Πώς να προετοιμάσω μια μετακόμιση με παιδί;

Όταν είσαι γονιός, έχεις ανάγκη να μπορείς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με το παιδί σου. Θέλεις να το στηρίζεις, να είσαι δίπλα του και να του προσφέρεις το καλύτερο δυνατό. Μερικές φορές, το καλύτερο δυνατό μπορεί να σημαίνει μια αλλαγή σπιτιού, είτε για επαγγελματικούς, είτε για προσωπικούς λόγους. Τι θα κάνεις, λοιπόν, όταν η μετακόμιση είναι προ των πυλών; Σίγουρα, προσπάθησες πολύ για να βρεις το κατάλληλο σπίτι και να ετοιμάσεις όλα τα χαρτιά και όλες τις διαδικασίες για να το κατοχυρώσεις. Δε μπορείς, όμως, να κάνεις τη μετακόμιση με παιδί, χωρίς να προετοιμάσεις το παιδί! Έτσι, αναδεικνύεται η ανάγκη να ακολουθήσεις ένα “τελετουργικό”, για να κυλήσει ομαλά η μετακόμιση και η εγκατάσταση στο νέο σπίτι.

Πώς να κάνω πιο εύκολη τη μετακόμιση με παιδί;

1. Συζήτησε μαζί του

Αναμφίβολα, η αλλαγή σπιτιού, ή ακόμα και περιοχής, είναι μια μεγάλη αλλαγή για σένα. Υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει να τακτοποιήσεις, πρέπει να κλείσεις μεταφορική εταιρία και να πακετάρεις όλα τα αντικείμενα που προορίζονται για το νέο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να αναλογιστείς και τη θέση του παιδιού. Αν, δηλαδή, το παιδί έχει περάσει την προσχολική ηλικία, τότε είναι πιθανό να βιώσει τη μετακόμιση σαν απώλεια. Ακόμα κι αν παραμείνετε στην ίδια περιοχή, οπότε δε χρειαστεί να αλλάξει σχολείο, θα πρέπει να δει θετικά την ιδέα ενός νέου χώρου. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Αρκετό καιρό πριν τη μέρα της μετακόμισης, φρόντισε να ξεκινήσεις τη συζήτηση περί μετακόμισης με το παιδί. Εξήγησε του τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση με ειλικρίνεια, αλλά χωρίς να εκδηλώνεις απαισιοδοξία. Όποια κι αν είναι η περίσταση για την οποία μετακομίζετε, αξίζει τον κόπο να το δείτε σαν μια ευκαιρία για να γίνει η καθημερινότητα σας ακόμα καλύτερη και το παιδί πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Επίσης, φρόντισε να ακούς τους προβληματισμούς του παιδιού. Είναι λογικό να αισθάνεται περίεργα για μια τόσο μεγάλη αλλαγή, ή να φοβάται για το τι μπορεί να αλλάξει στη ζωή του. Άκουσε τι έχει να σου πει και στη συνέχεια απάντησε στους φόβους του, όσο πιο ρεαλιστικά- αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξα- μπορείς.

2. Επισκεφθείτε μαζί το νέο σπίτι

Το βήμα αυτό, είναι μια ευκαιρία να δείξεις στο παιδί ότι υπολογίζεις τη γνώμη του για να λάβεις αποφάσεις. Αν, λοιπόν, είναι δυνατόν, επισκεφθείτε μαζί το νέο σπίτι, όταν έχει καθαριστεί και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα προσωπικά σας αντικείμενα. Κατά την επίσκεψη, είναι σημαντικό να τονίσεις κάποια πλεονεκτήματα του νέου χώρου. Για παράδειγμα, τόνισε την ύπαρξη μεγάλης χωρητικότητας για παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο, την όμορφη θέα από το μπαλκόνι, ή το όμορφο μπάνιο. Κατόπιν, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τη γνώμη του παιδιού για το χώρο. Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις, είναι να ζητήσεις τη γνώμη του για τον τρόπο που θα τοποθετηθούν τα πράγματα του στο νέο δωμάτιο. Μάθε αν θέλει να διατηρήσει τις θέσεις των επίπλων όπως είναι και στο τωρινό του δωμάτιο, ή αν θέλει να αλλάξει κάτι. Ρώτησε το αν θέλει κάποιο συγκεκριμένο χρώμα για τους τοίχους. Τέλος, προσπάθησε να πραγματοποιήσεις την επιθυμία του, αν αυτό είναι δυνατό.

3. Ανάμειξε το με τις διαδικασίες

Αν το παιδί σου βρίσκεται σε προσχολική ηλικία (μέχρι 4 ετών), δεν είναι εύκολο να του ζητήσεις βοήθεια για τη μετακόμιση. Ωστόσο, αν το παιδί έχει περάσει από αυτή την ηλικία, είναι καλό να του δείξεις ότι επιθυμείς την ανάμειξη του με τις διαδικασίες της μετακόμισης. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Για αρχή, εξήγησε του ποια είναι η διαδικασία της μεταφοράς, για να μη φοβηθεί πως θα χαθούν τα πράγματα του. Επίσης, για να αποβάλλει εντελώς αυτό το φόβο, πακετάρετε μαζί τα παιχνίδια του, ή άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Τοποθετήστε τα πράγματα τακτικά στις κούτες, κλείστε τις και γράψτε με ένα μαρκαδόρο το περιεχόμενο κάθε κούτας. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να μη στερήσεις από το παιδί το αγαπημένο του παιχνίδι. Έτσι, θα νιώθει ότι έχει παρέα.

4. Κρατήστε επαφή με τους φίλους του παιδιού

Όπως καταλαβαίνεις, ένας βασικός λόγος που κάνει τη μετακόμιση με παιδί δύσκολη υπόθεση, είναι το γεγονός ότι φοβάται πως θα χάσει τους φίλους του. Είναι στο χέρι σου να καθησυχάσεις αυτό το φόβο. Για όσο το επιθυμεί το παιδί, φρόντισε να υπάρχει επικοινωνία με τους παλιούς του φίλους, μέσω τηλεφώνου, ή επισκέψεων. Ευτυχώς, για το σκοπό αυτό μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν το παιδί σου δε διαθέτει ακόμα ένα λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείς να του επιτρέψεις να πραγματοποιεί κάποιες βιντεοκλήσεις από το δικό σου λογαριασμό. Έτσι, δε θα νιώθει αποκομμένο από τη ζωή που ως τώρα έχτισε.

Ελπίζουμε ότι μετά από αυτές τις συμβουλές η μετακόμιση με παιδί θα γίνει μια ελπιδοφόρα αλλαγή για όλη την οικογένεια. Πάνω απ’ όλα, θυμίσου να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να ολοκληρώνεις τις διαδικασίες για τη μετακόμιση με μια σειρά, για να μην κουραστείς παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Οι μεταφορικές εταιρείες της πλατφόρμας μας, εξυπηρετούν τόσο Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και άλλες περιοχές, έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις την κατάλληλη. Ευχόμαστε χαρούμενη εγκατάσταση στο νέο σου σπιτικό!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Άγιος Δημήτριος 03/07/2020
Εκτελέστηκε από
Σάββας Σ.
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5-10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Νεο Ηράκλειο Αττικής
5,0
Αναρτήθηκε από Lentis Z.
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Αθήνα 03/07/2020
Εκτελέστηκε από
Σάββας Σ.
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5-10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Κουκάκι
5,0
Αναρτήθηκε από Konstantinos V.

Εξαιρετικος επαγγελματιας

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Απλά φοβερός!!! Στην ώρα του επαγγελματίας! Ολα Καθαρά και όλα γρήγορα. Μπράβο σε αυτόν και την ομάδα του!!

Για: Περικλής Πανουργιάς / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικος επαγγελματιας

Για: Σάββας Σακοράφας / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Πολυ γρήγοροι και οργανωμένοι . Εξαιρετική επικοινωνία απο αρχη μεχρι τέλους !

Για: Θεοφάνης Ανυφαντής / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Περικλης.Ο καλυτερος.Και στη δουλειά του και στην ώρα του.Και σε όλα ευγενέστατος.Εγινε η μετακομιση μου γρήγορα και ευκολα.ΤΕΛΕΙΟΣ.θα σε ξαναπροτιμήσουμε

Για: Περικλής Πανουργιάς / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
4,4

Είναι καλός επαγγελματίας (συνέπεια, ποιότητα, ταχύτητα). Με χρέωσε (δίνει προσφορά τηλεφωνικά με πολύ ανταγωνιστική τιμή) επιπλέον χρήματα από τα συμφωνηθέντα καθώς αφενός δεν χώραγαν όλα τα πράγματα στο φορτηγό που έστειλε, αφετέρου χρειάστηκε στην διεύθυνση προορισμού να ανέβουν τα πράγματα χωρίς αναβατόριο (δυστυχώς δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί). Το επιπλέον ποσό κρίνεται από πλευράς μου αρκετά μεγάλο καθώς είχα και άλλη προσφορά (που είχε δει την οικοσκευή) με καλύτερη, εν τέλει, τιμή. Προσοχή (δεν αφορά τον συγκεκριμένο μεταφορέα καθώς ίσχυε και σε προηγούμενο μεταφορέα) δεν κάνουν αμπαλάζ τα πάντα αλλά λίγα μεγάλα έπιπλα. Καλύτερα να αμπαλάρετε τα πράγματα μόνοι σας.

Για: Νικος Πανουργιάς / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Άψογη εξυπηρέτηση και επαγγελματισμός. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Μεταφορική Χαραλάμπους / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού