5+1 tips για τη γενική ανακαίνιση του σπιτιού σου!

Oι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε τη γενική ανακαίνιση σπιτιού σαν μια κατάσταση τρέλας. Ένα σπίτι κατεδαφισμένο, διαρκές κυνήγι επαγγελματιών και πολύ άγχος. Σίγουρα, η απόφαση να ανακαινίσεις το σπίτι σου είναι μια επένδυση που απαιτεί αρκετό χρόνο αλλά και χρήματα.

Το Douleutaras.gr είναι εδώ για να σε βοηθήσει να κάνεις την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, δίνοντας σου μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές. Πρέπει να θυμάσαι ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι πάντα η έρευνα, η ενημέρωση και φυσικά η επιλογή του κατάλληλου για τις ανάγκες σου συνεργείου. Πώς, όμως, θα επιλέξεις τον άνθρωπο σου για τη γενική ανακαίνιση του σπιτιού σου;

Γενική ανακαίνιση σπιτιού: Πώς θα διαλέξεις σωστά τον άνθρωπο σου;

1. Kοίταξε προηγούμενες δουλειές του επαγγελματία.

Το πρώτο βήμα, που πρέπει να κάνεις, αφού λάβεις προσφορές από τους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, είναι να επισκεφθείς τα προφίλ τους. Έτσι θα πάρεις μια εικόνα για το ύφος και το στυλ των εργασιών που έχουν εξυπηρετήσει και θα καταλάβεις κατά πόσο αυτά ταιριάζουν στο δικό σου.

2. Συμβουλεύσου τις αξιολογήσεις που έχει λάβει ο επαγγελματίας.

Οι φωτογραφίες στα προφίλ των επαγγελματιών σε συνδυασμό με τις αξιολογήσεις που έχουν λάβει, θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια αρκετά καθαρή πρώτη εικόνα για το επίπεδο της εργασίας που προσφέρουν. Σε συμβουλεύουμε να εξετάσεις προσεκτικά τα προφίλ και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις τα σχόλια. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ!

3. Κλείσε ραντεβού για επίσκεψη στο σπίτι.

Αφού λάβεις προσφορές και καταλήξεις σε 2-3 ονόματα, θα πρέπει να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, δηλαδή την κατ’ ιδίαν συνάντηση. Η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική για να καταλάβεις κατά πόσο σου ταιριάζει ο επαγγελματίας. Μη διστάσεις να κάνεις πολλές ερωτήσεις για οποιοδήποτε θέμα ή απορία σε απασχολεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα και φυσικά να καταλάβεις λίγα περισσότερα για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

4. Κάνε βασικές ερωτήσεις και λύσε τυχόν απορίες.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζεις εξ αρχής. Ποιος θα εργάζεται στο σπίτι σου; Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν οι εργασίες; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη του καθαρίσματος; Θα υπάρχει ασφάλεια για τα υπάρχοντα σου; Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να τα γνωρίζεις πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εργασίες.

5. Ζήτησε αναλυτική οικονομική προσφορά για τη γενική ανακαίνιση.

Η οικονομική προσφορά πρέπει να είναι όσο πιο αναλυτική γίνεται ώστε να μην υπάρξουν τριβές στην πορεία της συνεργασίας. Το εξοδολόγιο των εργασιών θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές και κατανοητό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαιτήσεις. Επίσης, αν θελήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της συνεργασίας να προμηθευτείς υλικά μόνος/-η σου, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

6. Μελέτησε προσεκτικά το συμβόλαιο.

Προτού βάλεις την υπογραφή σου οπουδήποτε βεβαιώσου ότι είναι όλα γραμμένα στο χαρτί. Μελέτησε το συμβόλαιο προσεκτικά για να είσαι σίγουρος/-η ότι θα είσαι καλυμμένος/-η για οποιοδήποτε θέμα τυχόν προκύψει. Φυσικά σε μεγάλα έργα, όπως είναι μια γενική ανακαίνιση, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην πορεία. Μην ανησυχείς γι’ αυτό, απλώς βεβαιώσου ότι έχεις μπροστά σου ένα οργανωμένο και δίκαιο πλάνο.

Extra Tip: Μην ξεχάσεις, πως αν κάνεις γενική ανακαίνιση, θα χρειαστείς νέο ενεργειακό πιστοποιητικό για το κτίριο. Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι έτοιμοι να σε καθοδηγήσουν στην εύκολη, άμεση και οικονομική έκδοση του!

Όποιο και αν είναι το όνειρο σου για το “νέο” σου σπίτι είμαστε σίγουροι ότι οι επιλεγμένοι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας μπορούν να το κάνουν πραγματικότητα! Πες μας τι θα ήθελες, λάβε προσφορές, διάλεξε τον άνθρωπο σου και δες το σπίτι σου να μεταμορφώνεται!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Ελληνικό 15/06/2020
Εκτελέστηκε από
Ιωάννης Σ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
4,2
Αναρτήθηκε από ΒΙΒΗ Α.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΟΜΩΣ Η ΑΝΑΚΑΊΝΙΣΗ ΤΏΡΑ ΆΡΧΙΣΕ. ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΌΛΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ. ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΊ Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΉΣΟΥΜΕ. Ο κ. ΣΑΚΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΊ ΣΥΧΝΆ ΜΑΖΊ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΝΕΙ. ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΌΛΑ ΆΨΟΓΑ.

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Αγία Παρασκευή 10/06/2020
Εκτελέστηκε από
Ιωάννης Σ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Μόνωση, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ)
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
151 τ.μ. - 250 τ.μ.
Κόστος 22000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

εξαιρετικος επαγγελματιας , συνεπεστατος, διαθεσιμος , επικοινωνιακος , με προθεση να βοηθησει τον ιδιοκτητη με την τεχνογνωσια του. Συνισταται ανεπιφυλακτα.Θα τον ξαναχρησιμοποιησω

Για: Δ.ΚΩΣΤΗΣ Ε.Π.Ε / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική δουλειά και άμεση εξυπηρέτηση τους προτείνω ανεπιφύλακτα, ευχαριστημένος απόλυτα.

Για: ALS GREECE CONSTRUCTION / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Αξιόλογοι επαγγελματίες. Αξιόλογοι άνθρωποι όλο το συνεργείο.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,6

Πολύ καλός στη δουλεία του. Με ωραίες ιδέες και προτάσεις,σε οικονομικό κόστος. Πολλές επιλογές για να διαλέξω και πολύ συνεγασιμος. Συστήνεται ανεπιφύλακτα

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού