5+1 tips για τη γενική ανακαίνιση του σπιτιού σου!

Oι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε τη γενική ανακαίνιση σπιτιού σαν μια κατάσταση τρέλας. Ένα σπίτι κατεδαφισμένο, διαρκές κυνήγι επαγγελματιών και πολύ άγχος. Σίγουρα, η απόφαση να ανακαινίσεις το σπίτι σου είναι μια επένδυση που απαιτεί αρκετό χρόνο αλλά και χρήματα.

Το Douleutaras.gr είναι εδώ για να σε βοηθήσει να κάνεις την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, δίνοντας σου μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές. Πρέπει να θυμάσαι ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι πάντα η έρευνα, η ενημέρωση και φυσικά η επιλογή του κατάλληλου για τις ανάγκες σου συνεργείου. Πώς, όμως, θα επιλέξεις τον άνθρωπο σου για τη γενική ανακαίνιση του σπιτιού σου;

Γενική ανακαίνιση σπιτιού: Πώς θα διαλέξεις σωστά τον άνθρωπο σου;

1. Kοίταξε προηγούμενες δουλειές του επαγγελματία.

Το πρώτο βήμα, που πρέπει να κάνεις, αφού λάβεις προσφορές από τους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, είναι να επισκεφθείς τα προφίλ τους. Έτσι θα πάρεις μια εικόνα για το ύφος και το στυλ των εργασιών που έχουν εξυπηρετήσει και θα καταλάβεις κατά πόσο αυτά ταιριάζουν στο δικό σου.

2. Συμβουλεύσου τις αξιολογήσεις που έχει λάβει ο επαγγελματίας.

Οι φωτογραφίες στα προφίλ των επαγγελματιών σε συνδυασμό με τις αξιολογήσεις που έχουν λάβει, θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια αρκετά καθαρή πρώτη εικόνα για το επίπεδο της εργασίας που προσφέρουν. Σε συμβουλεύουμε να εξετάσεις προσεκτικά τα προφίλ και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις τα σχόλια. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ!

3. Κλείσε ραντεβού για επίσκεψη στο σπίτι.

Αφού λάβεις προσφορές και καταλήξεις σε 2-3 ονόματα, θα πρέπει να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, δηλαδή την κατ’ ιδίαν συνάντηση. Η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική για να καταλάβεις κατά πόσο σου ταιριάζει ο επαγγελματίας. Μη διστάσεις να κάνεις πολλές ερωτήσεις για οποιοδήποτε θέμα ή απορία σε απασχολεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα και φυσικά να καταλάβεις λίγα περισσότερα για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

4. Κάνε βασικές ερωτήσεις και λύσε τυχόν απορίες.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζεις εξ αρχής. Ποιος θα εργάζεται στο σπίτι σου; Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν οι εργασίες; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη του καθαρίσματος; Θα υπάρχει ασφάλεια για τα υπάρχοντα σου; Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να τα γνωρίζεις πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εργασίες.

5. Ζήτησε αναλυτική οικονομική προσφορά για τη γενική ανακαίνιση.

Η οικονομική προσφορά πρέπει να είναι όσο πιο αναλυτική γίνεται ώστε να μην υπάρξουν τριβές στην πορεία της συνεργασίας. Το εξοδολόγιο των εργασιών θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές και κατανοητό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαιτήσεις. Επίσης, αν θελήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της συνεργασίας να προμηθευτείς υλικά μόνος/-η σου, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

6. Μελέτησε προσεκτικά το συμβόλαιο.

Προτού βάλεις την υπογραφή σου οπουδήποτε βεβαιώσου ότι είναι όλα γραμμένα στο χαρτί. Μελέτησε το συμβόλαιο προσεκτικά για να είσαι σίγουρος/-η ότι θα είσαι καλυμμένος/-η για οποιοδήποτε θέμα τυχόν προκύψει. Φυσικά σε μεγάλα έργα, όπως είναι μια γενική ανακαίνιση, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην πορεία. Μην ανησυχείς γι’ αυτό, απλώς βεβαιώσου ότι έχεις μπροστά σου ένα οργανωμένο και δίκαιο πλάνο.

Extra Tip: Μην ξεχάσεις, πως αν κάνεις γενική ανακαίνιση, θα χρειαστείς νέο ενεργειακό πιστοποιητικό για το κτίριο. Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι έτοιμοι να σε καθοδηγήσουν στην εύκολη, άμεση και οικονομική έκδοση του!

Όποιο και αν είναι το όνειρο σου για το “νέο” σου σπίτι είμαστε σίγουροι ότι οι επιλεγμένοι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας μπορούν να το κάνουν πραγματικότητα! Πες μας τι θα ήθελες, λάβε προσφορές, διάλεξε τον άνθρωπο σου και δες το σπίτι σου να μεταμορφώνεται!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Κερατσίνι 29/11/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκη Ν.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γλυφάδα 29/11/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκη Ν.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ)
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Λυκόβρυση 28/11/2020
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Σ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
101 τ.μ. - 150 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Κόστος 29700,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Απόλυτα ικανοποιημενος με την ποιοτητα εργασιών, συνεπής επαγγελματιας με πολυχρονη εμπειρία του αντικειμένου του!

Για: Αχιλλέας Μπαλής / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,6

Εξαιρετικός επαγγελματίας με γνώση του αντικειμένου και ευελιξία στην υλοποίηση του έργου. Μας έδωσε πολλές και δημιουργικές ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού και δεδομένου οτι έγινε ολική ανακαίνιση, το τελικό αποτέλεσμα μας ικανοποίησε απόλυτα. Θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα για κάθε είδος έργου ανακαίνισης.

Για: Lazaros Kokozis / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Η εμπειρία μου με τον επαγγελματία ήταν εξαιρετική! Έγινε ανακαίνιση στο διαμέρισμά μου, χωρίς καμία καθυστέρηση, με έξυπνες προτάσεις, πολύ καλή σχέση τιμής - ποιότητας εργασίας, και άριστο αποτέλεσμα. Τον συστήνω ανεπυφύλακτα. 10 με τόνο!

Για: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Ντίνος είναι πολύ καλός μάστορας. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά τα δείγματα γραφής από την πρώτη στιγμή, ήταν απόλυτα θετικά. Δεν έφερε αντίρρηση σε ότι κι αν του ζητήθηκε, και μάλιστα έκανε περισσότερα κι από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Μιλάω για τον Ντίνο τον καλό μάστορα, τον Ντίνο τον καλό άνθρωπο. Και όλα αυτά με μια συμφέρουσα οικονομική προσφορά!!!

Για: Ntinos Hamitaj / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ταχύτητα, εξυπηρέτηση, προσοχή στις λεπτομέρειες, ευγένεια. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Γιάννης Βαγής

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,9

ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ.

Για: Αναστάσιος Σκορδάρης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού