Με τι ταιριάζει το ώχρα χρώμα τοίχου του σπιτιού σου;

Ώχρα στο χρώμα του τοίχου

Το ώχρα είναι ένα χρώμα που συνδυάζεται αρκετά εύκολα. Όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται δεν είναι μόνο ένα χρώμα. Το ώχρα μπορεί να έχει κίτρινη, καφέ ή ακόμα και κόκκινη απόχρωση. Επομένως, ώχρα λέγονται αρκετές αποχρώσεις μεταξύ των τριών αυτών χρωμάτων. Το ώχρα χρώμα τοίχου επιλέγεται αρκετά συχνά καθώς είναι ένα γήινο χρώμα. Ταιριάζει με πολλά στυλ διακόσμησης, διότι είναι ένα ουδέτερο χρώμα που δεν κουράζει το μάτι του επισκέπτη.

Ωστόσο, όταν διακοσμείς ένα χώρο σίγουρα θα θέλεις τα χρώματα που επικρατούν να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Το ώχρα, λοιπόν, δεν αποτελεί ένα δεσμευτικό χρώμα. Μπορείς να το συνδυάσεις με κάποιο έντονο χρώμα ή με κάποιο εξίσου ήπιο και θα έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα. Παρακάτω θα σου αναλύσουμε τους πιο πετυχημένους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με ώχρα προκειμένου να αναδείξεις τη διακόσμησή σου.

7 συνδυασμοί που ταιριάζουν άψογα με το ώχρα χρώμα τοίχου του σπιτιού σου!

1. Ώχρα & Μπλε

ώχρα χρώμα τοίχου

Το μπλε είναι ένα έντονο χρώμα που χρειάζεται κάτι πιο απαλό για να εξισορροπήσει. Για παράδειγμα, ένας σκούρος μπλε καναπές ή άλλα μπλε διακοσμητικά στοιχεία σε ένα σαλόνι ταιριάζουν τέλεια με το ώχρα χρώμα τοίχου ενός χώρου. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το μπλε είναι ψυχρό χρώμα, ενώ το ώχρα θερμό. Ο συνδυασμός τους αποτελεί μια μοντέρνα και πρωτότυπη διακόσμηση για έναν χώρο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

2. Ώχρα & Βεραμάν

ώχρα χρώμα τοίχου

Το ώχρα χρώμα τοίχου συνδυάζεται πολύ αρμονικά με το βεραμάν. Μπορείς να κάνεις και το αντίθετο βέβαια, να βάψεις βεραμάν τους τοίχους και να διακοσμήσεις με ώχρα στοιχεία τον υπόλοιπο χώρο. Ο συνδυασμός αυτός έχει την ικανότητα να ηρεμεί και να δημιουργεί μια γαλήνια αίσθηση, καθώς είναι και τα δύο ήπια χρώματα. Είναι ιδανικός για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου, αλλά και ενός σαλονιού εάν δε θέλεις να έχει δυναμική ο χώρος σου.

3. Ώχρα & Μωβ

ώχρα χρώμα τοίχου

Το μωβ είναι ίσως ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα. Πολλοί θεωρούν ότι είναι πένθιμο και για αυτό το λόγο δεν το προτιμούν. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις του μωβ για να διαλέξεις εκείνη που σου αρέσει. Δε χρειάζεται να βρίσκεται σε μεγάλες “ποσότητες” στο χώρο. Μερικά διακοσμητικά στοιχεία όπως μαξιλάρια, υφάσματα ή κουρτίνες αρκούν για να δώσουν την ένταση που χρειάζεται. Η κίτρινη ώχρα, λοιπόν, συνδυάζεται με ανοιχτό μωβ, έχοντας ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο και να αποτελέσει έναν μοντέρνο και πρωτότυπο συνδυασμό.

4. Ώχρα & Πετρόλ

ώχρα χρώμα τοίχου

Το πετρόλ είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο και τολμηρό χρώμα. Πρόκειται για ένα ζωηρό που μόνο μερικά πετρόλ στοιχεία αρκούν για να δοθεί η ένταση και η δυναμική που χρειάζεται ένας χώρος. Ο συνδυασμός πετρόλ με ώχρα χρώμα τοίχου είναι μοναδικός Η ώχρα ως πιο μουντό χρώμα χρειάζεται έντονα στοιχεία διακόσμησης για να αναδειχθεί η αντίθεση τους. Τόλμησε να το επιλέξεις για το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και το σαλόνι σου και δε θα χάσεις!

5. Ώχρα & Γκρι

ώχρα χρώμα τοίχου

Εάν είσαι λάτρης του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης, τότε ο συνδυασμός γκρι με ώχρα θα σε δικαιώσει. Η προσθήκη ώχρας είναι ένας τρόπος να δώσεις λίγο χρώμα στο μουντό χώρο, χωρίς όμως να δημιουργείς μεγάλες αντιθέσεις. Καλό θα ήταν να μη διαλέξεις σκούρες αποχρώσεις του γκρι με ώχρα, γιατί ο χώρος θα σκοτεινιάσει και θα γίνει καταθλιπτικός. Μπορείς να διαλέξεις ώχρα χρώμα τοίχου ή αντίθετα να τοποθετήσεις ώχρα μαξιλάρια, υφάσματα ή ακόμα και έπιπλα. Το σίγουρο είναι ότι τα χρώματα αυτά δε θα κουράσουν εσένα ή τους επισκέπτες σου, αφού επικρατούν ήπιοι τόνοι.

6. Ώχρα με Λευκό & Καφέ

ώχρα χρώμα τοίχου

Παρόλο που είναι δύο σχετικά αχνά χρώματα, μη φοβηθείς το συνδυασμό λευκού με ώχρα. Μπορείς να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με έπιπλα σπασμένου λευκού ή μπεζ χρώματος, όπως καναπέ και πολυθρόνες, και να βάψεις τον τοίχο σου ώχρα. Για να τα εξισορροπήσεις, πρόσθεσε ορισμένα έντονα διακοσμητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, το καφέ θα φέρει σε αρμονία το ώχρα με το λευκό. Μπορείς να διαλέξεις ορισμένα καφέ μαξιλάρια, ένα χαλί ή ένα ξύλινο πάτωμα. Όποια απόχρωση του καφέ κι αν επιλέξεις για το χώρο σου, θα ταιριάξει αρμονικά και θα τραβήξει σίγουρα τα βλέμματα. 

7. Ώχρα & Πράσινο

ώχρα χρώμα τοίχου

Το ώχρα χρώμα τοίχου δεν είναι δεσμευτικό στην επιλογή των υπόλοιπων χρωμάτων διακόσμησης. Συγκεκριμένα, μπορείς να συνδυάσεις ακόμα και ώχρα με πράσινο. Ταιριάζει απόλυτα γιατί το ώχρα είναι ένα γήινο και ουδέτερο χρώμα, ενώ ένα ανοιχτό πράσινο θα δώσει την ένταση που χρειαζόταν ο χώρος. Αποτελεί μια μοντέρνα και τολμηρή επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες. Ωστόσο, εάν θέλεις να κάνεις ακόμα πιο παιχνιδιάρικη τη διάθεση του χώρου, πρόσθεσε μερικά μοβ στοιχεία στη διακόσμηση.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να ταιριάξεις όσο καλύτερα γίνεται το ώχρα χρώμα τοίχου του σπιτιού σου και να σου δώσαμε αρκετή έμπνευση. Εάν χρειαστείς βοήθεια για το βάψιμο ή τη διακόσμηση, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το σπίτι των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τεχνοτροπία
Μαρούσι 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
ΠΕΤΡΟΣ Κ.
Είδος βαψίματος:
Τεχνοτροπία
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Εξωτερικό Βάψιμο
Κορυδαλλός 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
ΚΩΝ/ΝΟΣ Σ.
Είδος βαψίματος:
Εξωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Πάνω από 70 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Κόστος 700,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο Ali είναι καλός και φιλότιμος επαγγελματίας. Η σχέση ποιότητας - τιμής είναι άριστη. Μπορείτε να τον εμπιστευθείτε και να κάνετε την δουλειά σας πολύ καλά .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Ali Ayad / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο επαγγελματία. Λεπτομερής δουλειά σε σημείο που έλεγα φτάνει και ο Χρήστος συνέχιζε μέχρι το σημείο της απόλυτης λεπτομέρειας. Πέρασε 2 χέρια στόκο, 4 χέρια λεπτό στόκο και 4 χέρια το βάψιμο με δική του πρωτοβουλία για να τελειοποιήσει τις καμάρες που είχαν γίνει από άλλο μάστορα. Ήταν στην ώρα του, συνεπής (πράγμα σπάνιο για μάστορα), ευγενικός και ευχάριστος, τόσο ο ίδιος όσο και ο βοηθός του. Καθάρισαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ πριν φύγουν, μέχρι και με βετέξ έκαναν τη γυάλινη πόρτα! Επίσης ο Χρήστος μου έφτιαξε ένα κύκλωμα ρεύματος που είχε χαλάσει και προσφέρθηκε να μου βάψει επιπλέον με ειδικό χρώμα έναν τοίχο για μεγαλύτερη αντοχή χωρίς να ζητήσει χρήματα. Αν έχετε την τύχη να πάρετε προσφορά από αυτόν τον άνθρωπο μην τυχόν και τον αφήσετε να φύγει γιατί απλά δεν θα βρείτε καλύτερο τεχνίτη.

Για: Χρήστος Μήτσης / Ελαιοχρωματισμοί
4,9

Παρασκευή είδε το σπίτι, Δευτέρα μεσημέρι μου το παρέδωσε τελειωμένο, Τετάρτη τον κάλεσα για κάποιες διορθώσεις κ ήρθε άμεσα. Μειναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας με τον Αχιλλέα!

Για: Mr. Paint / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

'Αψογος επαγγελματίας, συνεννοήσιμος, γρήγορος και πολύ ευγενικός. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Mας έκανε ξαιρετική δουλειά και μας βοήθησε και με την επιλογή των χρωμάτων! Τον επιλέξαμε και για άλλη εργασία του σπιτιού!

Για: Βασίλης Ζαντές / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Πολύ καλή δουλειά, συνεπής παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω καραντινας και παντα ευγενικος

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ / Ελαιοχρωματισμοί
4,5

Εξαιρετικός

Για: Ελαιοχρωματισμοί Λουκάς / Ελαιοχρωματισμοί