Φθινοπωρινά λουλούδια: 5 όμορφες ιδέες για το σπίτι και τον κήπο!

Πολλοί από εμάς έχουν στο μυαλό τους το φθινόπωρο, σαν την εποχή που η φύση δεν ανθίζει, αλλά ξεκουράζεται, περιμένοντας τον ερχομό της άνοιξης. Σίγουρα, η άποψη αυτή έχει μια λογική βάση, αλλά δεν είναι απόλυτη. Το φθινόπωρο, όπως και κάθε εποχή, έχει τα δικά του φυτά εξωτερικού χώρου και κάποια πανέμορφα φθινοπωρινά λουλούδια. Τα λουλούδια αυτά μπορούν να κοσμήσουν το εσωτερικό του σπιτιού σου, το μπαλκόνι, ή τον κήπο σου. Αλλά γιατί να βάλεις ζωντανά λουλούδια στο σπίτι σου;

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, υπάρχουν πολλά αληθινά λουλούδια και φυτά που φέρνουν τύχη, αρμονία, ακόμα και αγάπη στο σπίτι. Η επαφή μας με τη φύση μπορεί να μας γαληνέψει, να μας ανανεώσει και να μας προσφέρει συγκέντρωση και χαρά. Αυτό δε γίνεται εφικτό και από τα αποξηραμένα λουλούδια, ενώ τα ψεύτικα λουλούδια πολλές φορές υστερούν από άποψη αισθητικής. Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα πιο όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια που θα συμπληρώσουν αρμονικά τη διακόσμηση του σπιτιού και του κήπου σου;

 

5 πανέμορφα φθινοπωρινά λουλούδια για το σπίτι σου!

 

#1 Αστράκια

Τα αστράκια είναι κατεξοχήν λουλούδια του φθινοπώρου που ανθίζουν από το Σεπτέμβριοως το Νοέμβριο. Στη χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένα, όσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γενικά, είναι θαμνώδη λουλούδια, τα οποία ευδοκιμούν σε κήπους, όπου υπάρχει αρκετό φως από τον ήλιο. Συνεπώς, δε συγκαταλέγονται στα φυτά εσωτερικών χώρων. Δεν έχουν μεγάλη ανάγκη για πότισμα και το μέγεθος τους είναι αρκετά μικρό και διακριτικό.

Εκτός από την ποικιλία των θαμνωδών αστρακίων, υπάρχουν και τα ψηλά θαμνώδη αστράκια και τα μικρανθή ερεικοειδή αστράκια. Τα συνήθη χρώματα τους είναι το μοβ, το κόκκινο και το σκούρο κόκκινο, το ροζ και το λευκό. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πανέμορφα λουλούδια που χρειάζονται ελάχιστη προσπάθεια για συντήρηση, τα αστράκια γίνονται και τροφή για τις μέλισσες, οι οποίες δυσκολεύονται να βρουν γύρη αυτή την εποχή. Δες το σαν ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα!

αστράκια

#2 Χρυσάνθεμα

Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο λουλούδι στη χώρα μας. Τα χρυσάνθεμα χωρίζονται σε αρκετές ποικιλίες, καθεμία από τις οποίες ανθίζει σε διαφορετική εποχή. Ωστόσο, όλα ανθίζουν ανάμεσα στον Αύγουστο και το Νοέμβριο. Το φενγκ σούι τα κατατάσσει στα φυτά που φέρνουν ευημερία και αρμονία στο σπίτι. Συνεπώς, μπορούν να γίνουν μια εξαίσια επιλογή για το μεγάλο βάζο στο τραπέζι σου, ώστε να αποβάλλουν την αρνητική ενέργεια και να ομορφαίνουν το χώρο.

Επίσης, ως φθινοπωρινά λουλούδια, τα χρυσάνθεμα μπορούν να αναπτυχθούν σε γλάστρες στο μπαλκόνι σου, ή παρτέρια στον κήπο, για να δέχονται το φως του ήλιου. Αν πρέπει να αναφερθεί άλλη μια σημαντική απαίτηση των λουλουδιών αυτών, είναι πως πρέπει να προστατεύονται από τον αέρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς δεν είναι πολύ ανθεκτικά. Γενικά, θεωρείται ότι είναι καλή ιδέα το να αγοράζεις έτοιμες ανθοδέσμες για το σπίτι σου. Είναι οικονομικές και μπορείς να τις αντικαθιστάς, όταν μαραίνονται, χωρίς να ανησυχείς για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

χρυσάνθεμα

#3 Κυκλάμινα

Αν ζεις σε επαρχιακή περιοχή, είναι πολύ πιθανό να έχεις δει κυκλάμινα να φυτρώνουν, όχι μόνο σε γλάστρες σπιτιών, αλλά και ελεύθερα στη φύση. Στην Ελλάδα, συνηθίζεται να τα βρίσκουμε σε μοβ, ροζ και λευκά χρώματα. Τι κάνει τα κυκλάμινα ξεχωριστά; Το γεγονός ότι παρόλο που είναι τόσο μικρά και διακριτικά (με ύψος από 10 έως 35 εκατοστά), μπορούν να προσελκύουν τα βλέμματα με την ιδιαίτερη κομψότητα τους.

Δε χρειάζονται συχνό πότισμα, ούτε μεγάλη ποσότητα νερού, όταν ποτίζονται. Είναι τα ιδανικά φθινοπωρινά λουλούδια που μπορείς να διατηρείς σε μικρές γλάστρες στο μπαλκόνι, ή και μέσα στο σπίτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, για να ανθίζουν διαρκώς, είναι να κόβεις τα άνθη του, όταν παρατηρείς ότι έχουν ωριμάσει. Όσο για την εποχή που ευδοκιμούν, τα κυκλάμινα ανθίζουν από το Σεπτέμβριο και αντέχουν ως την άνοιξη, ανάλογα με την ανθεκτικότητα της ποικιλίας.

κυκλάμινα

#4 Πανσέδες

Ο πανσές είναι ένα πανέμορφο καλλωπιστικό φυτό, κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέγεθος τους (αναπτύσσουν ύψος μεταξύ 15- 30 εκατοστών) επιτρέπει τη φύτευση σε γλάστρες και παρτέρια, αλλά και την τοποθέτηση τους σε βάζα μέσα στο σπίτι. Τα χαρακτηριστικά χρώματα των πανσέδων είναι το μπλε, το μοβ, το κίτρινο και το λευκό. Πέρα από τη διακοσμητική τους φύση για το σπίτι, χρησιμοποιούνται και στη βοτανοθεραπεία.

Πώς θα τους συντηρήσεις; Οι πανσέδες δεν είναι πολύ απαιτητικά φθινοπωρινά λουλούδια. Ωστόσο, έχουν ανάγκη από σχετικά συχνό πότισμα, δηλαδή 2- 4 φορές την εβδομάδα. Πρόσεξε να μην ποτίζεις με μεγάλες ποσότητες νερού, για να μπορεί να στραγγίζει σχετικά γρήγορα το χώμα τους. Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφέρουμε πως δεν είναι αποκλειστικά φθινοπωρινά λουλούδια, αλλά ανθίζουν και το χειμώνα και την άνοιξη. Χρειάζεσαι περισσότερες ιδέες για όμορφα λουλούδια εσωτερικού χώρου; Κάνε κλικ εδώ.

πανσέδες

#5 Λυγαριά

Η λυγαριά είναι ένα φυτό με θαμνώδη μορφή, το οποίο ανθίζει και στη χώρα μας, κυρίως σε περιοχές κοντά στη θάλασσα. Ευδοκιμεί από τα τέλη Αυγούστου, μέχρι και το Νοέμβριο και φημολογείται ότι έχει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες, ειδικά για γυναικολογικά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι γίνεται θάμνος, φτάνοντας έως και τα 3 μέτρα σε ύψος, συχνά καλλιεργείται σε κήπους σπιτιών και σε μεγάλες γλάστρες.

Τα άνθη της λυγαριάς έχουν, συνήθως, μοβ και λευκά χρώματα και ένα λεπτό και διακριτικό άρωμα. Αν ενδιαφέρεσαι για τα βότανα που φυτρώνουν στην Ελλάδα και έχουν θαυματουργή χρησιμότητα για την υγεία μας, μπορείς να εξετάσεις την επιλογή της λυγαριάς. Από άποψη απαιτήσεων, αναφέρθηκε παραπάνω ότι ευδοκιμεί σε περιβάλλον υγρό, αλλά όχι πολύ κρύο. Συνεπώς, πρόσφερε της συχνά πότισμα, αλλά χωρίς να το παρακάνεις με τις ποσότητες νερού.

λυγαριά

Ανακάλυψες το είδος φθινοπωρινού λουλουδιού που θέλεις να φυτέψεις στον κήπο σου, αλλά δεν έχεις γνώσεις και χρόνο για κηπουρική; Μην ανησυχείς, γιατί εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε ανταγωνιστικές προσφορές για να βρεις τον αξιολογημένο κηπουρό που θα φροντίσει τον κήπο σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα