Μετακομίζεις; Μάθε τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι!

μετακόμιση σε καινούριο σπίτι

Ώστε λοιπόν πήρες τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσεις; Συγχαρητήρια! Έχεις βρει και το κατάλληλο σπίτι στην τοποθεσία που ήθελες; Και πάλι συγχαρητήρια! Ελπίζουμε ότι αυτή η αλλαγή σε βρίσκει σε καλή φάση της ζωής σου και ότι η μετακόμιση γίνεται για καλό σκοπό. Έχεις αγχωθεί με τις ετοιμασίες και μελαγχολείς και λίγο που αφήνεις το παλιό σου σπίτι, είτε πατρικό, είτε δικό σου; Δεν πειράζει, συμβαίνει σε όλους.

Είναι λογικό να κουραστείς με τις διαδικασίες, με το να βρεις το σπίτι, να ετοιμάσεις τα απαραίτητα χαρτιά, να συσκευάσεις όλα τα πράγματα σου. Υπάρχει όμως ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι για το οποίο πρέπει να μεριμνήσεις πριν αλλάξεις σπίτι. Το ερώτημα είναι: “Τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι;”. Καταλαβαίνεις ότι δεν αρκεί να κλείσεις μια μεταφορική για να σου μεταφέρει τα πράγματα στο νέο σπίτι. Η μετακόμιση σε νέο σπίτι χρειάζεται κάποια προετοιμασία, για την οποία δε χρειάζεται απαραίτητα να αγχωθείς παραπάνω! Χρειάζεται όμως να οργανωθείς κατάλληλα.

Τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι;

#1 Ηλεκτρικό ρεύμα και νερό

Ας ξεκινήσουμε από το λειτουργικό μέρος. Ίσως αυτό το σημείο να σου φαίνεται αυτονόητο, αλλά είναι μάλλον το πιο σημαντικό. Θα ήταν καλό να μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για να τακτοποιήσεις ό,τι σχετίζεται με ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Βεβαιώσου ότι το καινούργιο σου σπίτι έχει εξασφαλίσει το ηλεκτρικό του ρεύμα και το νερό, προτού μετακομίσεις.
Με άλλα λόγια, τακτοποίησε το ζήτημα των λογαριασμών, είτε πηγαίνοντας στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, είτε με το να απευθυνθείς στα ΚΕΠ. Θα χρειαστεί να προσκομίσεις κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις και αιτήσεις, για τις οποίες θα ενημερωθείς από τους αρμόδιους. Αν σε κουράζει η γραφειοκρατία, αναγκαστικά θα κάνεις λίγη υπομονή εδώ. Η μετακόμιση σε νέο σπίτι απαιτεί μερικές θυσίες.
Έπειτα, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ανταποκριθούν οι υπηρεσίες, ώστε να σου παρέχουν ρεύμα και νερό. Καλό θα ήταν να ρωτήσεις πόσος χρόνος θα χρειαστεί, γιατί μπορεί να τύχουν διακυμάνσεις από περίπτωση σε περίπτωση. Τέλος, έχε υπόψιν σου ότι θα χρειαστεί να πληρώσεις εγγύηση για τη ΔΕΗ από την αρχή, οπότε συνυπολόγισε το στα έξοδα. Μην ξεχάσεις πριν μετακομίσεις να καλέσεις έναν υδραυλικό και έναν ηλεκτρολόγο, για να σιγουρευτείς ότι οι σωλήνες και τα ηλεκτρολογικά του νέου σπιτιού βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

#2 Σύνδεση στο διαδίκτυο

Εδώ θα χρειαστεί υπομονή. Για αρχή, πρέπει να κάνεις μια αίτηση για σύνδεση τηλεφώνου και μαζί ίντερνετ, είτε στον ΟΤΕ, είτε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής τηλεφωνίας της επιλογής σου. Ο χρόνος σύνδεσης τηλεφώνου και ίντερνετ, μπορεί να επιμηκυνθεί δυσκολεύοντας σου τη ζωή, λόγω διαφόρων ανασταλτικών παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα θα έχεις τη σύνδεση σου σε λιγότερες από 10 εργάσιμες μέρες.
Παραδέξου το, μπορείς να αντέξεις χωρίς σταθερό τηλέφωνο, αλλά όχι χωρίς ίντερνετ! Και το mobile internet είναι αρκετά δαπανηρό, σωστά; Γιατί να προστεθεί λοιπόν κι αυτό στα έξοδα σου; Μάλλον θα ήταν καλύτερο να έχεις εξασφαλίσει την τηλεφωνική σου σύνδεση από πριν. Αν βέβαια δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις στο σπίτι, θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο για να τοποθετήσει καλώδια και να κάνει συνδέσεις. Καλό θα ήταν να φροντίσεις να γίνει και αυτή η εργασία, προτού αμπαλάρεις τα πράγματα σου και ετοιμαστείς για μετακόμιση σε νέο σπίτι.

#3 Καθαριστικά σπιτιού

Όχι, δεν εννοούμε τα καθαριστικά που θα έχεις στο σπίτι μετά τη μετακόμιση για το καθημερινό καθάρισμα. Πριν τη μετακόμιση σε νέο σπίτι, είναι ανάγκη να κάνεις μια πολύ καλή γενική καθαριότητα. Εξοπλίσου με σκούπες, σφουγγαρίστρες, καθαρά πανιά, καθαριστικά και μπόλικη υπομονή, και πέρασε το σπίτι απ΄άκρου εις άκρον. Σίγουρα θα κουραστείς, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει μόλις δεις το νέο σου χώρο έτοιμο να δεχθεί τα έπιπλα και τα προσωπικά σου αντικείμενα.
Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη του καινούργιου σπιτιού για καθάρισμα, αν προηγηθούν υδραυλικές εργασίες, βαψίματα τοίχων και αλλαγή πατωμάτων. Για καλό και για κακό, προμηθεύσου και μεγάλες και ανθεκτικές σακούλες σκουπιδιών, για να κάνεις τη δουλειά ευκολότερη. Τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι λοιπόν, άσχετα με την τοποθεσία και άλλα χαρακτηριστικά του; Έναν πολύ καλό καθαρισμό.

#4 Έπιπλα

Τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι, το οποίο έχει καθαριστεί, είναι πλήρως λειτουργικό και είναι έτοιμο να κατοικηθεί; Χρειάζεται τα έπιπλα των ανθρώπων που θα το κατοικήσουν. Έχεις όλα τα έπιπλα που χρειάζεσαι για να είναι το σπίτι όπως το θέλεις, ή πρόκειται να αγοράσεις καινούργια έπιπλα; Αν διαθέτεις τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να αγοράσεις καινούργια έπιπλα, αυτό το βήμα δε θα πρέπει να σε προβληματίσει ιδιαίτερα.
Αν όμως ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος, δε χρειάζεται να ξοδέψεις υπέρογκα ποσά για έπιπλα! Εξέτασε το ενδεχόμενο να επιδιορθώσεις κάποια έπιπλα που διαθέτεις και έχουν κάποιο ελάττωμα. Φυσικά, αν ο μάστορας που θα σου επισκευάσει τα έπιπλα σε ενημερώσει ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο, τότε ίσως να πρέπει στ΄αλήθεια να αγοράσεις κάποια καινούργια.
Άλλη μια ιδέα, είναι να μεταμορφώσεις τα παλιά σου έπιπλα, αν δεν ταιριάζουν με την αισθητική σου, σε καινούργια! Κάποια έπιπλα μπορούν να μεταμορφωθούν χωρίς καμία βοήθεια, και έτσι θα κάνεις οικονομία, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι.

#5 Προσωπικά αντικείμενα

Κουράγιο, φτάνουμε προς το τέλος της μετακόμισης. Σύντομα θα μπορείς να χαρείς το καινούργιο σου σπίτι μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα, μεγάλα και μικρά, ανθεκτικά και εύθραυστα. Θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου την οργανωτικότητα εδώ.
Αγόρασε κούτες σε διάφορα μεγέθη και μπόλικες κολλητικές ταινίες καλής ποιότητας. Προσπάθησε να πακετάρεις τα πράγματα σου με πολλή προσοχή, σημειώνοντας πάνω σε κάθε κούτα το περιεχόμενο της. Διασφάλισε ότι δε θα χαθεί κάτι από λάθη στην τοποθέτηση μέσα στις κούτες. Επίσης, δείξε γενναιοδωρία στη χρήση κολλητικής ταινίας. Δε θα ήθελες να ανοίξει κανένα πακέτο κατά τη μεταφορά και να χαθούν τα περιεχόμενα του, σωστά;
Στο κομμάτι αυτό, έχει μεγάλη σημασία και η μεταφορική εταιρία που θα προσλάβεις. Βρες εγκαίρως ένα έμπειρο συνεργείο, το οποίο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα απαραίτητα μηχανήματα. Έτσι, θα γίνει εύκολα και γρήγορα η μεταφορά, χωρίς να ανησυχείς για την ασφάλεια των προσωπικών σου αντικειμένων. Αυτό είναι και το τελευταίο βασικό σημείο στο ερώτημα “Τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι;”.

κούτες μετακόμισης

Τι ΔΕΝ χρειάζεται το καινούργιο σου σπίτι;

Καθώς συλλέγεις τα προσωπικά σου αντικείμενα και αποφασίζεις σε ποια θέση να τοποθετήσεις κάθε τι, υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να σκεφτείς. Τα χρειάζεσαι σίγουρα όλα αυτά που πακετάρεις; Με άλλα λόγια, μήπως έχεις κρατήσει με τα χρόνια διάφορα αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς; Ξέρεις τι εννοούμε. Ρούχα που δε φοράς πλέον, και μάλιστα εδώ και καιρό. Ή μικροαντικείμενα που σκεφτόσουν ότι ίσως χρειαστείς μια μέρα, αλλά αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ.
Όλα αυτά τα αντικείμενα θα σου κοστίσουν σε χρόνο και χρήμα, για να μεταφερθούν στο καινούργιο σπίτι. Μετά τη μετακόμιση σε νέο σπίτι, θα καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση πραγματικά χρήσιμων αντικειμένων. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι πράγματα που σου ανήκουν, αλλά μήπως αξίζει να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα, πριν γεμίσεις τις κούτες με τα πράγματα σου; Η μετακόμιση σε νέο σπίτι είναι ένας καλός λόγος!

Τώρα, λοιπόν, γνωρίζεις τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι. Ευχόμαστε να το ετοίμασες έτσι όπως πραγματικά το θέλεις και να το χαρείς όπως σου αξίζει! Και αν χρειαστείς βοήθεια από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες, είτε βρίσκεσαι σε Αθήνα είτε σε Θεσσαλονίκη είτε σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας, και νιώσε ξεγνοιασιά για τις διαδικασίες!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Πειραιάς 23/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Σ.
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για αυτό
Τοποθεσία μετακόμισης:
Πειραιάς
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρις συσκευασια με προσωπικό)
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
4,5
Αναρτήθηκε από Δημήτρης Μ.
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Κηφισιά 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
Μεταφορική Β.
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για αυτό
Τοποθεσία μετακόμισης:
ΔΡΟΣΙΑ
Είδος μετακόμισης:
Συσκευασία αντικειμένων - Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
5,0
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΑ Α.

εξαιρετικοι !

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

εξαιρετικοι !

Για: Μεταφορική Βέρρας / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
4,9

I called on Saturday and by Monday morning the buffet I purchased arrived. The service was expedient and hassle-free. I would definitely use this company again, and I would highly recommend this service for anyone that needs small furniture transported around Athens.

Για: Περικλής Χονδροβασιλόπουλος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

apisteutoi epaggelmaties, poli kalo sunergeio ! tous proteino !!!!!

Για: Μεταφορική Βέρρας / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Διάλεξα τον κύριο Αποστόλου από τις αξιολογήσεις που είχε καταχωρημένες. Δε περίμενα όμως να είναι τόσο αντιπροσωπευτικές. Ήρθε με τον κόσμο του, τοποθέτησαν τα έπιπλα στη θέση τους, έγιναν όλα άψογα!!!! Το σημαντικότερο μου έφυγε κάθε άγχος!!! Απλά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ!!!!

Για: Θανάσης Αποστόλου / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Πολή καλή εξυπηρέτηση.

Για: ALEXOPOULOS ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Πολυ εξυπηρετικός. Γρηγορη και ασφαλης μεταφορα. Αν και στενος δρομος μπροστα απο το διαμερισμα, βρηκε τη λυση ετσι ωστε να ολοκληρωθει η μετακομιση χωρις καθυστερησεις.

Για: Θανάσης Αποστόλου / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού