Προετοιμασία για βάψιμο τοίχου: Τί πρέπει να κάνεις;

Η σωστή προετοιμασία για βάψιμο τοίχου, είναι το <<Α>> και το <<Ω>> για να έχεις ένα ολοκληρωμένο και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένες και μπορεί να χρειαστείς επαγγελματική καθοδήγηση εάν βάφεις για πρώτη φορά. Μπορεί να νομίζεις ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί μόνο από την ποιότητα των χρωμάτων που θα διαλέξεις αλλά δεν είναι έτσι.
Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα ώστε να προετοιμάσεις την επιφάνεια του τοίχου κατάλληλα και μετέπειτα να εφαρμόσεις τα χρώματα. Εάν δεν γνωρίζει τα βήματα προετοιμασίας για το βάψιμο του τοίχου, μην ανησυχείς!
Φτιάξαμε για εσένα μία αναλυτική λίστα με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να πετύχεις την απόχρωση που θέλεις.
Διάβασε παρακάτω και θα κάνεις το βάψιμο των τοίχων, σαν επαγγελματίας!

Βασικά Βήματα Προετοιμασίας για Βάψιμο Τοίχου!

Προστάτευσε δάπεδο και έπιπλα.

Να θυμάσαι ότι πρέπει <<να προσέχεις για να έχεις>>. Μπορεί ο στόχος σου να είναι το βάψιμο του τοίχου, αλλά εάν στην πορεία καταστρέψεις το πάτωμα και τα έπιπλά σου, σίγουρα θα απογοητευτείς. Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες, στρώσε στο πάτωμα εφημερίδες, μετέφερε τα έπιπλα στο κέντρο του δωματίου και κάλυψέ τα με ειδική μεμβράνη ώστε να μην πιτσιλιστούν.

Καθάρισε την επιφάνεια των τοίχων.

Είναι σημαντικό για να γίνει σωστή πρόσφυση του χρώματος στην επιφάνεια του τοίχου, να έχει προηγουμένως καθαριστεί σωστά. Ξεσκόνισε τους τοίχους και έπειτα πλύνε την επιφάνειά τους με αραιό διάλυμα απορρυπαντικού. Άφησέ τους να στεγνώσουν καλά πριν αρχίσεις το βάψιμο.

Κατέβασε τις ασφάλειες του ρεύματος.

Ειδικά, εάν ετοιμάζεσαι να βάψεις τοίχους κουζίνας, πρέπει πρώτα να αποσυνδέσεις τις ηλεκτρικές συσκευές και να τις απομακρύνεις από τους τοίχους. Ακόμη, σε τοίχους ταβανιών, πρέπει να φροντίσεις να αφαιρέσεις τα φωτιστικά που πιθανόν θα έχουν. Να θυμάσαι η ασφάλειά σου, είναι το σημαντικότερο γι’ αυτό μην την αμελείς.

Στόκαρε τρύπες για την εξομάλυνση του τοίχου.

Οι τοίχοι που έχουν πολύ καιρό  να βαφούν, μπορεί να παρουσιάσουν φθορές, με αποτέλεσμα η επιφάνειά τους να μην είναι λεία. Το στοκάρισμα των τοίχων, βοηθάει ώστε να καλυφθούν τρύπες που έχουν δημιουργηθεί και να προετοιμαστεί ο τοίχος για την τοποθέτηση των χρωμάτων. Ο στόκος, εφαρμόζεται με σπάτουλα και γεμίζει τις τρύπες στους τοίχους ώστε να μην υπάρχουν βαθουλώματα. Όταν στεγνώσει καλά ο στόκος, ακολουθεί το αστάρωμα.

Τοποθέτησε αστάρι στον τοίχο.

Το αστάρωμα των τοίχων, είναι μία διαδικασία δημιουργίας ενός υποστρώματος που επιτρέπει την καλύτερη εφαρμογή των χρωμάτων στους τοίχους. Αυτό που ουσιαστικά, θα πετύχεις με το αστάρωμα είναι να μην δημιουργηθούν φουσκάλες, σκασίματα και αποχρωματισμοί στην επιφάνεια των τοίχων. Με τα παραπάνω βήματα, είναι σίγουρο ότι η προετοιμασία για το βάψιμο τοίχου, θα γίνει παιχνιδάκι.
Και για να μην έχεις απρόοπτα στο βάψιμο, ζητήσαμε από τους έμπειρους ελαιοχρωματιστές μας, κάποιες σημαντικές συμβουλές που θα έδιναν σε έναν αρχάριο για το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων.

Βάψιμο Τοίχου: Συμβουλές για αρχάριους!

Προτίμησε Χρώματα με Κάλυψη Κατηγορίας 1.

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να επιλέξεις φθηνά χρώματα, πρέπει να αντισταθείς. Τα οικονομικά χρώματα, συνήθως έχουν μικρότερη δυνατότητα κάλυψης, με αποτέλεσμα να χρειάζεται δεύτερο και τρίτο χέρι πέρασμα με την μπογιά. Αυτό με την σειρά του οδηγεί στο να χρειάζεσαι περισσότερη ποσότητα χρώματος άρα να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα. Τα επώνυμα χρώματα που αναγράφουν επάνω καλυπτικότητα κατηγορίας 1, είναι η πιο ασφαλής και συμφέρουσα επιλογή για το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων.

Χρησιμοποίησε σχάρα στραγγίσματος και σκαφάκι.

Είναι απαραίτητα στην διαδικασία του βαψίματος καθώς βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή του χρώματος στα ρολά και την καλύτερη εφαρμογή του χρώματος στους τοίχους. Χωρίς αυτά τα εργαλεία, τα ρολά και τα πινέλα δεν στραγγίζονται και έτσι δημιουργούν νερά στους τοίχους.

Επίλεξε οικολογικά χρώματα.

Τα οικολογικά χρώματα, θα τα βρεις στην αγορά και σε μορφή πούδρας που αναμειγνύεται με νερό. Δεν διαθέτουν διαλύτες ή πτητικά συστατικά και αυτό βοηθάει την επιφάνεια στην οποία τοποθετούνται να αναπνέει. Πολλά από αυτά έχουν και αντιμουχλική δράση, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία. Τέλος, θεωρούνται και μία ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή αφού διακρίνονται για τον βαθμό καλυπτικότητας που προσφέρουν. Τώρα, μπορείς να πεις με σιγουριά ότι έχεις τις γνώσεις ενός επαγγελματία ελαιοχρωματιστή σχετικά με την προετοιμασία για το βάψιμο των τοίχων. Μην βιαστείς να ξεκινήσεις τις εργασίες! Πάρε τον χρόνο σου, συγκέντρωσε τα υλικά σου και βήμα βήμα άρχισε τα βαψίματα. Κι αν κουραστείς στην πορεία, οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας είναι στην διάθεσή σου να σε απαλλάξουν από κούραση και άγχος και να παραδώσουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα! προετοιμασία για βάψιμο τοίχου

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εσωτερικό Βάψιμο
Βύρωνας 10/08/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκος Σ.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
26 τ.μ. - 70 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
Εσωτερικό Βάψιμο
Καλλιθέα 10/08/2020
Εκτελέστηκε από
Νικόλαος Χ.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Άμεσα
Κόστος 100,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Επαγγελματίες και πολύ καλή δουλειά. φιλικοί. Γρήγορη και ορ

Για: Βασίλης Γεωργακόπουλος / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο Γιαννη ειναι αριστος επαγγελματιας, με εμφαση στην πολυ υψηλη ποιοτητα και λεπτομερεια στην δουλεια του και παραλληλα απολυτως συνεπης σε οτι αφορα την συμφωνια-συνεννοηση σε οτι αφορα τις εργασιες και τον προγραμματισμο-υλοποιηση τους. Ειναι πραγματικα πολυ καλος στην δουλεια του αλλα και πολυ καλος ανθρωπος γενικα. Τον ευχαριστουμε πολυ για την αψογη δουλεια και συνεργασια και σιγουρα θα συνεργαστουμε ξανα.

Για: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΥΔΗΣ / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Το συνεργείο του κου Ιούλιου ήταν συνεπέστατο, ακριβές στο χρόνο παράδοσης και πολύ συνενοήσιμο. Επίσης άφησαν το σπίτι πολύ καθαρό. Τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Για: Ιούλιος Κονίνης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο κύριος Γιάννης από τη πρώτη μας επικοινωνία έδειξε επαγγελματισμό και διάθεση να αναλάβει το έργο. Μας εξήγησε σε κάθε στάδιο της εργασίας τι επρόκειτο να κάνει και μας διαβεβαίωνε με το καλύτερο τρόπο πως το αποτέλεσμα της εργασίας του θα μας αποζημιώσει. Η εργασία που ανέλαβε ήταν δύσκολη και απαιτητική αλλά με διάθεση και μεράκι κατάφερε με το συνεργείο του να την ολοκληρώσει τέλεια και συντονισμένα. Ακόμα και όταν επιμέναμε στη λεπτομέρεια με χαμόγελο, επιμονή και υπομονή έδειξε προθυμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας ακόμα και αν κάποιες φορές ξεφεύγαμε από τα πλαίσια των συμφωνηθέντων. Τον συστήνω το κο Γιάννη ανεπιφύλακτα για κάθε απαιτητική εργασία ελαιοχρωματισμού

Για: Ιωάννης Γενεράλης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Eksairetikotato apotelesma, apsogh sunergasia. Makran h kaluterh epilogh gia autou tou eidous ergasies.

Για: ΠΕΤΡΟΣ ΚΕΣΙΔΗΣ / Ελαιοχρωματισμοί
3,3

Πλημμελής εργασία στο ένα μπάνιο (φάνηκε 1 εβδ αργότερα), βιασύνη, καθόλου σεβασμός στην προστασία-κάλυψη του κατοικημένου τμήματος σπιτιού που του ζητήθηκε να βάψει,

Για: Ιωάννης Κόζης / Ελαιοχρωματισμοί