Τοποθέτηση Κουφωμάτων Αλουμινίου & PVC

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση Κουφωμάτων Αλουμινίου & PVC

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τοποθέτηση Κουφωμάτων Αλουμινίου & PVC: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Ετοιμάζεσαι για εγκατάσταση κουφωμάτων στο σπίτι σου; Αναρωτιέσαι τι είδους πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες ταιριάζουν περισσότερο στο χώρο σου; Μη βιαστείς να κάνεις την επιλογή σου, πριν μάθεις όσα πρέπει να ξέρεις.

Η τοποθέτηση είτε συνθετικών κουφωμάτων, είτε κουφωμάτων αλουμινίου, είναι μια απόφαση που πρέπει να σκεφτείς καλά, καθώς θα σε συνοδεύει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν, λοιπόν, καταλήξεις σε αυτά που θα τοποθετήσεις στο σπίτι σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Βασικές οδηγίες για να επιλέξεις κουφώματα για το σπίτι & τον επαγγελματικό σου χώρο

Η επιλογή των κουφωμάτων που θα τοποθετήσεις στο χώρο σου, μπορεί να φανεί Γολγοθάς,  εάν δε γνωρίζεις τι πρέπει να προσέξεις στα διαφορετικά είδη κουφωμάτων που θα βρεις. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της πλατφόρμας μας, μάς έδωσαν μια λίστα με σημεία που πρέπει να προσέξεις και που θα σε βοηθήσουν στην πορεία να πάρεις την σωστή απόφαση. Ποια είναι αυτά;

Το υλικό των κουφωμάτων

Για να διαλέξεις το υλικό από το οποίο θα αποτελούνται τα κουφώματά σου, υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές που έχεις είναι η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, ή η τοποθέτηση κουφωμάτων pvc.

Το κυριότερο που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, καθώς ενδέχεται κάποια υλικά να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σου, αλλά και το κόστος κουφωμάτων στο οποίο θες να κινηθείς. Παρακάτω θα βρεις κάποια βασικά χαρακτηριστικά για το κάθε είδος κουφώματος.

Τοποθέτηση Κουφωμάτων Αλουμινίου: Αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται με απλά βήματα σε οποιονδήποτε χώρο. Δεν αποτελούν οικονομικό είδος κουφώματος, όμως σε βάθος χρόνου αποδεικνύουν την αξία τους, με την αντοχή και την ανθεκτικότητά τους σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Τοποθέτηση Κουφωμάτων PVC: Τα κουφώματα PVC ξεχωρίζουν για την αισθητική τους ενώ η τιμή τοποθέτησής τους είναι αρκετά οικονομική. Διαθέτουν θερμομονωτικές ιδιότητες και μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

Τοποθέτηση Ξύλινων Κουφωμάτων: Τα ξύλινα κουφώματα αποτελούν κλασική επιλογή και εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους, ενώ το ξύλο, ως υλικό, διαθέτει πολλαπλά οφέλη, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και τιμής. Η στιβαρότητά του ως υλικό και η ανθεκτικότητά τους στην φθορά που προκαλεί ο χρόνος, είναι μερικά από τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Η τιμή τοποθέτησης ποικίλει ανάλογα με τον επαγγελματία, όμως στην πλατφόρμα μας θα βρεις ξύλινα κουφώματα που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σου.

Τοποθέτηση Ενεργειακών Κουφωμάτων: Τα νέα σύγχρονα κουφώματα, διαθέτουν ενισχυμένες θερμομονωτικές ιδιότητες και ακόμη κι αν δεν θες να αντικαταστήσεις τα παλιά κουφώματα με νέα ενεργειακά, μπορείς να προχωρήσεις στην αναβάθμισή τους. Είτε επιλέξεις ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, ή pvc, είτε αποφασίσεις την αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων με ενεργειακά, το σίγουρο είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει άμεση απόσβεση των χρημάτων που έχεις επενδύσει.

Η τιμή αγοράς

Η τοποθέτηση κουφωμάτων pvc φαίνεται να είναι μια πολύ οικονομική επιλογή για το σπίτι. Από την άλλη πλευρά, τα κουφώματα αλουμινίου είναι εκείνα που έχουν μεγαλύτερο κόστος, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Συνεπώς, μεγάλη σημασία έχει το για πόσα χρόνια θέλεις να αντέξουν οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρά σου. Αν σκοπεύεις να αντικαταστήσεις τα κουφώματα ξανά σε λίγα χρόνια, τότε τα κουφώματα pvc μπορούν να σε καλύψουν.

Η διάρκεια ζωής

Δεν έχουν όλα τα υλικά κατασκευής κουφωμάτων ίδια αντοχή. Η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου είναι πιο μόνιμη επιλογή, σε σχέση με την τοποθέτηση pvc. Αντέχουν για περισσότερα χρόνια και παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο φως του ήλιου. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για να τα προτιμήσεις.

Οι θερμομονωτικές ιδιότητες

Τα κουφώματα pvc παρέχουν πολύ καλή θερμομόνωση του σπιτιού, μιας και το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Αλλά και η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου μπορεί να προσφέρει θερμομόνωση, αλλά με μεγαλύτερο κόστος. Ο λόγος είναι, πως χρειάζονται επιπρόσθετη τοποθέτηση θερμοδιακοπής για να κάνουν άψογα τη δουλειά τους.

Η αισθητική του χώρου

Τα κουφώματα πέρα από τον πολύ πρακτικό ρόλο τους, συμμετέχουν εξίσου και στη συνολική εικόνα του σπιτιού. Για να βρεις αυτά που ταιριάζουν καλύτερα και θα δέσουν αρμονικά με το χώρο, δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες, πέρα από το να κάνεις μια έρευνα αγοράς.

Κατά γενική ομολογία, τόσο τα κουφώματα αλουμινίου, όσο και τα συνθετικά pvc, προσφέρουν υψηλή αισθητική. Ωστόσο, πριν εγκαταστήσεις τα κουφώματά σου, αξίζει να γνωρίζεις, πως τα pvc έχουν όψη πλαστικού και για το λόγο αυτό, πολλές φορές τα κουφώματα αλουμινίου τα ξεπερνούν σε αισθητική.

Φιλικότητα προς το περιβάλλον

Τόσο η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, όσο και pvc, είναι φιλική προς το περιβάλλον, σε σχέση με άλλα υλικά. Τα κουφώματα αλουμινίου και pvc ανακυκλώνονται, μετά την αντικατάστασή τους και ο τρόπος κατασκευής τους είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον, σε σχέση με παραδοσιακά, ξύλινα κουφώματα.

Η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία για την τοποθέτηση των κουφωμάτων

Όπως σε κάθε εργασία, έτσι και στην τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου και pvc, το ήμισυ της επιτυχίας βρίσκεται στα χέρια του επαγγελματία που θα εμπιστευτείς για την ολοκλήρωση του έργου.

Ακόμη και αν επιλέξεις τα καλύτερα κουφώματα της αγοράς, δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις τα οφέλη που δύνανται να σου προσφέρουν, αν ο τεχνίτης δε διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την εγκατάσταση τους. Ποια βήματα μπορείς να ακολουθήσεις για να είσαι βέβαιος/-η ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει;

1. Πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες.

Μελέτησε τι σου προσφέρει κάθε τεχνίτης. Μη διστάσεις να ρωτήσεις τους επαγγελματίες σχετικά με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτουν και όχι μόνο για το κόστος και τις τιμές τοποθέτησης κουφωμάτων. Φυσικά, πρέπει να μάθεις αν είναι πιστοποιημένοι για τη σειρά κουφωμάτων, προς την οποία “κλίνεις” για το σπίτι σου.

2. Επισκέψου το προφίλ κάθε επαγγελματία για να δεις προηγούμενες εργασίες, που έχει ολοκληρώσει.

Μην παραλείψεις να διαβάσεις τις αξιολογήσεις πελατών που έχουν εμπιστευθεί τον επαγγελματία για την εγκατάσταση των κουφωμάτων τους. Αυτό θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τεχνίτη, ως προς το αν ειδικεύεται στη σωστή τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου και pvc.

3. Ζήτησε τις συμβουλές των επαγγελματιών.

Όποιο τύπο κουφωμάτων και αν επιλέξεις, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα υλικά έχουν πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αν, λοιπόν, δε διαθέτεις γνώσεις και εμπειρία, αναφορικά με τα κουφώματα αλουμινίου, συζήτησε με τους τεχνίτες σχετικά με τις καλύτερες εναλλακτικές επιλογές για το χώρο σου.

4. Σύγκρινε προσφορές, τεχνικά χαρακτηριστικά & προφίλ για να διαλέξεις τον άνθρωπο σου!

Κάνε μία έρευνα αγοράς, λάβε υπόψη σου όλους τους παράγοντες επιρροής που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και διάλεξε την προσφορά και τον τεχνίτη, που ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες σου!

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες, για να σε βοηθήσουν με ό,τι χρειάζεσαι σχετικά με τη σωστή τοποθέτηση κουφωμάτων του σπιτιού σου. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση κάθε είδους εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων όπως:

  • Εξωτερικές πόρτες και πόρτες εσωτερικού χώρου

  • Πτυσσόμενες Πόρτες Αλουμινίου & Πλαστικές

  • Πόρτες Φυσαρμόνικα

  • Ανοιγόμενα κουφώματα

  • Συρόμενα χωνευτά  κουφώματα ή επάλληλα κουφώματα

Αν θες να συνδυάσεις υψηλή αισθητική και μέγιστη λειτουργικότητα, η λύση είναι απλή. Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές για το κόστος τοποθέτησης κουφωμάτων αλουμινίου και pvc και εμπιστεύσου έναν από τους αξιολογημένους επαγγελματίες μας για να σου εξασφαλίσει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΑΓΓΕΛΟΣ Φ.
209 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας! Φιλικός και άμεσος, επικοινώνησε και με επισκέφτηκε σε διάστημα 2 ημερών. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του πολύ ...
Αλέξανδρος S.
198 αξιολογήσεις
Άψογος και γρήγορος. Θα ξανακαλέσω σίγουρα.
Δημήτρης Ν.
114 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας! Ήρθε αμέσως, στην προκαθορισμένη ώρα και όχι μόνο έλυσε το πρόβλημα, αλλά και σε πολύ καλή τιμή!
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
Ηταν αριστος. Ηρθε αμεσως,εδωσε προσφορα και τελειωσε την εργασια αυθημερον. Να σημειωθει οτι χωρις κανενα επιπλεον κοστος εφτιαξε αλλα 2...
Γιώργος Κ.
91 αξιολογήσεις
ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥ.ΓΙΩΡΓΟΥ.ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΠΑΙΔΙ.ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΩ.
K Metal KM
82 αξιολογήσεις
Γενικά καλή εμπειρία και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα!
Σχετικά άρθρα
Ανακάλυψε 10 έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν τα κουφώματα σου να μοιάζουν με καινούργια!
Τα κουφώματα αποτελούν έναν από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός σπιτιού.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει