Ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο - Μάθε ποιες αλλαγές μπορείς να κάνεις!

Μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι; Πολύ καλά νέα! Σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε αυτό!

Αν είναι ιδιοκτησία, τότε μπορείς να προβείς σε κάθε είδους αλλαγή ή ανακαίνιση - αρκεί φυσικά να μην παρέμβεις στα θεμέλια του οικήματος!

Αν από την άλλη θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο, τότε οι ελευθερίες σου είναι αρκετά περιορισμένες και εξαρτώνται από τους κανονισμούς του συμβολαίου. Οπότε, θα πρέπει για οποιαδήποτε αλλαγή, να ελέγξεις το συμβόλαιο και, να πάρεις την έγκριση του ιδιοκτήτη!

Ας δούμε όμως αναλυτικά, που και κατά πόσο μπορείς να παρέμβεις σε ένα σπίτι που ενοικιάζεις. 

Ανακαίνιση χώρων

Για τους εξωτερικούς χώρους, αν πρόκειται για πολυκατοικία, πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου ότι υπάρχουν όροι οι οποίοι αναφέρονται στο καταστατικό και είσαι υποχρεωμένος να τους ακολουθείς.

Για τους εσωτερικούς χώρους, μπορείς να προβείς σε απλές ανακαινίσεις όπως βάψιμο τοίχων, πορτών, τοποθέτηση ταπετσαρίας, να αλλάξεις την εξωτερική πόρτα με κάποια ασφαλείας, να τοποθετήσεις στόρια αλουμινίου, ή περσίδες αντί για κουρτίνες καθώς και να διαμορφώσεις κάποιους χώρους με γυψοσανίδα.

Ηλεκτρολογικά - Υδραυλικά

Καταρχήν, θεωρούμε ότι έχεις ελέγξει προτού μπεις στο σπίτι, ότι δεν υπάρχει κάποιο ηλεκτρολογικό ή υδραυλικό πρόβλημα ή διαρροή και αν υπήρχε, έχει καταγραφεί και έχει γίνει αποδεκτό από τον ιδιοκτήτη.

Ξεκίνησε λοιπόν με την επισκευή των βλαβών και ειδικά, τυχόν υδραυλικές διαρροές που συνήθως προέρχονται από το καζανάκι ή χαλασμένες μπαταρίες βρύσης. Έπειτα, μπορείς να κάνεις το σπίτι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και την τσέπη σου.

Ενίσχυσε την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, τοποθετώντας ηλιακό θερμοσίφωνα ή boiler, ενεργοποιώντας το νυχτερινό ρεύμα (αν το οίκημα δεν υπόκεινται σε κοινωνικό τιμολόγιο), αλλάζοντας τις μπαταρίες βρύσεων σε μπάνιο - ντουζ - κουζίνα με αντίστοιχες εξοικονόμησης νερού, αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες με αντίστοιχους εξοικονόμησης ενέργειας και να αλλάζοντας το καζανάκι με ένα διπλής ροής.

Οι περισσότερες αλλαγές μπορούν να γίνουν και από εσένα τον ίδιο αν ασχολείσαι με μικρομαστορέματα και DIY. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα, το συνολικό ή μερικό κόστος των περισσότερων αλλαγών να καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη αφού, κατόπιν της ανακαίνισης, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και η κατοικία.

Για να έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο, είναι καλύτερα να επιλέξεις έναν ειδικό είτε για την ανακαίνιση χώρων, είτε για επισκευές ή ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή υδραυλικές γιατί, θα σου εγγυηθεί ποιότητα εργασίας και υλικών και επομένως ποιότητα ζωής!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Αθήνα 19/11/2020
Εκτελέστηκε από
Αχιλλέας Μ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Άλλο
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Αθήνα 19/11/2020
Εκτελέστηκε από
Αχιλλέας Μ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Γυψοσανίδες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Πατώματα (Parquet, Laminate κλπ), Άλλο
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Κόστος 2000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Η εμπειρία μου με τον επαγγελματία ήταν εξαιρετική! Έγινε ανακαίνιση στο διαμέρισμά μου, χωρίς καμία καθυστέρηση, με έξυπνες προτάσεις, πολύ καλή σχέση τιμής - ποιότητας εργασίας, και άριστο αποτέλεσμα. Τον συστήνω ανεπυφύλακτα. 10 με τόνο!

Για: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Ντίνος είναι πολύ καλός μάστορας. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά τα δείγματα γραφής από την πρώτη στιγμή, ήταν απόλυτα θετικά. Δεν έφερε αντίρρηση σε ότι κι αν του ζητήθηκε, και μάλιστα έκανε περισσότερα κι από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Μιλάω για τον Ντίνο τον καλό μάστορα, τον Ντίνο τον καλό άνθρωπο. Και όλα αυτά με μια συμφέρουσα οικονομική προσφορά!!!

Για: Ntinos Hamitaj / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ταχύτητα, εξυπηρέτηση, προσοχή στις λεπτομέρειες, ευγένεια. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Γιάννης Βαγής

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
4,9

ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ.

Για: Αναστάσιος Σκορδάρης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,8

Ξεκινήσαμε καλά, στα προφορικά μπορώ να πω ήταν καλή,όταν χρειάστηκαν οι πράξεις, απλά κομφούζιο δεν ήξερε πότε και ποιος θα έρθει, δεν γνωριζε την δουλειά του και πολλά άλλα, είχαμε καθυστέρηση και μέτρια αποτελέσματα,λυπάμαι πολύ για την επιλογή μου

Για: Νίκη Νίνου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Πολύ σωστός επαγγελματίας, τήρησε σωστά το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που είχα και με πολύ καλές τιμές.

Για: Αργύρης Κουγιουμτσιάδης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού