4 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου!

Θέλεις να αυξήσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου, να ξεφουσκώσεις τους λογαριασμούς, που πληρώνεις και να εξοικονομήσεις χρήματα; Δεν αρκεί απλώς να κλείνεις τα φώτα κάθε φορά που βγαίνεις από το δωμάτιο. Υπάρχουν πολλά ακόμη μυστικά που πρέπει να μάθεις!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη αυξημένη ανάγκη μέριμνας για το περιβάλλον, έχει φέρει στο επίκεντρο της προσοχής μας τα “έξυπνα σπίτια”. Γιατί τα ενεργειακά αναβαθμισμένα σπίτια είναι εξυπνότερα από το δικό σου; Διότι είναι “πράσινα” και δημιουργούν ένα καταλληλότερο περιβάλλον διαβίωσης για τους ενοίκους τους, βοηθώντας τους παράλληλα να περιορίσουν τα έξοδα τους.

Θέλεις και εσύ να αυξήσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου; Ζητήσαμε από τους έμπειρους επαγγελματίες μας να μας πουν μερικά μικρά μυστικά, που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις απλά και εύκολα και να περιορίσεις τα έξοδα σου. Ας ανακαλύψουμε μερικά από αυτά!

Πώς μπορείς να βελτιώσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου;

1. Μην ξεχνάς να αλλάζεις τα φίλτρα του κλιματιστικού σου.

Ειδικά για περιόδους, όπου η χρήση του κλιματιστικού είναι καθημερινή, τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Εκτός του ότι τα βρώμικα φίλτρα μεταφέρουν σκόνη και βρομιές μέσα στο δωμάτιο, μειώνουν και την αποδοτικότητα του κλιματιστικού σου. Υπάρχει πιθανότητα να μπορείς και να τα πλύνεις αντί να τα αλλάξεις. Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά από το χρόνο σου.  Αυτή η απλή εργασία θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του κλιματιστικού σου.

2. Τοποθέτησε θερμοστατικές βαλβίδες ή προγραμματιζόμενο θερμοστάτη.

Όποια από τις δύο λύσεις και αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξήσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου. Αφενός δεν είσαι όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι και αφετέρου δεν κάνεις ίδια χρήση σε όλα τα δωμάτια. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να πληρώνεις την ίδια κατανάλωση όλες τις ώρες και για όλους τους χώρους του σπιτιού σου; Μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία για κάθε σώμα και δωμάτιο ξεχωριστά και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις για τις ώρες, που λείπεις από το σπίτι. Δύο απλές εγκαταστάσεις μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 30%!

3. Μπορείς να αντικαταστήσεις ορισμένες παλιές ηλεκτρικές συσκευές.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλες οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι σου βρίσκονται στα τελευταία επίπεδα ενεργειακής κλάσης. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια εν συγκρίσει με τις νεότερες. Αυτή είναι μία επένδυση που αξίζει να σκεφτείς, αφού τα χρήματα που θα δαπανήσεις για την αγορά των νέων συσκευών θα σου επιστραφούν, μέσω των μειώσεων στους μηνιαίους λογαριασμούς. Όσον αφορά την εγκατάσταση τους, μην ανησυχείς! Θα βρισκόμαστε δίπλα σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

4. Αναβάθμισε ενεργειακά τα κουφώματα του σπιτιού σου.

Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες εργασίες, που πρέπει να σκεφτείς, αν θέλεις να αυξήσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου. Ακόμη, κι αν έχεις ξύλινα κουφώματα η μετατροπή τους σε ενεργειακά θα σου προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη. Αν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι παλιά και ο αέρας “μπάζει” από τις χαραμάδες, μην το σκέφτεσαι διπλά. Η αλλαγή των παλιών κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα θα διατηρεί το σπίτι σου ζεστό, βοηθώντας σε να περιορίσεις σημαντικά τα έξοδα σου! Απόλαυσε τη ζεστασιά του σπιτιού σου και παράλληλα εξοικονόμησε ενέργεια και χρήματα!

Μάθε τα πάντα για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ'οίκον 2017 στο άρθρο μας "Εξοικονόμηση Κατ'Οίκον 2017: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!". 

Θέλεις να πραγματοποιήσεις μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές στο σπίτι σου για να βελτιώσεις την ενεργειακή απόδοση του; Ζήτησε από τους έμπειρους επαγγελματίας της πλατφόρμας μας να σου δώσουν λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Αχαρνές 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Μ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Ζωγράφου 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
Rock C.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 130,00€
4,6
Αναρτήθηκε από Γαβριηλ Μ.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Σωστός και άψογος επαγγελματίας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Γρήγορος, αποτελεσματικός και πάνω από όλα κύριος!

Για: Στέλιος Κοντέλης / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Πολύ ευγενικό παιδί γρήγορος με καθαρή δουλειά και συνέπεια για τον λογο αυτό τον έβαλα 5στα 5 ...

Για: Ελληνικές Μονώσεις / Μονώσεις
5,0

Πολύ καλός επαγγελματίας

Για: Ιωάννης Πουλτίδης / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,9

Ακριβής στην ώρα του ο επαγγελματίας, ευπρεπής, ευγενικός, σοβαρός, επίμονος στην επίλυση του τεχνικού θέματος και αποτελεσματικός

Για: Γιώργος Πλακάς / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Πολύ καλός στην δουλειά του και ευγενής . Πολύ συνεπής.

Για: Στέλιος Κοντέλης / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου