Τι να αποφύγεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου!

Η γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι για πολλούς μια αγχωτική και δύσκολη διαδικασία. Τα έξοδα είναι πολλά και ο χρόνος που απαιτείται μεγάλος. Πέρα όμως από τα πρακτικά θέματα, θεωρείται τόσο σημαντική διαδικασία γιατί αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, όμως. Το κλειδί είναι η καλή προετοιμασία και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν αρκετά αναπάντεχα περιστατικά. Αποδέξου το, προσαρμόσου και συνέχισε τη δουλειά σου. Ωστόσο, για να το περιορίσεις όσο γίνεται περισσότερο και να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα. Συγκεντρώσαμε σε μια λίστα όλα εκείνα τα πράγματα που είναι καλό να αποφύγεις για να έχεις το αποτέλεσμα που έχεις ονειρευτεί.

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην ανακαίνιση σπιτιού!

Μη πιστοποιημένοι κατασκευαστές

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι να επιλέξεις τον υπεύθυνο που θα την αναλάβει. Η επιλογή αυτή θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια και για αυτό πρέπει να ορίσεις κάποια στάνταρ που θα πρέπει να έχει. Προφανώς πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Aπό εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για αυτόν. Δες προηγούμενες δουλειές του και συγκέντρωσε πληροφορίες για τον ίδιο. Έχουμε ακούσει για περιπτώσεις, δήθεν κατασκευαστών, που είτε πήραν τα λεφτά και εξαφανίστηκαν, είτε προκάλεσαν στο σπίτι μεγαλύτερη ζημιά από πριν. Με το Douleutaras.gr αυτός ο κίνδυνος εξαλείφεται, καθώς στη σελίδα μας θα βρεις μόνο πιστοποιημένους και έμπειρους κατασκευαστές. Επιπλέον, μπορείς να διαβάσεις τις αξιολογήσεις των επαγγελματιών μας και να διαλέξεις εκείνους που σου ταιριάζουν καλύτερα. Όταν θα έχεις επιλέξει μερικά ονόματα, προγραμμάτισε μια συνάντηση ώστε να διαπιστώσεις ο ίδιος ποιος τελικά σου ταιριάζει καλύτερα.

Εκπτώσεις

Κλείσε τα αυτιά σου σε εξωπραγματικές προσφορές και τάχα μοναδικές ευκαιρίες. Η γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι πολύ σημαντική διαδικασία για να κάνεις εκπτώσεις στα στάνταρ σου και να πάρεις ρίσκα. Να θυμάσαι ότι στην αγορά οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Απέρριψε, λοιπόν, ασυζητητί εκείνη την προσφορά που θα είναι πάνω από 10% χαμηλότερη από τις άλλες. Όλοι οι κατασκευαστές πληρώνουν τα ίδια ποσά για υλικά και εργασία, άρα η διαφορά στην τιμή δεν μπορεί να προέρχεται από αλλού πέραν της ποιότητας που θα σου προσφέρει. Επίσης να ξέρεις ότι είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ο επαγγελματίας με τη πολύ χαμηλή προσφορά, στη συνέχεια να προσθέσει τόσες πολλές έξτρα χρεώσεις που η τιμή θα ανέβει αμέσως, χωρίς καν να τ καταλάβεις. Όταν, λοιπόν, θα βρίσκεσαι στην αναζήτηση του κατασκευαστή σου, δώσε βάση στην ποιότητα και άσε τις εκπτώσεις για αλλού.

