Πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση; Δες top συμβουλές!

Πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση

Πιστεύεις ότι η συσκευασία των επίπλων και των οικοσκευών σου είναι εύκολη υπόθεση; Γνωρίζεις τα υλικά που θα χρειαστείς και τον τρόπο που πρέπει να τα τοποθετήσεις; Αυτό το άρθρο θα σε σώσει από ατελείωτες ώρες παιδέματος και θα σου δώσει έξυπνες συμβουλές για το πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση;

Πώς να κάνω αμπαλάζ εύθραυστων αντικειμένων; 

Πολλά από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι είναι εύθραυστα και κινδυνεύουν να φθαρούν ή ακόμη και να σπάσουν κατά την μετακόμιση. Ποτήρια, κουζινικά, διακοσμητικά και φωτιστικά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο και γι’ αυτό η συσκευασία τους πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά.

Παρακάτω, θα βρεις μία λίστα με οδηγίες για το πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση τα εύθραυστα αντικείμενα. Ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες και μην ανησυχείς για την ασφάλειά των αντικειμένων σου.

  • Τύλιξε τα κουζινικά (ποτήρια & πιάτα) με αεροπλάστ. Το αεροπλάστ είναι ειδική ζελατίνα με φυσαλίδες αέρα, η οποία τοποθετείται γύρω από εύθραυστα αντικείμενα. Σε περίπτωση πτώσης ή κρούσης προστατεύει το αντικείμενο και μειώνει τις πιθανότητες να καταστραφεί.
  • Κλείσε το κιβώτιο από κάτω με ειδική κολλητική ταινία και σιγουρέψου ότι δεν έχεις αφήσει κάποιο άνοιγμα.
  • Τοποθέτησε τα εύθραυστα αντικείμενα το ένα δίπλα στο άλλο και προσπάθησε να μην αφήσεις κενά μεταξύ τους. Όπου υπάρχουν κενά, κάλυψέ τα με αεροπλάστ.
  • Μην γεμίσεις τις κούτες έως επάνω αλλά προτίμησε να χωρίσεις τα αντικείμενα σε δύο κούτες. Οι παραγεμισμένες και βαριές κούτες είναι πιο επικίνδυνες κατά την μεταφορά.
  • Σφράγισε καλά το επάνω μέρος της κούτας με ειδική ταινία και γράψε στην επιφάνειά της το είδος των αντικειμένων που περιέχει και τον χώρο που θα τοποθετηθούν.
Επίσης μπορείς να δεις και έξτρα συμβουλές στο παρακάτω video:

Πώς να κάνω Αμπαλάζ Επίπλων & Οικοσκευών

Τώρα που έλυσες τις απορίες σου για το πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση, ήρθε η σειρά των επίπλων. Σκέφτεσαι πώς να αμπαλάρεις έπιπλα; Την συγκεκριμένη εργασία, συνήθως την αναλαμβάνει η μεταφορική εταιρεία.

Τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές, αποτελούν ογκώδη αντικείμενα και απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό για να συσκευαστούν. Παρόλα αυτά εάν έχεις αποφασίσει να κάνεις μόνος σου το αμπαλάζ, στην συνέχεια θα βρεις σωτήριες συμβουλές!

  • Ξεκίνησε να αποσυναρμολογείς τα έπιπλα. Οι καναπέδες, τα κρεβάτια και οι πολυθρόνες είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν ολόκληρα. Αποσυναρμολόγησέ τα και τύλιξε ένα ένα τα κομμάτια τους με ειδική ζελατίνη μετακόμισης.
  • Βάλε χοντρό χαρτόνι εκεί που θα τα τοποθετήσεις ώστε να μην γρατζουνιστούν.
  • Τοποθέτησε ειδικές κουβέρτες για μετακόμιση ανάμεσα στα έπιπλα για να τα προστατέψεις ακόμη περισσότερο. Στην αγορά, μπορείς να βρεις κουβέρτες πολλών ειδών. Οι πιο ασφαλείς είναι οι μάλλινες, διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε μία μελλοντική μετακόμιση.
  • Χρησιμοποίησε χάρτινα καλύμματα για τις ηλεκτρικές συσκευές. Τα χάρτινα καλύμματα μετακόμισης, είναι μίας χρήσης αλλά αποτελούν ιδανική λύση για την ασφαλή μεταφορά ψυγείων, πλυντηρίων και μικροσυσκευών. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι εμποδίζουν την φθορά στους κραδασμούς και μπορείς να τα ανακυκλώσεις όταν τελειώσει η μετακόμιση.

Πώς να κάνω Αμπαλάζ σε μία μετακόμιση- Tip Alert!

Πριν ξεκινήσεις την συσκευασία των επίπλων και των προσωπικών σου αντικειμένων, προμηθεύσου όλα τα υλικά που θα χρειαστείς. Μπορείς να προμηθευτείς κούτες, κολλητική ταινία, χαρτόνι και κουβέρτες είτε από την ίδια την μεταφορική εταιρεία είτε από κατάστημα με είδη συσκευασίας. Ξεκίνησε από τα μικρά αντικείμενα και συνέχισε με τα μεγαλύτερα. 

Εκτός από την απορία "Πώς να κάνω αμπαλάζ σε μία μετακόμιση", διάβασε και επιτυχημένα tips για εύκολη μετακόμιση!

Εύκολη μετακόμιση σε 5 έξυπνα βήματα!

Με λίγη προσοχή και μεθοδικότητα μπορείς να καταφέρεις το πακετάρισμα μόνος σου και να γλιτώσεις και ένα μέρος από το κόστος της μετακόμισης. Σε περίπτωση όμως που κουράζεσαι και μόνο στην ιδέα, εμπιστεύσου τους μεταφορείς μας.

Οι αξιόπιστες και αξιολογημένες μεταφορικές μας, πραγματοποιούν κοντινά και μακρινά δρομολόγια και μπορούν να αναλάβουν την οργάνωση της μετακόμισης και να σου παρέχουν τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι. Με την βοήθειά τους οι μετακομίσεις και οι μεταφορές σου θα γίνουν άμεσα και με ασφάλεια!πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Αθήνα 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
ALEXOPOULOS Μ.
Είδος μετακόμισης:
Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5-10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Χαλανδρι
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Κηφισιά 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Γ.
Είδος μετακόμισης:
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Τοποθεσία μετακόμισης:
Κηφισιά
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για τον φόρτο εργασίας των επαγγελματιών

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άμεση επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού στο οποίο ήταν συμπαθέστατοι. Αφορά μετακόμιση επίπλων εντός διαμερίσματος . Δύο άτομα πολύ εξυπηρετικά και ευγενικά . Φρόντισαν να μην χτυπήσουν τα έπιπλα και τους τοίχους αι να μη γδάρουν τα ξύλινα πατώματα κατά τη μεταφορά . Ακόμη και ένα έπιπλο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση το πρόσεξαν πολύ ώστε να μην ανοίξει. Επαγγελματίες . Τους συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: DIRTY JOBS ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί επαγγελματίες, έγιναν όλα όπως τα συμφωνήσαμε... ή μάλλον όχι, έγιναν και παραπάνω από αυτά που συμφωνήσαμε. Εξαιρετικοί, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για: ALEXOPOULOS ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετικοί!! Τόσο ο Περικλής, όσο και οι συνεργάτες του ήταν ευγενικοί, προσεκτικοί με όλα τα αντικείμενα, ηθικοί και τυπικοί. Πάντα χαμογελαστοί με διάθεση να βοηθήσουν και να κάνουν το καλύτερο. Πέρα από σωστοί επαγγελματίες ήταν και καλοί άνθρωποι. Κάναμε μετακίνηση πραγμάτων σε 3 σπίτια, με αρκετές δυσκολίες καθότι το ένα σπίτι ήταν Παγκράτι και η χρήση ανυψωτικού ήταν απαγορευτική! Όμως δούλεψαν σαν ομάδα με απόλυτη οργάνωση και σε 3 ώρες είχαμε τελειώσει τα πάντα. Επίσης αν σας πει για χρήση ανυψωτικού, να το ακολουθήσετε.. τα πράγματα σας δεν θα ταλαιπωρηθουν και η δουλειά θα γίνει γρήγορα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Περικλή.

Για: Περικλής Χονδροβασιλόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Προτείνω τον κ. Λευτέρη σε όποιον χρειάζεται οτιδήποτε. Από απλή μεταφορά ενός καναπέ έως πλήρη μετακόμιση. Επαγγελματίες, συνεπείς με το παραπάνω στο ραντεβού και η τιμή όπως συμφωνήθηκε τηλεφωνικά. Προσεκτική μεταφορά του αντικειμένου και γρήγορη παράδοση. Ευχαριστώ πολύ.

Για: Ελευθέριος Γυμνόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Ο Περικλής είναι ευγενέτατος και εξυπηρετικός. Μετέφερε κάποια πράγματα στον επαγγελματικό μου χώρο άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια. Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό και ευχαριστώ πολύ.

Για: Περικλής Πανουργιάς / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
4,9

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Συνεπής, ευγενέστατος, συνεννοήσιμος. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη για Αθήνα έγινε γρήγορα και χωρίς πρόβλημα. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Για: Αλέξανδρος Κορώνης- Η σωστή κίνηση στη Μετακόμιση / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό