Μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος: Η εύκολη λύση

Κάθε καλοκαίρι υψώνονται μπροστά σου, συνεχώς, τα ίδια προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού σου και την φροντίδα του μπαλκονιού ή του κήπου σου. Είτε δουλεύεις πολλές ώρες και δεν έχεις τις αντοχές να ασχοληθείς με τον καλλωπισμό των φυτών, είτε σκοπεύεις να φύγεις για πολλές μέρες, οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος, ίσως είναι η λύση που έψαχνες.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με το αυτόματο πότισμα. Μολονότι, έχουμε στο μυαλό μας οτι οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος ενδείκνυνται μόνο για μεγάλους κήπους με πολλά φυτά και λουλούδια, αυτό δεν ισχύει. Αν συνηθίζεις να φεύγεις για πολλές μέρες, ή να μετακομίζεις στο εξοχικό σου για το καλοκαίρι, τότε οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος, θα σου λύσουν τα χέρια, ακόμα και αν πρόκειται απλώς για τα λουλούδια της βεράντας σου.

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις τον αυτόματο ποτιστή που ταιριάζει καλύτερα στις προσωπικές σου ανάγκες, επιλέγοντας μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού συστήματος. Φυσικά, οι ψηφιακοί μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος είναι ευκολότεροι στη χρήση, ειδικά αν έχεις καλή σχέση με την τεχνολογία. Αυτοί, οι μικροί προγραμματιστές συνδέονται με λάστιχα, σταγονίδια ή μπεκς και φροντίζουν για την άρδευση των φυτών σου, ακόμα και όταν εσύ δεν είσαι εκεί. Επειδή, όμως, αυτό είναι μόνο ένα από τα ποικίλα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, ήρθε η ώρα να δούμε και τα υπόλοιπα.

Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος;

1. Οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος παρέχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των ωρών και των ημερών ποτίσματος ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φυτού. Με άλλα λόγια, μπορεί να ποτίζονται διαφορετικές ημέρες και για περισσότερο χρόνο ορισμένα φυτά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ποτίσματος σε σχέση με άλλα.

2. Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του αυτόματου ποτίσματος με αισθητήρες βροχής, ώστε να μην ποτίζει το σύστημα όταν το νερό της βροχής είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες των φυτών. Έτσι, περιορίζεται σημαντικά η κατανάλωση νερού ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και η υγεία του κήπου σου.

3. Περιορίζεις στο μέγιστο στη σπατάλη νερού, καθώς η ποσότητα, που αποδεσμεύουν οι σταλάκτες, πέφτει στη ρίζα του φυτού και είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Ακόμη, δεν πλημμυρίζει το χώμα γύρω-γύρω από τα δέντρα και τα λουλούδια.

4. Αν έχεις γρασίδι στον κήπο σου, μπορείς να ρυθμίσεις το αυτόματο πότισμα με καθυστέρηση έναρξης, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι στεγνό όταν θα έρθει η ώρα το κόψεις.

5. Η καλύτερη ώρα για το πότισμα των φυτών και των λουλουδιών είναι πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη φωτοσύνθεση, όταν βγει ο ήλιος. Εκείνη την ώρα, όμως, συνήθως τρέχουμε να ετοιμαστούμε για την δουλειά ή κοιμόμαστε, αν είμαστε σε διακοπές. Τότε, οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος, μας δίνουν τη λύση, αφού μας επιτρέπουν να αγχωνόμαστε για όλα τα άλλα εκτός από τον κήπο μας.

6. Οι περισσότεροι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος λειτουργούν με αλκαλικές μπαταρίες, οι οποίες διαρκούν περίπου 1 χρόνο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την κατανάλωση ρεύματος.

7. Το τελευταίο πλεονέκτημα, είναι για εμάς το σημαντικότερο από όσα έχουμε αναφέρει. Οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος σε βοηθούν να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο για να αφοσιωθείς σε άλλες εργασίες ή να κάνεις πράγματα που πραγματικά αγαπάς!

Αν θέλεις να είσαι βέβαιος-η οτι δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στην εγκατάσταση και τη λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος μπορείς να αναθέσεις την όλη διαδικασία στα χέρια ενός έμπειρου κηπουρού, ο οποίος θα σε ενημερώσει και για τις ειδικές ανάγκες άρδευσης κάθε φυτού! Επίσης, μπορεί σου χαρίσει έμπνευση για να ομορφύνεις το χώρου σου, προσθέτοντας περισσότερο χρώμα και ζωντάνια στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Συντήρηση / Καθαρισμό υπάρχοντος κήπου
Παπάγου - Χολαργού 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Π.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση / Καθαρισμό υπάρχοντος κήπου
Τετραγωνικά μέτρα κήπου:
10 τ.μ. - 25 τ.μ.
Κλάδεμα ψηλών δέντρων:
Ναι
Συντήρηση / Καθαρισμό υπάρχοντος κήπου
Αιγάλεω 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΑΛΕΞΗΣ Τ.
Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Όχι
Είδος εργασίας:
Συντήρηση / Καθαρισμό υπάρχοντος κήπου
Τετραγωνικά μέτρα κήπου:
Πάνω από 100 τ.μ.
Κλάδεμα ψηλών δέντρων:
Όχι
Συντήρηση / Καθαρισμό υπάρχοντος κήπου
Περιστέρι 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Φάνης Κατσανδρής - Α.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση / Καθαρισμό υπάρχοντος κήπου
Τετραγωνικά μέτρα κήπου:
10 τ.μ. - 25 τ.μ.
Κλάδεμα ψηλών δέντρων:
Όχι
Κόστος 70,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Δυστυχώς , ενώ συμφωνήσαμε ημέρα και κόστος εργασίας, δεν ήταν συνε- πής. Ελπίζω ο άνθρωπος να είναι καλά. Υ.Σ. Το τηλέφωνό του δεν το κράτησα. Κα Νάσιου Ασπασία Ευχαριστώ

Για: Δημήτρης Μιχαλακίδης / Κηπουρικά
5,0

Α Ψ Ο Γ ΟΣ!!!!! Και ο ιδιος και ολο του το συνεργείο. Αψογοι στήν δουλειά τους, σωστοί στήν τιμή, συνεπέστατοι, και το κυριότερο ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Που επεσαν πάνω σε ατύχημα δικό μας και στάθηκαν σαν συγγενείς.!!!! Ο δε κήπος τέλειος! Περνάνε οι γείτονες και ρωτάνε ποιός εκανε τέτοια καλή δουλειά. Το μόνο που λυπάμαι, που δεν τους γνώριζα τόσα χρόνια. Θα αναλλάβουν τον κήπο μου απο δώ και μπρός καθ' ολοκληρίαν. Χίλια ευχαριστώ και συγχαρητήρια!!!!!

Για: Γιώργος Παπαδημητρίου / Κηπουρικά
5,0

Πολύ καλός επαγγελματιας, αψογη εργασία ,συνεργάσιμος,συνεπείς σε οτι συμφωνησαμε, τον συστηνω ανεπιφυλακτα.

Για: Γιώργος Παπαδημητρίου / Κηπουρικά
5,0

Την δευτέρα 22/2 ζήτησα μέσω του site douleutaras συνεργείο για κοπή υψηλών δένδρων. είχα άμεση ανταπόκριση από τον Κον Νεκτάριο Σταθούση, ο οποίος εκτίμησε την δυσκολία της εργασίας και αμέσως μας ενημέρωσε για ραντεβού στις 26/2. Συνεπέστατος, ευγενικός τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, εργατικοί με επιπλέον φροντίδα να κόψουν τα ξύλα σε μικρότερα κομμάτια,και να επαναφέρουν τον περιβάλλοντα χώρο στην πρότερη κατάστασή του ως προς τον καθαρισμό από τα υπολείμματα των δένδρων. Τον ευχαριστώ και ευχαρίστως θα τον πρότεινα και σε άλλους που θα είχαν πρόβλημα με τον κήπο τους.

Για: Νεκτάριος Σταθούσης / Κηπουρικά
5,0

Είναι η πρώτη φορά που αξιολογώ κάποιον επαγγελματία αλλά έμεινα τόσο ικανοποιημένη που ήθελα να παροτρύνω κι άλλους να τον επιλέξουν! Εκτός της δουλειά του που ήταν εξαιρετική ( κόψιμο δένδρων, καθάρισμα κήπου) ήταν πολύ ευγενικός και πολύ λογικές τιμές.

Για: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ / Κηπουρικά
5,0

Συνεπής επαγγελματίας, όχι η φθηνότερη προσφορά αλλά άξιζε τα λεφτά του. Καθαρή δουλειά και πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα

Για: Κηπουροτεχνική / Κηπουρικά