Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού;

Σκέφτεσαι ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού; Οι ελαιοχρωματισμοί των σπιτιών, για να έχουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα και να αντέχει το χρώμα στην φθορά του χρόνου, πρέπει να γίνονται τους θερινούς μήνες. Πολλοί δοκιμάζουν να βάψουν τα σπίτια τους, τους χειμερινούς μήνες και έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα (υψηλή υγρασία και δυνατές βροχές). Τα βαψίματα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μειώνουν τις πιθανότητες για ακραία καιρικά φαινόμενα και αστοχίες στον ελαιοχρωματισμό της οικίας.

Κάθε πότε πρέπει να βάφεις τους τοίχους;

Πέρα από την κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού, πολύ σημαντική είναι και η συχνότητα βαψίματος των τοίχων. Η συχνότητα, δεν έχει να κάνει τόσο με την αισθητική αλλά με τις συνθήκες υγιεινής. Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές προτείνουν τα πέντε χρόνια, ως το ιδανικό διάστημα για να ανανεώνεται το χρώμα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Τί πρέπει να προσέξεις στο βάψιμο των τοίχων;

Επίλεξε ποιοτικά χρώματα.

Τα πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα, είναι η καλύτερη επιλογή για να έχεις τέλεια καλυπτικότητα και συγχρόνως αντιμικροβιακή δράση. Όσο ελκυστικά κι αν είναι τα φθηνά χρώματα, σε βάθος χρόνου τα ποιοτικά βερνίκια θα αντέξουν. Η υγρασία και οι βροχές, είναι βασικός εχθρός του χρώματος στους τοίχους. Τα πιστοποιημένα χρώματα, διαθέτουν ιδιότητες αντιμικροβιακές και αντιμουχλικές. Έτσι, σπάνια εμφανίζουν ίχνη μούχλας.

Αέρισε τον χώρο.

Είναι πολύ σημαντικό να αερίζεται ο χώρος έπειτα από τα βαψίματα, ώστε να στεγνώνει καλά η μπογιά και να μην κάνει νερά. Εκτός όμως απ’ αυτό, οι χώροι του σπιτιού, πρέπει να αερίζονται καθημερινά ώστε να μην δημιουργείται υγρασία στους τοίχους. Εάν ανοίγεις τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σου δύο ώρες κάθε μέρα, η αντοχή των χρωμάτων στους τοίχους θα αυξηθεί και το επόμενο βάψιμο θα καθυστερήσει.

Καθάρισε καλά τους τοίχους.

Ο σωστός καθαρισμός των τοίχων γίνεται με διάλυμα χλωρίνης σε νερό. Πάρε ένα ξεσκονόπανο και καθάρισε τους τοίχους με το συγκεκριμένο διάλυμα. Η διαδικασία αυτή, θα απομακρύνει τα μικρόβια που αναπτύσσονται στους τοίχους ( π.χ. μούχλα). Παράλληλα, δημιουργείται ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης που προστατεύει τα χρώματα από την διάβρωση που προκαλούν τα μικρόβια.

Πρόσεξε τις μεγάλες αλλαγές στα χρώματα.

Εάν οι τοίχοι είναι σκουρόχρωμοι και επιλέξεις μία σκούρα απόχρωση, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς τρία ή ακόμη και τέσσερα περάσματα. Σε ανοιχτόχρωμους τοίχους, δύο περάσματα αρκούν συνήθως ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Πριν ξεκινήσεις το βάψιμο του σπιτιού, επίλεξε συνδυασμούς χρωμάτων που θα βγουν εύκολα στους τοίχους σου. Συμβουλεύσου έναν εξειδικευμένο ελαιοχρωματιστή ώστε να πάρεις την πιο σωστή απόφαση.

Τώρα που γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού αλλά και πως να διατηρήσεις την ποιότητα του χρώματος στους τοίχους σου, μπορείς να ξεκινήσεις τις εργασίες. Το βάψιμο του σπιτιού, οποιαδήποτε εποχή κι αν γίνει μπορεί να σε δυσκολέψει καθώς δύο χέρια δεν αρκούν για τόσες επιφάνειες.

Εάν οι φίλοι σου σε εγκαταλείψουν σε αυτήν σου τη προσπάθεια, οι ελαιοχρωματιστές μας θα αναλάβουν δράση! Διάλεξε ανάμεσα σε αξιολογημένους και έμπειρους επαγγελματίες και πολύ σύντομα θα έχεις το σπίτι των ονείρων σου!

ποιά εποχή είναι κατάλληλη για βάψιμο σπιτιού

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εσωτερικό Βάψιμο
Δάφνη 09/08/2020
Εκτελέστηκε από
Έντι Π.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
Τεχνοτροπία
Νέα Σμύρνη 09/08/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Χ.
Είδος βαψίματος:
Τεχνοτροπία
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Κόστος 230,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Το συνεργείο του κου Ιούλιου ήταν συνεπέστατο, ακριβές στο χρόνο παράδοσης και πολύ συνενοήσιμο. Επίσης άφησαν το σπίτι πολύ καθαρό. Τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Για: Ιούλιος Κονίνης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο κύριος Γιάννης από τη πρώτη μας επικοινωνία έδειξε επαγγελματισμό και διάθεση να αναλάβει το έργο. Μας εξήγησε σε κάθε στάδιο της εργασίας τι επρόκειτο να κάνει και μας διαβεβαίωνε με το καλύτερο τρόπο πως το αποτέλεσμα της εργασίας του θα μας αποζημιώσει. Η εργασία που ανέλαβε ήταν δύσκολη και απαιτητική αλλά με διάθεση και μεράκι κατάφερε με το συνεργείο του να την ολοκληρώσει τέλεια και συντονισμένα. Ακόμα και όταν επιμέναμε στη λεπτομέρεια με χαμόγελο, επιμονή και υπομονή έδειξε προθυμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας ακόμα και αν κάποιες φορές ξεφεύγαμε από τα πλαίσια των συμφωνηθέντων. Τον συστήνω το κο Γιάννη ανεπιφύλακτα για κάθε απαιτητική εργασία ελαιοχρωματισμού

Για: Ιωάννης Γενεράλης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Eksairetikotato apotelesma, apsogh sunergasia. Makran h kaluterh epilogh gia autou tou eidous ergasies.

Για: ΠΕΤΡΟΣ ΚΕΣΙΔΗΣ / Ελαιοχρωματισμοί
3,3

Πλημμελής εργασία στο ένα μπάνιο (φάνηκε 1 εβδ αργότερα), βιασύνη, καθόλου σεβασμός στην προστασία-κάλυψη του κατοικημένου τμήματος σπιτιού που του ζητήθηκε να βάψει,

Για: Ιωάννης Κόζης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Πολυ καλη δουλεια, συνεπεστατος, πολυ ευγενικος και ολα αυτα στην καλυτερη τιμη.

Για: Μπαντέα Αουρέλ / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Καταπληκτική επαγγελματική δουλειά. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Βασiλης Χατζηιγνατιάδης / Ελαιοχρωματισμοί