Ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο - Μάθε ποιες αλλαγές μπορείς να κάνεις!

Μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι; Πολύ καλά νέα! Σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε αυτό!

Αν είναι ιδιοκτησία, τότε μπορείς να προβείς σε κάθε είδους αλλαγή ή ανακαίνιση - αρκεί φυσικά να μην παρέμβεις στα θεμέλια του οικήματος!

Αν από την άλλη θέλεις να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού όταν μένεις σε ενοίκιο, τότε οι ελευθερίες σου είναι αρκετά περιορισμένες και εξαρτώνται από τους κανονισμούς του συμβολαίου. Οπότε, θα πρέπει για οποιαδήποτε αλλαγή, να ελέγξεις το συμβόλαιο και, να πάρεις την έγκριση του ιδιοκτήτη!

Ας δούμε όμως αναλυτικά, που και κατά πόσο μπορείς να παρέμβεις σε ένα σπίτι που ενοικιάζεις. 

Ανακαίνιση χώρων

Για τους εξωτερικούς χώρους, αν πρόκειται για πολυκατοικία, πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου ότι υπάρχουν όροι οι οποίοι αναφέρονται στο καταστατικό και είσαι υποχρεωμένος να τους ακολουθείς.

Για τους εσωτερικούς χώρους, μπορείς να προβείς σε απλές ανακαινίσεις όπως βάψιμο τοίχων, πορτών, τοποθέτηση ταπετσαρίας, να αλλάξεις την εξωτερική πόρτα με κάποια ασφαλείας, να τοποθετήσεις στόρια αλουμινίου, ή περσίδες αντί για κουρτίνες καθώς και να διαμορφώσεις κάποιους χώρους με γυψοσανίδα.

Ηλεκτρολογικά - Υδραυλικά

Καταρχήν, θεωρούμε ότι έχεις ελέγξει προτού μπεις στο σπίτι, ότι δεν υπάρχει κάποιο ηλεκτρολογικό ή υδραυλικό πρόβλημα ή διαρροή και αν υπήρχε, έχει καταγραφεί και έχει γίνει αποδεκτό από τον ιδιοκτήτη.

Ξεκίνησε λοιπόν με την επισκευή των βλαβών και ειδικά, τυχόν υδραυλικές διαρροές που συνήθως προέρχονται από το καζανάκι ή χαλασμένες μπαταρίες βρύσης. Έπειτα, μπορείς να κάνεις το σπίτι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και την τσέπη σου.

Ενίσχυσε την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, τοποθετώντας ηλιακό θερμοσίφωνα ή boiler, ενεργοποιώντας το νυχτερινό ρεύμα (αν το οίκημα δεν υπόκεινται σε κοινωνικό τιμολόγιο), αλλάζοντας τις μπαταρίες βρύσεων σε μπάνιο - ντουζ - κουζίνα με αντίστοιχες εξοικονόμησης νερού, αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες με αντίστοιχους εξοικονόμησης ενέργειας και να αλλάζοντας το καζανάκι με ένα διπλής ροής.

Οι περισσότερες αλλαγές μπορούν να γίνουν και από εσένα τον ίδιο αν ασχολείσαι με μικρομαστορέματα και DIY. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα, το συνολικό ή μερικό κόστος των περισσότερων αλλαγών να καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη αφού, κατόπιν της ανακαίνισης, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και η κατοικία.

Για να έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο, είναι καλύτερα να επιλέξεις έναν ειδικό είτε για την ανακαίνιση χώρων, είτε για επισκευές ή ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή υδραυλικές γιατί, θα σου εγγυηθεί ποιότητα εργασίας και υλικών και επομένως ποιότητα ζωής!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Ανακαίνιση ενός χώρου
Δήμος Καλαμαριάς 25/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ανακαινίσεις Ι.
Εργασίες ανακαίνισης:
Πλακάκια - Μάρμαρα, Υδραυλικές εργασίες
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Ανακαίνιση ενός χώρου
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Θεσσαλονίκη 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντίνος Β.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Πλακάκια - Μάρμαρα, Υδραυλικές εργασίες
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
Έως 50 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Νέα Σμύρνη 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Αθανασία Κ.
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Γυψοσανίδες, Άλλο
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Κόστος 15000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Απίστευτοι επαγγελματίες με μεγάλο ενδιαφέρον και τρομερή όρεξη για την δουλειά τούς. Φοβερές ιδέες ανακαινίσεις, απίστευτα αποτελέσματα και οικονομικά. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ARCH - ES DESIGN / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Άριστος επαγγελματίας, συνεπείς & απόλυτα συνεργασιμος.

Για: INTER KTISMA Μανώλης Τσαμασής / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Η εταρεία με την οποια συνεργάστηκα ηταν καταπληκτική. Ο κατασκευαστής, καθώς και το συνεργείο, ηταν επικοινωνιακός, αξιόπιστος και πανω απ' όλα επαγγελματίας. Ηταν όλοι ευγενικοί , διαθέσιμοι και παντα πρόθυμοι στην επίλυση διαφόρων θεματων.Τηρήθηκαν με συνέπεια ολα τα χρονοδιαγράμματα με εξαιρετική ποιότητα σε υλικά και σε εργασία. Εξαιρετική εταιρεία , την προτεινω ανεπιφύλακτα.

Για: FF Con - Ευάγγελος Φέτσης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετικός μάστορας και έντιμος άνθρωπος σε έναν κλάδο που δεν ξέρεις τι θα σου λάχει. Έκανε προσεκτική δουλειά και αντιμετώπισε οποιαδήποτε δυσκολία προέκυψε με επαγγελματισμό. Προσωπικά δεν περίμενα να μείνω τόσο ικανοποιημένος από έναν επαγγελματία που του ανέθεσα εργασίες, χωρίς να έχω προσωπικές συστάσεις για αυτόν. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
1,0

Περιληπτικα. Βρεθημαμε τα ειπαμε και η δουλεια εκλεισε για ανακαινηση στα 9950ευ. Προκαταβολη 4000 επιτοπου. Στο επομενο 10ημερο τις εστειλα αλλα 3400 για προκαταβολες και παραγγελιες και καλα. Αυτα γινανε μεσα Νοεμβρη.Σημερα το σπιτι ειναι γιαπι, αυτη εξαφανισμενη και εγω κλαιω τα λεφτα μου. Τα συμπερασματα δικα σας.

Για: Νίκη Νίνου / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Άριστοι επαγγελματίες. Ο κ. Φέτσης είναι ειλικρινά μοναδικός. Είναι αξιέπαινος για το ήθος του, τις γνώσεις του και την προσοχή στις λεπτομέρειες. Ο κ. Φέτσης, σαν διπλωματούχος μηχανικός, υλοποίησε τα σχέδιά μου με τον καλύτερο τρόπο, ενώ έκανε καθημερινή επίβλεψη των εργασιών, χωρίς να αγχωθώ σε κανένα στάδιο των εργασιών. Και οι συνεργάτες του είναι επίσης εκλεκτοί. Απόλυτα αξιόπιστοι. Ότι συμφωνήσαμε έγιναν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Για: FF Con - Ευάγγελος Φέτσης / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού