Ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων: Πού ωφελεί;

Αν τα παλιά κουφώματα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου, δεν ικανοποιούν τις αναγκές θερμομόνωσης και ηχομόνωσης για το χώρο σου, τότε υπάρχει η λύση και λέγεται ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων. Η τεχνολογία στην κατασκευή κουφωμάτων έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 15 χρονιά τόσο για τα ξύλινα όσο και για τα κουφώματα αλουμινίου, γι’αυτό αξίζει να εξετάσεις τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σου προσφέρει η αλλαγή τους.

Το καλοκαίρι, που ο καιρός είναι γλυκός και η θερμοκρασία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, είναι μια καλή περίοδος για να υλοποιήσεις τέτοιου είδους εργασίες, ώστε να απολαύσεις τα οφέλη τους, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όπου το κόστος για θέρμανση κορυφώνεται.

Γιατί αξίζει να κάνεις ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων;

1. Θερμομόνωση

Στις μέρες μας, που οι δαπάνες των σύγχρονων νοικοκυριών για θέρμανση έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων μπορεί να έχει τρομερά αποτελέσματα, τόσο για τη θερμομόνωση, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι σου. Τα σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα εξασφαλίζουν πλήρη απομόνωση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η μεταφορά θερμότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το σπίτι σου θα παραμένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, οδηγώντας σε σημαντικό περιορισμό των εξόδων για θέρμανση και ψύξη.

2. Ασφάλεια

Με τις κλοπές και τις διαρρήξεις να μαστίζουν τα σύγχρονα ελληνικά νοικοκυριά, η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων δίνει πολύ μεγάλη βάρυτητα στον τομέα της ασφάλειας, προσφέροντας ποικίλες διαφορετικές λύσεις, ανάλογα με το επίπεδο θωρακισμού που θέλεις να εξασφαλίσεις για το σπίτι σου. Φυσικά, τα σύγχρονα κουφώματα λειτουργούν αποτρεπτικά για τους επίδοξους διαρρήκτες, οι οποίοι θα προτιμήσουν να “χτυπήσουν” τους πιο “αδύναμους κρίκους” της γειτονιάς.

3. Ηχομόνωση

Ειδικά αν μένεις στο κέντρο της πόλης, αντιλαμβάνεσαι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την αξία της ηρεμίας και της απομόνωσης από το εξωτερικό περιβάλλον και την πολύβουη αστική ζωή. Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων, ακολουθώντας τις σύγχρονες διατάξεις στεγάνωσης, στέκεται εμπόδιο στην μεταφορά του ήχου από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό της κατοικίας σου, αλλά και το αντίστροφο. Το αποτέλεσμα; Απολαυστική ηρεμία.

4. Τιμή Μεταπώλησης/ Ενοικίασης

Ίσως να μην το γνώριζες αλλά τα ενεργειακά κουφώματα θεωρούνται στις μέρες μας προαπαιτούμενο για την πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών και ενοικιαστών που αναζητούν σπίτι. Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων αυξάνει σημαντικά την αξία μεταπώλησης και ενοικίασης του σπιτιού σου, καθιστώντας το αρκετά πιο ελκυστικό. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να ενοικιάσεις ή να πουλήσεις το σπίτι σου, θα πρέπει να σκεφτείς την αλλαγή των κουφωμάτων διπλά.

Με μια ατέλειωτη σειρά από συστήματα , τελειώματα και επιλογές γυαλιού, τα ενεργειακά κουφώματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων από το πιο οικονομικά έως τα πιο περίτεχνα συστήματα! Οι τεχνικοί μας, μπορούν να αναλάβουν εργασίες τοποθέτησης, αντικατάστασης και επισκευής κουφωμάτων οικιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τις Ελλάδας. Όποια και αν είναι η απόφασή σου για τα κουφώματα του σπιτιού σου, μη διστάσεις να εμπιστευτείς έναν από τους επιλεγμένους επαγγελματίες μας για να σε βοηθήσει!

Τεχνικές εργασίες προσφορές

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Αρτέμιδα(Λούτσα) 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
ΑΓΓΕΛΟΣ Φ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Θεσσαλονίκη 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Κώστας Θ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 201,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από την δουλειά του Λευτέρη. Είναι τελειομανής, οικονομικός και δεν φοβάται να δουλέψει.. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Λευτέρης Γελές / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,9

παρα πολυ γρηγορη ανατποκριση- εξυπηρετηση

Για: Νίκος Κουρλός / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,6

Καλός μαστορας με όρεξη και μεράκι

Για: Λευτέρης Γελές / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,9

Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο ,ήταν άψογος επαγγελματίας και σας ευχαριστώ πολύ

Για: Λευτέρης Γελές / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,6

Η ποιότητα της εργασίας και των κουφωμάτων ήταν εξαιρετική. Η επικοινωνία με το προσωπικό της εταιρείας, αλλά και με τον ίδιο τον κύριο Καμιτσάκη ήταν πάντα εύκολη και ο ίδιος πολύ προσιτός και ευγενικός. Υπήρξε μία σημαντική καθυστέρηση στη παράδοση των κουφωμάτων, παρόλα αυτά αναγνωρίζω ότι έγιναν τα πάντα για να αντιμετωπιστεί -δεδομένης της κατάστασης-. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Για: Όμιλος εταιρειών Καμιτσάκη / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
3,9

Άμεση επικοινωνία, γρήγορη εξυπηρέτηαη, ευγένεια, καθαρή εργασία. Το μόνο που θα ήθελα να αναφέρω είναι το γεγονός ότι ενώ είχα στείλει φωτογραφίες για τις μπαλκονόπορτες που χρήζουν επισκευής, για το σαλόνι που ήταν διπλη, μου έφτιαξαν μόνο την μία στο κόστος €40. Θα ήταν καλύτερα να μου είχαν δώσει συνολική τιμή και για τα δύο φύλλα. Τελικά, βρήκα άλλο τεχνίτη, που έκανε την εργασία και για το άλλο φύλλο με 30€. Ίσως όμως να μην έγινε κατανοητό εκ μέρους μου. Προτείνονται.

Για: Αλέξανδρος SmartRoll / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου