Πότε είναι η ώρα για Μετακόμιση σε άλλη πόλη;

Η μετακόμιση σε άλλη πόλη είναι κάτι που κανείς μας δε θα ξεχάσει ποτέ. Είτε μόλις περάσαμε στη σχολή που θέλαμε, είτε λόγω αλλαγής δουλειάς, είτε απλά θέλαμε να φύγουμε από τους γονείς μας, η μετακόμιση παραμένει μία δύσκολη διαδικασία. 

Μετακόμιση σε άλλη πόλη- Πότε να το αποφασίσεις;

Αν δεν έχεις μετακομίσει σε άλλη πόλη ποτέ στη ζωή σου, η απόφαση για να το κάνεις, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικούς παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το βήμα που χρειάζεται. Πότε λοιπόν χρειάζεται να σκεφτείς σοβαρά τη μετακόμιση σε άλλη πόλη;

1. Η δουλειά

Η αναζήτηση εργασίας αποτελεί, ίσως, τον πιο καθοριστικό παράγοντα για τη μετακόμιση σε άλλη πόλη. Αν δε νιώθεις καλά με την τωρινή σου δουλειά και δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο στην πόλη που είσαι, τότε πάρ’το απόφαση!  Μεγάλωσε την ακτίνα της αναζήτησής σου και δε θα χάσεις. Φρόντισε μόνο οι πόλεις που θα επιλέξεις να ταιριάζουν σε ένα βαθμό στην ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο ζωής σου.  Για παράδειγμα αν σου αρέσει μία πιο ήσυχη ζωή μπορείς να σκεφτείς τη μετακόμιση στην επαρχία. Αντίθετα αν αποζητάς την έντονη ζωή και έχεις συνηθίσει σε πόλεις όπως η Αθήνα, η αναζήτησή σου χρειάζεται να ξεκινήσει από άλλα αστικά κέντρα.

μετακόμιση σε άλλη πόλη

2. Το οικονομικό

Ένας από τους βασικότερους λόγους μετακόμισης αποτελεί ο οικονομικός. Είναι περιπτώσεις που δεν μπορείς πλέον να στηρίξεις δικό σου σπίτι λόγω των ενοικίων στην πόλη που μένεις. Ακόμα και παράγοντες όπως οι λογαριασμοί και τα κοινόχρηστα διαφέρουν σημαντικά σε μικρότερες πόλεις. Επίσης, ένας σημαντικός λόγος είναι και η ποιότητα του σπιτιού, καθώς σε άλλη πόλη πιθανώς να μπορείς να βρεις με τα ίδια λεφτά, ένα μεγαλύτερο σπίτι.
Πότε να μετακομίσω; 5 σημεία - κλειδιά για σωστή μετακόμιση!

3. Η ποιότητα ζωής

Και μιας και αναφέραμε την ποιότητα, η μετακόμιση από την πρωτεύουσα σε άλλη πόλη είναι ένα καθοριστικό βήμα αν θες να αλλάξεις την ποιότητα ζωής σου. Αν νιώθεις πως οι ρυθμοί μιας πόλης σαν την Αθήνα δεν είναι για σένα, ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τη μετακόμιση σε άλλη πόλη.  Αν έχεις “βαλτώσει” και χρειάζεσαι επειγόντως να αλλάξεις παρέες και ζωή, η μετακόμιση σε άλλη πόλη είναι ιδανική αφορμή. Αρκεί  να έχεις εξασφαλίσει μία θέση εργασίας στην πόλη που πρόκειται να πας.  Τέλος, αν έχεις παιδιά και θέλεις να μεγαλώσουν σε μία καλύτερη πόλη από αυτή που μένεις τώρα, άρχισε τη μελέτη και το ψάξιμο όσο πιο σύντομα γίνεται! Η μετακόμιση με παιδί ή έφηβο, είναι μία απαιτητική διαδικασία που χρειάζεται να κάνεις προσεκτικά για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή του στη νέα πόλη.

μετακόμιση σε άλλη πόλη

4. Η ανεξαρτησία

Έχεις αρχίσει να νιώθεις στριμωγμένος/-η στο σπίτι με τους γονείς; Το κεφάλαιο “ανεξαρτησία” είναι πολύ σημαντικό στάδιο για να το παραλείψεις. Εφόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα να μείνεις μόνος/-η τότε δεν υπάρχει άλλος λόγος για να μην το κάνεις.  Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τότε η αποταμίευση είναι μία καλή λύση. Όταν αποκτήσεις ένα ποσό που θα σου επιτρέψει να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, μη διστάσεις να κάνεις την αρχή! Το να έχεις δικό σου σπίτι μπορεί να μοιάζει τρομακτική εμπειρία, αλλά στην πραγματικότητα είναι μοναδική. Επίσης, σε βοηθάει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να ωριμάσεις.

μετακομιση σε αλλη πολη

5. Η σχολή

Έρχεται η ώρα να επιλέξεις τη σχολή που θέλεις και φοβάσαι να βάλεις αυτές που βρίσκονται σε άλλες πόλεις; Εφόσον ο φόβος είναι το μοναδικό σου εμπόδιο, τότε τόλμησέ το και δε θα το μετανιώσεις. Το να σπουδάσεις σε άλλη πόλη είναι εμπειρία ζωής την οποία δεν πρέπει να χάσεις!  Η μετακόμιση σε άλλη πόλη σου μαθαίνει στην πράξη τι σημαίνει να είσαι αυτόνομος/ -η, να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά και να φροντίζεις το χώρο σου. Επίσης, σου μαθαίνει τι σημαίνει να συντηρείς το σπίτι σου και να αξιολογείς τελείως διαφορετικά, τα πράγματα που ήξερες πχ τις δουλειές του σπιτιού.  Τέλος, το να γνωρίζεις τον τρόπο ζωής και τους ρυθμούς μιας άλλης πόλης, σε βοηθάει να ανοίξεις τους ορίζοντές σου.

Οι μεταφορικές εταιρείες της πλατφόρμας μας, εξυπηρετούν τόσο Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και άλλες περιοχές, έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις την κατάλληλη. Ευχόμαστε χαρούμενη εγκατάσταση στο νέο σου σπιτικό!μετακόμιση σε άλλη πόλη

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα