10 Πανέμορφα Διακοσμητικά Φυτά για Σκοτεινό Μπάνιο!

Διακοσμητικά Φυτά για Σκοτεινό Μπάνιο

Μήπως θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στο μπάνιο σου; Τα φυτά είναι η τέλεια λύση για να δώσεις στο χώρο του μπάνιου σου μια αίσθηση φρεσκάδας. Μην σε απασχολεί ο ο ελλιπής φωτισμός ή η έλλειψη φυσικού φωτισμού, αφού υπάρχουν φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε σκοτεινά σημεία. Έτσι, τα φυτά για σκοτεινό μπάνιο αποτελούν τη λύση που έψαχνες για την αλλαγή του ντεκόρ στη διακόσμηση του μπάνιου σου.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει φυτά για σκοτεινό μπάνιο που θα λατρέψεις. Κάθε φυτό είναι ξεχωριστό και μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε μπάνιο, μικρό ή μεγάλο. Ανακάλυψε τα 9 φυτά για σκοτεινό μπάνιο που σου προτείνουμε και βρες το ιδανικό για το μπάνιο σου!

9+1 Διαφορετικές Προτάσεις για Φυτά για το Σκοτεινό σου Μπάνιο!

1. Καλαθέα (Calatheas)

[caption id="attachment_16610" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest[/caption]

Η Καλαθέα αποτελεί ένα φυτό με υπέροχο φύλλωμα. Μπορεί να τοποθετηθεί ως διακοσμητικό φυτό για σκοτεινό μπάνιο και να σου χαρίσει ένα μοναδικό ντεκόρ. Αυτό το φυτό ευδοκιμεί μόνο σε σκοτεινά μέρη, καθώς η απευθείας έκθεσή του στον ήλιο είναι ικανή να το καταστρέψει. Εκμεταλλεύσου την ιδιότητά του και τοποθέτησέ στο στο μπάνιο σου.

2. Δράκαινα Μαρτζινάτα (Dragon tree)

[caption id="attachment_16611" align="aligncenter" width="500"]
Image Credits | Pinterest, Hirt's Gardens[/caption]

Η δράκαινα Μαρτζινάτα είναι ένα φυτό που μπορεί να επιβιώσει σε δωμάτια με φώς ή χωρίς φως. Όταν έρχεται σε επαφή με φως αναπτύσσεται, μεγαλώνει και βγάζει νέα φύλλα. Όταν, όμως, βρίσκεται σε σκοτεινό μέρος, συνεχίζει να επιβιώνει αλλά δεν αναπτύσσεται. Επομένως, παραμένει στο μέγεθος που θα την επιλέξεις.

Ως φυτό, η δράκαινα Μαρτζινάτα ανήκει στα φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν. Οπότε, δε χρειάζεται αρκετό πότισμα. Μπορείς να το ποτίζεις μόνο όταν στεγνώνει το χώμα του, αλλά πρόσεχε μην υπερβάλλεις με την ποσότητα νερού, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να σαπίσουν οι ρίζες.

3. Σανσεβιέρια (Sansevieria trifasciata)

[caption id="attachment_16612" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, Squarespace[/caption]

Η σανσεβιέρια είναι ένα φυτό που επιβιώνει και σε σκοτεινό και σε φωτεινό σημείο. Δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου φροντίδα και στο σκοτεινό σου μπάνιο θα παραμείνει στο ίδιο μέγεθος, λόγω έλλειψης φωτός. Αρκεί να το ποτίζεις 1 φορά το μήνα, για να συνεχίσει να επιβιώνει. Αυτά τα χαρακτηριστικά, κάνουν την σανσεβιέρια μια από τις καλύτερες επιλογές από τα φυτά για σκοτεινό μπάνιο.

Η σανσεβιέρια ανήκει στην κατηγορία φυτών για εσωτερικούς χώρους που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Από βιολογικής άποψης, αυτό το φυτό έχει την ικανότητα να φιλτράρει και να καθαρίζει τον αέρα στο χώρο που βρίσκεται. Έτσι, δημιουργεί ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον στο μπάνιο.

4. Αγλαόνημα (Aglaonema)

[caption id="attachment_16613" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, Elissa Stewart[/caption]

Το αγλαόνημα είναι ένα φυτό που ταιριάζει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορους χρωματισμούς, όπως σκούρο πράσινο, γραμμικούς ή πιτσιλωτούς συνδυασμούς από ανοιχτό και σκούρο πράσινο, λευκού ή ροζ, ακόμα και κόκκινου. Μπορεί και επιβιώνει σε χαμηλό φωτισμό, για αυτό μπορεί να καταταχθεί στα φυτά για σκοτεινό μπάνιο. Θα πρέπει να ξέρεις, πως για την φροντίδα του χρειάζεται αλλαγή χώματος 1 ή 2 φορές το χρόνο.

5. Σπαθίφυλλο (Peace Lily)

[caption id="attachment_16614" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, ProFlowers[/caption]

Αν ψάχνεις ανθοφόρα φυτά για σκοτεινό μπάνιο, τότε το σπαθίφυλλο μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου. Το σπαθίφυλλο είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, ούτε το φως του ήλιου για να επιβιώσει. Απορροφά τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τις τοξικές ουσίες του χώρου, προσφέροντας ένα καθαρό περιβάλλον στο χώρο που βρίσκεται. Κράτησέ το μακριά από το καλοριφέρ ή εστίες θερμότητας, καθώς δυσκολεύουν την επιβίωσή του.

Χρειάζεται πότισμα μια φορά τη βδομάδα και μπορείς να προσθέτεις υγρό λίπασμα, για να διατηρείται το ζωντανό χρώμα στο φύλλωμά του.

10+1 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που δε χρειάζονται Φως για να Επιβιώσουν!

6. Χλωρόφυτο (Chlorophytum Comosum)

[caption id="attachment_16615" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, Plant Care Today[/caption]

Το χλωρόφυτο, που είναι γνωστό και ως “αράχνη”, αποτελεί άλλο ένα είδος φυτού που είναι ιδανικό για το μπάνιο. Βρίσκεται, επίσης, στα φυτά για σκοτεινό μπάνιο που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα, αρκεί να έχει το χώμα νωπό, κυρίως κατά την περίοδο της ανάπτυξής του. Τα φύλλα του μπορούν να φτάσουν από 20 εώς 40 εκατοστά. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις έλλειψη χώρου στο μπάνιο, το χλωρόφυτο μπορεί να τοποθετηθεί και σε κρεμαστή γλάστρα.

7. Ζάμια (Zamioculcas zamiifolia)

[caption id="attachment_16616" align="aligncenter" width="290"]

Image Credits | Pinterest, Gardening Know How[/caption]

Η Ζάμια είναι ένα φυτό που προβάλλει αρκετά πλεονεκτήματα. Έχει χαμηλή απαίτηση σε φως και σε νερό. Αντέχει στην ξηρασία, επομένως αν ξεχνάς να το ποτίζεις δεν θα πάθει τίποτα και είναι αρκετά ανθεκτικό στις εσωτερικές συνθήκες. Τα φύλλα του φυτού έχουν μια φυσική γυαλάδα και η ανάπτυξή του είναι αρκετά αργή. Επομένως, θα διατηρήσει το μέγεθός της.

Επειδή το νερό διατηρείται στις ρίζες του, δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Αρκεί να την ποτίζεις μια φορά στους 2 ή 3 μήνες.

8. Φτέρη (Ferns)

[caption id="attachment_16617" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, Plant & Pot[/caption]

Υπάρχουν πολλά είδη με την ονομασία φτέρη, που ανήκουν στα Πτεριδόφυτα. Είναι φυτά που ευδοκιμούν σε ημισκιερές θέσεις και θέλουν τακτικό πότισμα, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται να αφαιρείς τα ξερά ή μαραμένα φύλλα για να διατηρείς το φυτό σε μια καλή κατάσταση. Όμως, είναι ένα πολύ όμορφο φυτό που μπορεί να ταιριάξει σε όλα τα μπάνια και να τα αναδείξει μοναδικά.

9. Νεορεγκέλια (Neoregelia)

[caption id="attachment_16618" align="aligncenter" width="300"]

Image Credits | Pinterest, Neherpetoculture[/caption]

Η νεορεγκέλια είναι ένα τροπικό φυτό που μπορεί και αναπτύσσεται αρκετά καλά σε συνθήκες τεχνητού φωτός. Επίσης, είναι ένα φυτό που λατρεύει να βρίσκεται σε χώρους με υγρασία. Αυτά τα χαρακτηριστικά την κάνουν να είναι η ιδανική επιλογή στα φυτά για σκοτεινό μπάνιο. Φρόντισε όταν το ποτίζεις να ψεκάζεις και τα φύλλα του, για να ευδοκιμήσει.

10. Μπαμπού

[caption id="attachment_16619" align="aligncenter" width="564"]
Image Credits | Pinterest, BuzzFeed[/caption]

Τα μπαμπού είναι μια επιλογή για φυτά για μπάνιο που χρησιμοποιείται συχνά. Μπορούν να αντέξουν και να αναπτυχθούν σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό και να προσφέρουν ένα μοναδικό ντεκόρ στο μπάνιο σου. Επίσης, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τα μπαμπού αποτελούν την καλύτερη λύση για το σπίτι, καθώς προσφέρουν καλοτυχία, υγεία, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευημερία. Για να επιβιώσουν χρειάζονται μόνο νερό στο δοχείο τους.

Ελπίζουμε να σου άρεσαν οι προτάσεις μας για φυτά για σκοτεινό μπάνιο και να βρήκες αυτό που έψαχνες. Σε περίπτωση που το μπάνιο σου χρειάζεται περισσότερες παρεμβάσεις για να πετύχεις την τέλεια διακόσμηση, μπορείς να εμπιστευτείς τη γνώμη ενός από τους έμπειρους επαγγελματίες διακοσμητές του Douleutaras.gr. Απαντώντας σε μια σύντομη φόρμα θα λάβεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας. 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα