Top 10 ιδέες για να διακοσμήσεις το μικρό μπαλκόνι του σπιτιού σου με στυλ!

Για όσους από εμάς ζούμε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, είναι συχνό φαινόμενο το να έχουμε μικρά μπαλκόνια. Κάτι τέτοιο μπορεί να μας δυσαρεστεί, γιατί ενδέχεται να μη μπορούμε να το διακοσμήσουμε ακριβώς όπως θα θέλαμε. Σίγουρα, η διακόσμηση μικρού μπαλκονιού μπορεί να είναι μια πρόκληση, όταν θέλουμε να έχουμε πολλά αγαπημένα μας φυτά. Και τα φυτά, όπως και κάθε λογής άλλα στοιχεία που στολίζουν τα ομορφότερα μπαλκόνια, χρειάζονται χώρο για να αναδειχθεί η ομορφιά τους. Το θέμα είναι να μπορέσεις να χωρέσεις στο μπαλκόνι σου τα φυτά και διακοσμητικά στοιχεία που είναι πιο σημαντικά για σένα.

Τα φυτά για το μπαλκόνι είναι, συνήθως, εκείνο το στοιχείο που προσπαθούμε να έχουμε σε αφθονία. Τα ζωντανά φυτά έχουν την ιδιότητα να συνεισφέρουν στην αρμονία και την ισορροπία του νου. Δεν προσφέρουν μόνο αισθητική, χρώμα και άρωμα στο μπαλκόνι, αλλά μπορούν να σε ηρεμήσουν και να απαλύνουν το άγχος σου. ‘Έτσι, θεωρούμε πως πρέπει να τους βρεις την ιδανική θέση για να πετυχαίνουν το σκοπό τους. Έπειτα, μπορείς να ασχοληθείς με το ζήτημα των επίπλων μπαλκονιού, ή και διαφόρων διακοσμητικών στοιχείων που δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα. Για να σε βοηθήσουμε να στολίσεις το μπαλκόνι σου με τον καλύτερο τρόπο, έχουμε ετοιμάσει για σένα μια λίστα με αγαπημένες μας ιδέες για τη διακόσμηση μικρού μπαλκονιού.

Διακόσμηση μικρού μπαλκονιού; 10 μοναδικές ιδέες για να αναδείξεις το χώρο σου!

#1 Διακόσμηση με κρεμαστές γλάστρες

Όταν έχεις μικρό μπαλκόνι, έχεις και περιορισμένο χώρο στο δάπεδο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χωρέσεις τα φυτά σου. Τι έχουμε να σου προτείνουμε γι’ αυτό; Μα φυσικά, να αξιοποιήσεις τον εναέριο χώρο του μπαλκονιού σου. Σίγουρα, δε θα λύσει όλα τα προβλήματα της διακόσμησης σου, αλλά θα σου δώσει παραπάνω δυνατότητες. Ποια φυτά είναι κατάλληλα για φύτευση σε κρεμαστές γλάστρες; Η πανέμορφη πετούνια είναι ένα ανθισμένο φυτό που παραδοσιακά φυτεύεται σε κρεμαστές γλάστρες για να αναδειχθεί η ομορφιά της. Έχει αρκετά μικρές διαστάσεις σε ύψος, αλλά και σε όγκο, γι’ αυτό και δε δημιουργεί προβλήματα για το μπαλκόνι. Επίσης, μπορείς να φυτέψεις μπιγκόνια κρεμοκλαδή και διμορφοθήκη. Η τελευταία μοιάζει πολύ με τις μαργαρίτες, οι οποίες προσφέρουν τεράστια ομορφιά στη διακόσμηση μικρού μπαλκονιού.

κρεμαστές γλάστρες

#2 Διακόσμηση με αναρριχώμενα φυτά

Αν θέλεις να γεμίσεις περισσότερο χώρο με λιγότερα φυτά, τότε η ιδέα αυτή είναι για σένα. Δεν είναι λίγα τα αναρριχώμενα φυτά που μπορείς να επιστρατεύσεις για το σκοπό σου. Αυτό που έχουν να προσφέρουν για τη διακόσμηση μικρού μπαλκονιού, είναι πως σκαρφαλώνουν σε κάγκελα και τοίχους, γεμίζοντας το χώρο. Το καλύτερο σε αυτό είναι πως γεμίζουν το χώρο, αλλά χωρίς να δεσμεύουν μεγάλο μέρος του δαπέδου. Από την άλλη πλευρά, τα αναρριχώμενα φυτά στο μπαλκόνι έχουν και ένα βασικό μειονέκτημα, το οποίο είναι η ανάγκη τους για φροντίδα. Για να πάρουν το σχήμα που θέλεις και να μην ξεφύγουν από τα επιθυμητά επίπεδα, απαιτείται κλάδεμα, λίπανση και σωστό πότισμα, ανάλογα με το φυτό και την εποχή. Μερικά αγαπημένα αναρριχώμενα φυτά για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου είναι το γιασεμί, αλλά και το μπλε γιασεμί, η αανρριχώμενη τριανταφυλλιά και η βουκαμβίλλια.

αναρριχώμενα φυτά

#3 Ράφια για φυτά

Πώς αλλιώς μπορείς να χωρέσεις περισσότερα λουλούδια σε ένα μικρό μπαλκόνι; Η λύση είναι να εξοικονομήσεις χώρο από το δάπεδο, τοποθετώντας ράφια για τις γλάστρες σου. Φυσικά, κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως τα φυτά σου δεν έχουν πολύ μεγάλο όγκο, ή ύψος. Πρέπει να μπορούν να τοποθετηθούν κοντά μεταξύ τους και μάλιστα χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αυτό θα σου επιτρέψει να έχεις περισσότερα λουλούδια σε λιγότερο χώρο, κάτι που βοηθά πολύ στο να διακοσμήσεις το μικρό μπαλκόνι σου. Τα ράφια δε χρειάζεται να είναι ακριβά, ούτε καν χρειάζεται να πληρώσεις κάποιον επαγγελματία να τα τοποθετήσει. Αν “πιάνουν” τα χέρια σου, μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις μερικά ξύλινα ράφια και να αποθηκεύσεις εκεί τα λουλούδια σου.

ράφια για φυτά

#4 Διαχωριστικά μπαλκονιού

Τα διαχωριστικά μπαλκονιού είναι κατάλληλα, όχι μόνο για διακόσμηση μικρού μπαλκονιού, αλλά και κάθε μπαλκονιού. Χρησιμεύουν περισσότερο για μπαλκόνια που βρίσκονται κολλητά με τα γειτονικά τους. Το γεγονός ότι δύο μπαλκόνια βρίσκονται τόσο κοντά μεταξύ τους μπορεί να σε δυσαρεστεί και να σε κάνει να αναζητείς έναν τρόπο να απαλλαγείς από τα βλέμματα των γειτόνων. Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη ιδέα διακόσμησης έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ένα διαχωριστικό μπορεί να έχει και άλλα οφέλη, όπως να προσθέτει το κάτι παραπάνω στην αισθητική του μπαλκονιού. Διαχωριστικά μπαλκονιού μπορούν να φτιαχτούν από διάφορα υλικά, όπως γυαλί, ξύλο, μπαμπού, ακόμα και από ξύλινες παλέτες που κοστίζουν ελάχιστα, ως και καθόλου.

διαχωριστικά μπαλκονιού

#5 Τραπεζαρία μπαλκονιού

Είναι πολύ λογικό να θέλεις να τοποθετήσεις κάποια έπιπλα στο μπαλκόνι σου. Όταν ο καιρός είναι καλός, θα μπορείς να κάθεσαι έξω και να πίνεις τον καφέ σου κοιτάζοντας τη θέα. Ωστόσο, το πρόβλημα του περιορισμένου χώρου παραμένει και πρέπει να βρεθεί μια λύση για αυτό. Ένα μικρό τραπεζάκι από γυαλί με 2 καρέκλες θα στολίσει το μικρό μπαλκόνι σου και θα σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Σαν πρόσθετο πλεονέκτημα, μπορείς να δεις το γεγονός ότι τα έπιπλα αυτά θα κοστίσουν λιγότερο, σε σχέση με κάποια μεγαλύτερα έπιπλα. Έτσι, δεν εξοικονομείς μόνο χώρο, αλλά και χρήματα. Για να διατηρήσεις τα έπιπλα μπαλκονιού σου σε άριστη κατάσταση, σου προτείνουμε το χειμώνα να τα αποθηκεύεις μέσα στο σπίτι για να προστατεύονται από κάθε είδους καιρικά φαινόμενα.

τραπεζαρία μπαλκονιού

#6 Καναπές μπαλκονιού

Μήπως θεωρείς ότι η μικρή τραπεζαρία μπαλκονιού δεν είναι αρκετά άνετη; Αν το πιο σημαντικό πράγμα για τη διακόσμηση μικρού μπαλκονιού σου είναι η άνεση και η βολικότητα, τότε ένας μικρός καναπές θα σου λύσει τα χέρια. Από αισθητικής απόψεως, είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν προτιμά τραπεζάκι με καρέκλες, ή καναπέ στο μπαλκόνι του. Παρόλα αυτά, από άποψη άνεσης, ο καναπές μάλλον κερδίζει τη μάχη. Έπειτα, το ζήτημα είναι τι είδους καναπέ χρειάζεται το δικό σου μπαλκόνι. Θα βάλεις ένα μικρό διθέσιο καναπέ, ή έχεις λίγο παραπάνω χώρο για ένα γωνιακό καναπέ; Και οι δύο ιδέες είναι πολύ καλές, ειδικά αν θέλεις να κάθεσαι στο μπαλκόνι με παρέα. Για μια ακόμα πιο οικονομική λύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύλινες παλέτες, τοποθετώντας πάνω τους μεγάλα μαξιλάρια.

καναπές μπαλκονιού

#7 Βαμμένα έπιπλα μπαλκονιού

Σε περίπτωση που ήδη έχεις κάποια έπιπλα στο μπαλκόνι σου και δε θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις άλλα, υπάρχει κι άλλη λύση. Μπορείς απλά να βάψεις τα έπιπλα, ανάλογα με το γούστο σου. Είναι μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος. Ταυτόχρονα, είναι και μια από τις πιο δραστικές ιδέες, διότι αλλάζει εντελώς την όψη του μπαλκονιού. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής των επίπλων, μπορείς να ζητήσεις το κατάλληλο είδος μπογιάς από το χρωματοπωλείο για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Όπως καταλαβαίνεις, είναι δύσκολο να ταιριάζει η ίδια μπογιά σε έπιπλα από ξύλο και έπιπλα από μέταλλο. Για ακόμα πιο εμπνευσμένα αποτελέσματα, μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω τους σχέδια, ή και να εφαρμόσεις την τεχνική του ντεκουπάζ σε έπιπλα.

βαμμένα έπιπλα μπαλκονιού

#8 Κούνια μπαλκονιού

Μήπως χρειάζεσαι κάτι το ξεχωριστό για να ανανεώσεις εντελώς το μικρό μπαλκόνι του σπιτιού σου; μια ιδέα για άνεση, δημιουργικότητα και φαντασία είναι το να βάλεις μια κούνια στο μπαλκόνι σου. Σίγουρα, οι παραδοσιακές κούνιες που βρίσκουμε σε κήπους είναι πιθανό να μη χωράνε στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο μοντέρνες κούνιες, οι οποίες είναι ατομικές και καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τις παραδοσιακές κούνιες. Έπειτα, αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος σε μάκρος, τότε ίσως θέλεις να εξετάσεις την επιλογή της αιώρας. Η αιώρα είναι μια πολύ οικονομική λύση, η οποία συνδυάζει διάφορα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μαζεύεται και μεταφέρεται εύκολα, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και είναι πολύ άνετη. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσεις για μια όμορφη διακόσμηση μικρού μπαλκονιού.

κούνια μπαλκονιού

#9 Περιποίηση κάγκελων

Μπορεί μερικές φορές να το ξεχνάμε, αλλά τα κάγκελα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μπαλκονιού και έχουν άμεση επίδραση στη διακόσμηση του. Αυτός είναι και ο λόγος που αξίζουν λίγη παραπάνω προσοχή και περιποίηση. Με το πέρασμα του χρόνου, τα κάγκελα μπορεί να εμφανίσουν σκουριά, ή μπορεί να ξεφτίσει το χρώμα τους. Σίγουρα, μια λύση είναι να καλύψεις τα κάγκελα με φυτά και γλάστρες, ώστε να μη βλέπεις τη φθορά τους. Ωστόσο, η τακτική αυτή δε λύνει το πρόβλημα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, ιδίως την άνοιξη, όταν ζεσταίνει ο καιρός, είναι να καθαρίζεις καλά τα κάγκελα στο μπαλκόνι και να τα περνάς με προστατευτικό βερνίκι για διατήρηση του χρώματος. Έτσι, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δε θα κρύβεις τα κάγκελα από τους επισκέπτες σου.

κάγκελα μπαλκονιού

#10 Διακόσμηση με φαναράκια

Τέλος, μπορούμε να δούμε μια ιδέα διακόσμησης που συμβάλει στη δημιουργία όμορφης ατμόσφαιρας, χωρίς να κοστίζει σχεδόν καθόλου. Τα κεριά και τα φαναράκια μπορούν να τελειοποιήσουν τη διακόσμηση μικρού μπαλκονιού και όχι μόνο. Είναι κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως σαλόνια, υπνοδωμάτια και κήπους. Φυσικά, τα φαναράκια είναι καταλληλότερα για μπαλκόνια, γιατί δεν επηρεάζονται από τον αέρα και το βροχή, πράγματα που θα έσβηναν ένα κερί. Σου προτείνουμε να βάλεις παραπάνω από ένα φαναράκια και μάλιστα διαφορετικά μεταξύ τους για ένα αισθητικά όμορφο και μοντέρνο αποτέλεσμα.

διακόσμηση με φαναράκια

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες για διακόσμηση μικρού μπαλκονιού! Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς με το μπαλκόνι και τα φυτά σου, θα είμαστε δίπλα σου. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους κηπουρούς της πλατφόρμας μας για να ομορφύνουν το μπαλκόνι σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα