Ανακαίνιση Πολυκατοικίας

Πάρε προσφορές εκτίμησης κόστους από αξιόπιστα συνεργεία ανακαίνισης και διάλεξε την καλύτερη τιμή

Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις προσφορά από έναν ή περισσότερους επαγγελματίες
Επιλέγεις την προσφορά που σε ικανοποιεί χωρίς καμία δέσμευση

12 δημοφιλείς εργασίες που περιλαμβάνει η ανακαίνιση πολυκατοικίας

Η ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου της πολυκατοικίας αποτελεί μία περίπλοκη και δύσκολη  διαδικασία, καθώς η οργάνωση και ο συντονισμός που απαιτείται είναι μεγάλος. 

Ακόμη, τα άτομα που αποτελούν τη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας και πρέπει να συμφωνήσουν, είναι αρκετά και για αυτό συνήθως απαιτείται περισσότερος χρόνος από μια γενική ανακαίνιση σπιτιού.

Από ένα απλό βάψιμο του εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου της πολυκατοικίας μέχρι την αντικατάσταση των δαπέδων και τη θέρμανση, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις, που πρέπει να συμφωνηθούν από όλους τους ενοίκους. 

Είτε είστε ο διαχειριστής ή είστε ένοικος της πολυκατοικίας, πρέπει να ξέρετε ότι τα βασικά στάδια που ακολουθούνται σε μια ανακαίνιση εσωτερικού πολυκατοικίας είναι τα εξής:

Προσδιορισμός αναγκών

Ξεκινώντας, πρέπει να ορίσετε μια συνάντηση κατά την οποία όλοι οι ένοικοι θα συζητήσετε για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας σας και τις ανάγκες επισκευής. Σε αυτό το στάδιο είναι κρίσιμο να συμφωνήσουν όλοι για την έναρξη και το μέγεθος της ανακαίνισης και να καταλήξετε σε έναν προϋπολογισμό, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στα παρακάτω στάδια χωρίς προβλήματα.

Σχεδιασμός και έναρξη εργασιών ανακαίνισης

Αφού έχετε καταλήξει σε όλα τα παραπάνω, στο τελικό αυτό στάδιο, γίνεται η οργάνωση και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν. Έπειτα, θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του εσωτερικού της πολυκατοικίας σας.

Οι 12 κυριότερες εργασίες σε μία ανακαίνιση πολυκατοικίας!

Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα και να μπορέσετε να συζητήσετε τι πραγματικά χρειάζεστε, συγκεντρώσαμε στην παρακάτω λίστα όλες τις εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας.

 • Τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης και ηχομόνωσης: Με αυτή την επένδυση για την πολυκατοικία σας, θα έχετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση θερμότητας το χειμώνα αλλά και ηχομόνωση στους κοινόχρηστους χώρους.
 • Αλλαγή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και φωτισμού: Ο κατάλληλος φωτισμός προδιαθέτει θετικά έναν ένοικο ή έναν επισκέπτη τη στιγμή που θα βρεθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας.
 • Αντικατάσταση ή συντήρηση δαπέδων: Αποξηλώνοντας ή συντηρώντας τα ήδη υπάρχοντα πατώματα ή πλακάκια, ανανεώνετε το εσωτερικό χώρο του κτηρίου σας και μπορείτε να αλλάξετε τελείως το ύφος του.
 • Επισκευή & Μόνωση της οροφής: Απαραίτητη επιλογή καθώς φθαρμένη ή ανύπαρκτη μόνωση στην οροφή του κτηρίου σας, μειώνει κατά πολύ το μέσο όρο "ζωής" του.
 • Επισκευή ή Αντικατάσταση κουφωμάτων (πόρτες και παράθυρα): Εργασία απαραίτητη για εξοικονόμηση ενέργειας και διατήρηση θερμοκρασίας στο εσωτερικό της πολυκατοικίας σας.
 • Βάψιμο εσωτερικού πολυκατοικίας: Με τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων για τους τοίχους της πολυκατοικίας, αλλάζει τελείως η ατμόσφαιρα του χώρου.
 • Ανακαίνιση πρόσοψης πολυκατοικίας: Αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι με την ανακαίνιση του εσωτερικού της πολυκατοικίας. Οι συνδυασμοί χρωμάτων για το εξωτερικό βάψιμο της πολυκατοικίας, πρέπει να επιλεχθούν προσεκτικά και να είναι σύμφωνοι όλοι οι ένοικοι.
 • Συντήρηση, αλλαγή ή τοποθέτηση ανελκυστήρα: Από τις εργασίες που λαμβάνουν προτεραιότητα και πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε στη λίστα σας.
 • Εγκατάσταση αυτοματισμών (συστήματα πυρανίχνευσης, τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, κλπ): Αποσκοπούν στην αύξηση της ασφάλειας σε όλους τους κοινόζρηστους χώρους σας.
 • Αλλαγή των κάγκελων της σκάλας, καθώς και τις εξωτερικές πόρτες αυλής που πιθανώς υπάρχουν στην πολυκατοικία. Με μικρές εργασίες μπορείτε να αλλάξετε τελείως τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου σας.
 • Αλλαγή συστήματος θέρμανσης: Σε πολλές περιπτώσεις ανακαίνισης πολυκατοικιών, ένα από τα βασικά σημεία προς συζήτηση είναι είναι η αντικατάσταση της κεντρικής θέρμανσης με αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο.
 • Διακόσμηση εσωτερικού χώρου πολυκατοικίας: Εκτός από την ανακαίνιση είναι πολύ σημαντικό ο χώρος της υποδοχής να διακοσμηθεί σε ένα ζεστό και φιλόξενο τόνο, που θα καλωσορίζει όποιον μπαίνει. Η επιλογή των κατάλληλων φυτών ή ακόμα και κάποιου πίνακα, θα διαμορφώσει διαφορετικά τον εσωτερικό χώρο της πολυκατοικίας.

Είτε στην περίπτωση που ο χρόνος έχει φθείρει την πολυκατοικία σας και έχουν παρουσιαστεί βλάβες που χρειάζονται επισκευή, είτε απλά θέλετε μια ανανέωση του χώρου σας, το σίγουρο είναι ότι η ανακαίνιση του εσωτερικού της, θα ανεβάσει την ψυχολογία και τη διάθεση όλων των ενοίκων.

Επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία για ανακαίνιση πολυκατοικίας! 

Όπως σε όλες τις ανακαινίσεις, έτσι και στην ανακαίνιση εσωτερικού πολυκατοικίας, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο συνεργάτης που θα επιλέξετε. Κατά τη διαδικασία εύρεσής του, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι έχει εμπειρία, έχει ξανασχοληθεί με παρόμοια έργα και ότι αναλαμβάνει το σύνολο των εργασιών που επιθυμείτε. 

Τέλος, μην παραλείψετε να αναλύσετε το κόστος που θα έχει η συνολική ανακαίνιση για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε εξειδικευμένα συνεργεία ανακαίνισης με πολυετή εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό. Αν θέλετε την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση, καταχωρίστε εύκολα την εργασία σας και πάρτε προσφορές για το κόστος ανακαίνισης εσωτερικού πολυκατοικίας!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Σχετικά άρθρα
Oι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε τη γενική ανακαίνιση σπιτιού σαν μια κατάσταση τρέλας.
Ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου συνιστούν δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να “απογειώσουν” την εικόνα
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει