Υδραυλικές εγκαταστάσεις: 3 τρόποι για να προστατεύσεις τους σωλήνες σου!

Όταν μιλάμε για τη φροντίδα και τη συντήρηση του σπιτιού, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για αποφύγεις ένα πρόβλημα, από την πρόληψη. Μια βλάβη στα ηλεκτρολογικά ή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου, μπορεί να μετατραπεί σ’ έναν ζωντανό εφιάλτη.

Υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι για να προστατεύσεις τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου από τη διάβρωση, τον παγετό καθώς και από σπασίματα, διαρροές και άλλα δεινά των κρύων μηνών του έτους! Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, δεν απαιτούν καν την παρέμβαση ενός έμπειρου υδραυλικού. Δες, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις και μόνος/-η σου!

Υδραυλικές εγκαταστάσεις: 3 τρόποι για να προστατεύσεις τους σωλήνες το χειμώνα!

 

1. Να ελέγχεις τακτικά για τυχόν διαρροές στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Ακόμη και μια τόσο δα τρυπούλα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει, αν δεν την εντοπίσεις έγκαιρα. Ή τουλάχιστον ελπίζουμε να μην μπορείς. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις το “μεγάλο μπαμ” είναι να ελέγχεις τακτικά τον χώρο σου. Έλεγξε τους τοίχους του σπιτιού σου για να εντοπίσεις σημάδια υγρασίας ή μούχλας. Αν το σπίτι σου έχει υπόγειο που δεν θερμαίνεται, πρέπει να προσέχεις διπλά, ειδικά το χειμώνα. Αν τύχει να κλείσεις ραντεβού με υδραυλικό, ή θερμουδραυλικό, μη διστάσεις να του ζητήσεις να επιθεωρήσει το χώρο σου και να σου δώσει τις συμβουλές του.

2. Μόνωσε τους εκτεθειμένους σωλήνες του σπιτιού σου.

Ένας σίγουρος τρόπος, για να προστατεύσεις τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου, είναι η μόνωση. H μόνωση των σωληνώσεων είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προστατεύσεις τις σωληνώσεις από το κρύο του χειμώνα. Εκτός από την προστασία, όμως, η μόνωση προσφέρει ακόμη ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Ειδικά για του σωλήνες θέρμανσης, συνεισφέρει στην μείωση της απώλειας θερμότητας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι μονωμένοι σωλήνες διατηρούν τη θερμοκρασία σε υψηλότερο επίπεδο από τους σωλήνες, που δεν έχουν μονωθεί. Έτσι θα μπορέσεις να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του θερμοστάτη πιο χαμηλά, εξοικονομώντας φυσικά ενέργεια και χρήματα. Ζήτησε από έναν έμπειρο υδραυλικό να σου προτείνει διαφορετικές εναλλακτικές μόνωσης ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού σου.

3. Άνοιξε τα ντουλάπια σου.

Μπορεί τα πιο συνηθισμένα προβλήματα να τα δημιουργούν οι εξωτερικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ξεχνάς τις εσωτερικές. Όπως οι εξωτερικές, έτσι και οι εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, μπορούν να παγώσουν με το κρύο. Μια εύκολη λύση για τη θέρμανση των εσωτερικών σωληνώσεων είναι να ανοίγεις τα ντουλάπια σου. Αυτό θα βοηθήσει τη μεταφορά θερμότητας από το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού στις σωληνώσεις, κρατώντας τις πιο ζεστές. Σε περίπτωση μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας, μην παραλείψεις να αφήσεις μερικά ντουλάπια ανοιχτά! Έτσι θα αποφύγεις απρόοπτα σπασίματα και όλα τα παρελκόμενα τους!

Αναζητάς έναν έμπειρο υδραυλικό για να σου δώσει λύσεις σχετικά με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου; Ό,τι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Θέρμανση
Περιστέρι 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Μ.
Είδος εργασίας θέρμανσης:
Επισκευή
Είδος υπηρεσίας:
Θέρμανση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Θέρμανση
Πετρούπολη 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
Μιχαλης Κ.
Είδος εργασίας θέρμανσης:
Επισκευή
Είδος υπηρεσίας:
Θέρμανση
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Κόστος 170,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,7

Η εμπειρία μου περιέχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία: θα πρέπει να σημειωθεί ότι από πλευράς μου δε ρώτησα το κόστος της εργασίας. Αναγνωρίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος. Καταρχάς, να πω ότι οι δύο κύριοι που ήρθαν για την επισκευή, ήρθαν πολύ γρήγορα στο χώρο που έπρεπε να γίνει η επισκευή. Η επικοινωνία ήταν πολύ καλή. Ο χρόνος της επισκευής ήταν κι αυτός πολύ σύντομος, πάνω κάτω ένα μισάωρο. Η τιμή, όμως, μου φάνηκε υπερβολική. Δεν ανέφερα κάτι εκείνη τη στιγμή, γιατί έπρεπε να τακτοποιήσω άμεσα κάποιο προσωπικό ζήτημα. Εκτιμώ, με κάποια επιφύλαξη βέβαια, ότι τα υλικά δεν κόστιζαν 40 ευρώ, όπως μου είπε ο κύριος Στέλιος. Σίγουρα, το γεγονός ότι ήρθαν μέσω της πλατφόρμας, αυτόματα ανεβάζει το κόστος, αλλά όπως το υπολόγισα εκ των υστέρων ήρθαν 2 άτομα (20 ευρώ ο καθένας για παρουσίαση) και 40 ευρώ τα υλικά. Εψαξα τα υλικά και το κόστος που βρήκα ήταν μάξιμουμ 12 ευρώ! Βρήκα και την ιταλική εταιρεία που κατασκευάζει αυτά τα σιφώνια, αλλά δεν υπήρχαν τιμές στην ιστοσελίδα! Εν πάσει περιπτώσει, καλοί αλλά ακριβοί! Θα ξανακαλέσω, μόνο αν υπάρξει πολύ επείγουσα κατάσταση και δεν είναι διαθέσιμος άλλος τεχνίτης.

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση, συνέπεια σε ότι συμφωνήθηκε. Το πρόβλημα λύθηκε άμεσα και σωστά.

Για: Kostas Ntinas / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ ευχαριστημένη από την εξυπηρέτηση, ειδικά μιας και ήταν τελευταία στιγμή.

Για: Μανώλης Λαμπαρδάκης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Τοποθέτηση καμπίνας για ντουζιέρα. Ταλαιπωρήθηκαν λίγο γιατί δε βόλευε το μπάνιο, αλλά όλα κομπλέ!

Για: Μανώλης Λαμπαρδάκης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,5

Άριστος, πολυ φιλικός, φοβερά εξυπηρετικος και ξέρει την δουλειά του.

Για: Μανώλης Λαμπαρδάκης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,5

Άμεση ανταπόκριση, εξυπηρέτηση και ευγένεια. Καλή συνεννόηση. Λύθηκε γρήγορα το πρόβλημα που είχα (υδραυλικά) κατα την επίσκεψη τους.

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες