Μετακόμιση στο Εξωτερικό: Τα Καλύτερα Tips πριν Πακετάρεις!

Η μετακόμιση στο εξωτερικό, είναι σίγουρα μία μεγάλη αλλαγή είτε μετακομίζεις μόνος σου είτε με όλη την οικογένεια. Μία τέτοια αλλαγή χρειάζεται προετοιμασία και οργάνωση. Πέρα από το πακετάρισμα των προσωπικών αντικειμένων και των οικοσυσκευών, υπάρχουν και γραφειοκρατικά θέματα που πρέπει να λύσεις. Πριν ξεκινήσεις να πανικοβάλεσαι, συγκεντρώσαμε μία λίστα με οδηγίες που θα σε καθοδηγήσουν σε μία ασφαλή και άμεση μετακόμιση στο εξωτερικό.

Οδηγίες για Εύκολη Μετακόμιση στο Εξωτερικό!

#1 Έλεγξε το διαβατήριο ή την ταυτότητα σου.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ενημερώσει ταυτότητες και διαβατήρια. Δες την νομοθεσία της χώρας στην οποία ταξιδεύεις και πάρε μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα. Μην αμελήσεις αυτό το θέμα γιατί είναι πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα με τον νόμο και εντέλει να μην καταφέρεις να ταξιδέψεις ή να μετεγκατασταθείς.

#2 Βρες την νέα σου κατοικία.

Οι περισσότεροι που βρίσκονται σε διαδικασία μετακομίσεων προς το εξωτερικό, έχουν ήδη βρει κατοικία ή πολλές φορές τους παρέχετε από την νέα τους εργασία. Εάν δεν είσαι από τους τυχερούς και πρέπει να βρεις μόνος σου σπίτι, ψάξε σε τοπικά μεσιτικά γραφεία και στο διαδίκτυο. Ακόμη, μπορείς να διαβάσεις σε forum τις περιοχές με τις καλύτερες τιμές για ενοικίαση ή αγορά ακινήτου.

#3 Ενημερώσου για την νομοθεσία στην χώρα μετεγκατάστασης.

Οι φόροι και οι εισφορές που θα χρειαστεί να πληρώσεις, μπορεί να είναι ένα σημαντικό κόστος που δεν θα μπορείς να καλύψεις με τον μισθό σου. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένεις να φτάσει η στιγμή της μετακόμιση για να ενημερωθείς για την φορολογία στην περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση. Επικοινώνησε με τοπικά λογιστικά γραφεία και ζήτα πληροφορίες.

#4 Επίλεξε μία αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία.

Είναι απαραίτητο να βρεις μία έμπειρη μεταφορική για μετακομίσεις και μεταφορές προς το εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λύσεις και η μεταφορική μπορεί να αναλάβει ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά.

Η μεταφορά των επίπλων και των οικοσκευών σου στο εξωτερικό, μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με εξειδικευμένους συνεργάτες. Οι συνεργάτες της μεταφορικής θα φροντίσουν για την ασφαλή παραλαβή και παράδοση των φορτίων σου.

#5 Κάνε έναν προϋπολογισμό για το κόστος της μετακόμισης.

Σκέφτεσαι πόσο θα κοστίσει η μετακόμιση στο εξωτερικό; Πολλές μεταφορικές διαθέτουν έτοιμα και φθηνά πακέτα μετακομίσεων για εξωτερικό.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις μία πρώτη εκτίμηση του κόστους της μετακόμισης ή της μεταφοράς σου. Σε αυτό το κόστος, πρέπει να προσθέσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια και τα έξοδα του πρώτου μήνα διαμονής σου. Έχε στον νου σου, ότι σε πολλές χώρες ζητούν να υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός με ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων ή κάποιος εγγυητής.

μετακομιση στο εξωτερικοΘέλεις να μάθεις τα πάντα για τη σωστή συσκευασία και το αμπαλάρισμα; Εμείς είμαστε εδώ!

Πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση; Συμβουλές που θα σε Σώσουν!

Οι παραπάνω συμβουλές, σίγουρα θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις τις διαδικασίες για την μετακόμιση ή την μεταφορά σου στο εξωτερικό. Όποιος κι αν είναι ο τελικός σου προορισμός, ξεκίνησε την προετοιμασία τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα ώστε να προλάβεις τυχόν αναποδιές.

Στο Douleutaras.gr θα βρεις μεταφορικές εταιρείες που εξειδικεύονται σε διεθνείς μεταφορές. Οι Μεταφορικές μας μπορούν να σου παρέχουν ολοκληρωμένα πακέτα μετακομίσεων και μεταφορών. Πριν χαθείς στο ψάξιμο, καταχώρησε την εργασία σου και επίλεξε την μεταφορική που καλύπτει τις ανάγκες σου!μετακόμιση στο εξωτερικό

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Αθήνα 21/10/2020
Εκτελέστηκε από
ALEXOPOULOS Μ.
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5-10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Θρακομακεδόνες
5,0
Αναρτήθηκε από Κωνσταντίνος Μ.
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Γαλάτσι 21/10/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Β.
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Γαλάτσι
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για τον φόρτο εργασίας των επαγγελματιών
3,7
Αναρτήθηκε από Αννα Π.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ καλή επικοινώνια και συνεννόηση, σωστή οργάνωση και γενικότερα πολύ επάγγελμάτικη συμπερίφορα. Η μετάφορα των αντικείμενων έγινε αψεγάδιαστα!!

Για: Αλέξανδρος Κορώνης- Η σωστή κίνηση στη Μετακόμιση / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό
5,0

Ο κος Νίκος παρ'ολο τον φόρτο εργασίας του ήταν συνεπής και ζεστός άνθρωπος. Προθυμοποιηθηκε να με βοηθήσει στο ανέβασμα του επίπλου ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Θα τον προτιμήσω ξανά αν χρειαστώ ανάλογη υπηρεσία!

Για: Νικόλαος Κελαρίδης / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση. Έγιναν όλα όπως συμφωνήθηκαν. Η επικοινωνία ήταν άψογη.

Για: Κωσταντίνος Ιωάννου / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Ο κύριος Αποστόλου ήταν συνεπής σε αυτά που είπαμε και στην ώρα του στο ραντεβού, επίσης παρόλο που δεν υπήρχε προσβασιμότητα του καναπέ λόγω μεγέθους στο σπίτι που ήταν στο 1ο όροφο βοήθησε στο να βρούμε τρόπο να μεταφερθεί, πολύ καλός επαγγελματίας!!

Για: Θανάσης Αποστόλου / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
4,4

Είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Ήρθαν στην ώρα τους, μας βοήθησαν πάρα πολύ με τη μετακόμιση, είχαν υπομονή και ήταν πολύ προσεκτικοί με τα πράγματα μας. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Περικλής Χονδροβασιλόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
1,3

Έρχομαι στη δύσκολη θέση να κάνω αρνητική κριτική. Είναι πρώτη φορά και λυπάμαι πολύ. Ανέθεσα στον κύριο Βασιλάκη να κάνει μεταφορά μιας βιβλιοθήκης από την Αγία Παρασκευή στο Μαρούσι. Συμφωνήσαμε για Σάββατο 14.00 -15:00. Στη συνέχεια ενημέρωσα τη φίλη μου που θα περίμενε από τη μεριά της να παραλάβει την βιβλιοθήκη στο Μαρούσι για τις ώρες προκειμένου να είναι σε αναμονή. To Σάββατο στις 14:30 ώρα τον καλώ απλά για να σιγουρευτώ ότι είναι στον δρόμο. Μου είπε ότι σε 20 λεπτά τα παιδιά θα είναι εκεί. Η ώρα πήγε 15:50 και δεν είχε εμφανιστεί κανένας. Στο μεταξύ είχα και τηλέφωνα ανησυχίας από τη φίλη μου η οποία επίσης είχε στηθεί να περιμένει και πήγαινε πίσω το πρόγραμμα της. Ξανακαλώ τον κο Βασιλάκη και μου λέει πως θα με πάρει σε 2 λεπτά. Δε με πήρε και τον καλώ πίσω. Με ενημέρωσε ότι τα παιδιά απέχουν 100 μέτρα από το σπίτι. Με την σειρά μου τον ενημέρωσα ότι αν δεν είναι σπίτι μου σε 5 λεπτά, ακυρώνεται η ανάθεση. Φθάνουν όντως εντός 5 λεπτών. Ανεβαίνουν και τους οδηγώ στη βιβλιοθήκη. Με κοιτούν με απορία γιατί περίμεναν καναπέ. Έτσι τους είχαν ενημερώσει λέει. Ξανά πίσω τηλέφωνο για το μπέρδεμα. Λάθος συνεννόηση. Δεν ξέρω που σταματά η δικαιολογία και που ξεκινά η αλήθεια. Η βιβλιοθήκη χωριζόταν σε δύο κομμάτια παίρνουν το πρώτο να το κατεβάσουν. Από το χειρισμό διακρίνω αγαρμποσύνη. Καμία ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο μεταφοράς προκειμένου να προστατέψουν το έπιπλο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Στο δεύτερο κομμάτι της βιβλιοθήκης, και στα πλαίσια της μεταφοράς προς την έξοδο, τρώνε λίγο τοίχο (Το προσπερνάω) . Δεν γνωρίζω πώς έγινε η υπόλοιπη διαχείριση της μεταφοράς. Να φανταστώ μόνο μπορώ. Με πήρε η φίλη μου τηλέφωνο και μου είπε ότι το κάτω μέρος της βιβλιοθήκης που ακουμπά στο πάτωμα είχε σπάσει. Έγινε παρατήρηση στους μεταφορείς και η απάντηση του ενός ήταν ένας μορφασμός και σχόλιο «ε είναι κάτω κάτω» (!!!!) Ελπίζω αυτό το περιστατικό να είναι μεμονωμένο, να μεν έχει ξανασυμβεί και να μη συμβεί σε άλλον πελάτη. Η επιχείρηση χρειάζεται ριζική βελτίωση στην α) διαχείριση χρόνου β) διαμόρφωση προγράμματος /δρομολογίων γ) επιλογή υπαλλήλων /μεταφορέων δ) επαγγελματισμό στην επικοινωνία με τον πελάτη. Κύριε Βασιλάκη ειλικρινά εύχομαι να λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω παρατηρήσεις και να γίνετε μακράν ο καλύτερος στον τομέα σας.

Για: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού