Ξύλινα Κουφώματα: Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα τους;

Σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις ή να επισκευάσεις τα κουφώματα του σπιτιού σου;  Θέλεις να κάνεις την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου; Αφού έχουμε ήδη αναλύσει τα θετικά και τα αρνητικά των υπόλοιπων υλικών, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το ξύλο. 

Ό,τι και αν ψάχνεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να ανακαλύψεις όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων. Το Douleutaras.gr σε συνεργασία με τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας του, ετοίμασε μία λίστα με τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις, αν κλίνεις προς την επιλογή του ξύλου για τα κουφώματα του σπιτιού σου.

Πλεονεκτήματα Ξύλινων Κουφωμάτων

Ηχομόνωση

Η πορώδης μάζα του ξύλου δημιουργεί κενά όπου εγκλωβίζεται ο ήχος. Έτσι αποφεύγεται η αντήχηση και διαμορφώνεται ένα ήσυχο περιβάλλον όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις! Ο συνδυασμός ενός ξύλινου κουφώματος, υψηλής ποιότητας με τον κατάλληλο υαλοπίνακα, θα κρατήσει τους θορύβους της πόλης έξω από το σπίτι σου!

Θερμομόνωσηξύλινο κούφωμα

Το ξύλο ως υλικό είναι από τη φύση του μονωτικό. Αυτή η ιδιότητα του καθιστά τα ξύλινα κουφώματα ιδανική επιλογή, αν θέλεις να διατηρείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου σε υψηλά επίπεδα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνεται η εκπομπή διοξειδίου, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έξοδα σου για το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση. Για ακόμη καλύτερη μόνωση, προχώρησε στην μετατροπή των ξύλινων κουφωμάτων σου σε ενεργειακά και το τελικό αποτέλεσμα, θα σε εντυπωσιάσει!

Αισθητική

Τα ξύλινα κουφώματα νέας τεχνολογίας αντιμετωπίζονται ως σύγχρονα αριστουργήματα από τους περισσότερους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και διακοσμητές. Η αισθητική τους είναι απαράμιλλη, χαρίζει ζεστασιά στο χώρο και μπορεί να ταιριάξει αρμονικά με όλα τα στυλ και τα γούστα. Επίσης, αν κάποια στιγμή θελήσεις να πραγματοποιήσεις αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου, μπορείς πολύ εύκολα να τα βάψεις!

Αντοχή

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ξύλινα κουφώματα είναι η πολύ μεγάλη αντοχή τους στο πέρασμα του χρόνου. Η παραπάνω ιδιότητα επηρεάζεται φυσικά από την ποιότητα του ξύλου που επιλέγεται καθώς επίσης και από τη κατάλληλη συντήρηση. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι φροντίζονται σωστά, τα ξύλινα κουφώματα δεν σκουριάζουν ούτε ξεφτίζουν και μπορούν να αντισταθούν στη φθορά, κυριολεκτικά, για μία ζωή.

Ασφάλεια

Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα, χάρη στους μηχανισμούς πολλαπλών σημείων νέας τεχνολογίας, εξασφαλίζουν μέγιστη ασφάλεια στο χώρο. Ειδικά τα μασίφ τρικολλητά κουφώματα χαρακτηρίζονται για την εξαιρετική υποστήριξη και ανθεκτικότητα τους. Αυτό συμβαίνει διότι αποτελούνται από τρεις διαδοχικές στρώσεις ξύλου.

κουφώματα αλουμινίου

Μειονεκτήματα Ξύλινων Κουφωμάτων

Κόστος

Το ξύλο συνιστά, ως επί το πλείστον, μία ακριβή επιλογή για τα κουφώματα ενός σπιτιού. Το κόστος τους υπερβαίνει εκείνο των κουφωμάτων αλουμινίου αλλά και των συνθετικών. Φυσικά, η ευρεία γκάμα σε είδη ξύλου που υπάρχει στην αγορά, διαμορφώνει εναλλακτικές οικονομικές λύσεις για όλα τα βαλάντια.

Έλεγχος & Συντήρηση

Το ξύλο έχει την υψηλότερη αντοχή στο χρόνο σε σύγκριση με το αλουμίνιο και το πολυβινυλοχλωρίδιο. Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, απαιτείται τακτικός έλεγχος και συντήρηση. Κατά μέσο όρο το ξύλο χρειάζεται φροντίδα και μικρές επισκευαστικές εργασίες κάθε τρία χρόνια για να διατηρηθεί στην εντέλεια.

Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και κάνε την καλύτερη επιλογή για τα κουφώματα του σπιτιού σου!  

Τεχνικές εργασίες προσφορές

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Νέα Φιλαδέλφεια 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
ΜΙΧΑΛΗΣ Ν.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Καλλιθέα 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
Rock C.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 550,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Η συμπεριφορά του υπαλλήλου ήταν εξαιρετική.

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Σωστός και άψογος επαγγελματίας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
1,0

Μετά από 4 ώρες καθυστέρηση ήρθε για να ενώσει δυο τάβλες ξύλο και να βάλει 4 πόδια για να γίνουν τραπέζι όπου την προηγούμενη μέρα είχε ζητήσει φωτογραφίες για να ξέρει τι εργαλεία θα χρειαστεί στη μέση έβαλε 4 ξύλα και τα βίδωσε και τα πόδια ήθελε να τα βάλει με γωνιές πάνω στα πόδια να τα χαλούσε κοινός .. αφού του είπα το δεν μπαίνουν έτσι τα πόδια βρήκα τα ουπα και τις βίδες για τα πόδια που πάλι δεν ήξερε πως μπαίνουν με αποτέλεσμα το ουπα να κολυμπάει στο σημείο που ήθελα να μπει το πόδι και στην ερώτηση μου δηλαδή θα σηκώνω το τραπέζι και θα πέφτουν τα πόδια απάντησε ε ναι .. φαντάζομαι κανονικοί ξυλουργοί θα έχουν φρίξει με αυτά που γράφω και πέρασα πάλι καλά του είπα ότι δεν γίνετε να συνεχίσει και από τα 30 ευρώ ζήτησε τα 25 για μια δουλειά που δεν έκανε και για μια λάθος τρύπα στο τραπέζι μου .

Για: Βασίλης Θωμίδης / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Εξαιρετικός στη δουλειά του , αποτελεσματικός και άμεσος .

Για: Βασίλης Θωμίδης / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Για: Ηλίας Φλώρος / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, εξαιρετικός και στη δουλειά του. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη, με τη συνεννόηση, με τους χρόνους και κυρίως με την ποιότητα της δουλειάς.

Για: Θανάσης Νομικός / Ξυλουργικές Eργασίες