3 Ερωτήσεις& Απαντήσεις για να Διαλέξεις τον Καλύτερο Νεροχύτη για το Σπίτι σου!

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για να Διαλέξεις τον Καλύτερο Νεροχύτη

Η κουζίνα είναι το μέρος που περνάμε το περισσότερο χρόνο μας, μες στο σπίτι. Δυστυχώς όμως ανακαινίζεται σπάνια, λόγω των πολλών αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να έχουμε ολοκληρωμένη ανακαίνιση. Γι αυτό και είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη κατάσταση, σίγουρα σε προβληματίζουν ερωτήματα όπως τι χρώμα να βάψεις την κουζίνα ή αν πρέπει να βάλεις νησίδα στη κουζίνα σου για να εξοικονομήσεις χώρο. Μην ξεχνάς όμως ότι σε μια ανακαίνισης κουζίνας, δεν πρέπει να ασχοληθείς μόνο με το αισθητικό κομμάτι αλλά και με τη τοποθέτηση λειτουργικών αντικειμένων που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Αν προβληματίζει κι εσένα το ερώτημα “Τι νεροχύτη να διαλέξω”, εμείς βρήκαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Τι Νεροχύτη να Διαλέξω για τη Κουζίνα μου;

Υπάρχουν 3 βασικές ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση στην επιλογή του κατάλληλου νεροχύτη για το σπίτι σου.

#1 Να διαλέξω υποκαθήμενο, ένθετο ή επικαθήμενο νεροχύτη;

Υποκαθήμενος Νεροχύτης

Ο υποκαθήμενος νεροχύτης, βρίσκεται ολόκληρος μέσα στον πάγκο. Τοποθετείται δηλαδή από το κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας και γι αυτό είναι “κρυφός”. Επειδή δεν εξέχει καθόλου, αποτελεί μια πολύ μοντέρνα λύση για το σπίτι σου. Είναι αναγκαίο όμως να γίνει ειδική τοποθέτηση στο νεροχύτη για να μην υπάρξει πρόβλημα στις ενώσεις του νεροχύτη με τον πάγκο. Ενώ το γεγονός ότι μπορεί να προσαρμoστεί άψογα στην κουζίνα σου είναι από τα βασικά του πλεονεκτήματα, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να επιλέξεις.

τι νεροχύτη να διαλέξω-υποκαθήμενος

Ένθετος Νεροχύτης

Αυτή είναι η πιο κλασική μορφή τοποθέτησης νιπτήρα. Ο ένθετος νεροχύτης, σε αντίθεση με τον υποκαθήμενο, ενώ είναι χωνευτός μέσα στον πάγκο, το χείλος του εξέχει. Σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον υποκαθήμενο είναι ότι είναι πιο εύκολη η εγκατάσταση του. Δεν υπάρχει ειδική ένωση με το πάγκο, όπως πριν ώστε να δυσκολεύει η τοποθέτηση.

τι νεροχύτη να διαλέξω-ενθετο

Επικαθήμενος Νεροχύτης

Όταν είναι επικαθήμενος, ο νιπτήρας βρίσκεται ολόκληρος πάνω στο πάγκο. Αυτή η μορφή είναι λιγότερο συνηθισμένη, αλλά αρκετά εντυπωσιακή. Σημαντικό πλεονέκτημα του επικαθήμενου νεροχύτη είναι ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία σχεδίων και υλικών. Έτσι θα διαλέξεις πιο εύκολα αυτή που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο σου! Ωστόσο αν τον τοποθετήσεις στη κουζίνα, θα σου μειώσει κάπως το χώρο στο πάγκο σε σχέση με τα άλλα δύο είδη. Αποτελεί όμως εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου σου.

τι νεροχύτη να διαλέξω

#2 Τι μέγεθος πρέπει να έχει ο νεροχύτης μου;

Το μέγεθος του νεροχύτη σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τους οποίους πρέπει να λάβεις υπόψιν.

Το μέγεθος της κουζίνας σου

Οι διαστάσεις του νεροχύτη σου δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις κουζίνας σου. Αν έχεις μικρή κουζίνα, ένας μεγάλος νεροχύτης θα φαίνεται υπερβολικός και θα σου σπαταλήσει πολύτιμο χώρο. Αντίθετα, αν έχεις πολύ μεγάλη κουζίνα όπως στη φωτογραφία, ένας μεγάλος νεροχύτης είναι ότι πρέπει. Θα αποκτήσεις την άνεση που χρειάζεσαι για να πλύνεις φρούτα, λαχανικά αλλά και να ξεβγάλεις τις κατσαρόλες σου, χωρίς να μειώσεις δραματικά το διαθέσιμο χώρο.

τι νεροχύτη να διαλέξω

Θα τοποθετήσεις κάτω από το νιπτήρα το πλυντήριο πιάτων;

Αν έχεις σκοπό να τοποθετήσεις κάτω από το νεροχύτη, το πλυντήριο πιάτων, το μέγεθος του νεροχύτη πρέπει να είναι ανάλογο, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μπορείς να το κάνεις να φαίνεται πιο ομοιόμορφο, καλύπτοντας το πλυντήριο πιάτων με ντουλάπια. Έτσι δεν θα χαλάσει και η αισθητική της κουζίνας σου.

τι νεροχύτη να διαλέξω

Πόσες γούρνες θες να ενσωματώσεις;

Η πλειοψηφία των νεροχυτών περιλαμβάνει 1 ή 2 γούρνες, ανάλογα με τη χρήση. Αν έχεις μικρή κουζίνα, καλύτερα θα ήταν να τοποθετήσεις μια ενιαία γούρνα έτσι ώστε να εξοικονομήσεις χώρο. Επιπλέον θα μπορείς να πλένεις με ευκολία τα μεγάλη σκεύη όπως κατσαρόλες και ταψιά. Από την άλλη, αν συνηθίζεις να πλένεις τα πιάτα σου στο χέρι θα ήταν πιο ωφέλιμο να διαλέξεις νεροχύτη με 2 γούρνες. Στη μία γούρνα μπορείς να τα σαπουνίζεις και στη άλλη να τα ξεπλένεις.

τι νεροχύτη να διαλέξω -INox 2 γουβες

#3 Τι υλικό να διαλέξω για το νεροχύτη μου;

Νεροχύτης από Συνθετικό Γρανίτη

Οι νεροχύτες από συνθετικό γρανίτη χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή απέναντι σε χτυπήματα, γρατσουνιές και λεκέδες. Παράλληλα, με συνθετικό γρανίτη, ο καθαρισμός του νιπτήρα σου θα μοιάζει παιχνιδάκι. Τέλος, ενώ ο γρανίτης υπάρχει από τη φύση του σε συγκεκριμένα χρώματα, όπως γκρι, μαύρο και καφέ, υπάρχει μεγάλη ευκολία προσαρμογής του χρώματος ανάλογα με τη κουζίνα σου.

τι νεροχύτη να διαλέξω-γρανίτης

Νεροχύτης από Ανοξείδωτο Χάλυβα (Inox)

Ένας νεροχύτης που σίγουρα θα δώσει απάντηση στο ερώτημα σου “Τι νεροχύτη να διαλέξω” είναι ο ανοξείδωτος. Αποτελεί μία επιλογή υλικού που προτιμάται αρκετά συχνά για το νεροχύτη της κουζίνας. Το κύριο πλεονέκτημα που προσφέρει αυτό το υλικό είναι η αντιβακτηριδιακή του σύσταση και η υψηλή αντοχή του στη θερμότητα. Θεωρείται λοιπόν μια πολύ υγιεινή λύση. Επιπλέον ταιριάζει απόλυτα με τις υπόλοιπες inox επιφάνειες των επίπλων της κουζίνας σου, όπως πόμολα, απορροφητήρας κλπ. Σχετικά με την υφή του, μπορείς να επιλέξεις λεία ή σαγρέ όψη, ανάλογα με την αισθητική του χώρου σου. Σημαντικό όφελος της σαγρέ επιφάνειας είναι ότι δε φαίνονται ιδιαίτερα τα άλατα και οι γρατσουνιές του νεροχύτη, όπως στη λεία. Έτσι, δε θα μοιάζει φθαρμένος και βρώμικος. Τελευταίο πλεονέκτημα του ανοξείδωτου νεροχύτη είναι ότι είναι μια αρκετά οικονομική λύση που θα αντέξει σίγουρα στο χρόνο.   

τι νεροχύτη να διαλέξω -Inox 1 γουβα

Νεροχύτης από Συνθετικό Υλικό

Αυτή η επιλογή νεροχύτη είναι η πιο οικονομική σε σχέση με τις άλλες δύο που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επιπλέον, μπορείς να βρεις μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, για να διαλέξεις αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στη κουζίνα σου. Οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι έχουν μικρότερη αντοχή από τους γρανιτένιους και τους ανοξείδωτους. Σε περίπτωση όμως που διαλέξεις μία καλή μάρκα, μπορείς να αισθάνεσαι σίγουρος ότι κάνει όσα υπόσχεται.

τι νεροχύτη να διαλέξω. συνθετικος

Ελπίζουμε να απαντήσαμε ικανοποιητικά στο ερώτημα σου “Τι νεροχύτη να διαλέξω”. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για τη τοποθέτηση νεροχύτη, μη διαστάσεις να απευθυνθείς στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από τους πιο έμπειρους κι αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας! Κάνε την επιθυμία σου  πραγματικότητα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Θεσσαλονίκη 23/11/2020
Εκτελέστηκε από
New H.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Άλλο, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Θεσσαλονίκη 23/11/2020
Εκτελέστηκε από
Στυλιανός Κ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Υδραυλικές εργασίες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Κόστος 10500,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,5

Εντελώς εκτός χρονοδιαγραμματος... Ποιότητα εργασιων, κάτω του μετρίου!

Για: Αχιλλέας Μπαλής / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,6

Εξαιρετικός επαγγελματίας με γνώση του αντικειμένου και ευελιξία στην υλοποίηση του έργου. Μας έδωσε πολλές και δημιουργικές ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού και δεδομένου οτι έγινε ολική ανακαίνιση, το τελικό αποτέλεσμα μας ικανοποίησε απόλυτα. Θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα για κάθε είδος έργου ανακαίνισης.

Για: Lazaros Kokozis / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Η εμπειρία μου με τον επαγγελματία ήταν εξαιρετική! Έγινε ανακαίνιση στο διαμέρισμά μου, χωρίς καμία καθυστέρηση, με έξυπνες προτάσεις, πολύ καλή σχέση τιμής - ποιότητας εργασίας, και άριστο αποτέλεσμα. Τον συστήνω ανεπυφύλακτα. 10 με τόνο!

Για: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Ντίνος είναι πολύ καλός μάστορας. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά τα δείγματα γραφής από την πρώτη στιγμή, ήταν απόλυτα θετικά. Δεν έφερε αντίρρηση σε ότι κι αν του ζητήθηκε, και μάλιστα έκανε περισσότερα κι από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Μιλάω για τον Ντίνο τον καλό μάστορα, τον Ντίνο τον καλό άνθρωπο. Και όλα αυτά με μια συμφέρουσα οικονομική προσφορά!!!

Για: Ntinos Hamitaj / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ταχύτητα, εξυπηρέτηση, προσοχή στις λεπτομέρειες, ευγένεια. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Γιάννης Βαγής

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,9

ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ.

Για: Αναστάσιος Σκορδάρης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού