8 Απλά βήματα για να βάψεις παιδικό δωμάτιο με ρίγες + Φωτογραφίες!

Το βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες, έχει απεριόριστες εφαρμογές σε κάθε είδος και μέγεθος δωματίου. Οι ρίγες σε τοίχο κρεβατοκάμαρας, είναι μία επιλογή που μπορεί να μεγαλώσει ή να μικρύνει ένα χώρο, ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής. Συνεπώς, χρειάζεται να γνωρίζεις μερικά μυστικά πριν προχωρήσεις στο βάψιμο. 

Το βάψιμο τοίχου με ρίγες είναι μία ωραία ιδέα για κάθε χώρο στο σπίτι, πόσο μάλλον για το παιδικό δωμάτιο! Εφόσον γίνει σωστά θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα εντυπωσιάσει τα μικρά σας. Για αυτό το λόγο μάθαμε την καλύτερη τεχνική τεχνική για το βάψιμο με ρίγες, που θα σε βοηθήσει και με το δικό σου χώρο. 

Ποια είναι η διαδικασία για βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες; 

Σε περίπτωση που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει να βάψετε ρίγες, καλό είναι να ξεκινήσεις το βάψιμο σε έναν τοίχο. Επίσης, αν το δωμάτιο είναι μικρό, το βάψιμο ενός τοίχου είναι αρκετό για να μη μικρύνει κι άλλο χώρος.

Μικρό Παιδικό Δωμάτιο; Κέρδισε χώρο με 5 κινήσεις! 

Τα βήματα για το βάψιμο με ρίγες είναι τα εξής:

Βήμα #1 

Ξεκίνα με το βάψιμο του τοίχου με το το χρώμα της βάσης. Η βάση χρειάζεται να είναι ένα απαλό χρώμα που θα ταιριάζει με την απόχρωση που έχεις επιλέξει για τις ρίγες. Μόλις τελειώσεις, άφησε το χρώμα να στεγνώσει καλά για μία μέρα. 

Βήμα #2

 Σε επόμενο βήμα, χρειάζεται να μετρήσεις σωστά τον τοίχο που θα βάψεις. Ιδανικά, χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αλφάδι με λέιζερ, για να έχεις ακριβείς μετρήσεις και να μην παρασυρθείς από τυχόν άνισους τοίχους. 

Βήμα #3

Το μοτίβο που θα δημιουργήσεις χρειάζεται να είναι αρμονικό και τα διαστήματα μεταξύ των ριγών να είναι ίσα. Συνεπώς, χώρισε το μήκος του τοίχου (αν θέλεις κάθετες ρίγες) ή το ύψος του (για οριζόντιες ρίγες) σε ισόποσα τμήματα. 

Βήμα #4

Ένα μυστικό για αρμονικό αποτέλεσμα είναι να χωρίσεις τα διαστήματα στον τοίχο σε μονό αριθμό (5,7,9 ρίγες κ.ο.κ).

βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Image credits: Pinterest/ 11magnolialane.com

Βήμα #5

Με ένα μέτρο και ένα μολυβάκι χάραξε ευθείες γραμμές στον τοίχο. Χρησιμοποιώντας αλφάδι με λέιζερ, δε θα χρειαστεί να ανησυχείς αν τράβηξες ευθείες τις γραμμές. Τέλος, με ένα μολυβάκι σημείωσε τα διαστήματα που θα βάψεις. 

Βήμα #6

Χρησιμοποίησε χαρτοταινία για να ξεχωρίσεις τα τμήματα που θα βαφτούν από τα κενά. Μπορείς να κολλήσεις την ταινία ελάχιστα κάτω από τη γραμμή με το μολύβι ώστε να βαφτεί στην πορεία. Πίεσε καλά την ταινία για να εφαρμόσει στον τοίχο. 

Βήμα #7

Ήρθε η ώρα για το βάψιμο! Προτίμησε ρολό στο μέγεθος της ρίγας για πιο άνετο βάψιμο. Μόλις τελειώσεις με το βάψιμο της ρίγας, άφησε το χρώμα να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες. 

βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Βήμα #8

Τέλος, αφού το χρώμα έχει στεγνώσει καλά, τράβηξε με προσοχή τις χαρτοταινίες. Σε αυτό το βήμα χρειάζεται ιδιαίτερος χειρισμός για άψογα αποτελέσματα:

  • Το τράβηγμα της ταινίας χρειάζεται να γίνει σε πλάγια κλίση και προσεκτικά. Καθώς μαζεύεις την ταινία μην την αφήνεις να κρέμεται στον φρεσκοβαμμένο τοίχο, καθώς μπορεί να τον λερώσει αν έχει χρώματα πάνω της. 
βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Image credits: Pinterest/ aboutmurals.ca

Δες: Οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση παιδικού δωματίου!

Σε τι στυλ ρίγας να βάψεις το παιδικό δωμάτιο;

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει εντυπωσιακά δείγματα από βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες αλλά και αποτελεσματικές συμβουλές για να διαλέξεις το κατάλληλο μοτίβο: 

#1 Κάθετες ρίγες 

Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα για ένα μακρόστενο δωμάτιο από τις ρίγες. Ιδιαίτερα οι κάθετες ρίγες στους τοίχους, είναι  ό,τι πρέπει για μακρόστενα παιδικά δωμάτια, καθώς το κάνουν να φαίνεται ψηλότερο. 

#2 Οριζόντιες ρίγες

Οι οριζόντιες ρίγες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια καθώς δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερα. Δες μοναδικούς συνδυασμούς με οριζόντιες ρίγες:

Πως θα διαλέξεις χρώμα για παιδικό δωμάτιο; 

#3 Διαγώνιες ρίγες

Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις τις διαγώνιες ρίγες για το βάψιμο του τοίχου και δε θα χάσεις! Οι διαγώνιες ρίγες μπορούν να καταλαμβάνουν ακόμα και μία γωνία του τοίχου για να δώσουν μία παιχνιδιάρικη νότα στο δωμάτιο του μικρού ή της μικρής σου. 

βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Image credits: Pinterest/ akailochiclife.com

#4 Ρίγες στο ταβάνι του παιδικού δωματίου

Μία από τις πιο μοντέρνες και πρωτότυπες προτάσεις που μπορούν να έχουν τα παιδικά δωμάτια. Προτίμησε ωραία έντονα χρώματα για τις ρίγες και συνδύασε τα με απαλό χρώμα σαν βάση στο ταβάνι και τους τοίχους. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό! 

βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Image credits: Pinterest/ hoomdesign.com

βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Image credits: Pinterest/ housebeautiful.com

Τι πάχος να έχουν οι ρίγες;

Το μέγεθος της ρίγας σε ένα δωμάτιο εξαρτάται αποκλειστικά από το χώρο. Όσο πιο λεπτές είναι οι ρίγες τόσο πιο “θορυβώδες” θα είναι το αποτέλεσμα, οπότε καλύτερα να αποφεύγονται στα μικρά παιδικά δωμάτια. Επιπλέον, οι λεπτές ρίγες απαιτούν παραπάνω δουλειά και εμπειρία, οπότε αν δεν προσλάβεις επαγγελματία ελαιοχρωματιστή, καλό είναι να προτιμήσεις τις πιο μεγάλες ρίγες στο χώρο. Ενδεικτικά ένα καλό μέγεθος ρίγας είναι μεταξύ 10-30 εκατοστών. 

βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Image credits_ : Pinterest/ albiongould.com

Το μοναδικό όριο στο βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες είναι η φαντασία σου! Ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε και να επιλέξεις το καλύτερο μοτίβο για το παιδικό δωμάτιο. Για βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες από τους καλύτερους ελαιοχρωματιστές, καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας εντελώς δωρεάν, με λίγα μόνο κλικ, για να σε φέρουμε άμεσα σε επαφή με κορυφαίους επαγγελματίες στην περιοχή σου!βάψιμο παιδικού δωματίου με ρίγες

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τεχνοτροπία
Δήμος Καλαμαριάς 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Τ.
Είδος βαψίματος:
Τεχνοτροπία
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
26 τ.μ. - 70 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Εσωτερικό Βάψιμο
Δήμος Καλαμαριάς 25/02/2021
Εκτελέστηκε από
Mr. P.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
26 τ.μ. - 70 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
Εσωτερικό Βάψιμο
Χαϊδάρι 25/02/2021
Εκτελέστηκε από
Χρήστος Γ.
Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Πάνω από 70 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
Κόστος 350,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άψογος επαγγελματίας και πάνω απ' όλα πολύ καλός άνθρωπος. Ευγενικός και επικοινωνιακός. Έκανε εξαιρετική δουλειά. Έμεινα ικανοποιημένος και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Νίκος Βλάχος / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Πολυ καλη δουλεια, ευχαριστος ανθρωπος, προθυμος, συνεπης.

Για: Νεκτάριος Στάνκοβιτς / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

άριστος , πολύ ευγενικός και συνεπής.

Για: Ηλίας Τζίνι / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Πολύ καλός επαγγελματίας, επεξηγηματικός, γρηγοροσ, και πολύ καλες τιμές

Για: Γιάννης Φίλος / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο κύριος Βιέσλαβ είναι ένας πολύ καλός ... Μάστορας ! όχι μόνο σαν ελαιοχρωματιστής αλλά και σε όποιο μερεμέτι χρειάστηκε το 43 τ.μ. διαμέρισμα - αφού μιλήσαμε τηλεφωνικά, είδε τον χώρο, άκουσε τις επιθυμίες μου, με συμβούλεψε και συμφωνήσαμε. Συνοπτικά: - έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα ! - σας συστήνω να ζητήσετε την προσφορά του ! Σ ευχαριστώ (δημόσια) κύριε Βιέσλαβ ! Ευχαριστώ και την εταιρία σας douleutaras.gr για την αμεσότητα !

Για: Dobrzanski Wieslaw / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Βρήκα τον κ. Νίκο μέσω του δουλευταρα, κι επειδή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα την πλατφόρμα, είχαμε τις αμφιβολίες μας. Συνήθως βασιζόμαστε σε συστάσεις γνωστών... Πάλι καλά που τον εμπιστεύτηκα! Η δουλειά ήταν πραγματικα πολυτελείας σε τιμή ασυναγώνιστη για την ποιότητα. Ο κ. Νίκος δούλεψε ο ίδιος μαζί με συνεργάτες του οι οποίοι ήταν όλοι εξαιρετικοί επαγγελματίες και πολύ ευγενικοί. Το αποτέλεσμα ακριβώς όπως το περίμενα και η δουλειά έγινε πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να λερωθεί τίποτα. Σημείωση ότι ήταν δουλειά από το μηδέν, όχι φρεσκαρισμα, με αρμολογησεις, σπατουλαρισματα, ασταρωματα κλπ κλπ, τα οποία έγιναν όλα άψογα. Τελικά οι κριτικές εδώ είναι πραγματικές...!

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ / Ελαιοχρωματισμοί