Παρεξηγήσεις

Κατέληξες στον επαγγελματία σου; Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε ένα αναλυτικό και λεπτομερές συμβόλαιο. Διάβασε το προσεχτικά, ρώτα ότι σε προβληματίζει και ξεκαθάρισε κάθε χλωμό σημείο. Φρόντισε να μην υπάρχει κανένα παραθυράκι που θα σε φορτώσει ξαφνικά με μη συμφωνημένα κόστη. Σίγουρα σε μια γενική ανακαίνιση θα υπάρξουν αλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Είναι απαραίτητο όμως να υπάρχει μια αρχική βάση. Εκεί θα στηριχτείς για να συζητήσεις στη συνέχεια με τον κατασκευαστή σου τυχόν αναδιαρθρώσεις του πλάνου. Η επικοινωνία σας πρέπει να είναι συνεχής και ειλικρινής. Όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίσεις πήγαινε κατευθείαν σε αυτόν. Μην απευθύνεσαι μόνος σου στους τεχνικούς, καθώς τότε θα υπάρχει ασυνεννοησία και ασυνέπεια. Αποδέξου ότι δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Οι τεχνικοί όροι είναι λογικό να σου διαφεύγουν. Για αυτό, αν θες να αλλάξεις κάτι, περιόρισε την επικοινωνία σου με τον υπεύθυνο που θα ξέρει πως να μιλήσει και να χειριστεί τους τεχνικούς.

Προκαταβολές

Με βάση το πιο πάνω πλαίσιο, πρέπει να είναι ξεκάθαρος και ο τρόπος πληρωμής. Απέφυγε οπωσδήποτε τις προκαταβολές. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας κατασκευαστής που έχει ήδη εισπράξει το σύνολο ή μεγάλο μέρος της αμοιβής του, θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο να τελειώσει το έργο που έχει αναλάβει. Επίσης, ξεκαθάρισε από την αρχή την στάση σου απέναντι στις σταδιακές πληρωμές. Συμφώνησε από την αρχή με τον κατασκευαστή σου, κάθε πότε θα του δίνεις χρήματα, ώστε να μπορεί και αυτός να οργανωθεί και να φτιάξει το πλάνο του. Η καλύτερη μέθοδος είναι να τους δώσεις ένα 30% του συμφωνηθέντος ποσού στην αρχή και το υπόλοιπο όταν παραδώσει την κατασκευή. Ακόμη, θα ήταν χρήσιμο να κρατήσεις ένα 10% και να τον αποπληρώσεις μετά το τέλος του πρώτου μήνα. Έτσι θα έχεις χρόνο να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν σωστά και έχεις το αποτέλεσμα που ήθελες.

Ανασφάλιστοι τεχνικοί

Τέλος, αφού έχεις πάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις, έχετε συμφωνήσει σε όλα και η ανακαίνιση είναι έτοιμη να ξεκινήσει, πρέπει να φροντίσεις και για κάτι πιο πρακτικό. Ο κάθε κατασκευαστής πιθανόν να έχει δικό του συνεργείο ή κάποιους γνωστούς του και έμπιστους τεχνικούς. Το καλύτερο είναι να τον αφήσεις να συνεργαστεί με αυτούς που εκείνους εμπιστεύεται και πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει το στόχο που έχεις ζητήσει. Μην παραλείψεις όμως να βεβαιωθείς ότι αυτοί οι εργάτες είναι ασφαλισμένοι. Η δουλειά τους είναι τέτοια που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Η πιθανότητα να συμβεί κάποιο εργατικό ατύχημα υπάρχει πάντα και δεν θέλεις να έχεις μέρος της ευθύνης σε αυτό. Πέρα από το ότι δεν είναι νόμιμο και ο εργαζόμενος θα μπορούσε μετά να κάνει μήνυση και σε σένα, αν κάτι του συνέβαινε στο σπίτι σου, το θέμα είναι πολύ πιο ουσιαστικό και ανθρώπινο. Μην βάζεις μια μικρή εξοικονόμηση χρημάτων πάνω από τον άνθρωπο.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη γενική ανακαίνιση σπιτιού. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει το Douleutaras.gr! Στην ιστοσελίδα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σου εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που θες. Καταχώρησε την εργασία, πάρε προσφορές και φτιάξε το σπίτι των ονείρων σου με λίγα μόνο κλικ!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γλυφάδα 15/01/2021
Εκτελέστηκε από
Αχιλλέας Μ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Πλακάκια - Μάρμαρα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
101 τ.μ. - 150 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
5,0
Αναρτήθηκε από NIKH N.
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Αθήνα 19/01/2021
Εκτελέστηκε από
Apostolis S.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Άλλο, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Δήμος Καλαμαριάς 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Στυλιανός Κ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Μόνωση, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Υδραυλικές εργασίες, Άλλο, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Κόστος 10600,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Παρόλο το Lockdown φρόντισε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες με επαγγελματισμό και όσα αρχικά συμφωνήθηκαν. Αναλαμβάνει πλήρως ότι ζητηθεί και προτείνει νέες ιδέες. Σημαντικό ότι μπορείς να συζητήσεις όποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής προκύψουν. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Για: INTER KTISMA Μανώλης Τσαμασής / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο κ. Τζοίτης είναι άριστος γνώστης της δουλειάς του, ειλικρινής,συνεπής, αξιόπιστος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΙΤΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Στέφανος είναι εξαιρετικός μάστορας με ήθος. Μπορεί να φτιάξει με τα συνεργεία που διαθέτει ότι μπορείς να φανταστείς. Και αν αν δεν έχεις καλή φαντασία έχει αυτός για σένα. Σίγουρα θα σου λύσει τα χέρια. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με την ολοκληρωτική ανακαίνιση του διαμέρισματός μας!!!

Για: ARTLINE CONSTRUCTIONS / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Την Polytexniki 2006 την βρήκα στο λειτουργικό και εξυπηρετικό σας site. Το project ήταν ανακαίνιση δύο γειτονικών διαμερισμάτων στη Δυτική Αττική. Μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, ήρθε σχεδόν αμέσως η έγγραφη προσφορά και η συμφωνία επετεύχθη γρήγορα. Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν και οι εργασίες των συνεργείων υπό τη διεύθυνση του Λεωνίδα που, ως άλλος διευθυντής ορχήστρας, συντόνιζε αρμονικά τους συνεργάτες του στην πορεία των εργασιών. Η ολοκλήρωση των δύο ανακαινίσεων έγινε ακριβώς στο χρόνο που συμφωνήσαμε κι αυτό δείχνει τον άριστο επαγγελματισμό και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου από τον Λεωνίδα, χωρίς μάλιστα να υπερβεί ούτε στο ελάχιστο το συμφωνηθέν budget. Προτείνεται με κλειστά μάτια!

Για: Polytexniki 2006 / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εάν ψάχνετε να βρείτε έναν επαγγελματία με συνέπεια που θα αναλάβει τα πάντα με λύσεις γύρω από την ανακαίνιση του ακινήτου σας ο Θανάσης είναι αυτό που ψάχνετε.. Προσωπικά μιλώντας έτρεξε τις διαδικασίες σαν το σπίτι να είναι δικό του. Καμία σχέση με συνηθισμένους εργολάβους/μαστόρους που τους "κυνηγάς" για να γίνει η δουλειά. Άρτιος επαγγελματίας και συνεπής στις εργασίες και το χρονοδιάγραμμα που ορίσαμε εξαρχής.

Για: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Value for money.Ο ακριβής όρος που αρμόζει στον Ιωσήφ κ το συνεργείο του.Εξαιρετικη συνεργασία κ συμβουλευτική καθ όλη τη διάρκεια των εργασιών εκ μέρους όλων όσων ενεπλάκησαν.Ευγενεια κ εργατικότητα απ' όλους μηδενός εξαιρουμένου κ επαγγελματισμός.Εκ του αποτελέσματος ορθή επιλογή κ συνιστώ ανεπιφύλακτα τον εν λόγω άνθρωπο πρωτίστως κ μετά επαγγελματια

Για: Ιωσήφ Λιάσκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού