Τι να αποφύγεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου!

Η γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι για πολλούς μια αγχωτική και δύσκολη διαδικασία. Τα έξοδα είναι πολλά και ο χρόνος που απαιτείται μεγάλος. Πέρα όμως από τα πρακτικά θέματα, θεωρείται τόσο σημαντική διαδικασία γιατί αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, όμως. Το κλειδί είναι η καλή προετοιμασία και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν αρκετά αναπάντεχα περιστατικά. Αποδέξου το, προσαρμόσου και συνέχισε τη δουλειά σου. Ωστόσο, για να το περιορίσεις όσο γίνεται περισσότερο και να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα. Συγκεντρώσαμε σε μια λίστα όλα εκείνα τα πράγματα που είναι καλό να αποφύγεις για να έχεις το αποτέλεσμα που έχεις ονειρευτεί.

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην ανακαίνιση σπιτιού!

Μη πιστοποιημένοι κατασκευαστές

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι να επιλέξεις τον υπεύθυνο που θα την αναλάβει. Η επιλογή αυτή θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια και για αυτό πρέπει να ορίσεις κάποια στάνταρ που θα πρέπει να έχει. Προφανώς πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Aπό εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για αυτόν. Δες προηγούμενες δουλειές του και συγκέντρωσε πληροφορίες για τον ίδιο. Έχουμε ακούσει για περιπτώσεις, δήθεν κατασκευαστών, που είτε πήραν τα λεφτά και εξαφανίστηκαν, είτε προκάλεσαν στο σπίτι μεγαλύτερη ζημιά από πριν. Με το Douleutaras.gr αυτός ο κίνδυνος εξαλείφεται, καθώς στη σελίδα μας θα βρεις μόνο πιστοποιημένους και έμπειρους κατασκευαστές. Επιπλέον, μπορείς να διαβάσεις τις αξιολογήσεις των επαγγελματιών μας και να διαλέξεις εκείνους που σου ταιριάζουν καλύτερα. Όταν θα έχεις επιλέξει μερικά ονόματα, προγραμμάτισε μια συνάντηση ώστε να διαπιστώσεις ο ίδιος ποιος τελικά σου ταιριάζει καλύτερα.

Εκπτώσεις

Κλείσε τα αυτιά σου σε εξωπραγματικές προσφορές και τάχα μοναδικές ευκαιρίες. Η γενική ανακαίνιση σπιτιού είναι πολύ σημαντική διαδικασία για να κάνεις εκπτώσεις στα στάνταρ σου και να πάρεις ρίσκα. Να θυμάσαι ότι στην αγορά οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Απέρριψε, λοιπόν, ασυζητητί εκείνη την προσφορά που θα είναι πάνω από 10% χαμηλότερη από τις άλλες. Όλοι οι κατασκευαστές πληρώνουν τα ίδια ποσά για υλικά και εργασία, άρα η διαφορά στην τιμή δεν μπορεί να προέρχεται από αλλού πέραν της ποιότητας που θα σου προσφέρει. Επίσης να ξέρεις ότι είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ο επαγγελματίας με τη πολύ χαμηλή προσφορά, στη συνέχεια να προσθέσει τόσες πολλές έξτρα χρεώσεις που η τιμή θα ανέβει αμέσως, χωρίς καν να τ καταλάβεις. Όταν, λοιπόν, θα βρίσκεσαι στην αναζήτηση του κατασκευαστή σου, δώσε βάση στην ποιότητα και άσε τις εκπτώσεις για αλλού.

Παρεξηγήσεις

Κατέληξες στον επαγγελματία σου; Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε ένα αναλυτικό και λεπτομερές συμβόλαιο. Διάβασε το προσεχτικά, ρώτα ότι σε προβληματίζει και ξεκαθάρισε κάθε χλωμό σημείο. Φρόντισε να μην υπάρχει κανένα παραθυράκι που θα σε φορτώσει ξαφνικά με μη συμφωνημένα κόστη. Σίγουρα σε μια γενική ανακαίνιση θα υπάρξουν αλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Είναι απαραίτητο όμως να υπάρχει μια αρχική βάση. Εκεί θα στηριχτείς για να συζητήσεις στη συνέχεια με τον κατασκευαστή σου τυχόν αναδιαρθρώσεις του πλάνου. Η επικοινωνία σας πρέπει να είναι συνεχής και ειλικρινής. Όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίσεις πήγαινε κατευθείαν σε αυτόν. Μην απευθύνεσαι μόνος σου στους τεχνικούς, καθώς τότε θα υπάρχει ασυνεννοησία και ασυνέπεια. Αποδέξου ότι δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Οι τεχνικοί όροι είναι λογικό να σου διαφεύγουν. Για αυτό, αν θες να αλλάξεις κάτι, περιόρισε την επικοινωνία σου με τον υπεύθυνο που θα ξέρει πως να μιλήσει και να χειριστεί τους τεχνικούς.

Προκαταβολές

Με βάση το πιο πάνω πλαίσιο, πρέπει να είναι ξεκάθαρος και ο τρόπος πληρωμής. Απέφυγε οπωσδήποτε τις προκαταβολές. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας κατασκευαστής που έχει ήδη εισπράξει το σύνολο ή μεγάλο μέρος της αμοιβής του, θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο να τελειώσει το έργο που έχει αναλάβει. Επίσης, ξεκαθάρισε από την αρχή την στάση σου απέναντι στις σταδιακές πληρωμές. Συμφώνησε από την αρχή με τον κατασκευαστή σου, κάθε πότε θα του δίνεις χρήματα, ώστε να μπορεί και αυτός να οργανωθεί και να φτιάξει το πλάνο του. Η καλύτερη μέθοδος είναι να τους δώσεις ένα 30% του συμφωνηθέντος ποσού στην αρχή και το υπόλοιπο όταν παραδώσει την κατασκευή. Ακόμη, θα ήταν χρήσιμο να κρατήσεις ένα 10% και να τον αποπληρώσεις μετά το τέλος του πρώτου μήνα. Έτσι θα έχεις χρόνο να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν σωστά και έχεις το αποτέλεσμα που ήθελες.

Ανασφάλιστοι τεχνικοί

Τέλος, αφού έχεις πάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις, έχετε συμφωνήσει σε όλα και η ανακαίνιση είναι έτοιμη να ξεκινήσει, πρέπει να φροντίσεις και για κάτι πιο πρακτικό. Ο κάθε κατασκευαστής πιθανόν να έχει δικό του συνεργείο ή κάποιους γνωστούς του και έμπιστους τεχνικούς. Το καλύτερο είναι να τον αφήσεις να συνεργαστεί με αυτούς που εκείνους εμπιστεύεται και πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει το στόχο που έχεις ζητήσει. Μην παραλείψεις όμως να βεβαιωθείς ότι αυτοί οι εργάτες είναι ασφαλισμένοι. Η δουλειά τους είναι τέτοια που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Η πιθανότητα να συμβεί κάποιο εργατικό ατύχημα υπάρχει πάντα και δεν θέλεις να έχεις μέρος της ευθύνης σε αυτό. Πέρα από το ότι δεν είναι νόμιμο και ο εργαζόμενος θα μπορούσε μετά να κάνει μήνυση και σε σένα, αν κάτι του συνέβαινε στο σπίτι σου, το θέμα είναι πολύ πιο ουσιαστικό και ανθρώπινο. Μην βάζεις μια μικρή εξοικονόμηση χρημάτων πάνω από τον άνθρωπο.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη γενική ανακαίνιση σπιτιού. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει το Douleutaras.gr! Στην ιστοσελίδα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σου εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που θες. Καταχώρησε την εργασία, πάρε προσφορές και φτιάξε το σπίτι των ονείρων σου με λίγα μόνο κλικ!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γαλάτσι 10/07/2020
Εκτελέστηκε από
Πελιβαν Μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Μόνωση, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Πετρούπολη 06/07/2020
Εκτελέστηκε από
Δ-Τεχνική
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
101 τ.μ. - 150 τ.μ.
Κόστος 3100,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,5

Συστήνεται 100%! Είμαι επαγγελματίας του χώρου (αρχιτέκτων μηχανικός) και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισα να ανακαινίσω το σπίτι μου στην Αθήνα. Μην γνωρίζοντας τεχνίτες, κατέφυγα στο douleutaras.gr για να βρω συνεργεία. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και η συνέχεια δεν με απογοήτευσε. Να σημειώσω επίσης ότι οικονομικά δεν μου έδωσε την καλύτερη προσφορά αλλά φάνηκε ότι ήξερε την δουλειά καλά και γι αυτό τον επέλεξα, άλλωστε πολλές φορές το φθηνό βγαίνει ακριβότερο. Ο Παουλίν ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ οργανωτικός και γρήγορος. Παρόλο που υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας μου δεν δυσανασχέτησε καθόλου και ήταν πάντα πρόθυμος να βρει λύση σε ότι του ζήτησα. Ανέλαβε όλες τις εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων σε πατώματα και μπάνια, κατασκευή τζακιού, βαψίματα / σπατουλαρίσματα, ειδικές κατασκευές σε μπάνια, γυψοσανίδες και άλλες μικροεργασίες που του ζήτησα κι έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είχε πάντα τον έλεγχο του εργοταξίου και ήταν απολύτως συνεπής και άξιος εμπιστοσύνης. 5*

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Μίλησα με το συγκεκριμένο κύριο και συμφωνήσαμε την ανακατασκευή ενός δωματίου 10 τμ σε ένα μικρό σπίτι . Μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο. Μας εξαπάτησε μας πήρε 4.300ευρω και άφησε το δωμάτιο ημιτελές με τα μπάζα στο σπίτι γκρεμισμένους τοίχους χώρις αλουμια κτλ . Μας ζήτησε προκαταβολή ένα μέρος των χρημάτων και στο τέλος τα υπόλοιπα .με το πρόσχημα της καραντίνας σταμάτησε τις εργασίες,ωστόσο από την αρχή ανάληψης του έργου (15 Φεβρουαρίου)δούλεψαν σύνολο μόνο 15 μέρες ανά διαστήματα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι μαζί του πηγαίνοντας τον και σε αλλά 3 ακίνητα προς ολική ανακαινηση που σημάινε ότι από ένας θα έβγαζε παρά πολλά χρήματα . Κατά τη διάρκεια των εργάσιων στο σπίτι έκανε ζημιά σε τέντες των παρακάτω διαμερισμάτων και φθορές/βρωμιές στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Στο τέλος που ζητήσαμε τα χρήματα μας η να παραιτηθεί από το έργο έτσι ώστε απλώς να συνέχισουμε με κάποιον άλλον μας έβρισε με το χειρότερο τρόπο και μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ μεταξύ άλλων ότι αν δεν του δώσουμε χρήματα δεν θα μας επιστρέψει τα κλειδιά του διαμερίσματος και διαφορά αλλά . Μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο . Οι υπόλοιπες κριτικές αμφιβάλω αν είναι γνήσιες . Για όσα γράφω υπάρχουν στοιχεία φωτογραφίες μηνύματα οποίος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου προσωπικά η με τον δουλευταρά . Φυσικά έχουμε Επιλέξει την νόμιμη όδο έτσι ώστε να μας αποζημειωσει ο συγκεκριμένος κύριος .

Για: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Γιώργος Δρόσος ανέλαβε την γενική ανακαίνιση του διαμερίσματός μου. Είναι το πατρικό μου σπίτι και ήθελα να εμπιστευτώ κάποιον ο οποίος να είναι και έμπειρος και προσιτός οικονομικά. Τα πληρούσε αυτά τα 2 κριτήρια ο κ. Δρόσος. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ευγενικός και δίκαιος και προσέχει πάντα τους πελάτες του. Αν έχεις την τύχη να συνεργαστείς μαζί του, θα αποκτήσεις εκτός από έναν καλό επαγγελματία και συνεργάτη, και ένα φίλο. Έχει την εμπειρία να σου κάνει πράξη αυτό το οποίο υπόσχεται, ανεξαρτήτου προσωπικού κόστους και κακοτυχιών που αναπόφευκτα θα προκύψουν στην πορεία ενός έργου γενικής ανακαίνισης. Είναι παλιάς σχολής, με ήθος και τιμιότητα, αν του φερθείς μια φορά καλά θα σου το ανταποδώσει πολλάκις πίσω. Να τον εμπιστευτείτε, τόσο απλά.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

εξαιρετικος επαγγελματιας , συνεπεστατος, διαθεσιμος , επικοινωνιακος , με προθεση να βοηθησει τον ιδιοκτητη με την τεχνογνωσια του. Συνισταται ανεπιφυλακτα.Θα τον ξαναχρησιμοποιησω

Για: Δ.ΚΩΣΤΗΣ Ε.Π.Ε / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική δουλειά και άμεση εξυπηρέτηση τους προτείνω ανεπιφύλακτα, ευχαριστημένος απόλυτα.

Για: ALS GREECE CONSTRUCTION / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Αξιόλογοι επαγγελματίες. Αξιόλογοι άνθρωποι όλο το συνεργείο.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού