Πώς να μονώσεις τα κουφώματα;

Νιώθεις το κρύο ή την ζέστη να εισέρχεται από τα κουφώματα του σπιτιού σου; Η μόνωση των κουφωμάτων είναι μονόδρομος, εάν η τσέπη σου δεν αντέχει την αντικατάστασή τους. Υπάρχουν πολλοί και οικονομικοί τρόποι να ενισχύσεις την μόνωση των κουφωμάτων σου. Χρησιμοποιώντας μονωτικά υλικά καθημερινής χρήσης, μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, απλά και εύκολα.

Συγκεντρώσαμε 5 έξυπνους τρόπους για να μονώσεις τα κουφώματα του χώρου σου. Είτε θες να μονώσεις κουφώματα αλουμινίου είτε ξύλινα είτε pvc, οι συγκεκριμένοι τρόποι θα δώσουν λύση στο πρόβλημά σου, μην ανησυχείς! Διάβασε παρακάτω και ανακάλυψέ τους.

5 Έξυπνοι Τρόποι για την Μόνωση Κουφωμάτων!

Ταινίες Αεροστόπ

Το συγκεκριμένο υλικό, μπορείς να το τοποθετήσεις περιμετρικά στα σημεία ένωσης των κουφωμάτων με τους τοίχους ώστε να εμποδίσεις τον αέρα να εισέλθει το εσωτερικό. Ακόμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ταινίες για την κάλυψη σημείων που έχουν φθαρεί ή υπάρχουν ανοίγματα γύρω από τα κουφώματα. Μπορείς να βρεις ταινίες αεροστόπ διαφορετικών υλικών στην αγορά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ταινίες από λάστιχο, σιλικόνη, καουτσούκ, αφρολέξ κ.α.

μόνωση-κουφωμάτων

Σιλικόνη

Χρησιμοποίησε σιλικόνη για να κλείσεις τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στις ενώσεις των τοίχων και των κουφωμάτων. Η σιλικόνη, αποτελεί μονωτικό υλικό που μπορεί να εγκλωβίσει την θερμότητα και να μην την αφήσει να εισέλθει στο σπίτι. Μπορείς να την βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με οικοδομικά υλικά και το κόστος της είναι ελάχιστο μπροστά στην λύση που θα δώσει στο πρόβλημά σου.

Αεροπλάστ

Αποτελεί μία οικονομική λύση για να ενισχύσεις την μόνωση των παραθύρων σου. Το αεροπλάστ κόβεται σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του κάθε κουφώματος και μπορείς να το κολλήσεις επάνω στα τζάμια και να μειώσεις τις θερμικές απώλειες μέχρι και 50%. Για να μην πέσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολλητική ταινία στο χρώμα του κουφώματος. Μπορείς να προμηθευτείς το αεροπλάστ σε καταστήματα με είδη συσκευασίας.

Αεροστόπ για Πόρτες

Έχεις παρατηρήσει ότι δημιουργείται ρεύμα το οποίο εισέρχεται στον χώρο σου από την κεντρική πόρτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αεροστόπ για πόρτες και να εμποδίσεις τον αέρα που έρχεται από την πόρτα εισόδου. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα αεροστόπ από αφρολέξ, τα οποία εφαρμόζουν πολύ εύκολα σε κάθε πόρτα όχι μόνο στις πόρτες εισόδου. Το υλικό αυτό είναι ανθεκτικό απέναντι στην τριβή οπότε και δεν δημιουργεί προβλήματα στο δάπεδο.

Συμβουλή: Σε πατώματα που δεν είναι λεία αλλά από την κατασκευή τους διαθέτουν ανωμαλίες, προτίμησε αεροστόπ με βουρτσάκι. Έτσι, το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας θα είναι ευκολότερο.

Πλαστελίνη

Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια; Η πλαστελίνη, μπορεί να σε απαλλάξει από το πρόβλημα την μόνωσης των κουφωμάτων μία και καλή. Λειτουργεί σαν στόκος και τοποθετείται στα σημεία που εισέρχεται αέρας. Μπορείς να την τοποθετήσεις με τα δάχτυλά σου και θα δεις ότι μετά από κάποια ώρα θα σκληρύνει αρκετά. Για να λειάνεις το σημείο που την έχεις τοποθετήσει, χρησιμοποίησε έναν χάρακα.

Μπορείς να αυξήσεις ακόμη περισσότερο την μόνωση των κουφωμάτων, εάν συνδυάσεις τις παραπάνω μεθόδους με την θερμομόνωση του σπιτιού σου. Ακόμη, εφόσον επιθυμείς να έχεις ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, προτίμησε να αντικαταστήσεις τα παλιά σου κουφώματα με νέα ενεργειακά κουφώματα.

Εμπιστεύσου τους επαγγελματίες μας για την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων και απόλαυσε την θερμική άνεση του σπιτιού σου!

τοποθέτηση κουφωμάτων

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα