδικευμένα συνεργεία.

Tip: Μην ξεχάσεις, πως αν κάνεις γενική ανακαίνιση, θα χρειαστείς νέο ενεργειακό πιστοποιητικό για το κτίριο. Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι έτοιμοι να σε καθοδηγήσουν στην εύκολη, άμεση και οικονομική έκδοση του!

Πιστεύουμε πως αυτός ο οδηγός σε βοήθησε να αποκτήσεις μια πρώτη ιδέα για το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανήσεις προκειμένου να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου! To μόνο που απομένει είναι να καταχωρήσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ την εργασία σου και να επιλέξεις την ιδανική προσφορά!

Anakainiseis_Banner_750x400

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Πετρούπολη 06/07/2020
Εκτελέστηκε από
Δ-Τεχνική
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
101 τ.μ. - 150 τ.μ.
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Ελληνικό 15/06/2020
Εκτελέστηκε από
Ιωάννης Σ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Κόστος 11000,00€
4,2
Αναρτήθηκε από ΒΙΒΗ Α.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΟΜΩΣ Η ΑΝΑΚΑΊΝΙΣΗ ΤΏΡΑ ΆΡΧΙΣΕ. ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΌΛΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ. ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΊ Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΉΣΟΥΜΕ. Ο κ. ΣΑΚΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΊ ΣΥΧΝΆ ΜΑΖΊ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΝΕΙ. ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΌΛΑ ΆΨΟΓΑ.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,5

Συστήνεται 100%! Είμαι επαγγελματίας του χώρου (αρχιτέκτων μηχανικός) και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισα να ανακαινίσω το σπίτι μου στην Αθήνα. Μην γνωρίζοντας τεχνίτες, κατέφυγα στο douleutaras.gr για να βρω συνεργεία. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και η συνέχεια δεν με απογοήτευσε. Να σημειώσω επίσης ότι οικονομικά δεν μου έδωσε την καλύτερη προσφορά αλλά φάνηκε ότι ήξερε την δουλειά καλά και γι αυτό τον επέλεξα, άλλωστε πολλές φορές το φθηνό βγαίνει ακριβότερο. Ο Παουλίν ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ οργανωτικός και γρήγορος. Παρόλο που υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας μου δεν δυσανασχέτησε καθόλου και ήταν πάντα πρόθυμος να βρει λύση σε ότι του ζήτησα. Ανέλαβε όλες τις εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων σε πατώματα και μπάνια, κατασκευή τζακιού, βαψίματα / σπατουλαρίσματα, ειδικές κατασκευές σε μπάνια, γυψοσανίδες και άλλες μικροεργασίες που του ζήτησα κι έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είχε πάντα τον έλεγχο του εργοταξίου και ήταν απολύτως συνεπής και άξιος εμπιστοσύνης. 5*

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

εξαιρετικος επαγγελματιας , συνεπεστατος, διαθεσιμος , επικοινωνιακος , με προθεση να βοηθησει τον ιδιοκτητη με την τεχνογνωσια του. Συνισταται ανεπιφυλακτα.Θα τον ξαναχρησιμοποιησω

Για: Δ.ΚΩΣΤΗΣ Ε.Π.Ε / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική δουλειά και άμεση εξυπηρέτηση τους προτείνω ανεπιφύλακτα, ευχαριστημένος απόλυτα.

Για: ALS GREECE CONSTRUCTION / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Αξιόλογοι επαγγελματίες. Αξιόλογοι άνθρωποι όλο το συνεργείο.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού