Πώς θα διατηρήσεις τα κουφώματα σου σε άψογη κατάσταση;

Συντήρηση κουφωμάτων

Η σωστή επιλογή κουφωμάτων είναι μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που πρέπει να λάβει ο καθένας για το σπίτι του. Πέρα από το σημαντικό ρόλο που παίζουν στην αισθητική του σπιτιού, η υπόσταση τους είναι και πολύ πιο ουσιαστική. Πρέπει να γνωρίζεις γιατί τα κουφώματα που θα διαλέξεις είναι ξύλινα, αλουμινίου ή PVC, καθώς συμβάλλουν ριζικά, τόσο στην ασφάλεια όσο και στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού.

Αν και πολλοί το αμελούν, η κατάλληλη συντήρηση είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των κουφωμάτων σου. Ιδιαίτερα αν είναι από ξύλο πρέπει να γίνεται 3-4 φορές το χρόνο, ενώ για τα υπόλοιπα υλικά ο αριθμός αυτός μικραίνει. Για να σε βοηθήσουμε, ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες μας τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις τα κουφώματα σου σε καλή κατάσταση.

Συμβουλές για σωστή συντήρηση κουφωμάτων

Δώσε σημασία στη σωστή χρήση.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες χρήσης για το κούφωμα σου. Ο τεχνικός που θα στο εγκαταστήσει θα σου εξηγήσει πώς πρέπει να το ανοίγεις και μέχρι που, ειδικά αν πρόκειται για κουφώματα (π.χ. παράθυρα αλουμινίου) με μηχανισμούς ανάκλησης.

Θυμήσου ότι δεν είσαι μάστορας.

Όποιο πρόβλημα και να προκύψει μη προσπαθήσεις να το διορθώσεις μόνος/η.  Ακόμα κι αν παρατηρείς ένα μικρό μπλοκάρισμα, μη το δοκιμάσεις. Είναι πιθανό απλά να έχει μαγκώσει κάτι από κάτω, αλλά, επίσης, είναι πολύ πιθανό στην προσπάθεια σου να το βγάλεις να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

Πρόσεχε πώς τα καθαρίζεις.

Μην ρίχνεις ποτέ νερό με το πιεστικό. Ειδικά για τα τζάμια υπάρχει περίπτωση να εισχωρήσει νερό στο εσωτερικό και να δημιουργηθεί μόνιμη υγρασία. Επίσης, μη δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις πάνω τους υλικά όπως βενζίνη, διαλύτες ή λάδι. Ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται μόνο με απαλό σφουγγάρι, ήπια καθαριστικά και άπλετο νερό.

Μη ξεχνάς τις πιο τεχνικές εργασίες.

Πέρα από τις παραπάνω συμβουλές που πρέπει να ακολουθείς πάντα, η σωστή συντήρηση κουφωμάτων απαιτεί και κάποιες πιο τεχνικές εργασίες. Τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο, οι μεντεσέδες και τα υπόλοιπα μέρη του μηχανισμού πρέπει να λιπαίνονται με κατάλληλα υλικά, όπως γράσο ή σπρέι σιλικόνης. Τέλος, πρέπει να παρατηρείς τα λαστιχάκια στεγάνωσης και να τα αλλάζεις όταν χρειάζεται.

Φρόντισε σωστά τα κουφώματα σου, για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής τους. Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς στην επισκευή ή συντήρηση κουφωμάτων, στην ιστοσελίδα μας θα βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία να σε εξυπηρετήσει. Άλλωστε, ό,τι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Κηφισιά 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Κων/νος Κ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
4-5
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Πέραμα 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Kyrillos L.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Είδος κουφωμάτων:
Συνθετικά / PVC
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 760,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

3,4

Άλλη τιμή συμφωνήσαμε τηλεφωνικά και άλλα μου ζήτησε από κοντά, επικαλούμενος ότι προέκυψε και επιπλέον επισκευή και ότι στη τιμή που μου είχε προτείνει δεν συμπεριλαμβανόταν ο ΦΠΑ

Για: Νίκος Κουρλός / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Αξιόπιστη και άμεση επικοινωνία, συνέπεια σε ότι συμφωνήθηκε. Άμεση ανταπόκριση σε όλες τις ερωτήσεις μου. Βρέθηκε η καλύτερη λύση. Υλοποίηση επαγγελματική.

Για: Δημήτριος Ταλαρης / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΨΟΓΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ.

Για: Κώστας Χουντής / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Ήρθαν στην ώρα τους έκαναν τη δουλειά που έπρεπε γρήγορα και σωστά και έφυγαν Κύριοι. Θα τους ξαναεπέλεγα

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Ηρθε μεσα στον χρονο που μου ειπε,αμεσως εφτιαξε το προβλημα που ειχα,ευγενεστατα παιδια,ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος,Ευχαριστω πολυ!

Για: Αλέξανδρος SmartRoll / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Συνεπής, εργατικός, άψογος!!όλα όπως πρέπει!!

Για: Λευτέρης Γελές / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου