Top 7 υλικά για super μοντέρνες κουζίνες!

Top 7 υλικά για super μοντέρνες κουζίνες

Χωρίς αμφιβολία, η ανακαίνιση κουζίνας είναι μια διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη, όταν περάσουν μερικά χρόνια. Για να παραμένει η κουζίνα άνετη και λειτουργική, χρειάζεται κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις. Και φυσικά, η ανανέωση της αισθητικής αποτελεί άλλο ένα σημαντικό κομμάτι. Ποια είναι τα καλύτερα υλικά για τα ντουλάπια, τα δάπεδα, τους τοίχους και την πλάτη της κουζίνας; Πώς μπορείς να συνδυάσεις την αισθητική από μοντέρνες κουζίνες, με την οικονομία και την άνεση; Είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις επιλέξει ένα από τα παρακάτω στοιχεία για το μαγειρικό σου βασίλειο. Ρωτήσαμε τα αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης της πλατφόρμας μας ποια είναι τα καλύτερα υλικά για την κουζίνα και για ποιους λόγους βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις του κοινού. Ξύλο ή Μάρμαρο; Γρανίτη ή χαλαζία; Ό,τι κι αν προτιμάς, υπάρχει σίγουρα μια εναλλακτική, που ταιριάζει απόλυτα στις επιθυμίες σου! Είσαι έτοιμος/-η να την ανακαλύψεις;

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα υλικά για τις πιο μοντέρνες κουζίνες;

1. Laminate, η οικονομική λύση στην κουζίνα

υλικά για μοντέρνες κουζίνες Θέλεις να αλλάξεις το πάτωμα, τον πάγκο ή τα ντουλάπια της κουζίνας σου με χαμηλό κόστος; Το laminate είναι μία από τις πιο οικονομικές λύσεις της αγοράς και σου προσφέρει αμέτρητες λύσεις. Μπορείς να διαλέξεις μια σκούρα εκδοχή που μοιάζει με ξύλο ή μια πιο ανοιχτή, που να θυμίζει γρανίτη. Οι αποχρώσεις του laminate είναι τόσες πολλές, που είναι βέβαιο ότι θα βρεις μια ιδανική για τον χώρο της κουζίνας σου. Τα laminate πατώματα για την κουζίνα αποτελούν μια πολύ μοντέρνα τάση, αλλά και αρκετά ανθεκτική στην καταπόνηση.

2. Μεγαλοπρεπές μαρμάρινο πάτωμα κουζίνας

υλικά για μοντέρνες κουζίνες
Το μάρμαρο συνιστά μια από τις πιο διαχρονικές επιλογές και τα πιο εντυπωσιακά υλικά για δάπεδα κουζίνας. Αν και είναι αρκετά ακριβότερο από την επιλογή του laminate, το μάρμαρο θα “γεμίσει” το χώρο, δίνοντας του ασύγκριτη αίσθηση πολυτέλειας. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις, αν καταλήξεις σε αυτή την επιλογή, είναι η τακτική φροντίδα του. Το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό, επομένως θα πρέπει να προσέχεις διπλά τους λεκέδες και τον καθαρισμό του.
Διάβασε επίσης: Πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου φυσικό καθαριστικό για μάρμαρα;

3. Ξύλο μασίφ στα ντουλάπια κουζίνας

υλικά για μοντέρνες κουζίνες
Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το καλύτερο υλικό για ντουλάπια κουζίνας, σίγουρα πρέπει να σκεφτείς το ξύλο. Το ξύλο βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία υλικά για την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο αλλά και το σαλόνι. Αν επιλέξεις να τοποθετήσεις ξύλινο πάγκο ή ντουλάπια στην κουζίνα σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι μια οικονομική αλλά και πρακτική λύση για όλες τις μοντέρνες κουζίνες. Το ξύλο αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η ιδιότητα θα σε βολέψει πολύ στο μαγείρεμα. Αν δε θέλεις να “βαρύνεις” το χώρο, μπορείς να συνδυάσεις το ξύλο με ένα φυσικό πέτρωμα. Ο συνδυασμός τους σίγουρα θα σε ενθουσιάσει! Αν ψάχνεις και ιδανικά υλικά για πλάτη κουζίνας, το φυσικό ξύλο είναι μια ζεστή επιλογή με ρουστίκ χαρακτηριστικά που αγαπάμε πολύ. Πολλές φορές, το υλικό στην πλάτη της κουζίνας συνδυάζεται με το υλικό των ντουλαπιών για ομοιόμορφη διακόσμηση.

4. Χαλαζίας στο πάσο της κουζίνας

υλικά για μοντέρνες κουζίνες Αναζητάς μία μοντέρνα επιλογή, με αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και ελάχιστες ανάγκες φροντίδας και συντήρησης; Ο χαλαζίας, με το υπέροχο γυαλιστερό του χρώμα, χάρη στη μη - πορώδη επιφάνεια του, μπορεί να σου προσφέρει αυτά τα οφέλη. Mπορείς να διαλέξεις από μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων. Ο χαλαζίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα υλικά για πάσο κουζίνας, αλλά εσύ μπορείς πάντα να πρωτοτυπήσεις! Μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις στις μοντέρνες κουζίνες είναι η χρήση ενός πάσου ως διαχωριστικό χώρου. Η σύγχρονη διακόσμηση θέλει την κουζίνα με το σαλόνι να γίνονται ένα. Γιατί, λοιπόν, να μη το δοκιμάσεις, χρησιμοποιώντας ένα τόσο αισθητικά κομψό υλικό; Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο χαλαζίας αποτελεί και ένα από τα ωραιότερα υλικά για πλάτη κουζίνας. Ωστόσο, κοστίζει σχετικά ακριβά και γι’ αυτό δεν αποτελεί επιλογή που συναντάμε συχνά.

5. Γρανίτης για ανθεκτικό πάγκο κουζίνας

υλικά για μοντέρνες κουζίνες Θέλεις να δώσεις στην κουζίνα σου αίσθηση πολυτέλειας, η οποία θα κρατήσει για χρόνια; Ο γρανίτης είναι ένα μοναδικό πέτρωμα με μεγάλη σκληρότητα και ακόμα μεγαλύτερη αντοχή. Ειδικά αν φροντίζεις για τη συντήρηση του κάθε χρόνο, επιλέγοντας την τεχνική της αδιαβροχοποίησης, είναι σχεδόν απίθανο να εμφανιστούν λεκέδες και ρωγμές στην επιφάνεια του. Η κουζίνα σου θα μοιάζει σαν τις πιο μοντέρνες κουζίνες που έχουν βγει από περιοδικό!

6. Πλακάκια για την πλάτη κουζίνας

υλικά για μοντέρνες κουζίνες
Τα πλακάκια είναι μια από τις πιο ασφαλείς, οικονομικές, αλλά και μοντέρνες επιλογές στα υλικά για πλάτη κουζίνας. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιο είναι το καλύτερο υλικό για ντουλάπια κουζίνας. Ωστόσο, αν το υλικό των ντουλαπιών δεν ταιριάζει με την πλάτη της κουζίνας, το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι φτωχό. Υπάρχουν πάρα πολλά χρώματα, σχέδια και διαστάσεις για πλακάκια. Πάρα πολλά πλακάκια είναι αρκετά οικονομικά για τοποθέτηση στην κουζίνα. Επίσης, καθαρίζονται εύκολα και έχουν ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Σου συστήνουμε να επιλέξεις, πρώτα, το υλικό για τα ντουλάπια της κουζίνας και έπειτα να επενδύσεις σε ταιριαστά πλακάκια για την πλάτη. Σου εγγυόμαστε, πως το βήμα αυτό θα σου προσφέρει μια από τις πιο μοντέρνες κουζίνες.

7. Τζάμι στην πλάτη της κουζίνας

υλικά για μοντέρνες κουζίνες Ψάχνεις κάτι μινιμαλιστικό και σύγχρονο, που να ταιριάζει εύκολα με τα περισσότερα υλικά για μοντέρνες κουζίνες; Το τζάμι είναι μια από τις πιο μοντέρνες επιλογές για υλικά κουζίνας και πολύ περισσότερο, για την πλάτη κουζίνας. Δε συστήνεται σαν υλικό για τον πάγκο, γιατί γεμίζει γρήγορα δαχτυλιές και χρειάζεται συχνό καθάρισμα. Επίσης, μπορεί να ραγίσει και να χρειαστεί αντικατάσταση. Ωστόσο, παραμένει ένα από τα καλύτερα υλικά για πλάτη κουζίνας, όπου δε δέχεται μεγάλη καταπόνηση. Το τζάμι μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις ή ακόμη και σχέδια, ανάλογα με το γούστο σου. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να εξετάσεις αυτή την επιλογή, εφόσον, μάλιστα, καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Όποιο από τα παραπάνω υλικά και αν επιλέξεις για την ανακαίνιση της κουζίνας σου, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα υπέροχο. Μη διστάσεις να απευθυνθείς σε ένα από τα έμπειρα συνεργεία του Douleutaras.gr για να μεταμορφώσει το χώρο σου και να σου δώσει τις λύσεις που αναζητάς!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Χαϊδάρι 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Κ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Κουφώματα, Μόνωση, Ηλεκτρολογικές εργασίες, Γυψοσανίδες, Πλακάκια - Μάρμαρα, Υδραυλικές εργασίες, Άλλο
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Νίκαια 18/09/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Κ.
Είδος ανακαίνισης:
Γενική ανακαίνιση σπιτιού (2 χώροι και πάνω)
Εργασίες ανακαίνισης:
Ελαιοχρωματισμοί, Μόνωση, Γυψοσανίδες, Σοβατίσματα
Τετραγωνικά μέτρα χώρων:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Κόστος 5000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός. Συνεπής. Τεχνίτης παλαιάς κοπής. Καθαρός, γρήγορος, με προσοχή στη λεπτομέρεια. Άψογος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Νίκος Τσαλαβούτας / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Πολύ καλός στην επικοινωνία και συνεπής. Η εργασία έγινε ακριβώς όπως έπρεπε χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον συνιστώ!

Για: TΙΜΟΘΕΟΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΑΚΗΣ / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Συνεπεια σε χρονο και επικοινωνια

Για: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Πολύ ευχαριστημένος απο την ανακαίνιση στα ντουλάπια του σπιτιού μου, απο τον Κύριο Νίκο Τσαλαβούτα. Άψογη εκτέλεση έργου, άψογη συνεργασία

Για: Νίκος Τσαλαβούτας / Ξυλουργικές Eργασίες
4,0

Ο κύριος Μιχάλης Βαμβακάς ειναι ένας επαγγελματίας, συνεπείς στις υποχρεώσεις του και απο την αρχή του έργου η εργασίες κύλησαν ρολόι .

Για: Homeworks Constructions / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και ποιότητα δουλειάς.

Για: Θωμάς Τσούκας / Ξυλουργικές Eργασίες