Μετακόμιση γραφείου σε 5 απλά βήματα!

Κατά το σχεδιασμό μιας μετακόμισης, σίγουρα μπορεί να σε βαρύνουν αρκετά άγχη που σχετίζονται με τις διαδικασίες. Όλοι μας αγαπάμε τις αλλαγές μια στο τόσο, αλλά μια τόσο μεγάλη αλλαγή χρειάζεται οργάνωση και σωστή προετοιμασία για να γίνει με το ελάχιστο δυνατό άγχος. Όταν μάλιστα πρόκειται να μετακομίσεις την επιχείρηση σου, η κατάσταση γίνεται πιο απαιτητική. Σε τρομάζει η ιδέα της αλλαγής γραφείου; Δε χρειάζεται να νιώθεις έτσι για την επιχείρηση σου, αλλά είναι καλύτερο το να ξεκινήσεις τη μετακόμιση με θετική διάθεση, για να είναι πιο αισιόδοξοι και οι οιωνοί για το νέο γραφείο. Μήπως θα σε ενδιέφερε να μάθεις μερικά απλά βήματα που θα κάνουν τη μετακόμιση γραφείου πιο εύκολη;

Πώς θα κάνω τη μετακόμιση της επιχείρησης μου χωρίς άγχος;

#1 Άμεσος χρονικός προγραμματισμός

Ένας βασικός παράγοντας που εντείνει το άγχος, είναι ο χρονικός περιορισμός. Μην αφήνεις λοιπόν το χρόνο να σε πιέζει, αλλά κάνε τον προγραμματισμό της μετακόμισης, από τη στιγμή που έχεις πάρει την απόφαση να αλλάξεις γραφείο. Φτιάξε ένα πρόγραμμα και κλείσε την ακριβή ημέρα που θα γίνει η μετακόμιση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι συνηθίζεται να υπάρχει πολύ μικρή κίνηση σε αυτό τον κλάδο τις Κυριακές. Μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτείς το γεγονός αυτό. Αναμφίβολα, θα σε συνέφερε περισσότερο να κλείσεις μια μέρα που υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι διαθέσιμη, και ταυτόχρονα δε στερεί εργάσιμες μέρες από την επιχείρηση σου. Όταν αποφασίσεις την ημερομηνία της μετακόμισης γραφείου, προσπάθησε να επιμείνεις σταθερά σε αυτή, αρκεί βέβαια να δίνει το περιθώριο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Επίσης, βεβαιώσου εξαρχής ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης σου γνωρίζουν για τη μετακόμιση, ώστε να προετοιμάζονται ηθικά και υλικά.

#2 Συμφωνία με μεταφορική εταιρία

Από τη στιγμή που έχεις πείρα στο χώρο των επιχειρήσεων, θα πρέπει να γνωρίζεις ως τώρα ότι ο κατάλληλος συνεργάτης είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για να πετύχει ένα εγχείρημα. Με άλλα λόγια, θα ήταν καλό να κλείσεις συμφωνία με μεταφορική εταιρία από νωρίς. Τακτοποίησε θέματα εγγύησης, σε περίπτωση φθοράς, ή απώλειας αντικειμένων και βεβαιώσου ότι η μετακόμιση θα γίνει την ημέρα που έχεις επιλέξει. Κάποιες μεταφορικές εταιρίες προσφέρουν και υπηρεσίες συσκευασίας αντικειμένων και βοηθούν στην εγκατάσταση στο νέο χώρο εργασίας. Συνεπώς, προτείνεται να κάνεις τη σχετική έρευνα και να πάρεις αρκετές προσφορές, πριν καταλήξεις στον άνθρωπο σου και υπογράψεις συμβόλαιο.

#3 Απογραφή των αντικειμένων προς μετακόμιση

Αποφάσισες λοιπόν την ημερομηνία για τη μετακόμιση γραφείου και έκλεισες συμφωνία με μεταφορική εταιρία. Το επόμενο βασικό βήμα, είναι να καταγραφεί μια λίστα με τα αντικείμενα που πρέπει να μεταφερθούν. Αν υπάρχουν στο χώρο αντικείμενα που χρειάζονται επισκευή, ή που δεν είναι απαραίτητα για τα νέα γραφεία, τώρα είναι η στιγμή να τα ξεχωρίσεις. Ιδιαίτερα αν υπάρχουν πράγματα που δε θα χρειαστείς με την αλλαγή γραφείου, μην αμελήσεις να τα αφήσεις εκτός της μετακόμισης. Σκέψου πως η μεταφορά τους θα σου κοστίσει σε χρόνο και χρήμα. Επισκεύασε ό, τι χρειάζεται επισκευή, για να είναι τα πάντα λειτουργικά στο καινούριο γραφείο. Αυτό θα σε γλυτώσει από περιττά άγχη που θα σε ακολουθούν και μετά τη μετακόμιση γραφείου.

#4 Πακετάρισμα

Μερικές μέρες πριν την προγραμματισμένη μέρα της μετακόμισης, ξεκίνα με το πακετάρισμα των αντικειμένων που δεν είναι απαραίτητα για τις τελευταίες μέρες στο παλιό γραφείο. Βεβαιώσου ότι έχεις όλα τα απαραίτητα υλικά για να πακετάρεις τα αντικείμενα με ασφάλεια. Ειδικά οι υπολογιστές και οι λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές της επιχείρησης, θα πρέπει να φτάσουν στο καινούργιο γραφείο σε άριστη κατάσταση. Προμηθεύσου με αρκετές κούτες, κολλητικές ταινίες καλής ποιότητας και προστατευτικά περιτυλίγματα για τα εύθραυστα αντικείμενα. Επίτρεψε στους εργαζομένους να πακετάρουν μόνοι τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, αν το επιθυμούν. Ο σκοπός είναι να είναι σίγουροι ότι τίποτα δε θα χαθεί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να αναγράφεται ξεκάθαρα σε κάθε κούτα το περιεχόμενο της, για να είναι πιο εύκολη η επανατοποθέτηση στον καινούριο χώρο, μετά τη μετακόμιση γραφείου.

#5 Ενημέρωση ενδιαφερομένων

Πριν τη μέρα της μετακόμισης, είναι σημαντικό να έχουν ενημερωθεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την αλλαγή διεύθυνσης της επιχείρησης. Τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη είναι, φυσικά, οι εξωτερικοί συνεργάτες της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες. Μια καλή συνεργασία, συνεπάγεται καλή επικοινωνία. Η συνεργασία υποβοηθάται αρκετά από το να υπάρχει ένα αίσθημα σιγουριάς ότι όλοι γνωρίζουμε κάποιες βασικές κινήσεις των συνεργατών μας. Μην αμελήσεις αυτό το βήμα, και η επικοινωνία της επιχείρησης δε θα παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Όταν φτάσει η μεγάλη μέρα, διατήρησε την ψυχραιμία σου και απλά επίβλεψε τη μεταφορική εταιρία, αν το επιθυμείς, για να έχεις τη σιγουριά ότι όλα γίνονται όπως τα θέλεις. Δείξε ενθουσιασμό για αυτή τη μεγάλη αλλαγή και προσπάθησε να τη μεταδόσεις και στους υπόλοιπους εργαζομένους. Θα είναι πολύ χρήσιμο για να προσαρμοστείτε όλοι γρήγορα και ομαλά στο νέο εργασιακό περιβάλλον. Εάν σε αγχώνει το αν εξυπηρετούν οι μεταφορικές μας την περιοχή σου, μείνε ήσυχος! Οι επαγγελματίες μας εξυπηρετούν όχι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Καλή εγκατάσταση!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Αθήνα 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
ALEXOPOULOS Μ.
Είδος μετακόμισης:
Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5-10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Χαλανδρι
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Κηφισιά 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Γ.
Είδος μετακόμισης:
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Κηφισιά
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για τον φόρτο εργασίας των επαγγελματιών

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άμεση επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού στο οποίο ήταν συμπαθέστατοι. Αφορά μετακόμιση επίπλων εντός διαμερίσματος . Δύο άτομα πολύ εξυπηρετικά και ευγενικά . Φρόντισαν να μην χτυπήσουν τα έπιπλα και τους τοίχους αι να μη γδάρουν τα ξύλινα πατώματα κατά τη μεταφορά . Ακόμη και ένα έπιπλο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση το πρόσεξαν πολύ ώστε να μην ανοίξει. Επαγγελματίες . Τους συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: DIRTY JOBS ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί επαγγελματίες, έγιναν όλα όπως τα συμφωνήσαμε... ή μάλλον όχι, έγιναν και παραπάνω από αυτά που συμφωνήσαμε. Εξαιρετικοί, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ALEXOPOULOS ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί!! Τόσο ο Περικλής, όσο και οι συνεργάτες του ήταν ευγενικοί, προσεκτικοί με όλα τα αντικείμενα, ηθικοί και τυπικοί. Πάντα χαμογελαστοί με διάθεση να βοηθήσουν και να κάνουν το καλύτερο. Πέρα από σωστοί επαγγελματίες ήταν και καλοί άνθρωποι. Κάναμε μετακίνηση πραγμάτων σε 3 σπίτια, με αρκετές δυσκολίες καθότι το ένα σπίτι ήταν Παγκράτι και η χρήση ανυψωτικού ήταν απαγορευτική! Όμως δούλεψαν σαν ομάδα με απόλυτη οργάνωση και σε 3 ώρες είχαμε τελειώσει τα πάντα. Επίσης αν σας πει για χρήση ανυψωτικού, να το ακολουθήσετε.. τα πράγματα σας δεν θα ταλαιπωρηθουν και η δουλειά θα γίνει γρήγορα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Περικλή.

Για: Περικλής Χονδροβασιλόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Προτείνω τον κ. Λευτέρη σε όποιον χρειάζεται οτιδήποτε. Από απλή μεταφορά ενός καναπέ έως πλήρη μετακόμιση. Επαγγελματίες, συνεπείς με το παραπάνω στο ραντεβού και η τιμή όπως συμφωνήθηκε τηλεφωνικά. Προσεκτική μεταφορά του αντικειμένου και γρήγορη παράδοση. Ευχαριστώ πολύ.

Για: Ελευθέριος Γυμνόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Ο Περικλής είναι ευγενέτατος και εξυπηρετικός. Μετέφερε κάποια πράγματα στον επαγγελματικό μου χώρο άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια. Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό και ευχαριστώ πολύ.

Για: Περικλής Πανουργιάς / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
4,9

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Συνεπής, ευγενέστατος, συνεννοήσιμος. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη για Αθήνα έγινε γρήγορα και χωρίς πρόβλημα. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Για: Αλέξανδρος Κορώνης- Η σωστή κίνηση στη Μετακόμιση / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό