Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού;

κάθε πότε πρέπει να βάφουμε το σπίτι

Σκέφτεσαι ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού; Οι ελαιοχρωματισμοί των σπιτιών, για να έχουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα και να αντέχει το χρώμα στην φθορά του χρόνου, καλό είναι να γίνονται τους θερινούς μήνες. Πολλοί δοκιμάζουν να βάψουν τα σπίτια τους, τους χειμερινούς μήνες και έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα (υψηλή υγρασία και δυνατές βροχές). Τα βαψίματα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μειώνουν τις πιθανότητες για ακραία καιρικά φαινόμενα και αστοχίες στον ελαιοχρωματισμό της οικίας.

Κάθε πότε πρέπει να βάφουμε το σπίτι;

Πέρα από την κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού, πολύ σημαντική είναι και η συχνότητα βαψίματος. Η συχνότητα, δεν έχει να κάνει τόσο με την αισθητική αλλά με τις συνθήκες υγιεινής. Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές προτείνουν τα 5 χρόνια, ως το ιδανικό διάστημα για να ανανεώνεται το χρώμα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Όμως, κάθε πότε πρέπει να βάφουμε το σπίτι, αν έχει πρόβλημα υγρασίας; Πολλά σπίτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγρασία που αφήνει σημάδια στους τοίχους τον χειμώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το βάψιμο είναι απαραίτητο κάθε καλοκαίρι, όταν η υγρασία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. 

Βέβαια, η καλύτερη μόνωση ίσως μπορεί να σου δώσει μια πιο οριστική λύση, σε σχέση με το βάψιμο.

Τι πρέπει να προσέξεις στο βάψιμο των τοίχων;

Επίλεξε ποιοτικά χρώματα.

Τα πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα, είναι η καλύτερη επιλογή για να έχεις τέλεια καλυπτικότητα και συγχρόνως αντιμικροβιακή δράση. Όσο ελκυστικά κι αν είναι τα φθηνά χρώματα, σε βάθος χρόνου τα ποιοτικά βερνίκια θα αντέξουν. Η υγρασία και οι βροχές, είναι βασικός εχθρός του χρώματος στους τοίχους. Τα πιστοποιημένα χρώματα, διαθέτουν ιδιότητες αντιμικροβιακές και αντιμουχλικές. Έτσι, σπάνια εμφανίζουν ίχνη μούχλας.

Αέρισε τον χώρο.

Είναι πολύ σημαντικό να αερίζεται ο χώρος έπειτα από τα βαψίματα, ώστε να στεγνώνει καλά η μπογιά και να μην κάνει νερά. Εκτός όμως απ’ αυτό, οι χώροι του σπιτιού, πρέπει να αερίζονται καθημερινά ώστε να μην δημιουργείται υγρασία στους τοίχους. Εάν ανοίγεις τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σου δύο ώρες κάθε μέρα, η αντοχή των χρωμάτων στους τοίχους θα αυξηθεί και το επόμενο βάψιμο θα καθυστερήσει.

Καθάρισε καλά τους τοίχους.

Ο σωστός καθαρισμός των τοίχων γίνεται με διάλυμα χλωρίνης σε νερό. Πάρε ένα ξεσκονόπανο και καθάρισε τους τοίχους με το συγκεκριμένο διάλυμα. Η διαδικασία αυτή, θα απομακρύνει τα μικρόβια που αναπτύσσονται στους τοίχους ( π.χ. μούχλα). Παράλληλα, δημιουργείται ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης που προστατεύει τα χρώματα από την διάβρωση που προκαλούν τα μικρόβια.

Πρόσεξε τις μεγάλες αλλαγές στα χρώματα.

Εάν οι τοίχοι είναι σκουρόχρωμοι και επιλέξεις μία σκούρα απόχρωση, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς τρία ή ακόμη και τέσσερα περάσματα. Σε ανοιχτόχρωμους τοίχους, δύο περάσματα αρκούν συνήθως ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Πριν ξεκινήσεις το βάψιμο του σπιτιού, επίλεξε συνδυασμούς χρωμάτων που θα βγουν εύκολα στους τοίχους σου. Συμβουλεύσου έναν εξειδικευμένο ελαιοχρωματιστή ώστε να πάρεις την πιο σωστή απόφαση.

Τώρα που γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού, κάθε πότε πρέπει να βάφουμε το σπίτι, αλλά και πώς να διατηρήσεις την ποιότητα του χρώματος στους τοίχους, μπορείς να ξεκινήσεις τις εργασίες. Το βάψιμο του σπιτιού, οποιαδήποτε εποχή κι αν γίνει μπορεί να σε δυσκολέψει καθώς δύο χέρια δεν αρκούν για τόσες επιφάνειες.

Εάν οι φίλοι σου σε εγκαταλείψουν σε αυτήν σου τη προσπάθεια, οι ελαιοχρωματιστές μας θα αναλάβουν δράση! Διάλεξε ανάμεσα σε αξιολογημένους και έμπειρους επαγγελματίες και πολύ σύντομα θα έχεις το σπίτι των ονείρων σου!

ποιά εποχή είναι κατάλληλη για βάψιμο σπιτιού

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τεχνοτροπία
Μαρούσι 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
ΠΕΤΡΟΣ Κ.
Είδος βαψίματος:
Τεχνοτροπία
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Εξωτερικό Βάψιμο
Κορυδαλλός 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
ΚΩΝ/ΝΟΣ Σ.
Είδος βαψίματος:
Εξωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
Πάνω από 70 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Κόστος 700,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο Ali είναι καλός και φιλότιμος επαγγελματίας. Η σχέση ποιότητας - τιμής είναι άριστη. Μπορείτε να τον εμπιστευθείτε και να κάνετε την δουλειά σας πολύ καλά .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Ali Ayad / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο επαγγελματία. Λεπτομερής δουλειά σε σημείο που έλεγα φτάνει και ο Χρήστος συνέχιζε μέχρι το σημείο της απόλυτης λεπτομέρειας. Πέρασε 2 χέρια στόκο, 4 χέρια λεπτό στόκο και 4 χέρια το βάψιμο με δική του πρωτοβουλία για να τελειοποιήσει τις καμάρες που είχαν γίνει από άλλο μάστορα. Ήταν στην ώρα του, συνεπής (πράγμα σπάνιο για μάστορα), ευγενικός και ευχάριστος, τόσο ο ίδιος όσο και ο βοηθός του. Καθάρισαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ πριν φύγουν, μέχρι και με βετέξ έκαναν τη γυάλινη πόρτα! Επίσης ο Χρήστος μου έφτιαξε ένα κύκλωμα ρεύματος που είχε χαλάσει και προσφέρθηκε να μου βάψει επιπλέον με ειδικό χρώμα έναν τοίχο για μεγαλύτερη αντοχή χωρίς να ζητήσει χρήματα. Αν έχετε την τύχη να πάρετε προσφορά από αυτόν τον άνθρωπο μην τυχόν και τον αφήσετε να φύγει γιατί απλά δεν θα βρείτε καλύτερο τεχνίτη.

Για: Χρήστος Μήτσης / Ελαιοχρωματισμοί
4,9

Παρασκευή είδε το σπίτι, Δευτέρα μεσημέρι μου το παρέδωσε τελειωμένο, Τετάρτη τον κάλεσα για κάποιες διορθώσεις κ ήρθε άμεσα. Μειναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας με τον Αχιλλέα!

Για: Mr. Paint / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

'Αψογος επαγγελματίας, συνεννοήσιμος, γρήγορος και πολύ ευγενικός. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Mας έκανε ξαιρετική δουλειά και μας βοήθησε και με την επιλογή των χρωμάτων! Τον επιλέξαμε και για άλλη εργασία του σπιτιού!

Για: Βασίλης Ζαντές / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Πολύ καλή δουλειά, συνεπής παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω καραντινας και παντα ευγενικος

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ / Ελαιοχρωματισμοί
4,5

Εξαιρετικός

Για: Ελαιοχρωματισμοί Λουκάς / Ελαιοχρωματισμοί