4 έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα!

Νιώθεις άσχημα για το μπάνιο του σπιτιού σου, επειδή είναι μικρό και θα ήθελες να το δεις να μοιάζει πιο ευρύχωρο; Υπάρχουν κάποιοι πολύ απλοί τρόποι για να ανακαινίσεις το μπάνιο σου ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο. Χρειάζεσαι μόνο κάποιες βασικές αλλαγές στην επιλογή χρωμάτων και επίπλων του μπάνιου σου. Για αρχή, δώσε σημασία στο χρώμα των τοίχων, ή των πλακιδίων. Το λευκό είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί είναι διαχρονικό, φωτίζει το χώρο και δίνει μια αίσθηση άνεσης και καθαριότητας. Συνδύασε το με έπιπλα σε απαλές αποχρώσεις, ή και σε αποχρώσεις που δηλώνουν φανερά αντίθεση, για να έχεις το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα.

Όμως τι έπιπλα να βάλεις για να φαίνεται πιο ευρύχωρο το μικρό σου μπάνιο; Μια πολύ απλή επιλογή, είναι να αντικαταστήσεις τη μπανιέρα σου με μια ντουζιέρα. Αλλά και πάλι, πώς θα είναι η ντουζιέρα; Έχεις πολλές επιλογές, γι΄αυτό και δε χρειάζεται να ανησυχείς. Θα ήθελες να γνωρίσεις κάποιες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές επιλογές για μικρά μπάνια με ντουζιέρα;

Έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα!

#1 Χτιστή ντουζιέρα με γυάλινη πόρτα

Η χτιστή ντουζιέρα είναι μια πανέμορφη ιδέα για κάθε μπάνιο με στυλ. Ωστόσο, είναι ακόμα πιο χρήσιμη για μικρά μπάνια με ντουζιέρα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι που καθιστούν τη χτιστή ντουζιέρα ως ιδανική λύση για μικρά μπάνια. Ο πρώτος είναι ότι είναι διακριτική. Η ντουζιέρα τοποθετείται σε ένα γωνιακό σημείο του μπάνιου, χωρίς να εμποδίζει την τοποθέτηση άλλων επίπλων. Ο δεύτερος λόγος είναι πως η τοποθέτηση της χρειάζεται σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για εργασίες. Θα σε ενημερώσει σχετικά με το θέμα και ο τεχνικός που θα αναλάβει την εργασία. Ο τρίτος λόγος είναι πως δεν κοστίζει πολύ. Για να καταλάβεις πού κυμαίνεται το ύψος του κόστους, αναλογίσου ότι σε πολλές περιπτώσεις η ντουζιέρα τοποθετείται δωρεάν, αν κάνεις πλήρη ανακαίνιση μπάνιου. Σε αυτά τα πλεονεκτήματα, πρόσθεσε τώρα μια διακριτική γυάλινη πόρτα, ανοιγόμενη, ή συρόμενη. Τι όφελος έχει να σου προσφέρει; Μα φυσικά, να παραμένουν στεγνά τα πατώματα του μπάνιου σου όταν κάνεις ντους.

χτιστή ντουζιέρα με γυάλινη πόρτα

#2 Ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα

Μπορείς να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα της χτιστής ντουζιέρας, αλλά με ακόμα περισσότερη ελευθερία! Ειδικά αν τα πλακάκια του μπάνιου σου είναι αδιάβροχα, η λύση αυτή είναι ιδανική για σένα, γιατί δε θα κοπιάζεις για τον καθαρισμό τους από νερά. Η ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα προσφέρει το όφελος ότι δεν έχει κανέναν περιορισμό χάρη στα υλικά της, με αποτέλεσμα το μπάνιο να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης, επιτρέπει στη ντουζιέρα σου να αναπνέει και να στεγνώνει πιο γρήγορα, ενώ κοστίζει και λιγότερο, γιατί δεν επιβαρύνεσαι κόστη για την πόρτα και τη στερέωση της. Τέλος, μπορείς να χτίσεις ένα μικρό κάθισμα από πλακάκια μέσα στη ντουζιέρα, είτε για να κάθεσαι, είτε για να τοποθετείς τα αντικείμενα περιποίησης σου.

ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα

#3 Ντουζιέρα με κουρτίνα

Μια ίσως πιο παραδοσιακή ιδέα, που όμως έχει τόσα να προσφέρει στο χώρο. Πραγματικά, η κουρτίνα είναι μια από τις πιο χρήσιμες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα. Πρώτον, έχει ελάχιστο κόστος αγοράς και τοποθέτησης, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και χωρίς βοήθεια. Σήμερα, κάθε κατάστημα με είδη σπιτιού μπορεί να σε προμηθεύσει με μια κουρτίνα μπάνιου και τα εξαρτήματα της. Δεύτερον, η αντικατάσταση της μπορεί να γίνει όσο συχνά επιθυμείς, ακριβώς λόγω χαμηλού κόστους. Τι σημαίνει αυτό για σένα; Ότι αν βαρεθείς την όψη του μπάνιου σου, μπορείς να κάνεις μια οικονομική αλλαγή και να αλλάξεις ολόκληρο το μπάνιο ριζικά. Τρίτον, η συντήρηση της είναι πολύ απλή υπόθεση, αφού μπαίνει και στο πλυντήριο ρούχων. Τέταρτον, μπορείς να την τραβήξεις στην άκρη οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις. Με τον τρόπο αυτό, αποκαλύπτεται η ντουζιέρα σου και το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο. Από την άλλη πλευρά βέβαια, έχε υπόψιν σου ότι η κουρτίνα βρέχεται συχνά, με αποτέλεσμα να διατηρεί πολλή υγρασία και να κινδυνεύει άμεσα να αναπτύξει μούχλα.

ντουζιέρα με κουρτίνα

#4 Καμπίνα ντουζ με διάφανο περίβλημα

Ακόμα μια επιλογή για μικρά μπάνια με ντουζιέρα, που αξίζει να εξεταστεί. Μια καμπίνα μπάνιου είναι πλήρως στεγανή, με αποτέλεσμα να μη βρέχονται ούτε στο ελάχιστο τα πλακάκια του μπάνιου σου. Εγκατέστησε τη, και θα καθαρίζεις το μπάνιο σου μόνο όταν έχεις το χρόνο και τη διάθεση! Επίσης, πρόκειται για την πιο ανθεκτική μορφή ντουζιέρας, ώστε να μη χρειαστεί να την αλλάξεις λόγω φθοράς μέσα στα επόμενα χρόνια. Από άποψη αισθητικής, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το περίβλημα του συνηθίζεται να περιλαμβάνει κρύσταλλο, το οποίο προσδίδει στο μπάνιο μια αίσθηση πολυτέλειας.

Σαν πρόσθετο πλεονέκτημα, σκέψου ότι αν έχεις ένα παράθυρο πίσω από την καμπίνα, το φυσικό φως θα διαχέεται πανέμορφα στο χώρο, χάρη στο κρύσταλλο. Αν πρέπει να καταλογίσουμε και κάποια μειονεκτήματα στην καμπίνα μπάνιου, πρώτα θα αναφέρουμε το κόστος. Τόσο για να κατασκευαστεί, όσο και για να τοποθετηθεί, η καμπίνα θα σου κοστίσει. Φυσικά, το γεγονός αυτό αντισταθμίζεται από την αντοχή και την καλή ποιότητα που έχει να προσφέρει. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά αυτή την επιλογή, αν εμφανίζεις συμπτώματα κλειστοφοβίας. Όσο πολυτελής κι αν είναι η καμπίνα, μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ένα μικρό και κλειστό χώρο, κάτι που ίσως να μην ταιριάζει σε κάποιους.

καμπίνα ντους με διάφανο περίβλημα

Ελπίζουμε να σε ικανοποιεί κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε για το μικρό μπάνιο. Καθεμία από αυτές υπόσχεται να αναβαθμίσει το χώρο σου και να τον κάνει να φαντάζει μεγαλύτερος, ακριβώς όπως τον θέλεις! Όταν, λοιπόν, αποφασίσεις να ανακαινίσεις το χώρο σου, δε χρειάζεται να σε απασχολήσουν οι διαδικασίες, γιατί οι αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα είναι δίπλα σου για να δημιουργήσουν το μπάνιο των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Ελληνικό 15/06/2020
Εκτελέστηκε από
Ιωάννης Σ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
4,2
Αναρτήθηκε από ΒΙΒΗ Α.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΟΜΩΣ Η ΑΝΑΚΑΊΝΙΣΗ ΤΏΡΑ ΆΡΧΙΣΕ. ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΌΛΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ. ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΊ Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΉΣΟΥΜΕ. Ο κ. ΣΑΚΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΊ ΣΥΧΝΆ ΜΑΖΊ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΝΕΙ. ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΌΛΑ ΆΨΟΓΑ.

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Αγία Παρασκευή 10/06/2020
Εκτελέστηκε από
Ιωάννης Σ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Μόνωση, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ)
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
151 τ.μ. - 250 τ.μ.
Κόστος 22000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

εξαιρετικος επαγγελματιας , συνεπεστατος, διαθεσιμος , επικοινωνιακος , με προθεση να βοηθησει τον ιδιοκτητη με την τεχνογνωσια του. Συνισταται ανεπιφυλακτα.Θα τον ξαναχρησιμοποιησω

Για: Δ.ΚΩΣΤΗΣ Ε.Π.Ε / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική δουλειά και άμεση εξυπηρέτηση τους προτείνω ανεπιφύλακτα, ευχαριστημένος απόλυτα.

Για: ALS GREECE CONSTRUCTION / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Αξιόλογοι επαγγελματίες. Αξιόλογοι άνθρωποι όλο το συνεργείο.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,6

Πολύ καλός στη δουλεία του. Με ωραίες ιδέες και προτάσεις,σε οικονομικό κόστος. Πολλές επιλογές για να διαλέξω και πολύ συνεγασιμος. Συστήνεται ανεπιφύλακτα

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού