Οδηγός για να Αποφύγεις 5 Μεγάλα Λάθη στη Μετακόμιση σου!

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο νέο σου σπίτι; Προτού “βάλεις μπροστά” αυτή την, κατά κύριο λόγο, ταραχώδη διαδικασία, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξεις, αν δεν θέλεις μεγάλα λάθη στη μετακόμιση να σου στοιχίσουν ακριβά!

Ζητήσαμε από τα έμπειρα συνεργεία της πλατφόρμας μας να μας πουν ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη στη μετακόμιση, που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών. Πώς μπορείς να αποφύγεις την περιττή κούραση και να γλιτώσεις απρόοπτα έξοδα; Διάβασε προσεκτικά τις συμβουλές μας και απόφυγε τα λάθη, έξυπνα και εύκολα!

Τα 5 λάθη που πρέπει σίγουρα να αποφύγεις στη μετακόμιση!

1. Ξεφορτώσου ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Αυτό το έχουμε ξαναπεί: Πριν αρχίσεις το πακετάρισμα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο ξεκαθάρισμα των υπαρχόντων σου. Χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα που έχεις να φορέσεις από το 2004 και σπασμένα παιχνίδια των παιδιών σου, δεν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθούν στις κούτες μετακόμισης. Η μεταφορά τους, πέραν του οτι θα σε κουράσει μακροπρόθεσμα, θα σου στοιχίσει κάτι παραπάνω, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα. Το πακετάρισμα ολόκληρου του σπιτιού, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη μετακόμιση, που κάνουμε σχεδόν όλοι. Προσπάθησε να το αποφύγεις για να γλιτώσεις χρόνο και χρήματα!

Διάβασε επίσης: Λίστα για μετακόμιση: 8 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις!

2. Συγκέντρωσε σε μια λίστα όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε ότι οι λίστες μπορούν να αποβούν σωτήριες σε πάρα πολλά πεδία της ζωής μας. Από τα ψώνια του supermarket μέχρι τη μετακόμιση ολόκληρου του σπιτιού σου, η καταγραφή θα σε βοηθήσει να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ανάγκες σου. Μην κάνεις το λάθος και δεν απαρριθμήσεις όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Αν θέλεις μάλιστα να είσαι σίγουρος/-η ότι δεν θα γίνουν λάθη στη μετακόμιση σου, υπάρχει καλύτερη λύση. Διαχώρισε τις εργασίες σε αυτές που χρειάζεται να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμιση. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια εργασία, μπορείς να τη σβήνεις από τη λίστα σου, ώστε να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το “πού βρίσκεσαι”.

3. Δημιούργησε ένα οργανωμένο πλάνο για το άνοιγμα των κουτιών.

Αν περιμένεις να ανακαλύψεις τι υπάρχει μέσα σε κάθε κούτα μόλις τις εναποθέσει η μεταφορική εταιρεία στο νέο σου σπίτι, χάθηκες! Αν δεν γνωρίζεις το περιεχόμενο και δεν έχεις σκεφτεί εκ των προτέρων πού θα μπει καθετί, είναι βέβαιο ότι θα κουραστείς διπλά! Τοποθέτησε μαζί πράγματα που θα ήθελες να μπουν στο ίδιο δωμάτιο και κόλλησε ένα αυτοκόλλητο στην κούτα ώστε να ξέρεις τι περιλαμβάνει. Μπορεί να σου φαίνεται κουραστική η όλη διαδικασία, αλλά θα χαρείς πολύ που την έκανες, μόλις φτάσεις στο νέο σου σπίτι!

4. Σκέψου όλες τις λεπτομέρειες.

Ένας βασικός λόγος που δημιουργεί προβλήματα στις μετακομίσεις είναι η ασάφεια και η έλλειψη λεπτομερειών. Το συνεργείο πρέπει να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες προτού ξεκινήσει τη μετακόμιση του σπιτιού σου. Μπορεί οι διαστάσεις της πόρτας να είναι κάτι που δεν έχεις σκεφτεί. Αν, όμως, το υπέρδιπλο κρεβάτι σου δεν χωρά να περάσει, θα καταλάβεις ότι ακόμη και μερικά εκατοστά παίζουν καθοριστικό ρόλο. Επίσης, θα πρέπει να έχεις στα υπόψη σου ότι το κόστος της μετακόμισης διαμορφώνεται από τις λεπτομέρειες. Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να βρεθείς εξ απροόπτου, φρόντισε να είσαι ειλικρινής και σαφής με το συνεργείο που θα εμπιστευθείς.

5. Κλείσε συνεργείο μετακόμισης από  νωρίς.

Η μετακόμιση στο νέο σου σπίτι δεν θέλεις να γίνει την τελευταία στιγμή. Εξέτασε όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και φυσικά τον προυπολογισμό και κλείσε συνεργείο άμεσα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το περιττό άγχος και την αναστάτωση της τελευταίας στιγμής. Αν είσαι σωστά οργανωμένος/-η η μετακόμιση στο νέο σου σπίτι θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Και το τελευταίο και μεγαλύτερο από τα λάθη στη μετακόμιση; Μα φυσικά να μην την κάνεις με χαρά! Απόλαυσε ξέγνοιαστες στιγμές με τους αγαπημένους σου και άφησε εμάς να ανησυχούμε για όλα τα υπόλοιπα!

Ό,τι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Καλλιθέα 17/09/2020
Εκτελέστηκε από
Αποστόλης Π.
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Αγία Παρασκευή
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για τον φόρτο εργασίας των επαγγελματιών
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Ζωγράφου 16/09/2020
Εκτελέστηκε από
DIRTY JOBS Β.
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5-10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Είναι εντός του ίδιου διαμερίσματος
5,0
Αναρτήθηκε από Αργυρώ Κ.

Άμεση επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού στο οποίο ήταν συμπαθέστατοι. Αφορά μετακόμιση επίπλων εντός διαμερίσματος . Δύο άτομα πολύ εξυπηρετικά και ευγενικά . Φρόντισαν να μην χτυπήσουν τα έπιπλα και τους τοίχους αι να μη γδάρουν τα ξύλινα πατώματα κατά τη μεταφορά . Ακόμη και ένα έπιπλο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση το πρόσεξαν πολύ ώστε να μην ανοίξει. Επαγγελματίες . Τους συστήνω ανεπιφύλακτα

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άμεση επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού στο οποίο ήταν συμπαθέστατοι. Αφορά μετακόμιση επίπλων εντός διαμερίσματος . Δύο άτομα πολύ εξυπηρετικά και ευγενικά . Φρόντισαν να μην χτυπήσουν τα έπιπλα και τους τοίχους αι να μη γδάρουν τα ξύλινα πατώματα κατά τη μεταφορά . Ακόμη και ένα έπιπλο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση το πρόσεξαν πολύ ώστε να μην ανοίξει. Επαγγελματίες . Τους συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: DIRTY JOBS ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί επαγγελματίες, έγιναν όλα όπως τα συμφωνήσαμε... ή μάλλον όχι, έγιναν και παραπάνω από αυτά που συμφωνήσαμε. Εξαιρετικοί, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ALEXOPOULOS ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί!! Τόσο ο Περικλής, όσο και οι συνεργάτες του ήταν ευγενικοί, προσεκτικοί με όλα τα αντικείμενα, ηθικοί και τυπικοί. Πάντα χαμογελαστοί με διάθεση να βοηθήσουν και να κάνουν το καλύτερο. Πέρα από σωστοί επαγγελματίες ήταν και καλοί άνθρωποι. Κάναμε μετακίνηση πραγμάτων σε 3 σπίτια, με αρκετές δυσκολίες καθότι το ένα σπίτι ήταν Παγκράτι και η χρήση ανυψωτικού ήταν απαγορευτική! Όμως δούλεψαν σαν ομάδα με απόλυτη οργάνωση και σε 3 ώρες είχαμε τελειώσει τα πάντα. Επίσης αν σας πει για χρήση ανυψωτικού, να το ακολουθήσετε.. τα πράγματα σας δεν θα ταλαιπωρηθουν και η δουλειά θα γίνει γρήγορα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Περικλή.

Για: Περικλής Χονδροβασιλόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Προτείνω τον κ. Λευτέρη σε όποιον χρειάζεται οτιδήποτε. Από απλή μεταφορά ενός καναπέ έως πλήρη μετακόμιση. Επαγγελματίες, συνεπείς με το παραπάνω στο ραντεβού και η τιμή όπως συμφωνήθηκε τηλεφωνικά. Προσεκτική μεταφορά του αντικειμένου και γρήγορη παράδοση. Ευχαριστώ πολύ.

Για: Ελευθέριος Γυμνόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Ο Περικλής είναι ευγενέτατος και εξυπηρετικός. Μετέφερε κάποια πράγματα στον επαγγελματικό μου χώρο άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια. Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό και ευχαριστώ πολύ.

Για: Περικλής Πανουργιάς / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
4,9

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Συνεπής, ευγενέστατος, συνεννοήσιμος. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη για Αθήνα έγινε γρήγορα και χωρίς πρόβλημα. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Για: Αλέξανδρος Κορώνης- Η σωστή κίνηση στη Μετακόμιση / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό