4 έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα!

idees-gia-mpania-me-ntouziera

Νιώθεις άσχημα για το μπάνιο του σπιτιού σου, επειδή είναι μικρό και θα ήθελες να το δεις να μοιάζει πιο ευρύχωρο; Υπάρχουν κάποιοι πολύ απλοί τρόποι για να ανακαινίσεις το μπάνιο σου ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο. Χρειάζεσαι μόνο κάποιες βασικές αλλαγές στην επιλογή χρωμάτων και επίπλων του μπάνιου σου. Για αρχή, δώσε σημασία στο χρώμα των τοίχων, ή των πλακιδίων. Το λευκό είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί είναι διαχρονικό, φωτίζει το χώρο και δίνει μια αίσθηση άνεσης και καθαριότητας. Συνδύασε το με έπιπλα σε απαλές αποχρώσεις, ή και σε αποχρώσεις που δηλώνουν φανερά αντίθεση, για να έχεις το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα.

Όμως τι έπιπλα να βάλεις για να φαίνεται πιο ευρύχωρο το μικρό σου μπάνιο; Μια πολύ απλή επιλογή, είναι να αντικαταστήσεις τη μπανιέρα σου με μια ντουζιέρα. Αλλά και πάλι, πώς θα είναι η ντουζιέρα; Έχεις πολλές επιλογές, γι΄αυτό και δε χρειάζεται να ανησυχείς. Θα ήθελες να γνωρίσεις κάποιες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές επιλογές για μικρά μπάνια με ντουζιέρα;

Έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα!

#1 Χτιστή ντουζιέρα με γυάλινη πόρτα

Η χτιστή ντουζιέρα είναι μια πανέμορφη ιδέα για κάθε μπάνιο με στυλ. Ωστόσο, είναι ακόμα πιο χρήσιμη για μικρά μπάνια με ντουζιέρα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι που καθιστούν τη χτιστή ντουζιέρα ως ιδανική λύση για μικρά μπάνια. Ο πρώτος είναι ότι είναι διακριτική. Η ντουζιέρα τοποθετείται σε ένα γωνιακό σημείο του μπάνιου, χωρίς να εμποδίζει την τοποθέτηση άλλων επίπλων. Ο δεύτερος λόγος είναι πως η τοποθέτηση της χρειάζεται σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για εργασίες. Θα σε ενημερώσει σχετικά με το θέμα και ο τεχνικός που θα αναλάβει την εργασία. Ο τρίτος λόγος είναι πως δεν κοστίζει πολύ. Για να καταλάβεις πού κυμαίνεται το ύψος του κόστους, αναλογίσου ότι σε πολλές περιπτώσεις η ντουζιέρα τοποθετείται δωρεάν, αν κάνεις πλήρη ανακαίνιση μπάνιου. Σε αυτά τα πλεονεκτήματα, πρόσθεσε τώρα μια διακριτική γυάλινη πόρτα, ανοιγόμενη, ή συρόμενη. Τι όφελος έχει να σου προσφέρει; Μα φυσικά, να παραμένουν στεγνά τα πατώματα του μπάνιου σου όταν κάνεις ντους.

χτιστή ντουζιέρα με γυάλινη πόρτα

#2 Ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα

Μπορείς να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα της χτιστής ντουζιέρας, αλλά με ακόμα περισσότερη ελευθερία! Ειδικά αν τα πλακάκια του μπάνιου σου είναι αδιάβροχα, η λύση αυτή είναι ιδανική για σένα, γιατί δε θα κοπιάζεις για τον καθαρισμό τους από νερά. Η ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα προσφέρει το όφελος ότι δεν έχει κανέναν περιορισμό χάρη στα υλικά της, με αποτέλεσμα το μπάνιο να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης, επιτρέπει στη ντουζιέρα σου να αναπνέει και να στεγνώνει πιο γρήγορα, ενώ κοστίζει και λιγότερο, γιατί δεν επιβαρύνεσαι κόστη για την πόρτα και τη στερέωση της. Τέλος, μπορείς να χτίσεις ένα μικρό κάθισμα από πλακάκια μέσα στη ντουζιέρα, είτε για να κάθεσαι, είτε για να τοποθετείς τα αντικείμενα περιποίησης σου.

ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα

#3 Ντουζιέρα με κουρτίνα

Μια ίσως πιο παραδοσιακή ιδέα, που όμως έχει τόσα να προσφέρει στο χώρο. Πραγματικά, η κουρτίνα είναι μια από τις πιο χρήσιμες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα. Πρώτον, έχει ελάχιστο κόστος αγοράς και τοποθέτησης, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και χωρίς βοήθεια. Σήμερα, κάθε κατάστημα με είδη σπιτιού μπορεί να σε προμηθεύσει με μια κουρτίνα μπάνιου και τα εξαρτήματα της. Δεύτερον, η αντικατάσταση της μπορεί να γίνει όσο συχνά επιθυμείς, ακριβώς λόγω χαμηλού κόστους. Τι σημαίνει αυτό για σένα; Ότι αν βαρεθείς την όψη του μπάνιου σου, μπορείς να κάνεις μια οικονομική αλλαγή και να αλλάξεις ολόκληρο το μπάνιο ριζικά. Τρίτον, η συντήρηση της είναι πολύ απλή υπόθεση, αφού μπαίνει και στο πλυντήριο ρούχων. Τέταρτον, μπορείς να την τραβήξεις στην άκρη οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις. Με τον τρόπο αυτό, αποκαλύπτεται η ντουζιέρα σου και το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο. Από την άλλη πλευρά βέβαια, έχε υπόψιν σου ότι η κουρτίνα βρέχεται συχνά, με αποτέλεσμα να διατηρεί πολλή υγρασία και να κινδυνεύει άμεσα να αναπτύξει μούχλα.

ντουζιέρα με κουρτίνα

#4 Καμπίνα ντουζ με διάφανο περίβλημα

Ακόμα μια επιλογή για μικρά μπάνια με ντουζιέρα, που αξίζει να εξεταστεί. Μια καμπίνα μπάνιου είναι πλήρως στεγανή, με αποτέλεσμα να μη βρέχονται ούτε στο ελάχιστο τα πλακάκια του μπάνιου σου. Εγκατέστησε τη, και θα καθαρίζεις το μπάνιο σου μόνο όταν έχεις το χρόνο και τη διάθεση! Επίσης, πρόκειται για την πιο ανθεκτική μορφή ντουζιέρας, ώστε να μη χρειαστεί να την αλλάξεις λόγω φθοράς μέσα στα επόμενα χρόνια. Από άποψη αισθητικής, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το περίβλημα του συνηθίζεται να περιλαμβάνει κρύσταλλο, το οποίο προσδίδει στο μπάνιο μια αίσθηση πολυτέλειας.

Σαν πρόσθετο πλεονέκτημα, σκέψου ότι αν έχεις ένα παράθυρο πίσω από την καμπίνα, το φυσικό φως θα διαχέεται πανέμορφα στο χώρο, χάρη στο κρύσταλλο. Αν πρέπει να καταλογίσουμε και κάποια μειονεκτήματα στην καμπίνα μπάνιου, πρώτα θα αναφέρουμε το κόστος. Τόσο για να κατασκευαστεί, όσο και για να τοποθετηθεί, η καμπίνα θα σου κοστίσει. Φυσικά, το γεγονός αυτό αντισταθμίζεται από την αντοχή και την καλή ποιότητα που έχει να προσφέρει. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά αυτή την επιλογή, αν εμφανίζεις συμπτώματα κλειστοφοβίας. Όσο πολυτελής κι αν είναι η καμπίνα, μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ένα μικρό και κλειστό χώρο, κάτι που ίσως να μην ταιριάζει σε κάποιους.

καμπίνα ντους με διάφανο περίβλημα

Ελπίζουμε να σε ικανοποιεί κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε για το μικρό μπάνιο. Καθεμία από αυτές υπόσχεται να αναβαθμίσει το χώρο σου και να τον κάνει να φαντάζει μεγαλύτερος, ακριβώς όπως τον θέλεις! Όταν, λοιπόν, αποφασίσεις να ανακαινίσεις το χώρο σου, δε χρειάζεται να σε απασχολήσουν οι διαδικασίες, γιατί οι αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα είναι δίπλα σου για να δημιουργήσουν το μπάνιο των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γλυφάδα 15/01/2021
Εκτελέστηκε από
Αχιλλέας Μ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Πλακάκια - Μάρμαρα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
101 τ.μ. - 150 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
5,0
Αναρτήθηκε από NIKH N.
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Αθήνα 19/01/2021
Εκτελέστηκε από
Apostolis S.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Άλλο, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Δήμος Καλαμαριάς 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Στυλιανός Κ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Μόνωση, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Υδραυλικές εργασίες, Άλλο, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Κόστος 10600,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Ο Λορεντζο είναι ο ορισμός του καλού επαγγελματία. Αγαπάει την δουλειά του, ενδιαφέρεται να είναι το αποτέλεσμα της εργασίας του πάντα τέλειο, δίνει ιδέες στον πελάτη για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα, φροντίζει αυτά που υπόσχεται να τα τηρεί. Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με την δουλειά του και θα τον συνιστούσαμε σε όποιον έχει να κάνει γενική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού

Για: New Home / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Παρόλο το Lockdown φρόντισε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες με επαγγελματισμό και όσα αρχικά συμφωνήθηκαν. Αναλαμβάνει πλήρως ότι ζητηθεί και προτείνει νέες ιδέες. Σημαντικό ότι μπορείς να συζητήσεις όποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής προκύψουν. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Για: INTER KTISMA Μανώλης Τσαμασής / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο κ. Τζοίτης είναι άριστος γνώστης της δουλειάς του, ειλικρινής,συνεπής, αξιόπιστος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΙΤΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Στέφανος είναι εξαιρετικός μάστορας με ήθος. Μπορεί να φτιάξει με τα συνεργεία που διαθέτει ότι μπορείς να φανταστείς. Και αν αν δεν έχεις καλή φαντασία έχει αυτός για σένα. Σίγουρα θα σου λύσει τα χέρια. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με την ολοκληρωτική ανακαίνιση του διαμέρισματός μας!!!

Για: ARTLINE CONSTRUCTIONS / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Την Polytexniki 2006 την βρήκα στο λειτουργικό και εξυπηρετικό σας site. Το project ήταν ανακαίνιση δύο γειτονικών διαμερισμάτων στη Δυτική Αττική. Μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, ήρθε σχεδόν αμέσως η έγγραφη προσφορά και η συμφωνία επετεύχθη γρήγορα. Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν και οι εργασίες των συνεργείων υπό τη διεύθυνση του Λεωνίδα που, ως άλλος διευθυντής ορχήστρας, συντόνιζε αρμονικά τους συνεργάτες του στην πορεία των εργασιών. Η ολοκλήρωση των δύο ανακαινίσεων έγινε ακριβώς στο χρόνο που συμφωνήσαμε κι αυτό δείχνει τον άριστο επαγγελματισμό και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου από τον Λεωνίδα, χωρίς μάλιστα να υπερβεί ούτε στο ελάχιστο το συμφωνηθέν budget. Προτείνεται με κλειστά μάτια!

Για: Polytexniki 2006 / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εάν ψάχνετε να βρείτε έναν επαγγελματία με συνέπεια που θα αναλάβει τα πάντα με λύσεις γύρω από την ανακαίνιση του ακινήτου σας ο Θανάσης είναι αυτό που ψάχνετε.. Προσωπικά μιλώντας έτρεξε τις διαδικασίες σαν το σπίτι να είναι δικό του. Καμία σχέση με συνηθισμένους εργολάβους/μαστόρους που τους "κυνηγάς" για να γίνει η δουλειά. Άρτιος επαγγελματίας και συνεπής στις εργασίες και το χρονοδιάγραμμα που ορίσαμε εξαρχής.

Για: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού