7 Εκπληκτικά χρώματα για το Αγορίστικο Παιδικό Δωμάτιο που αγαπούν παιδιά & γονείς!

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς σαν γονέας. Πρέπει να ασχοληθείς με τη διαρρύθμιση, να επιλέξεις το φωτισμό, να βρεις τους τέλειους αποθηκευτικούς χώρους για τα παιχνίδια του παιδιού και άλλα πολλά. Μια από τις πιο σημαντικές επιλογές για το παιδικό υπνοδωμάτιο είναι τα χρώματα. Ποια είναι τα καλύτερα χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο και πώς θα ξέρεις ότι έχεις κάνει τη σωστή επιλογή; Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσεις για να διαλέξεις χρώματα.

Αρχικά, συνηθίζεται να επιλέγουμε φωτεινά χρώματα, τα οποία κάνουν το δωμάτιο χαρούμενο. Επίσης, αναζητούμε χαλαρωτικά χρώματα, τα οποία βοηθούν στο να κοιμάται πιο ήσυχα ο πρίγκιπας σου. Τέλος, σημαντικό θεωρείται να λάβεις υπόψιν σου την άποψη του ίδιου του παιδιού. Αν του επιβάλεις τη δική σου απόφαση για τα χρώματα, τότε θα δυσαρεστηθεί και δε θα αποδεχτεί με αγάπη το δωμάτιο του. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το παιδί να αισθάνεται άνετα στο υπνοδωμάτιο του, καθώς θα περνά εκεί αρκετό χρόνο της παιδικής του ηλικίας.

Έτσι λοιπόν, συγκεντρώσαμε για σένα κάποια αγαπημένα μας χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο, ώστε να κάνουμε τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση παιδικού δωματίου.

7 αγαπημένα χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο που ικανοποιούν γονείς & παιδιά!

#1 Το γαλάζιο της θάλασσας

Το γαλάζιο συμβολίζει την ισορροπία και την αρμονία. Θυμίζει τα χρώματα του ουρανού, αλλά και της καλοκαιρινής θάλασσας, προσφέροντας ηρεμία και χαλάρωση. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα για βρεφικά, αλλά και παιδικά δωμάτια. Ταιριάζει σε αγόρια και κορίτσια, αν και η χρήση του θεωρείται πιο διαδεδομένη σε αγορίστικα δωμάτια. Ένας λόγος για να το αγαπήσει ο γονέας, είναι πως το γαλάζιο είναι φωτεινό και χαλαρωτικό, ασκώντας ευεργετική επίδραση στο παιδί. Ένας λόγος για να το αγαπήσει το παιδί, είναι πως ξεφεύγει από τη μονοτονία του λευκού. Το γαλάζιο χρώμα ανήκει στα πλέον αγαπημένα χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο. Έρχεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων από γονείς και παιδιά.

αγορίστικο δωμάτιο γαλάζιο

#2 Το βαθύ μπλε

Σύμφωνα με έρευνες, το βαθύ μπλε είναι, ίσως, το καλύτερο χρώμα για χαλαρωτικές κρεβατοκάμαρες. Ανήκει στην κατηγορία των ψυχρών χρωμάτων, έχει διάφορες αποχρώσεις που αγαπάμε πολύ και είναι ό,τι καλύτερο για παιδικά δωμάτια. Σε πολλές περιπτώσεις, τυχαίνει το παιδί να επιθυμεί να βάψει το δωμάτιο του σε κάποια σκούρα απόχρωση, κάτι που πολλοί γονείς δεν επιτρέπουν. Φοβούνται πως θα σκοτεινιάσει πολύ το δωμάτιο, κάτι που σίγουρα δε θέλουμε να συμβεί. Ωστόσο, το μπλε είναι ένα χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα στη διακόσμηση παιδικού δωματίου. Συνδύασε το με λευκό ταβάνι και έπιπλα σε ανοιχτές αποχρώσεις και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

αγορίστικο δωμάτιο μπλε

#3 Το χαρούμενο κίτρινο

Το κίτρινο ανήκει στα θερμά χρώματα. Τα θερμά χρώματα, όπως φανερώνει και ο όρος, θεωρείται πως κάνουν ένα χώρο να μοιάζει πιο ζεστός και πιο οικείος. Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει και το κίτρινο, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ φωτεινό και ξεχωριστό, με αποτέλεσμα να ανήκει στα αγαπημένα μας χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να προσέξεις, πριν διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο σε κίτρινο χρώμα. Οι έντονες αποχρώσεις του κίτρινου μπορούν να δημιουργήσουν υπερένταση στο παιδί, φέρνοντας αντίθετα αποτελέσματα, σε σχέση με τα επιθυμητά. Σου προτείνουμε να βάψεις τους τοίχους σε απαλές αποχρώσεις του κίτρινου, όπως το κίτρινο παστέλ και το κίτρινο της άμμου. Έτσι, το δωμάτιο θα έχει όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει αυτό το χαρούμενο χρώμα.

αγορίστικο δωμάτιο κίτρινο

#4 Το διακριτικό γκρι

Υπάρχουν και κάποια χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, τα οποία έχουν κυρίως συμπληρωματικό ρόλο. Κλασικό παράδειγμα τέτοιων χρωμάτων είναι το γκρι. Το γκρι, ιδιαίτερα στις ανοιχτές του αποχρώσεις, το συναντάμε συχνά στα προτεινόμενα χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο. Ωστόσο, δεν το συναντάμε σαν βασικό χρώμα, λόγω του ότι είναι μουντό και σπάνια αρέσει στα παιδιά. Το γκρι συνδυάζεται εύκολα με άλλα αγαπημένα χρώματα των παιδιών, όπως το μπλε, το πράσινο, το κίτρινο και το κόκκινο. Όλα αυτά τα χρώματα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου με γκρι τοίχους. Φυσικά, δε θα σου προτείναμε να βάψεις τους τοίχους σε σκούρο γκρι, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά σκοτεινό.

αγορίστικο δωμάτιο γκρι

#5 Το ζωηρό πορτοκαλί

Το πορτοκαλί αποτελεί ένα από τα θερμά χρώματα και προκύπτει από το συνδυασμό κίτρινου και κόκκινου χρώματος. Είναι φωτεινό, χαρούμενο και ενισχύει τα θετικά συναισθήματα. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για να το αγαπάμε και να το προτιμούμε στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Επίσης, αυτοί οι λόγοι κάνουν πολλούς γονείς να επιλέγουν το πορτοκαλί για το βάψιμο των τοίχων στο παιδικό δωμάτιο. Άλλωστε, είναι ένα χρώμα μοντέρνο και κομψό, το οποίο αγαπούν και πολλά παιδιά. Μια χαρούμενη, αλλά και χαλαρωτική απόχρωση του πορτοκαλί είναι το βερικοκί, το οποίο είναι ό,τι καλύτερο για το βάψιμο τοίχων.

Διάβασε επίσης: 5 έξυπνες χρωματικές ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού!

αγορίστικο δωμάτιο πορτοκαλί

#6 Το “αόρατο” μπεζ

Το μπεζ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα, λόγω μιας συγκεκριμένης ιδιότητας του. Ποια ιδιότητα είναι αυτή; Είναι το να κρύβεται, όταν συνδυάζεται με κάποια πιο έντονα χρώματα, έτσι ώστε να τους επιτρέψει να αναδειχθούν. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως το παιδί σου θέλει να βάψει το δωμάτιο του κόκκινο. Φυσικά, εσύ γνωρίζεις πως οι κόκκινοι τοίχοι θα του φέρνουν υπερένταση και θα σκοτεινιάζουν το δωμάτιο. Τι μπορείς να κάνεις για να λύσεις αυτό το θέμα; Μπορείς να βάψεις έναν τοίχο κόκκινο για να ικανοποιηθεί το παιδί και τους υπόλοιπους τοίχους σε ανοιχτό μπεζ. Σαν αποτέλεσμα, το κόκκινο χρώμα θα κάνει αντίθεση με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου, αλλά το δωμάτιο θα παραμείνει φωτεινό. Έτσι, θεωρούμε πως και το μπεζ ανήκει στα καλύτερα χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο, γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τον γονέα και το παιδί.

αγορίστικο δωμάτιο μπεζ

#7 Το φυσικό πράσινο

Γνώριζες πως η επαφή με τη φύση τείνει να ηρεμεί και να χαλαρώνει τον άνθρωπο; Πράγματι, έχει υποστηριχθεί πως η επαφή με αληθινά φυτά, αλλά και με γήινα χρώματα μάς ξεκουράζει, μάς βοηθά να βρούμε τις ισορροπίες μας. Το πράσινο είναι το κατεξοχήν χρώμα που θεωρείται πως βοηθά στην ισορροπία του μυαλού, αλλά και στη συγκέντρωση. Έτσι, μπορεί να γίνει ένα από τα ιδανικά χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο, για παιδιά που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στη μελέτη τους. Συνδύασε τους πράσινους τοίχους του παιδικού δωματίου με οργανωμένους αποθηκευτικούς χώρους και τον κατάλληλο φωτισμό, για να βοηθήσεις το παιδί σου να αυξήσει τις επιδόσεις του στη μελέτη! Αυτό είναι και ένα πολύ καλό παράδειγμα για την πρακτική χρησιμότητα της διακόσμησης παιδικού δωματίου για το ίδιο το παιδί.

αγορίστικο δωμάτιο πράσινο

Ελπίζουμε να βρήκες αυτό που χρειάζεσαι στη λίστα μας για τα καλύτερα χρώματα για αγορίστικο δωμάτιο! Αν θέλεις να βάψεις το παιδικό δωμάτιο, χωρίς κόπο και χάσιμο χρόνου, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας για να ομορφύνεις το δωμάτιο του παιδιού σου εύκολα και γρήγορα!

χρώματα για παιδικά δωμάτια

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα