Πώς γίνεται ο καθαρισμός υδρορροών σε 3 απλά βήματα;

Ο καθαρισμός υδρορροών είναι μια εργασία που δεν πρέπει να ξεχνάς, ειδικά κατά την διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Δεδομένου ότι βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, οι υδρορροές βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένες σε όλες τις κακουχίες και τα διαφορετικά καιρικά φαινόμενα.

Μόλις δεις σύννεφα να σκεπάζουν τον ουρανό αλλά και μετά από κάθε μεγάλη βροχή, θα πρέπει να ελέγχεις την κατάσταση των υδρορροών. Σε αντίθετη περίπτωση η πιθανότητα να μην πλημμυρίσει ο τόπος είναι πραγματικά πολύ μικρή! Αν δεν έχει τύχει να ασχοληθείς εσύ με αυτή την “αγγαρεία”, το Douleutaras.gr, σκέφτηκε για εσένα! Δες, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις για να καθαρίσεις τις υδρορροές του σπιτιού σου.

Καθαρισμός υδρορροών: 3 Tips για να κάνεις τη διαδικασία ευκολότερη!

Ρίξε μια ματιά στον καιρό

Προτού αναλάβεις δράση και ετοιμαστείς να καθαρίσεις τις υδρορροές του σπιτιού σου, μην παραλείψεις να κοιτάξεις την πρόγνωση του καιρού. Η διαδικασία είναι πολύ ευκολότερη όταν ο περιβάλλοντας χώρος είναι στεγνός. Θα είναι αρκετά δυσκολότερο - και φυσικά πιο σιχαμερό- να προσπαθεί κανείς να καθαρίσει μέσα στις λάσπες και τα βρεγμένα φύλλα. Αν δε είσαι αποφασισμένος να καθαρίσεις μόνος σου τις υδρορροές τις σκεπής θα πρέπει να προσέξεις διπλά, μην βρεθείς κάτω από τη σκάλα.

Διάλεξε τη σωστή σκάλα για τη δουλειά

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-η με τη σκάλα, ειδικά αν δεν διαθέτεις και ιδιαίτερη εμπειρία στο αντικείμενο. Πάντα να ενημερώνεις κάποιον άνθρωπο μέσα στο σπίτι ότι πρόκειται να αναρριχηθείς για να καθαρίσεις τις υδρορροές. Αυτό που θα χρειαστείς είναι μια πολύ γερή σκάλα, αρκετά δυνατή ώστε να κρατήσει εσένα και τον κουβά με τα φύλλα και τις βρωμιές, που θα μαζέψεις. Μια σκάλα αλουμινίου είναι ιδανική για την περίσταση, τόσο από άποψη σταθερότητας, όσο και από άποψη δύναμης. Φυσικά, πριν ξεκινήσεις να ανεβαίνεις, θα πρέπει να ελέγξεις για τυχόν χτυπήματα ή χαλαρά τμήματα, ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Προμηθεύσου με τα κατάλληλα εργαλεία

Το πιο σημαντικό σημείο σε κάθε εργασία είναι να γνωρίζεις ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να την ολοκληρώσεις με επιτυχία. Ο καθαρισμός υδρορροών δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση, για αυτό πρέπει να προετοιμαστείς καταλλήλως. Εκτός από τη σκάλα, θα πρέπει να εξοπλιστείς και με τα απαραίτητα εργαλεία. Αυτά θα σου χρειαστούν για να καθαρίσεις τα φύλλα και τις βρωμιές. Στην αγορά υπάρχουν πλαστικά φαράσια ειδικά για αυτή τη δουλειά, σε κατάλληλο σχήμα και μέγεθος. Θα χρειαστείς, επίσης, μια ράβδο με χούφτα και φυσικά μεταλλικές προεκτάσεις για να φτάσεις σε όλα τα σημεία. Βάλε τα γάντια σου και πιάσε τη δουλειά!

Μήπως δεν αξίζει να ρισκάρεις για να καθαρίσεις μόνος σου τις υδρορροές του σπιτιού σου; Αν δεν θέλεις να αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου για να ολοκληρώσεις αυτή την κουραστική εργασία μπορείς να απευθυνθείς σε έναν από τους έμπειρους επαγγελματίες του Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Υδραυλικά
Ραφήνα 10/07/2020
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Π.
Είδος υπηρεσίας:
Υδραυλικά
Είδος υδραυλικής εργασίας:
Τοποθέτηση/Αντικατάσταση
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Αποκλειστικά σήμερα
Υδραυλικά
Νέα Ιωνία 10/07/2020
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Δ.
Είδος υπηρεσίας:
Υδραυλικά
Είδος υδραυλικής εργασίας:
Επείγουσα βλάβη/επισκευή
Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;
Τις προσεχείς ημέρες
Κόστος 45,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση στον κ. Παυλίδη ως επαγγελματία είναι ότι τήρησε με Ευρωπαϊκή ακρίβεια όλα τα ραντεβού που είχαμε για να δει τη βλάβη, να μου δώσει προσφορά και να έρθει τελικά να κάνει τις εργασίες. Είναι επαγγελματίας και γνώστης του αντικειμένου του. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Ο Βασίλης ήταν αποτελεσματικός και γρήγορος στη δουλειά του. Ευγενικός και συνεπής στην ώρα του. Εμεινα ευχαριστημενη και τον συστήνω ανεπιφυλακτα

Για: SPEEDY ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Γουβιώτης Βασίλης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ εξυπηρετικός, ευγενικός και ήρθε άμεσα.

Για: Παναγιώτης Βαγιόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,9

Συνεννόηση με τη γραμματεία άψογη. ήρθε ο άνθρωπος νωρίτερα απ'οσο είχε αρχικά ενημερώσει (κατόπιν συνεννόησης φυσικά). Τελείωσε γρήγορα. Μου εξηγούσε τι κάνει, γιατί και πόσο θα κοστίσει. Δεν έκανε καμία ενέργεια χωρίς να ενημερώσει πριν. Ευγενικός και τα άφησε όλα πεντακάθαρα.

Για: WMD Solution / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑΧΕΊΑ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ.ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
1,4

Δεν έκανε σωστή δουλειά μου τρυπησε τον τοιχο κ εκανε δουλεια με την οποια θα μπορουσα να την κανω μονη μου με αποτέλεσμα να φτιάξω τον τοίχο εγώ

Για: Θανάσης Παπαντώνης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες