Πώς γίνεται ο καθαρισμός υδρορροών σε 3 απλά βήματα;

Ο καθαρισμός υδρορροών είναι μια εργασία που δεν πρέπει να ξεχνάς, ειδικά κατά την διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Δεδομένου ότι βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, οι υδρορροές βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένες σε όλες τις κακουχίες και τα διαφορετικά καιρικά φαινόμενα.

Μόλις δεις σύννεφα να σκεπάζουν τον ουρανό αλλά και μετά από κάθε μεγάλη βροχή, θα πρέπει να ελέγχεις την κατάσταση των υδρορροών. Σε αντίθετη περίπτωση η πιθανότητα να μην πλημμυρίσει ο τόπος είναι πραγματικά πολύ μικρή! Αν δεν έχει τύχει να ασχοληθείς εσύ με αυτή την “αγγαρεία”, το Douleutaras.gr, σκέφτηκε για εσένα! Δες, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις για να καθαρίσεις τις υδρορροές του σπιτιού σου.

Καθαρισμός υδρορροών: 3 Tips για να κάνεις τη διαδικασία ευκολότερη!

Ρίξε μια ματιά στον καιρό

Προτού αναλάβεις δράση και ετοιμαστείς να καθαρίσεις τις υδρορροές του σπιτιού σου, μην παραλείψεις να κοιτάξεις την πρόγνωση του καιρού. Η διαδικασία είναι πολύ ευκολότερη όταν ο περιβάλλοντας χώρος είναι στεγνός. Θα είναι αρκετά δυσκολότερο - και φυσικά πιο σιχαμερό- να προσπαθεί κανείς να καθαρίσει μέσα στις λάσπες και τα βρεγμένα φύλλα. Αν δε είσαι αποφασισμένος να καθαρίσεις μόνος σου τις υδρορροές τις σκεπής θα πρέπει να προσέξεις διπλά, μην βρεθείς κάτω από τη σκάλα.

Διάλεξε τη σωστή σκάλα για τη δουλειά

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-η με τη σκάλα, ειδικά αν δεν διαθέτεις και ιδιαίτερη εμπειρία στο αντικείμενο. Πάντα να ενημερώνεις κάποιον άνθρωπο μέσα στο σπίτι ότι πρόκειται να αναρριχηθείς για να καθαρίσεις τις υδρορροές. Αυτό που θα χρειαστείς είναι μια πολύ γερή σκάλα, αρκετά δυνατή ώστε να κρατήσει εσένα και τον κουβά με τα φύλλα και τις βρωμιές, που θα μαζέψεις. Μια σκάλα αλουμινίου είναι ιδανική για την περίσταση, τόσο από άποψη σταθερότητας, όσο και από άποψη δύναμης. Φυσικά, πριν ξεκινήσεις να ανεβαίνεις, θα πρέπει να ελέγξεις για τυχόν χτυπήματα ή χαλαρά τμήματα, ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Προμηθεύσου με τα κατάλληλα εργαλεία

Το πιο σημαντικό σημείο σε κάθε εργασία είναι να γνωρίζεις ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να την ολοκληρώσεις με επιτυχία. Ο καθαρισμός υδρορροών δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση, για αυτό πρέπει να προετοιμαστείς καταλλήλως. Εκτός από τη σκάλα, θα πρέπει να εξοπλιστείς και με τα απαραίτητα εργαλεία. Αυτά θα σου χρειαστούν για να καθαρίσεις τα φύλλα και τις βρωμιές. Στην αγορά υπάρχουν πλαστικά φαράσια ειδικά για αυτή τη δουλειά, σε κατάλληλο σχήμα και μέγεθος. Θα χρειαστείς, επίσης, μια ράβδο με χούφτα και φυσικά μεταλλικές προεκτάσεις για να φτάσεις σε όλα τα σημεία. Βάλε τα γάντια σου και πιάσε τη δουλειά!

Μήπως δεν αξίζει να ρισκάρεις για να καθαρίσεις μόνος σου τις υδρορροές του σπιτιού σου; Αν δεν θέλεις να αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου για να ολοκληρώσεις αυτή την κουραστική εργασία μπορείς να απευθυνθείς σε έναν από τους έμπειρους επαγγελματίες του Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Υδραυλικά
Παλλήνη 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
Kostas N.
Είδος υπηρεσίας:
Υδραυλικά
Είδος υδραυλικής εργασίας:
Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Θέρμανση
Γλυφάδα 23/09/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Π.
Είδος υπηρεσίας:
Θέρμανση
Είδος εργασίας θέρμανσης:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
Κόστος 483,87€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Πολύ άμεση ανταπόκριση για προγραμματισμό της επισκευής (απάντησε το ίδιο βράδυ και προγραμματίσαμε ραντεβού για την επόμενη το μεσημέρι). Πρότεινε εναλλακτικές λύσεις, ήταν ευέλικτος προκειμένου να ολοκληρωθεί η επισκευή την ίδια μέρα και δείχνει αξιόπιστος.

Για: Παναγιώτης Βαγιόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ καλή εξυπηρέτηση, διερεύνησε το πρόβλημα, αναζήτησε το ανταλακτικό που χρειαζόταν σε μαγαζί αρκετή ώρα, έγινε η επιδιώρθωση στο αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί.

Για: Θανάσης Παπαντώνης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ καλά παιδιά άμεση εξυπηρέτηση Καί αξιόλογοι επαγγελματίες!!!

Για: Δημήτρης Πουλόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Εξαιρετικος

Για: Μανώλης Λαμπαρδάκης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Γνωρίζει την εργασία του και ηταν συνεπής στην επίσκεψη

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας!!! Άμεση εξυπηρέτηση και πλήρης περιγραφή των εργασιών και του απαιτούμενου χρόνου. Θα τον συστήσω ξανά και σε φίλους μου.

Για: Ιωάννης Ανδρεόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες