Επισκευή & Συντήρηση Κουφωμάτων

Βρες τους Καλύτερους Τεχνικούς για Επισκευή & Συντήρηση Κουφωμάτων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Πότε θα χρειαστείς επισκευή κουφωμάτων;

Οι βλάβες στα κουφώματα, είναι μία συνηθισμένη περίπτωση και ενδεχομένως θα χρειαστούν επισκευή έπειτα από μακροχρόνια και καθημερινή χρήση. Φυσικά, οι πιθανότητες μειώνονται όταν γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Τα υλικά τους είναι πολύ ανθεκτικά και για αυτό και είναι δύσκολο να παρουσιάσουν βλάβες, εκτός εάν η ποιότητά τους δεν είναι καλή ή δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση από τον τεχνικό. Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπιστία του τεχνικού που θα επιλέξεις για την συγκεκριμένη εργασία είναι βασικός παράγοντας ώστε να διασφαλίσει την λειτουργικότητά τους και την μακροζωία τους.

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας, μάς έδωσαν μία λίστα με τις πιο συχνές περιπτώσεις που θα χρειαστεί κανείς σέρβις των κουφωμάτων του.

Εισχώρηση υγρασίας στο τζάμι

Αποτελεί ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα καθώς πέρα από το αισθητικό κομμάτι, επιδρά αρνητικά και στη συντήρηση κουφωμάτων.

Η αιτία εμφάνισης του είναι ένα συνδυασμός πολλών διαφορετικών κακοτεχνιών και δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Η λύση θα έρθει μόνο από κάποιον έμπειρο τεχνικό που θα αναλάβει άμεσα το σέρβις των κουφωμάτων σου.

Πρόβλημα με το μηχανισμό των κουφωμάτων

Αν θες να αποφύγεις την επισκευή κουφωμάτων και να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια, πρέπει να κάνεις ορισμένες εργασίες συντήρησης.

Η βασικότερη είναι να φροντίζεις να λιπαίνεις με τα κατάλληλα υλικά όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα. Αν δεν το κάνεις αυτό, σύντομα θα παρατηρήσεις ότι οι πόρτες και τα παράθυρα “κολλάνε”, δηλαδή παρουσιάζουν δυσκολία στο άνοιγμα και στο κλείσιμο. Είτε οι πόρτες είναι απλές είτε πτυσσόμενες αλουμινίου ή πλαστικές, είτε φυσαρμόνικα μπορεί με το καιρό να παρουσιάσουν βλάβη.

Μην προσπαθήσεις να ξεμπλοκάρεις μόνος το μηχανισμό γιατί πιθανότατα θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

Επίσης, μία αρκετά συχνή βλάβη είναι αυτή στα ροδάκια της μπαλκονόπορτας. Η αντικατάστασή τους θα πρέπει επίσης να γίνει από επαγγελματία τεχνίτη, ώστε να αποφύγεις τα απρόοπτα.

Οι επαγγελματίες τεχνικοί αναλαμβάνουν καθημερινά την επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου και pvc ενώ μπορούν να δώσουν λύση ακόμη και στην ακραία περίπτωση που χρειάζεσαι αντικατάσταση των κουφωμάτων του σπιτιού σου. Οι τεχνικοί μας, μάς ενημέρωσαν για τις πιο συχνές εργασίες που πραγματοποιούν στα κουφώματα:

 • Αντικατάσταση σίτας
 • Τοποθέτηση πρόσθετων κλειδαριών ή ασφαλειών
 • Αλλαγή ιμάντα και ταμπακιέρα ρολού
 • Αντικατάσταση τσιμούχας και ράουλων
 • Επισκευή μοτέρ ρολών
 • Επισκευή ή αντικατάσταση μηχανισμών
 • Αλλαγή στα ροδάκια της μπαλκονόπορτας
 • Αλλαγή τζαμιού σε παλιά κουφώματα
 • Μετατροπή ξύλινων κουφωμάτων σε ενεργειακά

Οι εργασίες αυτές είναι μία απλή διαδικασία για έναν έμπειρο τεχνικό και το κόστος επισκευής δεν είναι υψηλό. Το βασικό όμως, είναι να έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χρειαστούν service τα κουφώματά σου.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση των κουφωμάτων;

Είτε διαθέτεις κουφώματα αλουμινίου ή κουφώματα pvc είτε ξύλινα κουφώματα, η τακτική συντήρησή τους, είναι απαραίτητα εφόσον η φθορά από το πέρασμα του χρόνου επιδρά σε όλα τα είδη κουφωμάτων.

Ένας επαγγελματίας τεχνικός κουφωμάτων θα σε βοηθήσει να φροντίσεις αποτελεσματικά τα εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα του σπιτιού σου, εντοπίζοντας εύκολα που υπάρχει το πρόβλημα και τι ακριβώς χρειάζονται. Οι τεχνικοί ακολουθούν κάποια βήματα ώστε να ελέγξουν την λειτουργικότητα των κουφωμάτων:

 • Έλεγχος της κάσας του κουφώματος και των αρμών μεταξύ του κουφώματος και του τοίχου
 • Έλεγχος των περιμετρικών μηχανισμών (λάστιχα, βουρτσάκια, κλπ.)
 • Έλεγχος μηχανισμών κίνησης και κλεισίματος (μεντεσέδες,μηχανισμός ανάκλησης, κλπ.)
 • Έλεγχος των υαλοπινάκων
 • Ρύθμιση και λίπανση μηχανισμών (ροδάκια, κλειδαριές, μεντεσέδες,κλπ)

Έπειτα, από μία επαγγελματική συντήρηση κουφωμάτων, είναι βέβαιο ότι θα κάνουν πολύ καιρό να παρουσιαστούν προβλήματα στα κουφώματα του σπιτιού ή του επαγγελματικού σου χώρου.

Πολλοί ιδιοκτήτες, αποφασίζουν παρότι δεν χρειάζονται service κουφωμάτων, να προχωρήσουν στην αναβάθμισή τους, αντικαθιστώντας κάποια μέρη τους, με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα η αλλαγή στα ροδάκια της μπαλκονόπορτας με πιο σύγχρονα.

Οι τεχνικοί μας, μπορούν να σε ενημερώσουν για την αντικατάσταση των κουφωμάτων σου με ενεργειακά κουφώματα, ώστε να επωφεληθείς από τα αμέτρητα πλεονεκτήματά τους.

Είτε χρειαστείς επισκευή ή συντήρηση είτε αντικατάσταση, οι αξιολογημένοι επαγγελματίες μας διαθέτουν τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να ολοκληρώσουν με επιτυχία κάθε εργασία.

Μην πτοηθείς από το πρόβλημα που παρουσίασαν τα κουφώματα αλουμινίου ή τα συνθετικά κουφώματα που διαθέτεις. Οι τεχνικοί μας, μπορούν να επισκευάσουν όλα τα κουφώματα, ανεξαρτήτως είδους ή μηχανισμού.

Καταχώρησε την εργασία σου για σέρβις κουφωμάτων και πάρε προσφορές από τους καλύτερους τεχνικούς στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους τεχνικούς κουφωμάτων στην περιοχή σου

ΑΓΓΕΛΟΣ Φ.
209 αξιολογήσεις
Ο Άγγελος είναι έντιμος, συνεπής και σωστός επαγγελματίας. Θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί του με χαρά. Κάποιο ελάττωμα που παρουσιάστηκε στην ...
Αλέξανδρος S.
198 αξιολογήσεις
εξυπηρετήθηκα άμεσα από συνεργάτη σας σε επισκευή αλουμινιων. Ήταν ο κος Αλέξανδρος Smart Roll και θέλω να σας ενημερώσω ότι ήταν εξαίρετ...
Δημήτρης Ν.
114 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας! Ήρθε αμέσως, στην προκαθορισμένη ώρα και όχι μόνο έλυσε το πρόβλημα, αλλά και σε πολύ καλή τιμή!
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας!
Γιώργος Κ.
91 αξιολογήσεις
Πολύ καλή δουλειά, συνέπεια και με λογικό κόστος.
K Metal KM
82 αξιολογήσεις
Άμεση ανταπόκριση με ευγένεια και αξιοπιστία τόσο απο τον κ. Κουτσό, όσο και από τους συνεργάτες του. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Σχετικά άρθρα
Τα κουφώματα αποτελούν έναν από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός σπιτιού. Πέρα από το τομέα της αισθητικής
Θέλεις να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου; Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη που ανακύπτουν από την επιλογή
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει