Κουφώματα PVC: Η λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους!

Τα κουφώματα αποτελούν έναν από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός σπιτιού. Πέρα από το τομέα της αισθητικής στον οποίο μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν πολλά, παίζουν καθοριστικό ρόλο και σε αρκετά, πιο λειτουργικά κομμάτια. Πιο συγκεκριμένα, για τα κουφώματα PVC θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο βασιλιάς αυτού που λέμε value for money. .

Παλιότερα, τα κουφώματα αλουμινίου θεωρούνταν μονόδρομος. Πλέον όμως, τα κουφώματα PVC ή αλλιώς συνθετικά κουφώματα, προσφέρουν πραγματικά πολλά και κοστίζουν λίγα. Τα κουφώματα γενικώς, είναι μία σημαντική αιτία κατανάλωσης ενέργειας γι’ αυτό και η σωστή επιλογή τους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Για να καταλάβεις τί ακριβώς εννοούμε, μιλήσαμε με τους καλύτερους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε για σένα μερικές χρήσιμες πληροφορίες. Δες όσα πρέπει να ξέρεις για τα κουφώματα PVC ώστε να οδηγηθείς σε σωστές επιλογές!

Κουφώματα PVC Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ξέρεις!

Πλεονεκτήματα

#1 Είναι ιδιαίτερα οικονομικά.

Μην βιαστείς να τα κατηγοριοποιήσεις σαν μια φτηνή άρα μέτρια και δεύτερη λύση λόγω της απλής εμφάνισής τους. Όταν λέμε οικονομικά εννοούμε ότι κοστίζουν πολύ λιγότερο συγκριτικά με τις υπόλοιπες εναλλακτικές, χωρίς να χάνουν ποιοτικά τίποτα. Έτσι κι αλλιώς προσαρμόζονται στο γούστο σου ανάλογα με το χρώμα και τον χώρο σου. Ακόμη, η επιλογή τους θα σε βοηθήσει στη γενικότερη εξοικονόμηση χρημάτων και θα καταλάβεις στη συνέχεια τους λόγους.

#2 Έχουν μηδαμινό κόστος συντήρησης.

Από τη στιγμή της τοποθέτησής τους, η πιθανότητα τα κουφώματα PVC να χρειαστούν αντικατάσταση σχεδόν δεν υφίσταται. Η προσοχή και η συντήρηση που απαιτούν είναι ελάχιστη και αφορά κυρίως τον καθαρισμό τους ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Παράλληλα, έχουν τρομερή αντοχή και ο χρόνος τα αφήνει ανέγγιχτα γι΄αυτό και τα χαρακτηρίζει η μεγάλη διάρκεια ζωής. Για το λόγο αυτό θα παρατηρήσεις ότι αρκετοί επαγγελματίες δίνουν πολύ μεγάλες εγγυήσεις, έως και 10 χρόνια.

#3 Βοηθούν στη θερμομόνωση.

Τα κουφώματα PVC αποτελούνται κυρίως από πλαστικό, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Έτσι συμβάλλουν πραγματικά στην προστασία του χώρου σου απότυχόν  διαρροές θερμότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει έναν πολύ μικρότερο λογαριασμό θέρμανσης του σπιτιού σου. Προσφέρει την απόλυτη θερμομόνωση και σε εξασφαλίζει από περιττά έξοδα, που ειδικά τους χειμερινούς μήνες αυξάνονται ραγδαία.

κουφώματα pvc

#4 Μειώνουν το θόρυβο.

Τα συνθετικά κουφώματα, εκτός από τη διαρροή θερμότητας, εμποδίζουν και τη μετάδοση του ήχου. Η ηχομόνωση αποτελεί αναμφίβολα ένα στοιχείο που όλοι επιθυμούν να έχει το σπίτι τους και τα κουφώματα PVC επιτυγχάνουν έως και 70% μείωση της έντασης του θορύβου. Μπορεί αυτό να μη σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά σημαίνει προστασία της ψυχικής ηρεμίας που σίγουρα είναι πολύ σημαντικότερο. Είναι η ιδανική επιλογή για διαμερίσματα που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και σε περιοχές με έντονους θορύβους και φασαρίες.

#5 Η τοποθέτησή τους είναι αρκετά εύκολη.

Το υλικό τους είναι τέτοιο που επιτρέπει στους τεχνικούς να το διαχειρίζονται πολύ εύκολα. Το γεγονός οφείλεται στη μικρή σκληρότητα του υλικού, που το κάνει πιο εύκολα διαχειρίσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται αισθητά η πιθανότητα οποιουδήποτε λάθους που θα οδηγούσε σε μετέπειτα ανάγκη επισκευής. Η εύκολη εγκατάστασή τους θα σε γλιτώσουν από περιττές ζημιές και φασαρία στο σπίτι σου.

#6 Εξασφαλίζουν στεγανότητα και ασφάλεια.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και η πεποίθηση ότι τα κουφώματα PVC δεν είναι ασφαλή, έχει ξεπεραστεί. Πλέον, είναι σίγουρο ότι προσφέρουν ασφάλεια καθώς και αντίσταση στη βροχή και τους ανέμους. Δεν συγκεντρώνει υδρατμούς και αυτό δείχνει την αντοχή τους. Έτσι γίνεται ακόμα πιο σίγουρο το τέλειο αποτέλεσμα στεγανότητας και μόνωσης που θες.

Μειονεκτήματα

#1 Είναι ευαίσθητα στον ήλιο.

Η συνεχής και υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, μπορεί να παρουσιάσουν ένα κιτρίνισμα στα κουφώματά σου. Ωστόσο, αυτό εμφανιζόταν κυρίως στα παλιότερα μοντέλα. Στα σύγχρονα κουφώματα PVC, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο έως αδύνατο. Το χρώμα τους παραμένει ίδιο είτε μιλάμε για λευκά είτε για χρωματιστά κουφώματα.

#2 Έχουν μικρή στιβαρότητα.

Το πλαστικό είναι ένα ελαφρύ και ευάλωτο υλικό που μπορεί εύκολα να φθαρεί και να αλλοιωθεί. Για αυτό στο παρελθόν είχαν προκύψει θέματα ασφάλειας όπως σου αναφέραμε. Ωστόσο τώρα πια, στα εξελιγμένα μοντέλα υπάρχουν εσωτερικές στρώσεις αλουμινίου, που εξαλείφουν εντελώς αυτόν τον κίνδυνο.

Όποια και αν είναι η τελική επιλογή σου, στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που αναλαμβάνουν εργασίες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα ικανοποιήσουν άμεσα κάθε σου ανάγκη. Ότι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Αθήνα 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΜΙΧΑΛΗΣ Ν.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Επισκευή
Ηλιούπολη 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Σ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Νέα Σμύρνη 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Κ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
Κόστος 1400,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Σε όλα τα επίπεδα, οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικοί! Συνεπείς στο ραντεβού τους, άμεσοι στην επικοινωνία, άμεσοι στην επίλυση του προβλήματος /επισκευή, παρότι χρειάστηκε να φύγουν και να ξανάρθουν, ολοκληρώσαν αυθημερόν την εργασία. Γρήγοροι, ευγενικοί, επαγγελματίες. Και η τιμή νορμάλ, όχι να σε ξεζουμισουν επειδή χρειάζεσαι μία επισκευή. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να είναι ο κάθε επαγγελματίας. Επειδή κάνω ανακαίνιση και έχω συνεργαστεί με διάφορους, πάνω από 8 ειδικότητες ως τώρα, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μπράβο και πάλι μπράβο!

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Ευγενέστατος !!!Μένω σε προάστιο και ενώ το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για της αρχές της εβδομάδας με εξυπηρέτησε και κατόπιν νέας επικοινωνίας μας ήρθε νωρίτερα !!!!Καθαρή εργασία του !!!!

Για: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΜΙΧ. / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Άμεση ανταπόκριση, αποτελεσματική εργασία, ευγένεια. Θα προχωρήσω και σε άλλες εργασίες μαζί τους.

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Πολύ συννενοήσιμοι, γρήγοροι στη δουλειά τους, φιλικοί και επαγγελματίες. Τους προτείνω

Για: Γιώργος Πλακάς / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Άψογοι και επαγγελματίες στη δουλειά τους. Ηρθαν ακριβώς την ώρα που ενημέρωσαν, το κόστος ήταν σαφώς πιο χαμηλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά η δουλειά σε πολύ υψηλό επί

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Άψογη και άμεση εξυπηρέτηση!!! Ευγενέστατο προσωπικό !! Μέσα στον χρόνο που είχαμε συμφωνήσει οι εργασίες!!! Θα ξανά έκανα συνεργασία σίγουρα!!

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου