Χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο: 6 ιδανικά χρώματα & πώς να τα χρησιμοποιήσεις!

Χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο

Η διακόσμηση ενός νεανικού δωματίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάθε παιδί που φτάνει στην εφηβεία αισθάνεται την ανάγκη να βάλει το προσωπικό του στίγμα στο χώρο του. Θέλει να διαλέξει χρώματα που το εκφράζουν και διακοσμητικά στοιχεία που δηλώνουν το γούστο του. Αν είσαι γονέας παιδιού στην εφηβεία, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το στηρίξεις με τον τρόπο σου. Για παράδειγμα, ίσως διαφωνήσετε ως προς τα χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο. Αν διαφωνείς με τα χρώματα που έχει επιλέξει το παιδί, είναι καλύτερα να του εξηγήσεις για ποιο λόγο είναι ακατάλληλα, παρά να του επιβάλλεις το δικό σου γούστο.

Σε κάθε περίπτωση, ο συμβιβασμός είναι η λύση. Κάθε χρώμα για τοίχους έχει πολλές αποχρώσεις και εξετάζοντας ένα χρωματολόγιο, σίγουρα θα βρεθεί ένα χρώμα που να ικανοποιεί και τους δύο. Γενικά, όταν επιλέγουμε χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο είναι πολύ σύνηθες να επιλέγονται έντονα χρώματα. Λίγοι είναι οι έφηβοι που ενθουσιάζονται με χρώματα, όπως το λευκό, ή οι παστέλ αποχρώσεις. Λοιπόν, μην προσπαθείς να πείσεις το παιδί σου ότι οι επιλογές του είναι λάθος. Αντιθέτως, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τα χρώματα που επιθυμεί με το σωστό τρόπο για να πάνε όλα καλά. Για το σκοπό αυτό είμαστε και εμείς εδώ, ώστε να σου δώσουμε μερικές χρήσιμες ιδέες.

6 χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο & πώς να τα χρησιμοποιήσεις!

Γκρι

Το γκρι είναι ένα χρώμα που έχει αγαπηθεί πολύ τελευταία. Ιδιαίτερα χάρη στην αύξηση της προτίμησης για το μινιμαλιστικό και το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, το χρώμα αυτό έχει βρει μια θέση σε πολυάριθμα νοικοκυριά. Πώς, όμως, το γκρι συγκαταλέγεται στα καλύτερα χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο; Και το σημαντικότερο, πώς θα το χρησιμοποιήσεις, χωρίς να σκοτεινιάσει ο χώρος; Το γκρι είναι χρώμα που εμπνέει ηρεμία, σταθερότητα και κατευνάζει τα πνεύματα. Έτσι, είναι μια αρκετά καλή επιλογή για εφηβικό δωμάτιο. Επίσης, μπορείς εύκολα να το ταιριάξεις με άλλα, ανοιχτά χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις λευκό το ταβάνι και γκρι τους γύρω τοίχους. Έτσι, το φως της μέρας θα φωτίζει το χώρο χωρίς κόπο.
γκρι χρώμα τοιχου για νεανικο δωμάτιο

Μπεζ

Μήπως το μπεζ ήταν δική σου επιλογή και όχι του παιδιού σου; Λοιπόν, καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο σου αρέσει τόσο. Το μπεζ χρώμα συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα, είναι κομψό, δείχνει το χώρο μεγαλύτερο και ξεκουράζει το βλέμμα. Όλοι αυτοί οι λόγοι το καθιστούν ως ιδανικό για υπνοδωμάτια, ειδικά αν είναι σχετικά μικρά. Όμως, δύσκολα ένας έφηβος θα ζητήσει να βαφούν οι τοίχοι του μπεζ. Πώς θα τον πείσεις ότι το μπεζ μπορεί να γίνει μοντέρνο και ξεχωριστό; Μα φυσικά, μπορείς να τον συστήσεις στον κόσμο της τεχνοτροπίας. Μια όμορφη και απλή τεχνοτροπία που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι με σφουγγάρι, όπου μπορείτε να συνεργαστείτε για να φέρετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θέλεις να μάθεις πώς θα εφαρμόσεις την τεχνοτροπία με σφουγγάρι; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: Τεχνοτροπίες τοίχου με σφουγγάρι σε 6 εύκολα βήματα!

μπεζ χρώμα τοιχου για νεανικο δωμάτιο

Πράσινο ανοιχτό

Οι ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου είναι χαρούμενες, γεμάτες ζωντάνια. Ταυτόχρονα, δεν κουράζουν το βλέμμα και δύσκολα γίνονται βαρετές, όταν χρησιμοποιούνται για τοίχους. Έχει υποστηριχθεί πως το ανοιχτό πράσινο βοηθά στη συγκέντρωση και φέρνει ισορροπία. Αυτοί είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι για να θεωρηθεί ένα από τα ιδανικότερα χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις πράσινο τον τοίχο γύρω από τη βιβλιοθήκη και το γραφείο του παιδιού. Έτσι, βοηθάς στο να συγκεντρώνεται πιο εύκολα για να εργαστεί. Το ανοιχτό πράσινο ταιριάζει με το λευκό, το γκρι, το καφέ και το κίτρινο. Επίσης, ταιριάζει με κάποιες αποχρώσεις του μοβ και άλλα χρώματα, τα οποία δεν είναι πολύ έντονα. Έτσι, μπορεί εύκολα να ταιριάξει με τα έπιπλα και τα υφάσματα που κυριαρχούν στο υπνοδωμάτιο.
πράσινο χρώμα τοιχου για νεανικο δωμάτιο

Γαλάζιο

Το γαλάζιο είναι κατεξοχήν χρώμα που επιλέγεται για βρεφικά και παιδικά δωμάτια. Έτσι, είναι πιθανό το δωμάτιο του εφήβου να είχε ήδη γαλάζιους τοίχους, όταν ζήτησε να δει μια αλλαγή στο χώρο του. Είναι αλήθεια πως το γαλάζιο έχει πολλά οφέλη για χρήση σε υπνοδωμάτιο. Χάρη στις χαλαρωτικές του ιδιότητες, είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να καταπολεμήσουν το άγχος τους. Ωστόσο, είναι κατάλληλο και για παιδιά και εφήβους, γιατί βοηθά να καταπραϋνθεί η υπερένταση που, πιθανώς, έχουν. Ακόμα και το γαλάζιο μπορεί να βρεθεί σε διάφορες αποχρώσεις, πιο απαλές, ή πιο ζωηρές. Διαλέξτε μαζί με το παιδί την αγαπημένη σας απόχρωση και μη διστάσετε να την εφαρμόσετε σε όλους τους τοίχους του δωματίου του.
μπλε χρώμα τοιχου για νεανικο δωμάτιο

Κόκκινο

Το κόκκινο, ως βασιλιάς των θερμών χρωμάτων, έχει ένταση και ζωντάνια. Δεν είναι απίθανο να σου ζητήσει το παιδί σου να βαφεί κόκκινο το νεανικό του δωμάτιο. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση μπορεί να σημαίνει αύξηση της υπερέντασης του και δυσκολία στη χαλάρωση. Λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Μα φυσικά, να στραφείς προς κάποιο συνδυασμό. Μπορεί να βαφεί κόκκινος μόνο ένας τοίχος, κατά προτίμηση ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι. Έτσι, ο έφηβος δε θα αντικρίζειτο κόκκινο χρώμα, όταν προσπαθεί να ησυχάσει. Οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να βαφούν σε χρώμα λευκό, ανοιχτό γκρι, μπεζ, κίτρινο παστέλ, ή πολύ ανοιχτό γαλάζιο. Η αντίθεση των χρωμάτων θα φέρει ικανοποίηση στον έφηβο και εσύ θα αισθάνεσαι σιγουριά για το αποτέλεσμα.
κοκκινο χρώμα τοιχου για νεανικο δωμάτιο

Ροζ

Το ροζ είναι ένα από τα συνήθη χρώματα τοίχων για νεανικό δωμάτιο για κορίτσια. Το πρόβλημα με το ροζ, όπως και με το κόκκινο, είναι η ένταση του. Είναι ένα χρώμα ζεστό και ρομαντικό, το οποίο συνηθίζεται να παραπέμπει σε κοριτσίστικη διάθεση. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για όλους τους τοίχους του υπνοδωματίου. Αν το παιδί σου επιθυμεί να βάψει ροζ τους τοίχους, θα χρειαστεί να έρθετε σε συμβιβασμό. Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε ροζ παστέλ, το οποίο είναι πολύ πιο χαλαρωτικό. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βάψετε σε έντονο ροζ τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι και σε πιο ανοιχτό ροζ τους υπόλοιπους τοίχους. Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται να διατηρηθεί λευκό το ταβάνι, ώστε ο χώρος να φωτίζεται επαρκώς.
ροζ χρώμα τοιχου για νεανικο δωμάτιο

Θέλεις να βάψεις τους τοίχους του υπνοδωματίου του παιδιού σου, αλλά δεν έχεις το χρόνο; Δε χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί είμαστε στο πλευρό σου! Καταχώρησε την εργασία σου και εμπιστεύσου τους έμπειρους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας για να φτιάξουν το ιδανικό νεανικό δωμάτιο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα