Οδηγίες για να βάψεις έναν τοίχο με υγρασία σε 4 βήματα!

Οδηγίες για να βάψεις έναν τοίχο με υγρασία

Η υγρασία είναι ένα από τα προβλήματα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό σπιτιών. Τα υψηλά επίπεδα μπορούν να προκαλέσουν τόσο υλικές φθορές στα δομικά στοιχεία, όσο και προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. Εάν, λοιπόν, και εσύ έχεις πέσει θύμα της υγρασίας και της μούχλας, δεν αποκλείεται να έχεις εντοπίσει σημάδια στους τοίχους. Αυτό σημαίνει ότι οι τοίχοι σου χρειάζονται επειγόντως βάψιμο. Πώς γίνεται, όμως, το βάψιμο τοίχου με υγρασία; Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Η υγρασία στον τοίχο ή το ταβάνι σχεδόν πάντα έχει βαθύτερα αίτια. Τα μαύρα στίγματα μούχλας ή το ξεφλούδισμα του χρώματος είναι τα φανερά συμπτώματά της. Εκτός από τους εξωτερικούς κλιματικούς παράγοντες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ευθύνεσαι και εσύ. Οι χώροι που δεν είναι καλά αερισμένοι και φωτισμένοι, όπως για παράδειγμα τα υπόγεια, δημιουργούν υγρασία. Επομένως, θα πρέπει να προσέχεις τις συνήθειές σου, προκειμένου να προλάβεις το κακό!

4 Βήματα για ένα αποτελεσματικό βάψιμο τοίχου με υγρασία!

Βήμα 1ο: Εξάλειψη σημαδιών και αιτών υγρασίας

Σε έναν τοίχο με σημάδια υγρασίας δεν μπορείς απλώς να περάσεις το χρώμα από πάνω. Όσες φορές και να το κάνεις, θα είναι μάταιο, αφού το πρόβλημα θα παραμένει. Αρχικά, για να πετύχει το βάψιμο τοίχου με υγρασία πρέπει να εξαλείψεις την πηγή του κακού. Αυτή μπορεί να είναι μια υδραυλική βλάβη ή τα υψηλά επίπεδα υγρασίας της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Κάλεσε, λοιπόν, έναν υδραυλικό να διορθώσει το πρόβλημα εάν πρόκειται για βλάβη σωλήνων. Εναλλακτικά, σου προτείνουμε να οπλίσεις τους τοίχους σου με μονωτικό υλικό. Πιο συγκεκριμένα, κάνε τρύπες στο κάτω μέρος του τοίχου και μέσω αυτών εφάρμοσε στο εσωτερικό του το υλικό. Αυτό θα σε προστατέψει από τη μελλοντική προσβολή της υγρασίας. Φρόντισε, όμως, να έχεις καλύψει το δάπεδο και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια δε θέλεις να λερωθεί.

Βήμα 2ο: Τρίψιμο & καθαρισμός τοίχου

Σειρά έχει ο καθαρισμός. Εάν ο τοίχος σου έχει ξεφλουδίσει ή έχει φουσκώσει είναι ένα δείγμα υγρασίας. Θα πρέπει, λοιπόν, να τον τρίψεις μέχρι να αφαιρεθεί το παλιό χρώμα. Είναι απαραίτητο να φτάσεις σε ένα καθαρό και υγιές υπόστρωμα, που να μπορεί να υποδεχθεί τις επόμενες στρώσεις στόκου και βαψίματος. Για τον καλύτερο καθαρισμό των επίμαχων σημείων με σημάδια μούχλας, χρησιμοποίησε μυκητοκτόνο υγρό. Ψέκασε με αυτό και τρίψε καλά, μέχρι να καθαριστούν πλήρως όλα τα σημεία. Τέλος, για μεγαλύτερη μελλοντική προστασία, σου προτείνουμε να περάσεις όλο τον τοίχο με ειδικό προϊόν για την ανερχόμενη υγρασία από το έδαφος, που θα βρεις στο εμπόριο.

Βήμα 3ο: Στοκάρισμα τοίχου

Το στοκάρισμα τοίχου με υγρασία είναι βασικό βήμα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλό υπόστρωμα του χρώματος. Αρχικά, φτιάξε το στόκο προσθέτοντας νερό στη σκόνη σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια, προσπάθησε να στοκάρεις πρώτα τυχόν ρωγμές ή τρύπες που έχουν δημιουργηθεί. Έπειτα, πέρνα με στόκο την υπόλοιπη επιφάνεια του τοίχου με φορά από δεξιά προς αριστερά ξεκινώντας από το ψηλότερο σημείο. Για την καλύτερη διευκόλυνσή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γωνιακή σπάτουλα για την ένωση των τοίχων ή μια μικρότερη για τα δύσκολα σημεία. Μόλις στεγνώσει, λείανε όλη την επιφάνεια του τοίχου με ένα τριβείο χειρός για να μπορέσει να βαφτεί. Επίσης, πέρασε τον τοίχο με ένα καθαρό και ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι. Με τον τρόπο αυτό θα αφαιρεθεί κάθε ίχνος σκόνης. Ενώ αν πιστεύεις ότι χρειάζεται, μπορείς να περάσεις και δεύτερο χέρι στόκου.

Βήμα 4ο: Βάψιμο τοίχου με υγρασία

Πριν από το βάψιμο τοίχου με υγρασία, θα ήταν καλό να περάσεις αστάρι. Φρόντισε να το αραιώσεις με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή και να το αφήσεις να στεγνώσει. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, ήρθε η ώρα για το πιο κρίσιμο σημείο. Για το βάψιμο τοίχου με υγρασία σου προτείνουμε να περάσεις δύο χέρια πλαστικό μυκητοκτόνο χρώμα. Η απόχρωση αφήνεται στα δικά σου γούστα, αλλά το είδος αυτό είναι αναγκαίο για έναν προβληματικό τοίχο. Επιπλέον, μπορείς να περάσεις ένα χέρι θερμομονωτικό χρώμα. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του χρώματος είναι η ικανότητά του να προστατεύει τους τοίχους από την υγρασία. Τέλος, φρόντισε να αφήνεις το απαιτούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των βαψιμάτων, ώστε να έχεις ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε οι οδηγίες μας για το βάψιμο τοίχου με υγρασία να σου φάνηκαν χρήσιμες. Παρ’ όλα αυτά, εάν χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού για το βάψιμο των τοίχων σου ή την εξωτερική θερμομόνωση για να προστατέψεις το κτίριό σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Εσωτερικό Βάψιμο
Αθήνα 01/12/2020
Εκτελέστηκε από
Ρίγκελς Τ.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
5,0
Αναρτήθηκε από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ζ.

poly kalo paidi kai poly prosektikos sto na ginoun ola sosta !! excellent 10/10

Εσωτερικό Βάψιμο
Κηφισιά 01/12/2020
Εκτελέστηκε από
Νεκτάριος Σ.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Εσωτερικό Βάψιμο
Δήμος Νέαπολης - Συκεών 30/11/2020
Εκτελέστηκε από
Mr. P.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Κόστος 110,00€
5,0
Αναρτήθηκε από Ολγα Γ.

Άμεση ανταπόκριση, άψογη εξυπηρέτηση και καταπληκτικό το αποτέλεσμα!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αριστη εμπειρια η συνεργασία μου με τον Κο Νίκο και την ομάδα του.Συνεπεια,τεχνική,αποτέλεσμα.Ολη η ομάδα ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη.Λεπτομερής δουλειά με καταπληκτικό αποτέλεσμα,μέσα από μια διάθεση συνεργασίας και σεβασμού.Μια είναι η λέξη.Επαγγελματισμος 100%.

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Άμεση ανταπόκριση, άψογη εξυπηρέτηση και καταπληκτικό το αποτέλεσμα!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

Για: Mr. Paint / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο κ. Νίκος μου έκανε πολύ καλή προσφορά. Στην πορεία ένας τοίχος είχε πολύ υγρασία κρυμμένη. Έγιναν και οι συμπληρωματικές εργασίες με μικρή διαφορά στην τιμή. Γρήγορος , ειλικρινής, άξιος.

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

poly kalo paidi kai poly prosektikos sto na ginoun ola sosta !! excellent 10/10

Για: Ηλίας Τζίνι / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Αψογος σε όλα.

Για: Leonard Halili / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο κ. Πρέκας είναι πολύ καλός επαγγελματίας, πολύ συνεπής στις ημερομηνίες που έδωσε, ανταποκρίθηκε άμεσα σε ότι του ζητήθηκε. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εργασία του, τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για: Έντι Πρέκας / Ελαιοχρωματισμοί