Τι χρώμα τοίχου ταιριάζει με ξύλινο πάτωμα;

Ξύλινο πάτωμα

Το ξύλινο πάτωμα είναι μια δημοφιλής επιλογή για την πλειοψηφία των ελληνικών σπιτιών. Το ξύλο στη διακόσμηση δίνει μια ζεστασιά και μια διαχρονικότητα, στα δωμάτια που τοποθετείται. Ειδικά στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, είναι πολύ πιθανό να δεις ένα πανέμορφο ξύλινο πάτωμα. 

Αναρωτιέσαι τι χρώμα τοίχου ταιριάζει με ξύλινο πάτωμα; Μην απελπίζεσαι! Είμαστε εμείς εδώ για να σου προτείνουμε τις 10 top αποχρώσεις που ταιριάζουν ιδανικά με τα ξύλινα δάπεδα. 

Τι χρώμα τοίχου ταιριάζει με ξύλινο πάτωμα; 10 top ιδέες!

#1. Λευκό χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 

Ένας από τους πιο κλασικούς και minimal συνδυασμούς που μπορεί να συναντήσεις στα περισσότερα σπίτια, είναι το λευκό χρώμα στους τοίχους. Το λευκό χρώμα θα φωτίσει το σπίτι σου, ενώ εύκολα συνδυάζεται με οποιαδήποτε απόχρωση ξύλινου δαπέδου, από την πιο σκούρα μέχρι την πιο ανοιχτή. 
λευκό χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

#2. Μαύρο χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 

Αν θέλεις να δώσεις μια μοντέρνα και ροκ νότα στον χώρο σου, τότε μη διστάσεις να βάψεις τον τοίχο σου μαύρο. Το μαύρο μπορεί να γίνει η τέλεια απόχρωση για ένα ξύλινο πάτωμα και είναι μια επιλογή που σίγουρα θα σε παρακινήσει να γίνεις πιο δημιουργικός/ -ή με τη διακόσμηση του σπιτιού σου.
μαύρο χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

#3. Γκρι χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα  

Άλλη μια αρκετά κλασική αλλά ταυτόχρονα και πολύ σύγχρονη επιλογή είναι να συνδυάσεις το ξύλινο δάπεδο σου με ένα γκρι τοίχο. Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα το οποίο μπορεί να απογειώσει το στυλ του σπιτιού σου. Δοκίμασε να συνδυάσεις το γκρι χρώμα στον τοίχο σου με μια γκρι απόχρωση στο ξύλινο δάπεδο σου και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.
γκρι χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

Διάβασε επίσης: 10+1 top trends για διακόσμηση τοίχου πάνω από τον καναπέ!

#4. Καφέ χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 

Ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις όταν έχεις ξύλινο πάτωμα και θέλεις να βάψεις τον τοίχο σου, είναι το καφέ χρώμα. Το καφέ είναι μια πολύ ζεστή απόχρωση, η οποία θα ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε ξύλινο δάπεδο και αν έχεις επιλέξει.
καφέ χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 

#5. Μπεζ χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο

Μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για τα σπίτια που έχουν ξύλινα δάπεδα είναι και ο μπεζ τοίχος. Το μπεζ είναι ένα αρκετά εύκολο χρώμα το οποίο μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά ακόμα και με ξύλινα δάπεδα σε πιο σκούρες αποχρώσεις. 
μπεζ χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

Tip: Για κάθε ξύλινο δάπεδο υπάρχει και η κατάλληλη απόχρωση του μπεζ που ταιριάζει. 

#6. Πορτοκαλί χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 

Το πορτοκαλί είναι ένα ζωηρό χρώμα που προσθέτει ζωντάνια και ενισχύει την αίσθηση ζεστασιάς που δημιουργεί το ξύλινο πάτωμα. Για ένα φυσικό και διαχρονικό αποτέλεσμα, δοκίμασε να βάψεις τον τοίχο σου σε πιο γήινες αποχρώσεις του πορτοκαλί που καφετίζουν ελαφρώς και θα δώσεις μια άλλη διάθεση στον χώρο σου.   
πορτοκαλί χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα  

#7. Πράσινο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο

Το πράσινο και το καφέ είναι ένας συνδυασμός που έρχεται κατευθείαν από τη φύση. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια πιο τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, τότε μη διστάσεις να βάψεις τους τοίχους σου σε πράσινες αποχρώσεις. Θα συνδυαστεί τέλεια με το ξύλινο δάπεδο.
πράσινο χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

#8. Μπλε σκούρο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 

Αν θέλεις πάλι να νιώθεις ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης όταν μπαίνεις σπίτι σου, τότε μια ιδανική απόχρωση για τους τοίχους είναι το σκούρο μπλε. Θα δώσει ένα στυλ πιο σοβαρό στον χώρο σου ενώ ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε απόχρωση του ξύλου σου αρέσει. 

μπλε χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

#9. Γαλάζιο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 

Το γαλάζιο είναι ένα δροσερό χρώμα που θα φέρει μια πιο καλοκαιρινή διάθεση στο σπίτι σου. Είναι μια πολύ φωτεινή και χαρούμενη απόχρωση του μπλε που θα δώσει ένα νησιώτικο αέρα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με πιο ανοιχτές ξύλινες αποχρώσεις. 
γαλάζιο χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

#10. Μωβ χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 

Το μωβ θεωρείται χρώμα αριστοκρατικό που αποπνέει πολυτέλεια. Σίγουρα αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για να βάψεις τον τοίχο σου. Αν αποφασίσεις να συνδυάσεις το ξύλινο δάπεδο, με το μωβ χρώμα, τότε το καλύτερο θα ήταν να στραφείς σε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το δαμασκηνί. Μια τέτοια επιλογή θα δώσει ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα.
μωβ χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα


Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με το ερώτημά σου τι χρώμα τοίχου ταιριάζει με ξύλινο πάτωμα. Αν θέλεις να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου χωρίς κούραση και κόπο, είμαστε εμείς εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και θα λάβεις άμεσα προσφορές στα μέτρα σου από έμπειρους ελαιοχρωματιστές.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εσωτερικό Βάψιμο
Δάφνη 22/10/2020
Εκτελέστηκε από
Βαλέριος Κ.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Άμεσα
Εσωτερικό Βάψιμο
Θεσσαλονίκη 22/10/2020
Εκτελέστηκε από
Βασiλης Χ.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Άμεσα
Κόστος 80,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο κ.Δημήτρης είναι ένας καταπληκτικός επαγγελματίας και άνθρωπος στον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς την πιο δύσκολη εργασία. Άψογος γρήγορος με άριστα αποτελέσματα και φιλική τιμή. Ευχαριστώ πολύ κ.Δημήτρη και για την εξυπηρέτηση άλλα και για τα μαθήματα τα οποία μου κάνατε για τον τέχνη του ελαιοχρωματισμού. Θα τα ξαναπούμε, Χριστόφορος.

Για: Δημήτρης Μπαρμπάτσης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Καταπληκτικη δουλεια.Συνεπής σε ολα.Εννοειται πως για οποιαδήποτε εργασια θα τον ξανακαλουσα.Εξαιρετικός Επαγγελματισμος. Μειναμε πολυ ευχαριστημένοι!!

Για: Ηλίας Παππάς / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Αμεσότητα, συνέπεια, επαγγελματισμός και σεβασμός στις ανάγκες μας!! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι!! Εξαιρετική δουλειά!!Μπράβο!!!

Για: Κώστας Γκολφινόπουλος / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

πολυ καλός, ευγενικός, συζητήσιμος, καλη δουλεια, θα τον ξαναχρησιμοποιησω

Για: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΥΔΗΣ / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Φοβερός επαγγελματίας έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος..τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Πάντα στην ώρα του κ πολύ καθαρός. Έκανε την εργασία που συμφωνήθηκε και κάποιες εργασίες που βγήκαν στην πορεία χωρίς να χρεώσει το κόστος τους. Σας ευχαριστώ πολύ Κ Κώστα. Άψογος σε όλα σας

Για: Κώστας Γκολφινόπουλος / Ελαιοχρωματισμοί
4,9

Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά του Βασίλη. Ήταν συνεπής, αποτελεσματικός και ιδιαίτερα γρήγορος, ενώ οι τιμές του είναι αρκετά λογικές.

Για: Βασίλης Ζαντές / Ελαιοχρωματισμοί