Ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων: Πού ωφελεί;

Αν τα παλιά κουφώματα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου, δεν ικανοποιούν τις αναγκές θερμομόνωσης και ηχομόνωσης για το χώρο σου, τότε υπάρχει η λύση και λέγεται ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων. Η τεχνολογία στην κατασκευή κουφωμάτων έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 15 χρονιά τόσο για τα ξύλινα όσο και για τα κουφώματα αλουμινίου, γι’αυτό αξίζει να εξετάσεις τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σου προσφέρει η αλλαγή τους.

Το καλοκαίρι, που ο καιρός είναι γλυκός και η θερμοκρασία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, είναι μια καλή περίοδος για να υλοποιήσεις τέτοιου είδους εργασίες, ώστε να απολαύσεις τα οφέλη τους, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όπου το κόστος για θέρμανση κορυφώνεται.

Γιατί αξίζει να κάνεις ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων;

1. Θερμομόνωση

Στις μέρες μας, που οι δαπάνες των σύγχρονων νοικοκυριών για θέρμανση έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων μπορεί να έχει τρομερά αποτελέσματα, τόσο για τη θερμομόνωση, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι σου. Τα σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα εξασφαλίζουν πλήρη απομόνωση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η μεταφορά θερμότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το σπίτι σου θα παραμένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, οδηγώντας σε σημαντικό περιορισμό των εξόδων για θέρμανση και ψύξη.

2. Ασφάλεια

Με τις κλοπές και τις διαρρήξεις να μαστίζουν τα σύγχρονα ελληνικά νοικοκυριά, η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων δίνει πολύ μεγάλη βάρυτητα στον τομέα της ασφάλειας, προσφέροντας ποικίλες διαφορετικές λύσεις, ανάλογα με το επίπεδο θωρακισμού που θέλεις να εξασφαλίσεις για το σπίτι σου. Φυσικά, τα σύγχρονα κουφώματα λειτουργούν αποτρεπτικά για τους επίδοξους διαρρήκτες, οι οποίοι θα προτιμήσουν να “χτυπήσουν” τους πιο “αδύναμους κρίκους” της γειτονιάς.

3. Ηχομόνωση

Ειδικά αν μένεις στο κέντρο της πόλης, αντιλαμβάνεσαι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την αξία της ηρεμίας και της απομόνωσης από το εξωτερικό περιβάλλον και την πολύβουη αστική ζωή. Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων, ακολουθώντας τις σύγχρονες διατάξεις στεγάνωσης, στέκεται εμπόδιο στην μεταφορά του ήχου από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό της κατοικίας σου, αλλά και το αντίστροφο. Το αποτέλεσμα; Απολαυστική ηρεμία.

4. Τιμή Μεταπώλησης/ Ενοικίασης

Ίσως να μην το γνώριζες αλλά τα ενεργειακά κουφώματα θεωρούνται στις μέρες μας προαπαιτούμενο για την πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών και ενοικιαστών που αναζητούν σπίτι. Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων αυξάνει σημαντικά την αξία μεταπώλησης και ενοικίασης του σπιτιού σου, καθιστώντας το αρκετά πιο ελκυστικό. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να ενοικιάσεις ή να πουλήσεις το σπίτι σου, θα πρέπει να σκεφτείς την αλλαγή των κουφωμάτων διπλά.

Με μια ατέλειωτη σειρά από συστήματα , τελειώματα και επιλογές γυαλιού, τα ενεργειακά κουφώματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων από το πιο οικονομικά έως τα πιο περίτεχνα συστήματα! Οι τεχνικοί μας, μπορούν να αναλάβουν εργασίες τοποθέτησης, αντικατάστασης και επισκευής κουφωμάτων οικιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τις Ελλάδας. Όποια και αν είναι η απόφασή σου για τα κουφώματα του σπιτιού σου, μη διστάσεις να εμπιστευτείς έναν από τους επιλεγμένους επαγγελματίες μας για να σε βοηθήσει!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Αγία Παρασκευή 15/01/2021
Εκτελέστηκε από
Λευτέρης Γ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
5,0
Αναρτήθηκε από ΠρωτοπΑπας Ε.

Ευγενικός, ακριβής και αποτελεσματικός. Άριστος επαγγελματίας. Θα τον σύστηνα ανεπιφύλακτα

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Θεσσαλονίκη 15/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΘΩΡΑΚΙΣΗ Χ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Είδος κουφωμάτων:
Συνθετικά / PVC
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Επισκευή
Αθήνα 15/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΜΙΧΑΛΗΣ Ν.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Κόστος 45,00€
5,0
Αναρτήθηκε από Ευγενία Τ.

Με μια λέξη, εξαιρετικοί. Ανταποκρίθηκαν άμεσα, ήταν συνεπείς, ευγενικοί και πρόθυμοι. Νέα παιδιά με όρεξη και επαγγελματισμό. Η δουλειά τελείωσε γρήγορα και η τιμή ήταν λογική. Θα τους προτιμήσω σίγουρα στο μέλλον.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ευγενικός, ακριβής και αποτελεσματικός. Άριστος επαγγελματίας. Θα τον σύστηνα ανεπιφύλακτα

Για: Λευτέρης Γελές / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Ο Θοδωρής, με τον οποίο συνεργαστήκαμε για την επισκευή, ήταν πολύ εξυπηρετικός και μάλιστα ευέλικτος με το ωράριό του. Η τιμή ήταν η αναμενόμενη.

Για: MULTIFRAME MF / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,9

Ευγενέστατοι και καλοί στην δουλειά τους. Τους συστήνω ανεπιφίλακτα.

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Τα παιδια ηταν εξαιρετικα & με συνεπεια . Κλεισαμε αμεσα ραντεβου . Ηρθαν αμεσως , μου ειπαν το κοστος & μετα παλι αμεσα ηρθαν για τις επισκευες ! Μειναμε παρε πολυ ευχαριστημενοι !!

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Άψογη και γρήγορη εξυπηρέτηση. Ανταπόκριση και επισκευή του προβλήματος αυθημερόν.

Για: Στέλιος Κοντέλης / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, συνεπέστατος, συνεννοήσιμος, ευχάριστος και αποδοτικός. Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη εργασία, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα τον ξαναπροτιμήσουμε και τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους όσους χρειάζονται οποιαδήποτε σχετική εργασία.

Για: Κώστας Ζαρκάδας / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου