6+1 Συμβουλές για μετακόμιση σπιτιού!

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι, μεταξύ άλλων, μια ιδιαίτερα κουραστική διαδικασία, που αν δεν γίνει με το σωστό τρόπο, μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλο άγχος και ένταση. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση για να εξασφαλίσεις καλύτερη, ευκολότερη και ταχύτερη οργάνωση, χωρίς περιττό άγχος και απώλειες.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι 6+1 καλύτερες συμβουλές για να οργανώσεις τη μετακόμίση σου;

1.Συγκέντρωσε όλες τις εργασίες σε μια λίστα.

Αν θέλεις να γλιτώσεις πολύ χρόνο αλλά και κόπο, μια από τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση, είναι να δημιουργήσεις μια λίστα, αρκετό καιρό πριν, με όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, πριν αποχωριστείς το παλιό σου σπίτι. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να διακρίνεις τις εργασίες, σε αυτές που χρειάζεται να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και αφού εγκατασταθείς στο νέο σου σπίτι.
Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια εργασία, μπορείς να τη σβήνεις από τη λίστα σου, ώστε να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το “πού βρίσκεσαι”.

2. Aναζήτησε πληροφορίες.

Δεδομένου οτι πρόκειται να εμπιστευθείς όλα σου τα υπάρχοντα σε έναν άνθρωπο που σου είναι εντελώς άγνωστος, φρόντισε να συγκεντρώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς σχετικά με τις υπηρεσίες του. Αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με τον επαγγελματία ή το συνεργείο που θα αναλάβει τη μετακόμιση στο νέο σου σπίτι και μη βιαστείς να επιλέξεις βάσει της οικονομικής προσφοράς που θα λάβεις.
Ζήτησε, φυσικά, ασφαλιστική κάλυψη, εφόσον είναι εφικτό, ώστε να μη θρηνείς έπιπλα και σπασμένα πιάτα.

3. “Ξεφορτώσου” ο,τι δεν χρειάζεσαι.

Πριν αρχίσεις το πακετάρισμα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο ξεκαθάρισμα των υπαρχόντων σου. Συσκευές που δεν λειτουργούν, ρούχα που έχεις να φορέσεις από το 2004 και σπασμένα παιχνίδια των παιδιών σου, δεν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθούν στις κούτες μετακόμισης.
​​​​​​​Η διατήρηση τους, πέραν του οτι θα σε κουράσει μακροπρόθεσμα, θα σου στοιχίσει κάτι παραπάνω, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα.

4. Ζήτησε συμβουλές για μετακόμιση από το συνεργείο.

Το συνεργείο μετακόμισης που θα επιλέξεις ή και ο επαγγελματίας, προφανώς, κάνει τη συγκεκριμμένη δουλειά εδώ και χρόνια και διαθέτει την εμπειρία και τις γνώσεις, για να σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση.
Μη διστάσεις, λοιπόν, να τον ρωτήσεις πόσες κούτες θα χρειαστείς, κατά προσέγγιση, και ποιες είναι οι ειδικές ανάγκες πακεταρίσματος ορισμένων αντικειμένων, όπως παραδείγματος χάριν τα βαρέα ή τα εύθραυστα.

5. Δημιούργησε μια λίστα απογραφής.

Δημιούργησε μια ολοκληρωμένη λίστα απογραφής με όλα τα υπάρχοντα που θα μεταφερθούν, κατά τη μετακόμιση, στο νέο σου σπίτι.
Στη συνέχεια, μοιράσου τη λίστα με το συνεργείο που θα αναλάβει την όλη διαδικασία. Έτσι, αφενός, το συνεργείο ή ο επαγγελματίας θα μπορεί να υπολογίσει ποιο είναι το σωστό μέγεθος φορτηγού για τις ανάγκες σου, αν έχει πολλά διαφορετικά, ενώ αφετέρου θα έχεις μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα περιουσιακά σου στοιχεία.

6. Πρόσθεσε σημειώσεις και ετικέτες στις κούτες.

Μια από τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση που θα σου λύσει τα χέρια, είναι να τοποθετήσεις ενδείξεις και ετικέτες σε κάθεμια από τις κούτες. Αυτές θα ενημερώσουν το συνεργείο σχετικά με το περιεχόμενο κάθε κούτας αλλά και τις ειδικές ανάγκες μεταφοράς τους.
Η αυτοκόλλητη ετικέτα μπορεί να σε βοηθήσει, επίσης, να γνωρίζεις σε ποιο δωμάτιο θα τοποθετηθεί καθεμία από τις κούτες. Έτσι θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο και κούραση! Οι μεταφορικές μας εταιρείες πέρα από επαγγελματικές και οικιακές μετακομίσεις, διαθέτουν ολοκληρωμένα πακέτα μετακόμισης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θέλεις να οργανώσεις εύκολα  φοιτητική μετακόμιση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Εμπιστεύσου τους επαγγελματίες μας και ολοκλήρωση την μετακόμιση σε χρόνο ''ντε τε''!

Εκτός από όλες τις παραπάνω, μια από τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση είναι να παραμένεις θετικός/-ή, να έχεις πολλή αισιοδοξία και πάνω από όλα, κοντινά και αγαπημένα πρόσωπα δίπλα σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Αθήνα 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
ALEXOPOULOS Μ.
Είδος μετακόμισης:
Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5-10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Χαλανδρι
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Κηφισιά 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Γ.
Είδος μετακόμισης:
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Κηφισιά
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για τον φόρτο εργασίας των επαγγελματιών

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Ειλικρινά λυπάμαι που συνεργάστηκα με τον κύριο Κώστα γιατί απλά δεν είναι επαγγελματίας. Η τιμή που μου έδωσε ήταν χαμηλότερη απ'όσους πήρα προσφορά αλλά τελικά το φθηνό το πληρώνεις και ακριβά. Η μετακόμιση ήταν από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Το αμπαλάζ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο με αποτέλεσμα το στρώμα να μου το φέρει λερωμένο και τη ντουλάπα μου χτυπημένη σχεδόν παντού. Και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κύριου Κώστα, είναι ότι έπρεπε εγώ να καταλάβω ότι η ντουλάπα δεν χωρούσε από την σκάλα του σπιτιού στην Αθήνα ενώ οι δύο υπάλληλοι του μου είπαν ότι επειδή μας γλιστράει και είναι βαριά θα έρθουν άλλοι δύο για να την μεταφέρουν. Εκείνοι δεν κατάλαβαν ότι δεν χωρούσε που είναι επαγγελματίες αλλά έπρεπε εγώ. Τα συμπεράσματα δικά σας. Το αποτέλεσμα ήταν η ντουλάπα να χτυπηθεί πάντου γύρω γύρω και να μου την αφήσουν κάτω στην είσοδο της πολυκατοικίας και την άλλη μέρα θα έφερναν ανυψωτικό για να την ανεβάσουν. Ο κύριος Κώστας ήθελε να πληρώσουμε από μισό το ανυψωτικό. Δεν το δέχτηκα φυσικά έτσι όπως έγινε η ντουλάπα μου και αφού μαλώσαμε άσχημα με πήρε ο γιος του και είπε ότι θα ανεβάσει την ντουλάπα και θα επωμιστεί το κόστος εκείνος και οι υπάλληλοι. Τα συμπεράσματα πάλι δικά σας.

Για: Κωνσταντίνος Κουταλιάς / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό
5,0

Εξαιρετική δουλειά κι άψογη συνεργασία. Ο κ. Κορώνης και το συνεργείο του εργάστηκαν με συνέπεια,προσοχή κι υπευθυνότητα.Η συσκευασία και τη μεταφορά από και προς τον χώρο μου ήταν εξαιρετική.Τα αντικείμενα έφτασαν σε άριστη κατάσταση. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Αλέξανδρος Κορώνης- Η σωστή κίνηση στη Μετακόμιση / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό
5,0

Άμεση επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού στο οποίο ήταν συμπαθέστατοι. Αφορά μετακόμιση επίπλων εντός διαμερίσματος . Δύο άτομα πολύ εξυπηρετικά και ευγενικά . Φρόντισαν να μην χτυπήσουν τα έπιπλα και τους τοίχους αι να μη γδάρουν τα ξύλινα πατώματα κατά τη μεταφορά . Ακόμη και ένα έπιπλο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση το πρόσεξαν πολύ ώστε να μην ανοίξει. Επαγγελματίες . Τους συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: DIRTY JOBS ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί επαγγελματίες, έγιναν όλα όπως τα συμφωνήσαμε... ή μάλλον όχι, έγιναν και παραπάνω από αυτά που συμφωνήσαμε. Εξαιρετικοί, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ALEXOPOULOS ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί!! Τόσο ο Περικλής, όσο και οι συνεργάτες του ήταν ευγενικοί, προσεκτικοί με όλα τα αντικείμενα, ηθικοί και τυπικοί. Πάντα χαμογελαστοί με διάθεση να βοηθήσουν και να κάνουν το καλύτερο. Πέρα από σωστοί επαγγελματίες ήταν και καλοί άνθρωποι. Κάναμε μετακίνηση πραγμάτων σε 3 σπίτια, με αρκετές δυσκολίες καθότι το ένα σπίτι ήταν Παγκράτι και η χρήση ανυψωτικού ήταν απαγορευτική! Όμως δούλεψαν σαν ομάδα με απόλυτη οργάνωση και σε 3 ώρες είχαμε τελειώσει τα πάντα. Επίσης αν σας πει για χρήση ανυψωτικού, να το ακολουθήσετε.. τα πράγματα σας δεν θα ταλαιπωρηθουν και η δουλειά θα γίνει γρήγορα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Περικλή.

Για: Περικλής Χονδροβασιλόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Προτείνω τον κ. Λευτέρη σε όποιον χρειάζεται οτιδήποτε. Από απλή μεταφορά ενός καναπέ έως πλήρη μετακόμιση. Επαγγελματίες, συνεπείς με το παραπάνω στο ραντεβού και η τιμή όπως συμφωνήθηκε τηλεφωνικά. Προσεκτική μεταφορά του αντικειμένου και γρήγορη παράδοση. Ευχαριστώ πολύ.

Για: Ελευθέριος Γυμνόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού