Γιατί τρέχει το καζανάκι μου;

τρέχει το καζανάκι

Καταλαβαίνουμε πόσο ενοχλητικό είναι να τρέχει το καζανάκι σου για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι ο εκνευριστικός ήχος, που όλοι κάποτε έχουμε ακούσει και ο οποίος μπορεί να σε κρατήσει ξύπνιο-α όλο το βράδυ. Ο δεύτερος σχετίζεται φυσικά με τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν, χωρίς να το περιμένεις. Μια τέτοια βλάβη συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση νερού αλλά και ανάγκη για υδραυλικό.

Τρέχει το καζανάκι σου;

Αν θέλεις να βρεις μόνος-η σου την πηγή του προβλήματος, προτού φωνάξεις υδραυλικό, ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα.

Αφαίρεσε προσεκτικά το καπάκι του καζανακίου και τοποθέτησε το κάπου με ασφάλεια. Στη συνέχεια, τράβηξε το καζανάκι και προσπάθησε να αναγνωρίσεις τα εξαρτήματα της τουαλέτας, ώστε να εντοπίσεις το πρόβλημα. Μη διστάσεις να βάλεις το χέρι σου μέσα στο καζανάκι, αν χρειαστεί, διότι το νερό είναι καθαρό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσεις, προτού ασχοληθείς με τον λόγο που τρέχει το καζανάκι σου, είναι ο τρόπος λειτουργίας του.

Μάθε πώς λειτουργεί

Καταρχάς, όταν ανοίξεις το καπάκι, θα δεις μέσα μια μικρή μπάλα, γεμισμένη με αέρα. Η μπάλα επιπλέει στο νερό το οποίο βρίσκεται συσσωρευμένο μέσα στο καζανάκι. Αυτή η μπάλα είναι συνδεδεμένη με τον μηχανισμό, με τον οποίο ανοίγει η βαλβίδα. Όταν το καζανάκι είναι γεμάτο με νερό, η μπάλα, αφού επιπλέει, βρίσκεται σε ορισμένο ύψος, κρατώντας κλειστή την βαλβίδα απελευθέρωσης νερού.

Πολύ απλά και ακολουθώντας τους νόμους της βαρύτητας, όταν εσύ πιέζεις το μοχλό, δηλαδή τραβάς το καζανάκι, η αλυσίδα που υπάρχει εντός του καζανακίου, τραβάει και ανοίγει την βαλβίδα. Έτσι απελευθερώνεται το συσσωρευμένο νερό μέσω μιας τρύπας και ενός σωλήνα και οδηγείται με πίεση στη λεκάνη.Tότε, δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Από τη βαλβίδα απελευθέρωσης φεύγει νερό ενώ από τη βαλβίδα εισαγωγής έρχεται νερό στο καζανάκι. Έχε κατά νου ότι το καζανάκι αδειάζει πολύ γρηγορότερα απ’ ότι γεμίζει. Συνεπώς, υπάρχει ένα σημείο κατά το οποίο είναι τελείως άδειο, οπότε και η μπάλα φτάνει στο κατώτατο όριο. Τότε, μέσω της ανοιχτής βαλβίδας εισαγωγής, ο σωλήνας αναπλήρωσης γεμίζει ξανά με νερό τον σωλήνα υπερχείλισης. Το καζανάκι σου θα γεμίσει πάλι με νερό μέχρι η πλεούμενη μπάλα να κλείσει και πάλι την βαλβίδα. Έχεις μάθει τα βασικά για τον τρόπο λειτουργίας. Πάμε να δούμε για ποιο λόγο μπορεί να τρέχει το καζανάκι σου.

Γιατί, όμως, τρέχει το καζανάκι ;

Ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο μπορεί να τρέχει το καζανάκι σου σχετίζεται με την αλυσίδα. Το μήκος της αλυσίδας ενδέχεται να είναι η πηγή του προβλήματος σου. Αν η αλυσίδα είναι κοντή, μπορεί να εμποδίζει το σωστό “κούμπωμα” της βαλβίδας απελευθέρωσης πάνω στην τρύπα, από την οποία εξέρχεται το νερό στην λεκάνη. Έτσι, το νερό θα τρέχει συνέχεια προς τη λεκάνη. Από την άλλη μεριά, αν η αλυσίδα είναι πολύ μακριά, μπορεί να μπλεχτεί και έτσι να εμποδίζεται πάλι η σωστή λειτουργία του καζανακίου.

Μια μπάλα, όπως αυτή που περιγράψαμε ανωτέρω, η οποία δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή έχει καταστραφεί μπορεί επίσης να είναι η αιτία που τρέχει το καζανάκι σου, αφήνοντας το νερό να κυλά συνεχώς από το σωλήνα υπερχείλισης και να καταλήγει στον αγωγό.

Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται ακόμη και στην ίδια τη βαλβίδα απελευθέρωσης νερού. Αυτό συμβαίνει διότι με το πέρασμα των χρόνων, η βαλβίδα χάνει την ελαστικότητα της. Έτσι μπορεί να σταματήσει η ομαλή λειτουργία της. Αν, λοιπόν, δεν καλύπτει επαρκώς τη δίοδο απελευθέρωσης, νερό θα τρέχει συνέχεια προς τη λεκάνη.

Αν δεν μπορείς να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος και έχεις κουραστεί από τον ήχο και τη σπατάλη νερού, δεν έχεις παρά να κλείσεις την παροχή νερού και να αφήσεις ένα από τους εξειδικευμένους υδραυλικούς μας να αναλάβει δράση!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα