No1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών

Ανακαίνιση πολυκατοικίας στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής

Αξιολογημένοι επαγγελματίες παραδίδουν την πολυκατοικία όπως ακριβώς την έχεις φανταστεί.

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Δωρεάν προσωποποιημένες προσφορές

Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ

Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις προσφορά από έναν ή περισσότερους επαγγελματίες

Επιλέγεις την προσφορά που σε ικανοποιεί χωρίς καμία δέσμευση

Συμπλήρωσε τη φόρμα & θα λάβεις προσφορές εντελώς δωρεάν από αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης
π.χ.: Μικροεπισκευαστική, Πλήρης ανακαίνιση
 • Μικροεπισκευαστική εργασία (μερεμέτι)
 • Μερική ανακαίνιση (2-3 εργασίες το πολύ)
 • Πλήρης ανακαίνιση (πάνω από 3 εργασίες)
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Ναι - επιθυμώ απλά την εκτέλεση της εργασίας
 • Όχι - αλλά έχω μια ιδέα
 • Όχι - θα χρειαστώ τη συμβουλή του επαγγελματία
π.χ.: Ναι, έχω πάρει έγκριση, Όχι δεν έχω πάρει έγκριση
 • Ναι - έχω πάρει την έγκριση της πολυκατοικίας
 • Όχι - δεν έχω πάρει την έγκριση της πολυκατοικίας
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Όχι - θα ήθελα να προμηθεύσει ο επαγγελματίας τα απαραίτητα υλικά
 • Ναι - θα προμηθευτώ όλα τα απαραίτητα υλικά
 • Ναι - θα προμηθευτώ όλα τα απαραίτητα υλικά υπό την καθοδήγηση του επαγγελματία
π.χ.: Το συντομότερο, Μέσα στις επόμενες15 μέρες
 • Το συντομότερο δυνατό
 • Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες
 • Συγκεκριμένη ημερομηνία
 • Δεν επιθυμώ να κάνω ραντεβού
Τελευταία ενημέρωση: 20/9/2020

Ανακαίνιση Πολυκατοικίας

Η ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου της πολυκατοικίας αποτελεί μία περίπλοκη και δύσκολη  διαδικασία, καθώς η οργάνωση και ο συντονισμός που απαιτείται είναι μεγάλος.

Ακόμη, τα άτομα που αποτελούν τη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας και πρέπει να συμφωνήσουν, είναι αρκετά και για αυτό συνήθως απαιτείται περισσότερος χρόνος από μια γενική ανακαίνιση σπιτιού.

Από ένα απλό βάψιμο του εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου της πολυκατοικίας μέχρι την αντικατάσταση των δαπέδων και τη θέρμανση, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις, που πρέπει να συμφωνηθούν από όλους τους ενοίκους.

Είτε είστε ο διαχειριστής ή είστε ένοικος της πολυκατοικίας, πρέπει να ξέρετε ότι τα βασικά στάδια που ακολουθούνται σε μια ανακαίνιση εσωτερικού πολυκατοικίας είναι τα εξής:
 

Προσδιορισμός αναγκών

Ξεκινώντας, πρέπει να ορίσετε μια συνάντηση κατά την οποία όλοι οι ένοικοι θα συζητήσετε για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας σας και τις ανάγκες επισκευής. Σε αυτό το στάδιο είναι κρίσιμο να συμφωνήσουν όλοι για την έναρξη και το μέγεθος της ανακαίνισης και να καταλήξετε σε έναν προϋπολογισμό, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στα παρακάτω στάδια χωρίς προβλήματα.
 

Σχεδιασμός και έναρξη εργασιών ανακαίνισης

Αφού έχετε καταλήξει σε όλα τα παραπάνω, στο τελικό αυτό στάδιο, γίνεται η οργάνωση και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν. Έπειτα, θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του εσωτερικού της πολυκατοικίας σας.

Ποιες είναι οι βασικές εργασίες στην Ανακαίνιση μιας Πολυκατοικίας;

 • Τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης και ηχομόνωσης: Με αυτή την επένδυση για την πολυκατοικία σας, θα έχετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση θερμότητας το χειμώνα αλλά και ηχομόνωση στους κοινόχρηστους χώρους.
 • Αλλαγή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και φωτισμού: Ο κατάλληλος φωτισμός προδιαθέτει θετικά έναν ένοικο ή έναν επισκέπτη τη στιγμή που θα βρεθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας.

 • Αντικατάσταση ή συντήρηση δαπέδων: Αποξηλώνοντας ή συντηρώντας τα ήδη υπάρχοντα πατώματα ή πλακάκια, ανανεώνετε το εσωτερικό χώρο του κτηρίου σας και μπορείτε να αλλάξετε τελείως το ύφος του.

 • Επισκευή & Μόνωση της οροφής: Απαραίτητη επιλογή καθώς φθαρμένη ή ανύπαρκτη μόνωση στην οροφή του κτηρίου σας, μειώνει κατά πολύ το μέσο όρο "ζωής" του. Η εξωτερική θερμομόνωση - θερμοπρόσοψη είναι, επίσης, μια επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

 • Επισκευή ή Αντικατάσταση κουφωμάτων (πόρτες και παράθυρα): Εργασία απαραίτητη για εξοικονόμηση ενέργειας και διατήρηση θερμοκρασίας στο εσωτερικό της πολυκατοικίας σας.

 • Βάψιμο εσωτερικού πολυκατοικίας: Με τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων για τους τοίχους της πολυκατοικίας, αλλάζει τελείως η ατμόσφαιρα του χώρου.

 • Ανακαίνιση ή επισκευή πρόσοψης πολυκατοικίας: Η επισκευή της πρόσοψης της πολυκατοικίας αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι με την ανακαίνιση του εσωτερικού της πολυκατοικίας. Οι συνδυασμοί χρωμάτων για το εξωτερικό βάψιμο της πολυκατοικίας, πρέπει να επιλεχθούν προσεκτικά και να είναι σύμφωνοι όλοι οι ένοικοι.

 • Συντήρηση, αλλαγή ή τοποθέτηση ανελκυστήρα: Από τις εργασίες που λαμβάνουν προτεραιότητα και πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε στη λίστα σας.

 • Εγκατάσταση αυτοματισμών (συστήματα πυρανίχνευσης, τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, κλπ): Αποσκοπούν στην αύξηση της ασφάλειας σε όλους τους κοινόζρηστους χώρους σας.

 • Αλλαγή των κάγκελων της σκάλας, καθώς και τις εξωτερικές πόρτες αυλής που πιθανώς υπάρχουν στην πολυκατοικία. Με μικρές εργασίες μπορείτε να αλλάξετε τελείως τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου σας.

 • Αλλαγή συστήματος θέρμανσης: Σε πολλές περιπτώσεις ανακαίνισης πολυκατοικιών, ένα από τα βασικά σημεία προς συζήτηση είναι είναι η αντικατάσταση της κεντρικής θέρμανσης με αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο.

 • Διακόσμηση εσωτερικού χώρου πολυκατοικίας: Εκτός από την ανακαίνιση είναι πολύ σημαντικό ο χώρος της υποδοχής να διακοσμηθεί σε ένα ζεστό και φιλόξενο τόνο, που θα καλωσορίζει όποιον μπαίνει. Η επιλογή των κατάλληλων φυτών ή ακόμα και κάποιου πίνακα, θα διαμορφώσει διαφορετικά τον εσωτερικό χώρο της πολυκατοικίας.

​​​​​Είτε στην περίπτωση που ο χρόνος έχει φθείρει την πολυκατοικία σας και έχουν παρουσιαστεί βλάβες που χρειάζονται επισκευή, είτε απλά θέλετε μια ανανέωση του χώρου σας, το σίγουρο είναι ότι η ανακαίνιση του εσωτερικού της, θα ανεβάσει την ψυχολογία και τη διάθεση όλων των ενοίκων.

Πώς θα επιλέξεις συνεργείο για την ανακαίνιση της πολυκατοικίας;

Όπως σε όλες τις ανακαινίσεις, έτσι και στην ανακαίνιση πολυκατοικίας, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο συνεργάτης που θα επιλέξετε. Κατά τη διαδικασία εύρεσής του, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι έχει εμπειρία, έχει ξανασχοληθεί με παρόμοια έργα και ότι αναλαμβάνει το σύνολο των εργασιών που επιθυμείτε.

Τέλος, μην παραλείψετε να αναλύσετε το κόστος που θα έχει η συνολική ανακαίνιση για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Μέσω της υπηρεσίας μας θα βρείτε εξειδικευμένα συνεργεία ανακαίνισης με πολυετή εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό. Καταχωρώντας την εργασία σας, θα λάβετε άμεσα προσφορές από αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το επαγγελματικό τους προφίλ, να δείτε προηγούμενες εργασίες που έχουν αναλάβει και να συμβουλευτείτε τις αξιολογήσεις των πελατών μας που έχουν ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες τους. Συζητήστε μαζί τους για τα κόστη των επιμέρους εργασιών και διαλέξτε την οικονομική προσφορά που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας.

 

 

Σχετικά άρθρα

5+1 tips για τη γενική ανακαίνιση του σπιτιού σου!

Oι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε τη γενική ανακαίνιση σπιτιού σαν μια κατάσταση τρέλας.

Οι καλύτερες συμβουλές για την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου!

Ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου συνιστούν δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να “απογειώσουν” την εικόνα

Διάβασε περισσότερα άρθρα
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Κορυφαίοι Επαγγελματίες μας για Ανακαίνιση Πολυκατοικίας

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

EFTEKTON Architects & Engineers

Κέντρο Αθήνας
5 αξιολογήσεις

Η κατασκευαστική μας εταιρεία αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς που είναι στη διάθεση σας, όποτε εσείς επιθυμείτε. Όποια κατασκευαστική εργασία κι αν χρειάζεστε, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, μπορούμε να σας εγγυηθούμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμα και για μεγάλα έργα, όπως η ανακαίνιση της πολυκατοικίας, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λειτουργικές λύσεις!

Κατερίνα Παινέση

Ροδόπη
3 αξιολογήσεις

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο της μελέτης, κατασκευής και ανακαίνισης κτιριακών έργων, όπως είναι η ανακαίνιση πολυκατοικίας. Αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες κατασκευαστικές εταιρείες και διαθέτει πληθώρα επιτυχημένων έργων στο ενεργητικό της. Προτείνουμε λύσεις υψηλής αισθητικής και πρακτικότητας, πάντα με βάση τα σύγχρονα πρότυπα και τις ειδικές ανάγκες του κτιρίου. Ζητήστε προσφορά για να επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα!

Σχετικές εργασίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές