3 Ερωτήσεις& Απαντήσεις για να Διαλέξεις τον Καλύτερο Νεροχύτη για το Σπίτι σου!

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για να Διαλέξεις τον Καλύτερο Νεροχύτη

Η κουζίνα είναι το μέρος που περνάμε το περισσότερο χρόνο μας, μες στο σπίτι. Δυστυχώς όμως ανακαινίζεται σπάνια, λόγω των πολλών αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να έχουμε ολοκληρωμένη ανακαίνιση. Γι αυτό και είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη κατάσταση, σίγουρα σε προβληματίζουν ερωτήματα όπως τι χρώμα να βάψεις την κουζίνα ή αν πρέπει να βάλεις νησίδα στη κουζίνα σου για να εξοικονομήσεις χώρο. Μην ξεχνάς όμως ότι σε μια ανακαίνισης κουζίνας, δεν πρέπει να ασχοληθείς μόνο με το αισθητικό κομμάτι αλλά και με τη τοποθέτηση λειτουργικών αντικειμένων που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Αν προβληματίζει κι εσένα το ερώτημα “Τι νεροχύτη να διαλέξω”, εμείς βρήκαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Τι Νεροχύτη να Διαλέξω για τη Κουζίνα μου;

Υπάρχουν 3 βασικές ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση στην επιλογή του κατάλληλου νεροχύτη για το σπίτι σου.

#1 Να διαλέξω υποκαθήμενο, ένθετο ή επικαθήμενο νεροχύτη;

Υποκαθήμενος Νεροχύτης

Ο υποκαθήμενος νεροχύτης, βρίσκεται ολόκληρος μέσα στον πάγκο. Τοποθετείται δηλαδή από το κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας και γι αυτό είναι “κρυφός”. Επειδή δεν εξέχει καθόλου, αποτελεί μια πολύ μοντέρνα λύση για το σπίτι σου. Είναι αναγκαίο όμως να γίνει ειδική τοποθέτηση στο νεροχύτη για να μην υπάρξει πρόβλημα στις ενώσεις του νεροχύτη με τον πάγκο. Ενώ το γεγονός ότι μπορεί να προσαρμoστεί άψογα στην κουζίνα σου είναι από τα βασικά του πλεονεκτήματα, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να επιλέξεις.

τι νεροχύτη να διαλέξω-υποκαθήμενος

Ένθετος Νεροχύτης

Αυτή είναι η πιο κλασική μορφή τοποθέτησης νιπτήρα. Ο ένθετος νεροχύτης, σε αντίθεση με τον υποκαθήμενο, ενώ είναι χωνευτός μέσα στον πάγκο, το χείλος του εξέχει. Σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον υποκαθήμενο είναι ότι είναι πιο εύκολη η εγκατάσταση του. Δεν υπάρχει ειδική ένωση με το πάγκο, όπως πριν ώστε να δυσκολεύει η τοποθέτηση.

τι νεροχύτη να διαλέξω-ενθετο

Επικαθήμενος Νεροχύτης

Όταν είναι επικαθήμενος, ο νιπτήρας βρίσκεται ολόκληρος πάνω στο πάγκο. Αυτή η μορφή είναι λιγότερο συνηθισμένη, αλλά αρκετά εντυπωσιακή. Σημαντικό πλεονέκτημα του επικαθήμενου νεροχύτη είναι ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία σχεδίων και υλικών. Έτσι θα διαλέξεις πιο εύκολα αυτή που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο σου! Ωστόσο αν τον τοποθετήσεις στη κουζίνα, θα σου μειώσει κάπως το χώρο στο πάγκο σε σχέση με τα άλλα δύο είδη. Αποτελεί όμως εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου σου.

τι νεροχύτη να διαλέξω

#2 Τι μέγεθος πρέπει να έχει ο νεροχύτης μου;

Το μέγεθος του νεροχύτη σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τους οποίους πρέπει να λάβεις υπόψιν.

Το μέγεθος της κουζίνας σου

Οι διαστάσεις του νεροχύτη σου δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις κουζίνας σου. Αν έχεις μικρή κουζίνα, ένας μεγάλος νεροχύτης θα φαίνεται υπερβολικός και θα σου σπαταλήσει πολύτιμο χώρο. Αντίθετα, αν έχεις πολύ μεγάλη κουζίνα όπως στη φωτογραφία, ένας μεγάλος νεροχύτης είναι ότι πρέπει. Θα αποκτήσεις την άνεση που χρειάζεσαι για να πλύνεις φρούτα, λαχανικά αλλά και να ξεβγάλεις τις κατσαρόλες σου, χωρίς να μειώσεις δραματικά το διαθέσιμο χώρο.

τι νεροχύτη να διαλέξω

Θα τοποθετήσεις κάτω από το νιπτήρα το πλυντήριο πιάτων;

Αν έχεις σκοπό να τοποθετήσεις κάτω από το νεροχύτη, το πλυντήριο πιάτων, το μέγεθος του νεροχύτη πρέπει να είναι ανάλογο, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μπορείς να το κάνεις να φαίνεται πιο ομοιόμορφο, καλύπτοντας το πλυντήριο πιάτων με ντουλάπια. Έτσι δεν θα χαλάσει και η αισθητική της κουζίνας σου.

τι νεροχύτη να διαλέξω

Πόσες γούρνες θες να ενσωματώσεις;

Η πλειοψηφία των νεροχυτών περιλαμβάνει 1 ή 2 γούρνες, ανάλογα με τη χρήση. Αν έχεις μικρή κουζίνα, καλύτερα θα ήταν να τοποθετήσεις μια ενιαία γούρνα έτσι ώστε να εξοικονομήσεις χώρο. Επιπλέον θα μπορείς να πλένεις με ευκολία τα μεγάλη σκεύη όπως κατσαρόλες και ταψιά. Από την άλλη, αν συνηθίζεις να πλένεις τα πιάτα σου στο χέρι θα ήταν πιο ωφέλιμο να διαλέξεις νεροχύτη με 2 γούρνες. Στη μία γούρνα μπορείς να τα σαπουνίζεις και στη άλλη να τα ξεπλένεις.

τι νεροχύτη να διαλέξω -INox 2 γουβες

#3 Τι υλικό να διαλέξω για το νεροχύτη μου;

Νεροχύτης από Συνθετικό Γρανίτη

Οι νεροχύτες από συνθετικό γρανίτη χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή απέναντι σε χτυπήματα, γρατσουνιές και λεκέδες. Παράλληλα, με συνθετικό γρανίτη, ο καθαρισμός του νιπτήρα σου θα μοιάζει παιχνιδάκι. Τέλος, ενώ ο γρανίτης υπάρχει από τη φύση του σε συγκεκριμένα χρώματα, όπως γκρι, μαύρο και καφέ, υπάρχει μεγάλη ευκολία προσαρμογής του χρώματος ανάλογα με τη κουζίνα σου.

τι νεροχύτη να διαλέξω-γρανίτης

Νεροχύτης από Ανοξείδωτο Χάλυβα (Inox)

Ένας νεροχύτης που σίγουρα θα δώσει απάντηση στο ερώτημα σου “Τι νεροχύτη να διαλέξω” είναι ο ανοξείδωτος. Αποτελεί μία επιλογή υλικού που προτιμάται αρκετά συχνά για το νεροχύτη της κουζίνας. Το κύριο πλεονέκτημα που προσφέρει αυτό το υλικό είναι η αντιβακτηριδιακή του σύσταση και η υψηλή αντοχή του στη θερμότητα. Θεωρείται λοιπόν μια πολύ υγιεινή λύση. Επιπλέον ταιριάζει απόλυτα με τις υπόλοιπες inox επιφάνειες των επίπλων της κουζίνας σου, όπως πόμολα, απορροφητήρας κλπ. Σχετικά με την υφή του, μπορείς να επιλέξεις λεία ή σαγρέ όψη, ανάλογα με την αισθητική του χώρου σου. Σημαντικό όφελος της σαγρέ επιφάνειας είναι ότι δε φαίνονται ιδιαίτερα τα άλατα και οι γρατσουνιές του νεροχύτη, όπως στη λεία. Έτσι, δε θα μοιάζει φθαρμένος και βρώμικος. Τελευταίο πλεονέκτημα του ανοξείδωτου νεροχύτη είναι ότι είναι μια αρκετά οικονομική λύση που θα αντέξει σίγουρα στο χρόνο.   

τι νεροχύτη να διαλέξω -Inox 1 γουβα

Νεροχύτης από Συνθετικό Υλικό

Αυτή η επιλογή νεροχύτη είναι η πιο οικονομική σε σχέση με τις άλλες δύο που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επιπλέον, μπορείς να βρεις μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, για να διαλέξεις αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στη κουζίνα σου. Οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι έχουν μικρότερη αντοχή από τους γρανιτένιους και τους ανοξείδωτους. Σε περίπτωση όμως που διαλέξεις μία καλή μάρκα, μπορείς να αισθάνεσαι σίγουρος ότι κάνει όσα υπόσχεται.

τι νεροχύτη να διαλέξω. συνθετικος

Ελπίζουμε να απαντήσαμε ικανοποιητικά στο ερώτημα σου “Τι νεροχύτη να διαλέξω”. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για τη τοποθέτηση νεροχύτη, μη διαστάσεις να απευθυνθείς στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από τους πιο έμπειρους κι αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας! Κάνε την επιθυμία σου  πραγματικότητα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Χαϊδάρι 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Κ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Μόνωση, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Υδραυλικές εργασίες, Άλλο
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Νίκαια 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Κ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Μόνωση, Γυψοσανίδες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Κόστος 5000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,0

Ο κύριος Μιχάλης Βαμβακάς ειναι ένας επαγγελματίας, συνεπείς στις υποχρεώσεις του και απο την αρχή του έργου η εργασίες κύλησαν ρολόι .

Για: Homeworks Constructions / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Συνέπεια, αμεσότητα, άριστη δουλειά και πολύ καλή τιμή

Για: Νίκη Νίνου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ήρθαν 4 για να μου δώσουν προσφορά και ο μοναδικός που μου έλυσε όλες τις απορίες και μου βρήκε λύσεις ήταν ο κύριος Ηλίας. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά και τον συστήνω ανεπιφύλακτα ! Όλοι όσοι μπαίνουν στο χώρο μου σχολιάζουν τι ωραία δουλειά έχει γίνει. Ευχαριστώ πολύ !!!!!

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,6

Στους 5 συνολικά υποψηφίους που ήρθαν να δουν το σπίτι ήταν ο μοναδικός που με κάλυψε σε ότι ακριβώς ήθελα να κάνω στον χώρο μου. Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απόλυτα όπως και το συνολικό κόστος. Τον ευχαριστώ πολύ!

Για: Ηλίας Σταθάκος / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Μακρια απο αυτον τον υποτιθεμενο επαγγελματια! Ξεκινησε τις εγρασιες Ιανουαριο (δουλεια ενος μηνα) και μας αφησε ατελειωτο το σπιτι και με παρα πολλα προβληματα στο σπιτι και μισοτελειωμενο τον Ιουνιο! Καμμια εργασια δεν εγινε οπως πρεπει. Οι τοιχοι στραβοι, τα πλακακια ολα κακοβαλμενα, υδραυλικα που βγαλανε προβληματα κατευθειαν, ελαιοχρωματισμοι που γινανε συμφωνα με τα γουστα του εργατη! Και απειρα αλλα θεματα, τιποτα δεν εγινε σωστο. Σε βαζει να μιλας με εναν εναν τους εργατες, συνεχως ανεβαζει το κοστος ενω οι εργασιες ειναι μεσα στο συμβολαιο σε βαζει να τις διπλο/τριπλοπληρωνεις! Αγχος, νευρα, χασιμο χρονου με συζητησεις επιπεδου << Ναι ειναι οι εργασιες ειναι μεσα στο συμβολαιο αλλα δεν υπολογησα σωστα το κοστος οταν εκανα το συμβολαιο και αρα θα πρεπει να τις ξαναπληρωσεις>>. Απο ολες τις αποψεις: ΜΑΚΡΙΑ!!! Ηταν εφιαλτης!

Για: Νικόλαος Σταλίκας / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και εξαιρετικοί ως άνθρωποι. Ό,τι είχε συμφωνηθεί τηρήθηκε στο ακέραιο. Σίγουρα θα τους ξαναπροτιμήσω.

Για: Αποστόλης Σωτηρόγλου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού